Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Liviana, mi-e imi da cu virgula la intrebarile tale pt ca:

1. M al tau e un copil ordonat, ii dai o sarcina ..egal de domeniu si o duce la final?
Scrie curat cu creionul?
daca raspunsul e da..copilul nu are nici o vina.
De ex io care nu pun accent pe caligrafie am un copil care scrie frumos dupa parerea invatatoarelor lui (are 3 profe, una principala si 3 secundare. la mathe si musica si una la religie)

2. al meu la mathe face tema rapid la germana nu, se pierde, dar oamenii sunt diferiti si noua ne plac anumite lucruri altele nu. II spun mereu ca "exercitiu il face Maestru" si cand reuseste sa treaca peste o bariera pe care uneori abia o atingea il felicit:( de ex la alergat prima ora 1 tura de teren acu 2 ture etc sau cat mai putine erori la dictari) io zic ca e nevoie de rabdare ca un tratament in acupunctura: timp sa se trezeasca centri de energie. E nevoie sa fie ordonat in general nu numai la ro sau mate. sa ii implicam in ritualuri de zi cu zi. observatie proprie: cei care au fost ordonati sunt cei mai reusiti in viata. nu cei mai sclipitori

3. literatura romana pt copii?! hai sa fim seriosi..am vazut si io literatura obligatorie la copii asta vara: de ex Agarbiceanu: pai frate m-a busit plasu la puiul sau calul, is triste rau. Io care invat o limba la maturitate am problema de intelegere. cu mintea de acu as stimula copii sa citeasca orice, sa isi formeze un vocabular sa inteleaga ce citeste si sa stie sa reproduca. E super bine sa fii un ascultator activ, e o mare calitatea sa stii sa pui intrebari cand nu intelegi, sa conduci discutia cum vrei, sa stii sa faci o gluma care sa desghete atmosfera unui workshop, sa stii sa fii un coleg bun. De ex io am evolut mult decand citesc forumul asta pe care il iubesc pt calitatea membrilor. am citit sute de carti dar parca aici am gasit altceva. de ce nu-s bune benzile?! de ce sa nu citeasca ziare?! la varsta asta e interesant sa citeasca orice si sa ii urmarim ca inteleg ce citesc sa puna intrebari cand au cuvinte care nu le pricep, sa ii ajutam sa foloseasca dictionarele.

al meu citeste cu multa placere, uneori sta pe carti de dimineatza pana seara si ti le repeta cu punct si virgula, incerc sa ii pun intrebari cheie si sa isi elimine singur dilemele..
dar tot sunt seri cand dupa povestea piticului ii citesc si lui o poveste, uneori ma corecteaza el, ca citesc si-s cu gandu aiurea sau il verific daca ma urmareste..

hai ca vb cuiva..am macanit destul,..plec la treburi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Buna dimineata!
Am deja stampila de la noua scoala pe foaia de transfer.
Luni tre sa ma duc la directoarea de la vechea scoala pt stampila si hartoage.
Am anunta-o pe Doamna si ne-a zis ca "e cea mai proasta decizie" .
dupa care a dat ceva telefoane la cunostinte sa ne zica sa ne intoarcem inapoi ca ea a facut numai bine si cum a stiu mai bine pt copilul meu. .

Deci dupa vacanta avem o alta Doamna, mai blanda si mai modesta (a fost prima impresie). Nu este primul copilul mutat de la tero la ea.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ele

Buna dimineata!
dupa care a dat ceva telefoane la cunostinte sa ne zica sa ne intoarcem inapoi ca ea a facut numai bine si cum a stiu mai bine pt copilul meu. .

Deci dupa vacanta avem o alta Doamna, mai blanda si mai modesta (a fost prima impresie). Nu este primul copilul mutat de la tero la ea.

Elena & Denisa

Bravo!

Vezi sa nu te lungeasca mai mult de vinerea viitoare cu foaia matricola si dosarul medical

Cand duci luni cererea stampilata pregateste si o cerere scrisa de mana( 2 exemplare) in care sa soliciti eliberarea acestor 2 documente si cere nr de inregistrare pe una din ele.

Succes fetitei in noua scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Lala scoala unde am mutat-o mi-a zis ca fisa matricola nu o iau eu ci o trimite scoala automat la ei.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

Lala scoala unde am mutat-o mi-a zis ca fisa matricola nu o iau eu ci o trimite scoala automat la ei.

Elena & Denisa

Aha.

Eu cand am mutat copilul am ridicat personal foaia matricola si am dus-o la noua scoala. Si fisa medicala.
Dar au trecut 3 ani de atunci si se intampla in Bucuresti.
Poate s-a schimbat regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Ele, felicitari pentru reusita! Eu stiam ca transferurile sunt posibile doar in vacantele dintre semestre.

In clasa a doua ma apucase si pe mine un dor de duca ... de numaram zilele pana la finalul anului scolar. Fix in ultima zi a clasei a doua am considerat ca este deja vacanta, asa ca am depus imediat cererea de transfer. Fetita mea a inceput clasa a treia cu o noua doamna, de data asta pot spune ca este chiar o Doamna! Ma pup singura pe frunte ca am facut acest pas, desi secretara de la vechea scoala mi-a servit si mie replica 'Vai! V-ati gandit bine? Faceti cea mai mare greseala! Daca ar fi fost in alta clasa as mai fi inteles, dar sa plecati tocmai din clasa doamnei X??? Din cea mai buna clasa???'.

Si in cazul nostru noua doamna parea mai modesta. Cel putin la prima vedere. In scurt timp am observat ca este o persoana cu adevarat dedicata, cu o pasiune deosebita pentru profesie, foarte calda si apropiata de clasa si foarte iubita de copii.

Eu nu m-am obosit sa o anunt pe doamna veche de transfer. Am fost pur si simplu la secretariat, am anuntat, directorul mi-a semnat transferul pe loc si dupa vreo 3 zile am revenit doar pentru a lua foaia matricola si fisa medicala (la noi a trebuit sa ma ocup eu de aceste acte). La vreo 3 saptamani dupa inceperea scolii ne-am intalnit pe strada cu vechea doamna, care ne-a servit cel mai 'lucrat' zambet posibil, larg, de parca murea de dorul fetitei si habar nu avea de ce o mutasem. Ne-am salutat politicos si ne-am continuat drumul.

Din septembrie si pana acum copilul si-a indreptat scrisul (in clasa a doua capatese un scris urat, nervos, din cauza tonelor de teme din culegeri) si i-a reinviat interesul pentru pasiunile ei din totdeauna: lectura si arta.

Fetita observa chiar zilele trecute ca ii pare rau ca mai are de petrecut doar 2 ani alaturi de aceasta noua invatatoare. Ce dovada mai buna ca am facut o miscare corecta pot avea, oare? :)

Va doresc succes in noua clasa si sa uitati repede stresul de dincolo. Ce pacat ca multi copii sunt stresati de invatatoare din clasele mici si ajung gata obositi si suparati pe scoala in anii mari ...

Citat:

Buna dimineata!

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Bravo!
Felicitari ELE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Buna fetele, am si eu 3 intrebari daca sunteti amabile sa-mi raspundeti:

3. Cum le cultivam copiilor gustul catre clasici si literatura romana? Le plac revistele, benzile desenate, dar cum ii atragem de ex catre literatura pt copii? Am observat ca sunt copii pe aici care deja citesc carti intregi, ceea ce e minunat. Al meu sa vrea si nu-i ramane timp, iar ala putin pe care il ar ein w-e si-l petrecere jucandu-se sau vizualizand desene la TV.
Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Fi-mea citeste. Mult. Si cand e cazul, si cand nu e cazul (adica in loc sa-si faca temele ea citeste ca "nu pot lasa cartea acum, tocmai se intampla ceva important, stai macar sa termin capitolul").

Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere, 3 contrazice 2, altfel spus ori una ori cealalta.

Nu stiu in ce masura citeste pentru ca asa vrea ea si in ce masura am avut eu o contributie. Ce am facut? Am lasat-o sa aleaga singura ce vrea sa citeasca. Mergem amandoua in librarie, citeste pe spatele romanului, rasfoieste romanu, citeste un scurt pasaj si cumpara ce vrea ea.
A citit si chestii perfect ok pentru copii (Harry Potter, Narnia) dar si chestii pe care nu cred ca v-ati lasa copii sa le citeasca (Amurg, de exemplu).
Dar eu nu comentez niciodata apropos de ceea ce vrea ea sa citeasca - incearca, daca ii place citeste, daca nu, nu, n-am nici o problema sa citeasca chestii mult peste varsta ei.
Am incercat sa o conving sa citeasca ceva - asta-vara - Ciresarii - era lectura recomandata de la scoala. N-a mers. A citit vreo 5 capitole si a zis ca nu-i place.

Cu scrisul urat eu n-am probleme. Citet sa fie. Acum scrie acceptabil, ba chiar as zice frumos. A scris oribil intr-a I-a si a II-a, mai bine intr-a III-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc sorana pentru opinia ta, la fel si celorlalte mamici care au raspuns intrebarilor mele.
Dupa parerea mea, 3 cu 2 nu se exclud, ar trebui sa se completeze, mai exact daca este eficient cu temele, ii va ramane timp si pentru citit. Intrebarea 3 se referea la a citi beletristica, nu la a citi in general.
Bine ca a venit vacanta, poate mai aseaza lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Acum am vazut raspunsul lui Didialex.

Didi, tu stii ca eu apreciez cel mai mult opiniile constructive si nu am pus degeaba intrebarile astea, imi cunosc copilul, stiu ce poate si ce nu, dar ma gandeam ca poate e ceva ce nu fac eu bine pt educarea lui. Caci aici vorbim de metode de educare, de stimulare/canalizare in sensul bun, nu fortare sau depasire a propriilor limite.

1. Cu creionul scrie mai urat si f mare (mai ales pe foaie velina), uita sa si-l ascuta, motiv pt care i-am dat creion metalic si pe care il zapaceste mereu la mina.

2. Corect, e nevoie sa fie ordonat si mai ales eficient in general, iar el este doar partial asa. Practica o sa-l invete cel mai bine treaba asta, insa nu se stie cu ce pret. Ca mama, simt nevoia sa-l ajut sa inteleaga din timp de ce e nevoie sa fie asa.

3. Abilitati de comunicare versus cultura generala - nu vad legatura? In ziua de azi exista f multe tentatii pt petrecerea timpului liber care ii distrag pe tineri de la studiu/ citit si imi e teama ca asta e unul din motivele pentru care incultura e la ea acasa in Romania. Fenomenul ma ingrijoreaza si nu vreau sa am un copil care nu stie cine este de ex. Mark Twain. Trebuie sa existe o proportie intre numarul de reviste cu benzile desenate citite si cartile/literatura de calitate.

O parte din raspunsuri, le-am gasit www.reclama ilegala - xxx/in-joaca/ce-carti-citesc-copiii-de-a-doua/" target="_blank">aici

Mergi la inceput