Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)
Raspunsuri - Pagina 8
LoraG76 spune:
Manuela, credeam ca numai a mea citeste Jurnalul unei pustoaice...asa ca eu taceam malc!:))
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Naty spune:
Lali si eu am luat varianta noua din Legendele Olimpului si am fost la fel de dezamagita.
Ioana citeste ... carti cu balerine , respectiv seria Pantofiorii Roz de Beatrice Masini, sunt aventurile unor fetite eleve la o Academie de Balet; sunt tare interesante pentru ea fiindca descriu foarte frumos viata unei eleve la o scoala de coregrafie si regaseste tot felul de lucruri cunoscute (pasii, balerinii celebri, etc).
Acum e tare suparata, cica au dat test la engleza si nu a stiut, cu toate temele la romana si la mate nu am mai avut timp sa invatam si la engleza. Ea stie cuvinte multe, face propozitii, dar scrisul de abia acum l-a inceput si daca nu le invata pe dinafara nu ii ies.
manuelacrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty Ea stie cuvinte multe, face propozitii, dar scrisul de abia acum l-a inceput si daca nu le invata pe dinafara nu ii ies. |
Si noi avem problema asta, cu scrisul la engleza ... stie cuvinte, leaga propozitii, dialog, pronunta super si are un accent bun ()... dar de abia de anul asta au inceput serios cu scrisul si parca ar trebui sa invete a doua oara (cum se scriu) tot ce stia pana acum ... exersam, alta solutie eu nu vad.
Si la noi se suprapune perioada asta la engleza si cu germana, unde invata direct pronuntie/scris/citit ... deocamdata e greuuu ...
Da Lora, si eu am crezut la inceput ca-i "periculoasa" pustoaica aia, asa ca am citit eu mai intai cartea ... e din categoria "usurica, atractiva pentru varsta lor si se citeste repede" ... iar scenele mai deosebite le comentam si le "dezbatem" impreuna ... a facut bine, a facut rau, ce ar fi trebuit sa faca, de ce a facut asa, uite ce a patit etc.
szivarvany spune:
Noi nici nu scrie inca la engleza :D Parca stem in alta tara fata de voi, ioi.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Naty spune:
manuelacrina eu m-am gandit sa o pun sa scrie de multe, multe ori cuvintele. Nu vad cum altfel ar invata. Voi cum faceti?
eveline spune:
De anul asta a inceput si a mea sa scrie la engleza; se pare ca a fost laudata ca era singura care stia cum se scriu niste cuvinte...sa va zic cinstit habar nu am de pe unde le stia, doar ma gandesc ca de la cat a stat pe calculator si a jucat o gramada de jocuri cu denumiri in engleza; ca din alta parte n-am idee....
In tot cazul o iau incetisor si ei, oricum engleza e platita si nu se pun calificative, tot ce sper e ca la anul sa stie mai bine caci va fi obligatorie. Uneori ne mai jucam si vorbim in engleza in casa, o fortez daca vrea ceva sa zica in engleza si daca vrea cu adevarat stie dar nu-si bate capul tot timpul; daca o intrebati cum se zice printesa, sirena, mov, rochii, papuci&co n-are treaba... la caiet, penar, carte s-ar putea sa se scarpine un pic.
manuelacrina spune:
Da Naty, nici eu nu stiu alta solutie ... trebuie sa le scrie de mai multe ori pana retine cum se scriu ... ii mai povestesc si de "regulile de pronuntie" a grupurilor de litere dar cred ca mai mult o incurc ...
... de multe ori se plictiseste sa scrie repetat aceleasi cuvinte pe care ea "le stie deja", o considera "pedeapsa" ... si atunci mai variez, o pun sa transcrie lectia curenta, ii dau scurte "exercitii" cu propozitii in romana pe care sa le traduca in engleza in scris ... corectam, repetam ... pana invatam.
Ce mi se pare mie uimitor este ca stie sa citeasca f corect in engleza (desi abia de anul asta au inceput cu scrisul si cititul). Mi-e greu sa inteleg "mecanismul" din capsorul ei, cum stie sa citeasca corect cuvintele in engleza, chiar pe cele noi pe care nu le invatate nici oral pana acum, iar cand sa le scrie ... nu mai e atat de simplu ... cred ca la citit le intuieste, dar pentru scris nu le "fotografiaza" ...
Fetita ta eveline, daca stie sa le scrie pentru ca s-a jucat cu ele pe calculator, inseamna ca are memoria vizuala mai buna si o si aplica !
Roxana_G spune:
citat din mesajul lui szivarvany Rox, ce consultatii ? Giulik a citit si recitit cu mare spor toata colectia de povesti Sh.Barber si cartile repovestite de editura Rao (Tom Sawyer, Gulliver, etc). |
Eeee, consultatii cu parintii. M-am dus sa vad de ce e copilul asa ametit cu limba romana. Sa nu fie neatenta sau ceva in clasa.
De Tom Sawyer mi-a zis si doamna, nu stiam ca exista repovestit (eventual mai scurt si ilustrat frumos? )
Roxana_G spune:
citat din mesajul lui LoraG76 Manuela, credeam ca numai a mea citeste Jurnalul unei pustoaice...asa ca eu taceam malc!:)) Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010) (Niciodata sa nu spui niciodata!) |
Ba pardon, pe acela il citeste si a mea.
Roxana_G spune:
La engleza e chestiune de exercitiu, scris si citit. Alexa scrie foarte bine, chiar se exprima mult mai bine in scris. Am gasit la panou la scoala o compunere facuta de ea in engleza despre prima zi de scoala. Nu imi venea sa cred ca a scris-o Alexa, era corecta si cu continut dezvoltat si frumos.
Pentru engleza sunt cateva exercitii in care copiii primesc literele amestecate si poza obiectului respectiv si trebuie sa scrie cuvintele. Asa ii ajuta la inceput. Gasiti prin cartile Starters de la Cambridge. Ii plac mult fiica-mii, la fel ca si mini-rebusurile. Daca nu le scrie corect, nu are cum sa fie corect rebusul.