Copii smulsi cu forta din bratele mamei
Raspunsuri - Pagina 6
monicabo spune:
Este o situatie similara cu cea de la subiectul de la "In unul sau in 2..." in care tatal a dus copii in vacanta in US, si nu vrea sa mai vina cu ei inapoi, mama traind in alta tara...
NU inteleg, de ce acolo se considera ca e ok ca a dus copiii in US, ca tatal + copiii au (si) cetatenie americana, si aici nu mai e ok cu mama + copii (si) cetatatenie australiana?
De ce in cazul cu US nu este considerat a fi rapire, si in cazul de fata, da?
Nici una din situatii nu mi se pare ok, cei mai traumatizati fiind copiii, dar de ce se judeca diferit cele 2 situatii?
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Pai ca sa discutam discutii, poate ca tatal era un bataus si de aia a fugit mama cu fetele. Numai faptul ca a trimis politia dupa ele sa le ia pe sus, spune multe despre el. Se prea poate ca legea sa ii fi dat si lui drept de custodie, dar poate ca copiii nu-l voiau. Si o putem tine asa pana luna viitoare, ca tot nu stim nimic, de fapt. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
alinta,ma amuza rau mesajele tale pline de patima!
Nu te supara,dar esti atit de orbita de sentimente ,incit nu vezi partea legala,sau nu mai vrei s-o vezi!
repet,unde se spune ca tatal e bataus()sau periculos?
Dana
cristoiu spune:
citat din mesajul lui allinta Pai ca sa discutam discutii, poate ca tatal era un bataus si de aia a fugit mama cu fetele. Numai faptul ca a trimis politia dupa ele sa le ia pe sus, spune multe despre el. Se prea poate ca legea sa ii fi dat si lui drept de custodie, dar poate ca copiii nu-l voiau. Si o putem tine asa pana luna viitoare, ca tot nu stim nimic, de fapt. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Daca tatal era bataus mama nu mai avea de ce fugi cu fetele si ascunde de mina legii. Fiindca era mai simplu sa obtina copiii legal in custodie deplina si pe urma sa faca ce vrea. Si pe urma felul in care au fost luate fetele pe sus nu se reflecta in niciun fel asupra tatalui, ce crezi ca a dat tatal comanda speciala in ce fel sa tirasca fetele pe scari? Probabil ca nu si-a imaginat o asemenea scena.
buli spune:
tatal nu avea de unde sti ce metode vor adopta autoritatile australiene.
mama, pe de alta parte, a vazut cu ochii ei. putea spune "stop, merg si eu cu voi".
"#350;i au venit odat#259; la judecata lui Solomon dou#259; femei. Amândou#259; n#259;scuser#259; în aceea#351;i cas#259; câte un copil, cam în acela#351;i timp. Intr-o noapte, copilul uneia dintre ele a murit, iar ea l-a schimbat cu copilul celeilalte. Aceasta, când s-a trezit, a cunoscut c#259; nu e copilul ei lâng#259; ea si a în#355;eles ce se întâmplase, când #351;i-a v#259;zut copilul la cealalt#259;. Aceea nu a recunoscut #351;i au venit la judecat#259;. #350;i în fa#355;a regelui Solomon cele dou#259; mame se certau #351;i spunea fiecare c#259; e al ei copila#351;ul cel viu.
Atunci regele Solomon a cerut o sabie, apoi a zis s#259; fie t#259;iat în dou#259; copila#351;ul cel viu #351;i s#259; i se dea fiec#259;reia câte o jum#259;tate de copil. Mama adev#259;rat#259;, ca s#259; î#351;i salveze copilul, s-a rugat de rege s#259; îi dea celeilalte copilul #351;i s#259; nu îl omoare. Mincinoasa, nefiind copilul ei #351;i poate bucurându-se c#259; are s#259; îi moar#259; copilul #351;i celeilalte, cum îi murise ei, zise s#259; fie t#259;iat, ca s#259; nu fie nici al ei, nici al celeilalte.
Regele Solomon, auzind acestea, a hot#259;rât pe dat#259; s#259; i se dea copilul mamei adev#259;rate, zicând s#259; i se dea aceleia copilul cel viu, c#259; ea este mama lui. Tot poporul lui Israel a r#259;mas uimit auzind de a#351;a o judecat#259; dreapt#259; #351;i iscusit#259;, care #351;i ast#259;zi este dat#259; drept pild#259;."
eu nu prea sunt cu parabolele din biblie, dar asta mi se pare cat se poate de potrivita
Alizee spune:
Andacos, ma bucur ca te amuz.
Eu sunt revoltata de faptul ca, desi e clar ca fetele nu vor sa plece si urla ca din gura de sarpe, politistii le tarasc impotriva vointei copilelor.
Eu cred ca politistii trebuia sa se opreasca si sa ceara ajutorul unui mediator, nu sa le trateze in halul ala.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
anuscha2009 spune:
si eu sunt de acord cu ce s-a zis aici, unde e lege nu e tocmeala. Din moment ce judecatorul a zis intr-un fel, cealalta parte trebuie sa respecte ca-i place sau nu-i place. Exista o perioada in care se poate face recurs.
Prin natura profesiei am vazut cazuri in care parintii se porcaiesc si se improasca cu noroi de nu zici ca au fost odata un cuplu. Copiii sunt la mijloc si in disputa asta numai conteaza.
Nu e usor nici sa lucrezi la ,,incredintari'' nici ca judecator, nici ca politie in astfel de cazuri.
Am o colega care facea anchete sociale in caz de divort si nu pot sa va spun cate amenintari a primit de la parinti (fie mamici, fie tatici) plangeri peste tot: politie, colegiul medicilor, al asistentilor sociali si numai stiu unde}
Asa ca nu si permite nimeni sa dea o solutionare doar prin motive subiective.
Daca judecatorul ala a zis ,,la tata'' a avut el niste piese la dosar ca nu si permitea el de ,,nebun'' sa dea solutia asta.
Ce s-a intamplat ,,dupa'' sunt sigura ca ,,tzipa'' toate ong-urile din protectia copilului si cele pe abuz.
Alizee spune:
Am vazut bine ? Operatiunea se petrece seara ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Mickyyy spune:
Ambi parinti sunt vinovati, in egala masura, pentru trauma provocata copiilor la momentul punerii in aplicare a sentintei. Niciunul nu s-a gandit sa menajeze copii (nu ma refer aici la trecut, ci strict la prezent, la momentul cand autoritatile au venit cu hartia la usa), amandoi si-au pus mai presus interesul sau orgoliul personal.
Mama a gresit facand despartirea si mai dureroasa decat era necesar, putea insoti fetele in calatorie, si sa renunte la aerul telenuvelistic al despartirii. Exista o hotarare definitiva, buna, rea, o respecti. Continui lupta in instanta daca nu esti multumita de ea, te muti inapoi in Italia sa fi aproape de copii daca nu poti avea custodie, dar nu faci niciun bine copiilor facand asemenea circ in public.
Iar tatal, oricata dreptate legala ar fi avut, sa trimiti niste straini sa iti aduca copii acasa, mi se pare inadmisibil. Sa lasi 2 copii nu chiar foarte mari sa calatoreasca singuri prin lume, insotiti de niste straini, plimbati prin avioane si aeroporturi, pai si sa vrut sa mearga de buna-voie la tata, tot ar fi fost speriati de o asemenea perspectiva.
Letitia1 spune:
bird: In fine, inteleg ca mama a gresit dar intrebarea mea ramane: cum e posibil sa supui copiii la o astfel de trauma pentru o greseala care nu e a lor? Si cum de nu s-a tinut cont de dorinta copiilor? |
Pai ce spune legea in Australia (Italia), de la ce virsta un copil poate sa aleaga? Si mie mi se par cam mari sa fie tirite asa cu forta. M-am uitat pe internet si cit sint minore nu pot alege (legal) dar judecatorul poate sa fie dragut si sa le intrebe ele ce vor (in UK virsta ar fi 10 ani) si in functie de asta sa dea decizia de custodie. Dar tine numai de cit e de "deschis" si intelegator judecatorul.
Mama e categoric vinovata, toata familia traia bine-merci in Italia (de cel putin 13 ani), cind a aparut divortul si mama a hotarit ca rudele ei sint in Australia. Pai nu stia asta cind s-a maritat? Si de ce ar veni sotul in Australia cind rudele lui sint in Italia? De ce ar trebui sotul sa fie mai flexibil? Mama, daca ar ri avut suflet, s-ar fi urcat cu fetele in avion, in loc sa stea ca o lasa si sa priveasca cum fetele sint tirite in avion. Legea e lege, trebuie respectata ca altfel se ajunge la anarhie.
cristoiu spune:
Mickyyy, eu de-abia astept sa faca ai mei virsta legala sa ii pot trimite singuri la bunici in vacanta, cu insotitor