Copii smulsi cu forta din bratele mamei

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Cristoiu: Mickyyy, eu de-abia astept sa faca ai mei virsta legala sa ii pot trimite singuri la bunici in vacanta, cu insotitor

Da care-i virsta legala, ca al meu merge de cind avea 8 ani, fara probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Este o situatie similara cu cea de la subiectul de la "In unul sau in 2..." in care tatal a dus copii in vacanta in US, si nu vrea sa mai vina cu ei inapoi, mama traind in alta tara...

NU inteleg, de ce acolo se considera ca e ok ca a dus copiii in US, ca tatal + copiii au (si) cetatenie americana, si aici nu mai e ok cu mama + copii (si) cetatatenie australiana?
De ce in cazul cu US nu este considerat a fi rapire, si in cazul de fata, da?

Nici una din situatii nu mi se pare ok, cei mai traumatizati fiind copiii, dar de ce se judeca diferit cele 2 situatii?

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Nu, nu este o situatie similara.
La oana nimeni nu a fost luat cu forta nicaieri. Copii au plecat de bunavoie cu tatal lor, stau de bunavoie cu el acolo, si probabil daca mama ar castiga custodia, sunt sanse mari sa mearga de bunavoie acolo. Copii Oanei din cate am inteles nu's de partea niciunuia din parinti, cel putin deocamdata, sunt prinsi la mijloc intr-o lupta de orgolii.
La oana acum se discuta problema custodiei, acolo era o poveste veche de 2 ani. La oana tatal a plecat legal cu copii, si sta in legalitate in america. Si lista ar putea continua.

Plus ca nu stim niciun fel de detalii despre cazul expus aici, de ce a plecat cu copii, daca i-a permis sau nu tatalui sa intre in contact cu ei in tot acest timp, etc., etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
M-am uitat pe internet si cit sint minore nu pot alege (legal) dar judecatorul poate sa fie dragut si sa le intrebe ele ce vor (in UK virsta ar fi 10 ani) si in functie de asta sa dea decizia de custodie. Dar tine numai de cit e de "deschis" si intelegator judecatorul.

Si cum sa fi facut asta (sa intrebe fetele) judecatorul dragut? Prin videoconferinta?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:

Citat:
Cristoiu: Mickyyy, eu de-abia astept sa faca ai mei virsta legala sa ii pot trimite singuri la bunici in vacanta, cu insotitor

De fapt nu stiu virsta legala dar mai devreme de 5 ani nu mi-i ia KLMul sau AirFrance-ul si noi doar cu astia calatorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mikyyy, pai si in cazul asta, copiii au plecat de bunavoie cu mama, am inteles ca nu i-a rapit...'

Intr-adevar, as fi vrut sa stiu care e povestea intreaga....

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Una e sa mergeti voi cu el sa-l uracti in avion, si bunicii sa-l astepte la coborare, si alta e sa vina niste straini in fata casei, si tu copil sa stii ca trebuie sa pleci definitiv de la ceea ce pana mai ieri numeai casa, la tatal pe care nu l-ai mai vazut de cel putin 2 ani (si cu care cine stie in ce relatii or fi fetele), insotit de niste straini. Si nu vorbim de un zbor/o calatorie de 1-2 ore, ca intre Australia si Italia e ceva de mers!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Mikyyy, pai si in cazul asta, copiii au plecat de bunavoie cu mama, am inteles ca nu i-a rapit...'

Da,pe o perioada determinata!O luna d ezile.

dupa luna aia(vizita a avut loc in 2010),totul a devenit ilegal!

Tu ai citit vreun mesaj la subiectul asta?

Dana

Mergi la inceput

Citat:

In cazul de fata au plecat de bunavoie, si legal, dar au ramas acolo 2 ani ILEGAL.
In cazul oanei au plecat de bunavoie si legal, si cel putin deocamdata sunt inca in legalitate acolo!

Oana are acum varianta sa lupte 2-3 ani DE LA DISTANTA prin tribunale sa ii cstige (dar poate intr-un final, cand i se va da custodia, sa pateasca exact ca tatal din povestea de mai sus - baietii ei sa se zbata si sa se lupte sa ramna alaturi de tata in america).
Sau are varinata sa duca aceasi lupta dar de aproape, ramanand langa copii ei, chiar daca nu vor locui in aceeasi casa.

Dar sunt copii si copii, parinti si parinti, situatii si situatii, iar noi putem doar sa ne dam cu parerea in baza catorva informatii sumare, pe care le citim intr-un articol sau un user ni le impartaseste pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Rufus: Si cum sa fi facut asta (sa intrebe fetele) judecatorul dragut? Prin videoconferinta?

Pai de ce videoconferinta? Judecatorul putea cere sa vada fetele inainte de a da sentinta, nu? Sentinta s-a dat inainte ca mama sa ia fetele "in vacanta pentru o luna" in Australia, nu? Sau cum? Oricum, in situatii normale, judecatorul poate consulta copilul, dar legal copilul nu poate hotari inainte de a avea 18 ani. Eu asa am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da.
Dar tot nu e expusa toata povestea, la ce parinte s-a stabilit custodia, cand a fost vizita, cat trebuia sa stea copiii in Australia?

Asa si in cazul celalalt, copiii trebuia sa stea 2 saptamani, in vacanta, nu sa ii stabileasca tatal permanent acoolo

Mergi la inceput