Tuse, muci, tot tacamul...
Raspunsuri - Pagina 4
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Exemplu. Medic 1: Mucozitatile trebuiesc bine aspirate pentru a nu provoca otite si alte balarii. MUSAi ser. Recomand picaturi BioRinil. Medic2 : Mucozitatile sa le stergeti suflati cum se poate, sa nu mai bagati panarama aia de pompita ca va face edem mecanic. NU recomand BioRinil. Recomand Colargol! Medic 3: Nu recomand Colargol deloc, pt ca usuca mucii si formeaz depozite. Mai bine sa bagam mult ser, sa fluidizam si sa lasam sa curga. Medic 4: Sub nici o forma sa nu inghita mucii, ajung in gat, dau laringite, etc. Nasonexul e pt copii peste 6 ani doar! Medic 5 (sau tot 3, sincer nu mai stiu care si cum): Recomand adrenalina, ACC daca haraie, panadol, ventolin, ser, aerosoli. Medic 2 iarasi, parca: de ce atatea chestii, copilul n-are nimic la plamani |
Amuzant ca se voteaza cu medicii nr 2 si nr 3.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ina.click spune:
Stati linistiti ca s-au contrazis si pe sine, cred, din moment ce eu am insirate vreo 6 scheme de tratamnent de la doar 3 medici, de fapt. vad ca mi-au iesit 5. scuzati, trebuia sa scriu "medic 1, ziua 1, medic 1, vizita 2" etc, ca de la o vizita la alta s-au schimbat uneori si parerile.
In total sunt 3.
Dilemele mele, per total, sunt:
- pai e bun ori ba Colargolul?
- lasam mucul sa curga sau il asanam cu spor?
- dam sirop de tuse si / sau Panadol / Nurofen in lapte ori ba?
maine ajungem la ORList, va tin la curent cu parerea nr 6. sau la cat am ajuns.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ina.click spune:
well, revin.
cred ca mi s-a stricat asta de aerosoli. nu iese abur , mai precis.
are cineva modelul acesta?
http://www.everbuying.com/product44577.html
sau ceva similar.
se aprinde, etc, dar nu iese abur
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
Leditia spune:
E bun colargolul,la fii-miu n-a functionat,dar am auzit ca la altii da :)
Mucii is o problema cand se complica treaba,isi schimba culoarea,se infecteaza si pot cobori mai jos...
io-s pt Nu la punctul 3..intreba si medicul maine,sa vezi si parerea lui.(cand era mic fii-miu si era f bolnav si lua o tona de medicamente,inclusiv antibiotic,pt ca-mi varsa si era de musai sa ia antibioticul i-l amestecam cu o jumatate de lingurita de iaurt..ii taia din efect,dar alta solutie nu am gasit,ca nu voiam sa ajungem la injectabil..am anuntat si dr-ul,a clatinat din cap,dar nah..si varsatul asta intr-una nu-i ok)
Cat despre ap de aerosoli,daca nu functioneaza nu-l folosi,nu mai umbla la el pana nu-l duci la reparat,mai ales ca e cu ultrasunete.
teolinda spune:
Pai ideea e ca amandoi au zis ca nasul trebuie tinut CURAT.
Mie mi-a spus o dr. alergolog la care am fost cu copilul cel mare, cand acesta avea aproape 5 ani, ca atata vreme cat nasul nu este fff bine curatat de mucozitati aerosolii amelioreaza simptomele iar "boala" revine curand... ceea ce se si intampla .Practic a zis ca este imposibil ca noi sa curatam nasul atat de bine incat aerosolii sa VINDECE . Si ... mi-a prescris alaturi de Singulair, spray-uri cu Ventolin, Flixotide .. pe care le dadeam prin Baby InHaller.
In acea toamna tarzie am fost si eu la vreo 3 medicii in ideea ca sa ma lamurescce sa fac cu copilul... deja mi se parea ca exagerez mergand doar la pediatra noastra fara rezultat. Am zis sa mai cer si alte pareri. Am patit exact ca tine INA.. fiecare mi-a pus in brate o ditamai schema ba cu aerosoli, ba cu spray-uri... de nu stiam ca cine sa fac. Pana la urma am fost la medicul meu de medicina generala si mi-a ascultat copilul la plamani, i-am aratat cele 2 scheme si am intrebat-o ce-ar face daca ar fi copilul ei. Mi-a zis... atunci sa-i ridic salteaua, fac ceaiuri mici si dese f. dulci si caldute (tusea si rupea; nu avea febra) si sa-i dau sirop gen Plantusin; sa-i pun comprese calde pe piept... ma rog... leacuri babesti.
Sincera sa fiu... de-atunci DOAR anul trecut i-am dat pe toamna o serie de antibiotic pentru ca a avut un episod insotit de febra care revenea in fiecare seara... in rest... a fost f. bine.
Poate l-a ajutat si Cod Liver Oil pe care il dau cam de toamna trecuta, poate si laptisorul de matca... sau simplu fapt ca a mai crescut.
Leditia - laptisor de matca nu am dat nici eu celui mic... si oricum n-am cum pentru ca el cum se trezeste bea lapte. Miere i-am dat la aprox. 1 an.. si nu-i alergic. Tinctura ii dau celui mic doar 2-3 picaturi pe un cubulet de zahar.
INA - bafta maine la ORL-ist.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Leditia spune:
Teolinda si eu i-am dat lui fii-miu laptisor de matca..ba simplu,ba in miere,dar al meu face acu' 4 ani si are si analizele pt alergii facute de cand era mititel,al Inei e mai mic.Si propolis la fel..Bine,eu, desi fii-miu are fc,am fost deschisa la homeopatie,plante,leacuri babesti..si am evitat pe cat posibil antibioticul,desi teoretic la ei e musai la fiecare raceala.Uneori am avut instinct bun si a trecut si fara antibiotic,alteori nu si am lungit-o..culminand cu pumni in cap la mine ca nu i-am dat de la inceput.Dar nah..invatam,invatam,mergem la dr cu ei,ne mai ascultam si instinctul si ii facem noi bine.
Acum,ca tot e vorba de muci,tuse,colectivitate..face cineva vaccinul antigripal?La fii-miu e cam de musai,pana acum l-am refuzat ca nu era in colectivitate,acum este in primul an si parca tot nu-mi vine sa i-l fac..nu stiu de ce,dar mi-e frica de el.
lavi02 spune:
Pai eu zic ca nasul trebuie curatat cu ser dar nu aspirat violent. Daca il tot aspiri se vor prodice alti muci si nu-i mai trece. Ideal e sa-l inveti sa si-l sufle. Mijlocia mea a invatat pe la un an si ceva, prin imitatie. Colargolul eu zic ca e bun.
roli25 spune:
La noi a functionat Colargolul cu succes. Da drumu mucilor care sunt in spate.
Nasul intotdeauna l-am curatat cu ser fiziologic si apoi tras cu pompa (din aia din care tragi cu gura). N-am folosit niciodata aia cu aspirator, pt ca mi se pare barbar.
Tusea, depinde cum suna, poate fi doar de la mucii prezenti pe trahee.
Atata timp cat mucii nu-s verzi, nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Nurofen/panadol, doar daca are febra.
Eu ii imunizez toamna si iarna cu miere (naturala, nu din comert) cu propolis. 1 lingurita pe care picur propolis, dimineata pe stomacul gol.
Asa e primul an de colectivitate, primul copil. De la anul o sa fie mai usor.
Selene_Bunny spune:
Legat de muci, la toti 3 ni se fac zilnic, peste noapte, muci uscati si enervanti. Dariei i se fac uneori mari cat unghia de la degetul mic al unui copil de 4 ani. De culoare galben/verde/gri, de la praf, banuiesc.
Cum sa evit chestia asta? Macar pentru ea? Io-s mucoasa uscata de cand ma stiu.
dana vio spune:
ina , rabdare!
Deocamdata asta este, trebuie sa te obisnuiesti. Nu, nu trebuie sa fie ANI, dar vreo 2ani tot vor fi, pe la 3.5ani toti copii invata sa-si sufle nasul.
Nici Alex nu sta la aerosoli, eu ii faceam noaptea, cu ACC sau flixotide, dar n-am vazut nu stiu ce rezultate.
Nu-ti recomand sa-i pui medicam in lapte, daca nu-i place si apoi refuza laptele?
II dai la inceput mai putin in lingurita, pana se obisnuieste cu gustul. Eu ii pregateam sticluta cu ceai, ligheanul langa , in caz ca vomita si asta este. Oricum trebuie sa inveti ce medicam ii plac si care nu si care-si fac efectul la el si care nu. De ex, ptr Alex nu functioneaza Nurofenul ptr febra, doar Panadol (ii dau alternativ cu Ibalgin) si nu-i mai dau Augumentin (face diaree cu miros de medicam), iar Eurospal-ul il vomita in jet. Asa stiu din start ce sa-i spun dr sa nu-i dea.
Mucii daca curg ii stergi si ii aspiri, eu zic ca-i obligatoriu sa-i aspiri. Ai incercat cu RinoBaby? Si da, n-o sa stea, dar n-ai ce face.
Bine ca medicul cresei coopereaza, e foarte bine ca-l vede si el.
Eu Colargol n-am incercat, am mai auzit si de Sinupret, dar n-am folosit nici de-asta. La noi merge cu apa de mare - Nazomer si apoi aspirat. Dupa ce-a inceput sa-si sufle nasul totul a fost extrem de simplu. Dar pana acolo, daca nu reuseam sa aspiram ajungeam la un antibiotic.
Sanatate.
http://www.clubafaceri.ro/bursa/sanatate_frumusete/30689/ASPIRATOR+NAZAL+RINOBABY.html
Alexandra Maria
14.12.2007