Bv Ramo, Ana, LoryD! Hai Ralu, Kytana! (34)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

salut fetelor
multumesc pt sfaturi
Am reusit sa scadem febra la 37 cu paracetamol,felii de cartof in palme si compresa rece pe cap si bebe la san.
Nu a ajuns febra dintr-o data la 40,am avut in timpul zilei 38,dar am crezut ca o sa treaca si nu am mai verificat,apoi m-am trezit noaptea cu tremuraturi.
O sa fiu f.atenta de acum inainte.
Si acum stau in patuk si ma odihnesc.

Pupici la toata lumea
Sa avem o zii faina

fericita de baietel dulce Roland 24.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Uuu ce vorbarete au fost fetele

Marikaki, bine ai revenit si ma bucur ca sunteti bine

Elfica, mercic de raspunsurile cu chestiutele galbene de pe san Sa stii ca mare dreptate ai, de ieri a inceput sa "lacrimeze" si sanul care ma ingrijora

Moro, of cat sper sa vina pingu mic inainte pentru a nu ajunge la inducere Daca ajung, asta este, numai ca as fi vrut sa vie asta micu mai repejor. Acum, cand o vrea Doamne Doamne si s-o hotari si brotacu

Bobuletz, ce mai faci? Ce-ti face dragonita?

Olivia, cum mai e printesica?

Adinuta, Corinuka, cum va mai simtiti? Boboceii ce fac?

Paula, ce bine ca ti-a mai coborat febra, poti pune si frunze de varza, tot reci pe sani. Insanatosire grabnica!

Noi suntem bine, Dl Pinguin se tot agita ca stie ca se apropie timpul sa plece si pingu mic nu vrea deloc sa vina... Pe de alta parte eu am emotii ca el trebuie singurel sa aranjeze casa si nu prea e obisnuit sa faca astfel de cheltuieli si mi-e sa nu ia chestii dubioase... Si tot asa. Pingu mic e activ, nu da niciun semn nimic, eu am forta si energie in continuare, deci nu stiu. Tot astept!

39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

salutare,

Kytana, manutele si piciorusele se vor desumfla de la sine in cateva zile dupa nastere...si eu le am tot butoi, nici vergheta nu am mai putut sa o port...cand bag picioarele in apa rece (nu stiu daca e bine sau rau), parca sfarie...
din pacate sanii nu mai revin la forma initiala...raman un pic mai mari, dar mai lasati..sau cel putin asa a fost la mine.

eu am cezariana programata, luni la 39 s si 1 zi. sper sa nu fie mai rau decat data trecuta :)

elfica, eu tot la filantoripa o sa nasc. la ei pe site este o lista cu ce tre sa avem la noi

http://www.spitalulfilantropia.ro/sectie_neonatologie.html#necesar

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Salutare!

Kytana, vad ca nu ti-a raspuns nimeni: mie mi-a crescut piciorul cam cu un numar pe perioada sarcinii, noroc ca a fost perioada de vara si-am putut purta slapi si sandalute cu talpa joasa, care ti le iei in general putin mai mari. Mi-a fost putin teama ca-mi va ramane piciorul asa, ca am auzit cazuri, dar din fericire mi-am revenit. La fel si in cazul mainilor, care-mi erau putin umflate. De altfel, nu stiu daca la toate a fost la fel, dar eu dupa 2 saptamani de la nastere arat aproape ca inainte (am 1-2 kg in plus, astea pe burtica). Am luat 10 kg in sarcina si le-am cam dar jos, n-am nici vergeturi; am fost o norocoasa.

Elfica, bine ai revenit! Ma bucur ca sotul tau e mai bine si sper ca bebele vostru sa se nasca atunci cand e mai bine. Ma gandeam asa ca tie iti place sa ai totul pregatit si sa detii controlul la tot ce se intampla - sper sa apuci sa le pui toate in ordine pana vine printesa voastra, nu de alta, dar barbatii, mai ales in momentele alea sunt mult mai aerieni. Mie acum chiar imi vine sa rad de tot ce ni s-a intamplat, eu stateam cu apa rupta si nu ma puteau interna ca sotul meu a trebuit sa faca vreo 3 drumuri sa-mi cumpere tot ce trebuia: pijama, slapi, chiloti, prosop. Dupa restul (care nu erau stringente) a facut doua-3 drumuri pana acasa la noi (adica la 40 km de maternitate) si tot nu a adus tot. Mi-a adus in loc de gel de dus gelul de purificare a fetei; am iesit din spital tot fara sa-mi aduca un capot (bun pentru ca a fost frigut vreo 2 zile in perioada spitalizarii si eu aveam doar pijamale cu maneca scurta), iar sosete am primit si eu cu o zi inainte. Si, asa cum v-am povestit, am iesit din maternitate in papucii de casa, ca a uitat sa-mi aduca si papuci la externare. Dar a fost si vina mea, ca nu mi-am facut bagajul din timp - fetelor, daca ne mai da Doamne Doamne un bebe, din saptamana 30 imi voi face bagajul. Nu amanati sa patiti ca mine, sa vrea bebe sa vina mai repede si sa va prinda nepregatite.

Paula, sper ca esti mai bine acuma; cred ca singurul care te poate ajuta sa scapi de febra e Roland; eventual pompa de muls.

pentru ca am poftit de mult, am mancat ieri peste cu mujdei; cu siguranta n-o voi mai face pe perioada alaptarii. Piciu` meu, care e foarte cuminte, a plans bietul de mi se rupea sufletul de dureri de burtica. De cina si noaptea nici nu i-am dat laptic de-al meu, i-am dat lapte praf, mai bun decat durerile de burta.

Va pup cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare fetelor,

Kytanutz, eu nu am avut mainile si picioarele umflate asa ca nu stiu ce sa-ti zic.
Printesica doarme in sfarsit. Calare pe mine ca altfel nu se poate!
Azi i-am dat doar o data Lp. In rest sta numai agatata de tzitzi toata ziua de nici sa merg la wc sau sa mananc nu pot. E normal asa? Sa vrea sa suga intruna? Azi a dormit doar o ora pe la 10.30. In rest tzitzi si a adormir acum. Cred ca a obosit si ea de atata supt. Eu sigur am obosit. Moasa imi zicea sa ma mulg la o ora dupa ce sugd ea. Pai cum naiba sa ma mulg daca ea suge intruna? Si acum doarme pe mine. Cum sa ma mulg? Am incercat sa o las jos, am zis sa spal putin pe jos la ea in camera. Dupa 2m stersi s-a trezit si am pus-o pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Fetelor,lui Andrei i-a cazut buricul duminica,iar astazi a facut pipi pe burtica si am tamponat putin buricul cu spirt si a ramas pe tampon putin sange,e normal?

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Olivia, nu stiu daca e normal sau nu sa stea asa mult la san; ea adoarme la san sau suge incontinuu alea 410 minute pe zi cat sta la san? Piciu` meu suge maxim 30 minute la o masa, asta cand papa de la ambii sani. In rest, cam in 20 de minute terminam de papat. Eu cand il vad ca e pe cale sa adoarma, il mai stimulez, ori il mangai pe obraz, ori incerc sa scot tzitzi din gurita lui si atunci el incepe sa suga din nou. Chiar nu stiu ce sa-ti zic, imi pare rau. Moasa ce zice, e normal sa stea atat?

Andreea, si noua ne-a cazut buricutul de vreo 3-4 zile si inca mai are o dara de sange acolo. Din ce-am citit pe net e normal pana se vindeca complet sa-i mai curga putin sange, problema e daca se umfla, se inroseste si-i curge un lichid urat mirositor (asta am citit pe net). Eu ii las tot timpul buricutul liber, ii indoi pampersul astfel incat sa nu-i atinga buricutul (tot pe net am citit asta).

Fetelor, am si eu o intrebare: de 3 zile ii curge un ochisor la piciu` meu. Am incercat metoda descrisa de Mirabela aici pe forum, cu laptic de la mine, il mai spalam cu apa fiarta si racita si i-am tot facut masaj. Poate n-am stiut eu cum sa-i fac masajul, ideea e ca nu i-a trecut, astfel incat am sunat azi medicul de familie (care e si pediatru) si mi-a recomandat sa-i pun picaturi Nettacin. I le-am cumparat, dar pe prospect am vazut ca are si antibiotic in el si nu stiu daca sa-l dau sau nu. Voi nu v-ati confruntat cu problema asta? Ce tratament vi s-a recomandat voua?

Maria, ce norocoasa esti cu asa bebe cuminte!

Pupici!

Mergi la inceput

mlhaela,mersi de raspuns.
Cu ochisorul bblului eu ti-as recomanda sa ii pui ser viziologic si sa renunti la acea solutie care contine antibiotic.La mine Andrei s-a nascut cu ceva vase de sange sparte la ochisori ,asta de la nastere pentru ca a fost cam mare si din maternitate mi-a recomandat sa ii pun ser viziologic.Si la al meu i se mai aduna la ochisor ceva galben,dar ii pun ser si il sterg si gata.Tot timpul sa folosesti tampoane diferite la ochisori si sa il stergi din exterior spre interior....adica de la capat spre nasuc...

Mergi la inceput

Kytana,eu am fost foarte umflata pe perioada sarcinii.Mi-am scos verigheta si inelul de logodna si zilele trecute am incercatv sa imi pun verigheta si inca nu imi intra.Mai las sa treaca vreo luna daca nu o duc la largit.

Olivia,cred ca bblina ta e smechera si te ia drept suzeta Eu cred ca nu e rau daca sta cat mai mult la san,dar cand sta la san sa suga,sa nu stea doar asa sa molfaie in gol....sa vezi daca inghite laptic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui mlhaela
mi-a recomandat sa-i pun picaturi Nettacin. I le-am cumparat, dar pe prospect am vazut ca are si antibiotic in el si nu stiu daca sa-l dau sau nu. Voi nu v-ati confruntat cu problema asta? Ce tratament vi s-a recomandat voua?

David a facut la 6 saptamani tratament cu Nettacin 5 zile, tot asa din cauza de ochi curgator.La el era urat, se trezea cu el lipit de dimineata....

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput