Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Of ELE sper sa rezolvi cat de repede poti, nu e firesc ce se intampla. Multa bafta iti doresc!
Scolile au activitate pentru ca doar micutii de clasele 0-4 sunt in vacanta, ceilalti isi continua cursurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ele

Buna dimineata!

La Denisa nu stiu inca ce pedepse sunt, dar are amenintari de genul (scrise pe caiet): daca nu ii semnez i-ul din carnetul de note, copilul tre sa rezolve 50 de probleme.
referitor ca corectatul celor 40 de pb ..sa va zic ca nici macar nu a intrebat daca au facut tema???

astazi ma duc la o alta scoala sa vb cu directoare. Doamne ajuta sa rezolv in astea doua zile pana la vacanta!
Intrebari, poate ma puteti ajuta:

1.ce imi trebuie de la scoala veche pentru transfer?
2.scolile au activitate chiar daca sunt in vacanta copiii?

Elena & Denisa

In prima faza NU iti trebuie nimic de la scoala veche pentru transfer.
Te duci la scoala noua, ei iti dau o fisa pe care o completezi, pe fisa asta noua scoala iti va pune o stampila si aprobarea transferului ( acceptul lor, ca te primesc ca elev in scoala - pe copil, evident-).
Cu aceasta fisa te duci la scoala veche, ei sunt obligati sa accepte transferul si sa elibereze copilului foaia matricola si dosarul medical
Ai mare grija sa nu pleci fara aceste 2 acte sunt vitale.
Scoala veche te poate amana cam o saptamana la eliberarea hartiilor deoarece teoretic trebuie sa se intruneasca consiliul scolar.

Orice scoala are program in aceasta mini vacanta deoarece ciclul gimnazial NU are vacanta, ei au program normal de scoala.

Multa bafta, faci ceea ce trebuie pentru copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Eveline , merci de sustinere...de fapt tuturor fetelor!
Lala de mare ajutor informatiile.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Citat:
citat din mesajul lui nelicuta

Va intreb: ce pedepse aplica d-nele invatatoare de la clasele copiilor vostri?

Niciuna.

La noi se dau avertismente verbale. Apoi la 3 avertismente verbale se da un avertisment scris. La 3 avertismente scrise se merge in comisia de disciplina unde se discuta, nu se pedepseste. Daca nici discutia nu merge, nu stiu mai departe.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Roxana, Alexandra e cumva colega cu Darius?

Miche 10+ si
Darius (26.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

La engleza e chestiune de exercitiu, scris si citit. Alexa scrie foarte bine, chiar se exprima mult mai bine in scris. Am gasit la panou la scoala o compunere facuta de ea in engleza despre prima zi de scoala. Nu imi venea sa cred ca a scris-o Alexa, era corecta si cu continut dezvoltat si frumos.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Sa stii ca si eu am fost tare impresionata de compunerea Alexandrei, am povestit la toti prietenii mei de ea

Miche 10+ si
Darius (26.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele, am si eu 3 intrebari daca sunteti amabile sa-mi raspundeti:

1. Cum stimulam copiii sa scrie ordonat si frumos, fara zeci de corecturi? Al meu scrie cu picioarele, oricat i-as vorbi eu, ta-su, doamna inv sau doamnele de la afterschool Nu vrea si pace.
2. Cum stimulam copiii sa-si faca temele in mod eficient, adica repede si bine? Al meu se cacaie exagerat de mult, casca ochii si urechile in alte parti cand vine vorba de teme. E dezinteresat, chiar daca acest lucru se reflecta tot asupra lui (nu ii ramane timp pt joaca, etc)
3. Cum le cultivam copiilor gustul catre clasici si literatura romana? Le plac revistele, benzile desenate, dar cum ii atragem de ex catre literatura pt copii? Am observat ca sunt copii pe aici care deja citesc carti intregi, ceea ce e minunat. Al meu sa vrea si nu-i ramane timp, iar ala putin pe care il ar ein w-e si-l petrecere jucandu-se sau vizualizand desene la TV.
Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Buna fetele, am si eu 3 intrebari daca sunteti amabile sa-mi raspundeti:

1. Cum stimulam copiii sa scrie ordonat si frumos, fara zeci de corecturi? Al meu scrie cu picioarele, oricat i-as vorbi eu, ta-su, doamna inv sau doamnele de la afterschool Nu vrea si pace.
2. Cum stimulam copiii sa-si faca temele in mod eficient, adica repede si bine? Al meu se cacaie exagerat de mult, casca ochii si urechile in alte parti cand vine vorba de teme. E dezinteresat, chiar daca acest lucru se reflecta tot asupra lui (nu ii ramane timp pt joaca, etc)
3. Cum le cultivam copiilor gustul catre clasici si literatura romana? Le plac revistele, benzile desenate, dar cum ii atragem de ex catre literatura pt copii? Am observat ca sunt copii pe aici care deja citesc carti intregi, ceea ce e minunat. Al meu sa vrea si nu-i ramane timp, iar ala putin pe care il ar ein w-e si-l petrecere jucandu-se sau vizualizand desene la TV.
Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Vaaaiii...si eu astept raspunsuri la intrebarile 1 si 2. Tare am un feeling ca numai varsta mai schimba ceva in privinta asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Vreau si eu raspunsuri la intrebarile astea,mai ales la ultima.Mi-e asa greu sa-l fac sa citeasca,fara sa o resimta ca o povara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

1.Si daca scrie urat, atunci ce ? Corect sa fie !
Fi`mea spune ca de asta se fabrica pic-ul :D Sa corectam.
2.Voi ce alegeti: munca sau relaxarea ? :D Muncim ca e musai, asa si ei cu temele.
Eu nu am cunoscut in viata mea un copil care sa prefere sa faca teme decat sa faca ce ii place :-)
3.Daca luam in considerare lecturile obligatorii, vor parcurge multi scriitori si multe stiluri vrand-nevrand. Macar in rest sa citeasca ce vor, reviste, benzi desenate, orice, atata timp cat citesc frumos

*Sper ca se intelege ca fi`mea scrie oribil, dar macar corect si rapid
**Temele acasa = cosmar inclusiv pt caine, ca eu strig, repet, strig, repet, degeaba. Asta de cand lucram din culegeri si culegerile se lucreaza acasa, nu la after
***Biblioteca scolii. Acolo unde intri si nu ai voie sa iesi fara carte.
La noi inca tine minciuna mea gogonata Asa ca acum fi`mea "citeste" "Colt-Alb" varianta extinsa, seaca, necolorata, cateva imagini asa alba-negru.
Citeste intre ghilimele, ca abia are citite vreo 10 pagini sa zic asa, ca i-a dat-o bibliotecara ca nu exista varianta mai scurta si intre timp a avut de citit Arghezi la scoala plus ceva din cartea de lecturi.
NU se omoara cu cititul, a luat-o asa ca pe un musai sa citesti zilnic daca nu vorbesti mult O daaa, fiecare are probleme si nici noi nu ducem lipsa.:(

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Noi am fost fericite azi, ca a fost ziua Sfintilor la catolici, drept urmare azi au avut zi libera.

Scrie frumusel, se poate si mai bine, in sensul ca unele prop le scrie inclinat, altele drept, asa ca pagina arata nu tocmai bine, la prima vedere.
Eficient si bine... de 1 an si ne luptam, in proportie mare zic ca am reusit. Anul trecut dupa ce ca avea ff mult de scris ca si acum, plangea mult, era foarte stresata, a fost crunt... si totusi am reusit printr-o metoda simpla.
Ne apucam de un rand sau un exercititu si nu vorbim decat despre el, deci nu ne oprim din scris sa povestim sau sa glumim. Si s-a cam invatat sa se abtina pana la pauza, cum zicem noi (dupa un nr de exercitii sau cam 40 de min are pauza) si atunci facem de toate.

Eu am aplicat multe metode, inclusiv cu tabel pe zile- zile bune fara frichineala prea multa bulina roz, zilele nasoale bulina neagra la 3 buline negre nu a avut voie cu wii sau nintendo 1 saptamana
A functionat si asta.
Sau cand s-a incalzit afara prin primavara si era dornica de iesit facea tot posibilul sa terminam rezonabil(cred ca ne iesea 1 data pe saptamana asta )

DE 2 saptamani, sunt in delir pt ca ajung acasa si ea e deja cu o materie terminata si cu a doua inceputa, e o victorie
Sper sa o tina cat mai mult

Cu cititul... cand vrea, are fise aproape in fiecare zi obligatorii le face, in plus abia de putin timp a prins-o mai mult. Aseara a citit o carte de poezii, jumatate din ea, vreo 15 poezii, dar mai rar, daca are chef, dar nu o oblig
In rest, abia asteptam vacanta!!!!!

Spor in toate

Ilinca si Rares

Mergi la inceput