ajutati ma
Raspunsuri - Pagina 10
cris_09 spune:
Stau si ma gandesc ce o fi in sufletul bietului copil...a crescut cateva luni in Spania,intr-un mediu,s-a obisnuit cu niste oameni,probabil i-a considerat parinti,apoi deodata s-a trezit in casa unei straine....
Doamne....
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
XIO spune:
Rufus, daca doresti sa exagerezi asa, ma rog, raspunsul meu este in continuare 'da'.Cu mentiunea ca am scris de familie, sa fie una normala, sanatoasa.
Si cu mentiunea ca pana asteapta sa fie adoptat un copil poate sa aiba norocul acesta, de a se afla intr-o situatie legala unde se respecta pasii, si pana e el adoptat e ars cu tigara, batut, scuipat si altele de catre asistenta sociala la care sta (au fost cateva cazuri la noi).
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Uite, ca tot promit sa ma opresc si nu ma tin de cuvant... Adevarul este ca de cele mai multe ori copilul ajunge intr-un mediu unde este abuzat si unde nu exista nici un control din partea autoritatilor. Printr-o adoptie legala viitorii parinti sunt evaluati si este aproape sigur ca cei acceptati sunt calificati pentru a creste un copil, adica doar atunci copilul este in cea mai buna situatie posibila. Stiu ca sufletul vostru e sensibil la dramele copiilor din orfelinate, dar nu se poate sa sustineti cumpararea de copii la negru, pentru ca va inchipuiti ce bine le este lor...binele ala poate fi (si cazuri sunt garla) recoltare de rinichi, ficat sau alte organe. Daca vreti o parere obiectiva, intrati putin pe la adoptii unde vi se va explica de ce fetele alea stau in tensiune luni sau ani de zile si nu se duc, mai simplu, la piata de copii, desi poate ar fi si ele tentate. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, ti-am citit mesajul de 2 ori, mi s-a facut pielea gaina si parul maciuca de 5 ori si acum iti marturisesc foarte sincer ca nici nu mi-am imaginat ca cineva poate cumpara copii ptr. asa ceva... stiu, sunt naiva si-mi imaginez happy-end al aceste povesti... adevarul e ca imi doresc sa te fi oprit tu inainte de a scrie acest mesaj...
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Rufus, eu cred ca sint multi care se pot preface in fata autoritatilor si cind se trezesc cu copilul poate il abuzeaza. La fel si invers ....dar eu consider ca o mama care naste si da copilul (eu nu o mai consider MAMA) , nu il tine in brate nu il alapteaza .....si o familie care poate ii ofera totul - prefer familia. |
Astea sunt presupuneri, discutii sterile.
Legile adoptiei, cu exceptii in toata lumea, tin cont de interesul copilului si sunt schimbate periodic, adica sunt aduse la zi. Un singur lucru nu se schimba: nu se cladesc pe sentimentalisme. Daca un copil nu este protejat asa cum trebuie, o adoptie ii poate fi fatala.
Ai putea tu sau altcineva sa-ti permiti o astfel de situatie, manata de sentimente?
Rufus, Tora si iadele
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris_09
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010 |
In cazul asta, copilul trebuie sa ramana cu Lolo. Copilul de la 6 luni si pana la 2 ani a fost crescut de Lolo! Doar primele 6 luni a fost cu femeia-mama din Spania, de la 6 luni e cu Lolo. Ca sa nu mai spunem si ca Lolo e de fapt, mama acestui copil!
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui cris_09 Stau si ma gandesc ce o fi in sufletul bietului copil...a crescut cateva luni in Spania,intr-un mediu,s-a obisnuit cu niste oameni,probabil i-a considerat parinti,apoi deodata s-a trezit in casa unei straine.... Doamne.... Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010 |
Exact. Si acum, straina, care ii este de fapt, mama, risca sa-l piarda iar unor straini! Iar la 2 ani un copil constientizeaza si intelege mai mult decat la 6 luni.
ab5174 spune:
Rufus, te intreb si eu:
- Tu ai putea da inapoi un copil unei "mame"care l-a abandonat dupa nastere?
- unei femei care are dosar penal
- unei femei care nu are serviciu
- unei femei care a scris ca nu are o locuinta stabila
- unei femei care a scris ca poate spune la autoritati ca a avut sex cu amindoi, si nu stie exact care este tatal.
- unei femei care a semnat la notar ca DA copilul
Eu una nu.
In locul ei ma duceam si maturam si pe strada si tot imi pastram copilul.
Rufus spune:
Exagerez, Xio?
In unele tari nici un caine nu-ti da in adoptie pana nu verifica daca ai unde sa-l cresti si cu ce sa-l hranesti. Aduna candidatii, ii evalueaza si careva castiga animalul. Iti suna cunoscut? Ca tot esti tu prietena animalelor...
Dar un copil poate pleca la ghici, intr-o familie care-l cumpara, pentru ca ai decretat tu ca e in interesul lui.
Corecta teorie, n-am ce zice...
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
citat din mesajul lui ab5174 - unei femei care a semnat la notar ca DA copilul |
Te rog, poate mi-a scapat...unde a zis ca a semnat ca DA copilul?
Rufus, Tora si iadele
XIO spune:
Rufus, legile adoptiei ar tine cu copiii daca le-ar gasi parinti imediat, nu peste x ani.
O ruda vrea sa adopte un copil, ea e plecata din tara, casatorita, loc de munca, locuinta samd, adoptia ar dura minimum 2-3 ani (adica pana sa primeasca un raspuns).
In acest 2-3 ani se nasc sute de copii care sunt abandonati prin maternitati, pubele si alte cele.
Pt un copil important este sa creasca alaturi de o familie iubitoare, deci de preferat sa se intample asta cat mai repede, nu sa zaca intr-un spital cu lunile si sa se ataseze de toti de acolo, si dupa aia sa fie mutat altundeva si tot asa pana se aproba.