Copii smulsi cu forta din bratele mamei
Raspunsuri - Pagina 8
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Da. Dar tot nu e expusa toata povestea, la ce parinte s-a stabilit custodia, cand a fost vizita, cat trebuia sa stea copiii in Australia? Asa si in cazul celalalt, copiii trebuia sa stea 2 saptamani, in vacanta, nu sa ii stabileasca tatal permanent acoolo Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008) www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
monicabo,stiu ca devin enervanta pentru tine,dar te mai ointreb odata,ai citi ceva la subiect?
Tzi-am rapsuns deja la intrebarea cit aveau voie sa stea copiii acolo(cazul din Australia),acum na' daca nu vrei s acitesti...e alta treaba!
Dana
anuscha2009 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Pai de ce videoconferinta? Judecatorul putea cere sa vada fetele inainte de a da sentinta, nu? Sentinta s-a dat inainte ca mama sa ia fetele "in vacanta pentru o luna" in Australia, nu? Sau cum? Oricum, in situatii normale, judecatorul poate consulta copilul, dar legal copilul nu poate hotari inainte de a avea 18 ani. Eu asa am inteles. |
Sigur, sigur au fost consultati, eu asa cred!
cristoiu spune:
Pai de ce videoconferinta? Judecatorul putea cere sa vada fetele inainte de a da sentinta, nu? Sentinta s-a dat inainte ca mama sa ia fetele "in vacanta pentru o luna" in Australia, nu? Sau cum? Oricum, in situatii normale, judecatorul poate consulta copilul, dar legal copilul nu poate hotari inainte de a avea 18 ani. Eu asa am inteles. |
Nu, tocmai ca nu se intelege din articol. E posibil ca mama sa fi plecat ca sotul Oanei si sa fi dat divort dupa, e posibil ca ea sa fi plecat in timpul divortului, caz in care nu se stabilise custodia. Scrie doar ca era subiect de disputa, nu scrie daca inainte sa plece mama, dupa sau in momentul in care a plecat. Iar aici nici nu cred ca e vorba de custodie, in cazul rapirilor internationale nu se mai poarta discutiile la judecatoria unde incepuse divortul, ci cred ca sunt alte autoritati care intra in joc. E vorba de returnarea copiilor. Bineinteles ca dupa un artificiu de genul asta mama nu prea mai are mari sanse sa obtina custodia, dar presupun ca acum va continua procesul de custodie in Italia si cine stie? Poate acum judecatorul dragut va apuca sa puna intrebari copiilor.
Oricum inainte de aventura asta nu se stia unde sunt copiii, practic au fost ascunse, cum sa dea judecatorul de ei sa ii ia la intrebat?
anuscha2009 spune:
Eu o tin p amea............au fost intrebati, verificati atunci cand au fost incredintati tatalui.
cristoiu spune:
citat din mesajul lui anuscha2009 Eu o tin p amea............au fost intrebati, verificati atunci cand au fost incredintati tatalui. ANNA |
cind adica, dupa ce au fost returnati in italia?
Rufus spune:
Subiectul custodiei se discuta in Italia. In 2011 s-a dat hotararea ca sa revina copiii in Italia. E greu de crezut ca, in timpul porcesului de custodie tatal a fost de acord ca fetele lui sa plece cu mama in vacanta. Cu atat mai mult daca custodia era deja incredintata tatalui.
Cine poate crede asa ceva?
Rufus, Tora si iadele
anuscha2009 spune:
citat din mesajul lui bird70 http://www.news.ninemsn.com.au/national/8542625/sisters-dragged-onto-italy-bound-flight Povestea pe scurt: mama australianca, tatal italian, 4 fete (intre 9 si 15 ani). Parintii in curs de divort, mama vine cu fetele in vizita in Australia si refuza sa se intoarca in Italia. Dupa 2 ani de batalii legale, azi noapte fetele au fost smulse din bratele mamei si fortate sa se intoarca in Italia. Politia a trebuit sa le bage cu forta in masina, sa le traga afara din masina la aeroport, sa le tarasca pe scari. Doua dintre fete au fost atat de isterice in avion incat au fost date jos si puse in urmatorul avion. Eu nu inteleg cum e posibil asa ceva . Legile nu tin cont de dorinta copiilor? Cum poate tatal sa fie atat de inuman sa provoace atata stres copiilor? Mie mi s-a facut rau cand m-am uitat cum au luat fetele de acasa. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
eu am inteles ca au fost incredintate tatalui si de aceea au fost duse cu forta in Italia
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Marina cu scuzele de rigoare vazand ca tatal a incuviintat o astfel de procedura cred sincer ca mama stia extrem de bine ce face cand a decis sa fie departe de un asemenea monstru. Rufus daca fata ta vroia sa stea cu mama in alta tara si catigai tu custodia , trimiteai politia sa-ti tarasca efectiv fata prin masini si avioane inapoi? Crezi ca fetele alea dupa ce s-au luptat efectiv cu politia pe aeroport o sa sara fericite de gatul tatalui acasa? Putintica consideratie pentru fete voastre dragi barbati. Une e sa-ti tranteasca usa in fatza copilul ca nu ii place fatza ta astazi si alta e sa fie deportat pe alt continent cu fortza de catre politie. Inteleg ca fetele aveau si cetatenie australiana...sunt totalmente surprinsa ca Australia a permis asa ceva. PS; nu conteaza ce sex avea parintele cu care fetele vroiau sa stea, conteaza ca fetele destul de mari aveau o opinie destul de clara Marina |
mama trebuia sa demonstreze in instanta ca tatal este un monstru, dar daca nici nu s-o fi prezentat la proces atunci chiar nu avea la ce altceva sa se astepte....decat poate sa dureze procesul suficient de mult incat aplicarea unei decizii sa fie "apa de ploaie"... uite un exempluy in care probabil ca aceasta socoteala nu s-a potrivit
ps. scuze scenariu personal, dar nici nu sunt suficiente date ca sa ne dam seama ce anume a condus la aceasta decizie...
Letitia1 spune:
Am impresia ca nici presa nu stie ce si cum, ca stirile se cam bat cap in cap. Ba zic ca bunica i-a ajutat, ba matusa. Oricum, se pare ca fetele au crescut in Italia si au anuntat presa fiind stiau ca legea nu e de partea lor.
According to the Brisbane Times, the girls' father had invoked the Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction to have them returned to Italy, where they grew up.