Bv Ramo, Ana, LoryD! Hai Ralu, Kytana! (34)
Raspunsuri - Pagina 11
Olivette spune:
Elfica, din pacate nu am nicaieri scrise actele care trebuie. Le-am scris atunci pe forum ca erau fresh in memorie. Uite aici linkul dupa care m-am luat eu http://www.reclamamascataatentie/nastere/maternitate/Declararea-si-inregistrarea-nasterii-copilului-a640.html
Am intrat pe Fb sa vad emisiunea cu Ana Culcer dar n-am vazut-o. Ar fi bine daca ai gasi-o.
Moro, ai un bb cuminte acolo!
Pup fetele! Noapte buna!
Adriana_77 spune:
Elfica eu am avut o punguta pe care a dat o tati cand l-a vazut pe bb cu 2 body, un pantalon cu labuta, 8 pampersi si crema de fund. Tot ce a ramas mi-au adus inapoi cand l au adus pe bebe.Baia o fac cu produsele lor la neonatologie in chiuveta, pe mine m au intrebat daca vreau sa ma invete sa l spal, fiind la primul copil. Nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu vrei sa ti l aduca pe bb, cum te duce in salon in 5 minute vine bb si neonatoloaga sa vb cu tine despre copil.
mami de Bogdan Mihai (5.09.2012)
lalu85 spune:
Morok, asa este bb Petru are o lum na si o saptamana :)
Tzitziri, tu ii dai fetitei tale laptele praf de cate ori cere? Intreb pt k Petru destul de des.
Kytanutza, nu fi trista k o sa treaca...eu stiu destul de bine prin ce treci dar este important sa nu cedezi. Doctorul tau ce spune?
lalu85 40+ cu
PaulaFrida spune:
Fetelor am febra aproape 40 de la sani. Ce sa fac?
fericita de baietel dulce Roland 24.09.2012
Adriana_77 spune:
Paula eu te sfatuiesc sa suni medicul ginecolog, ti as fi spus sa mergi la maternitate, dar stiu ca e departe. Eu zic sa nu stai pe ganduri si sa suni.
mami de Bogdan Mihai (5.09.2012)
tzitziri spune:
Elfica, pentru nelamuriri in privinta CIC, concedii si alte chestii legate de alocatii, etc , se poate trimite mail.
Eu stau in sectorul 6 cu adresa din buletin.Acolo o sa imi depun dosarul si stiu de la DAvid ca a mers super repede si sunt foarte organizati. E singurul site pe care am gasit informatii complete despre toate actele care trebuie depuse si cum trebuie facut: http://www.protectiacopilului6.ro/
Eu am avut cateva intrebari tot asa din cauza unei situatii mai speciale, si le-am trimit mail (au adresa de mail la contact).Mi-au raspuns detaliat de am inteles pana si eu .Asa ca daca ai intrebari, nu strica sa le trimiti un mail.Oricum nu te verifica nimeni daca stai in sectorul 6 sau nu si iti vor raspunde sa te lamureasca.
Lalu,pediatrul a zis sa incerc sa ii fac pauza de minim 2 ore .A zis ca daca da semne de foame mai devreme (mancatul manutelor), de fapt se poate sa ii fie sete si sa ii dau ceai Baby Calm.
Eu i-am dat mai des (la o ora jumate) doar in situatii exceptionale (cand era mai micuta se ineca si se speria si deci nu mai manca deloc la masa respectiva si ramanea uneori si cu 20 de ml doar).
Acum ii dau la minim 2 ore.Pentru ca mananca in general bine, cat sa se sature.Si cumva nici nu cere mai des - adica semnul clar e mancatul manutelor, pe care nu il da mai des de 2 ore acum.
Dar la 2 ore mi se pare rezonabil si nu pare sa aiba vreun disconfort ca mananca atat de 'des' cand e de ex in puseu de crestere. Citeam pe undeva ca noile formule de lapte ar permite hranirea la cerere, fara orar musai la 3 ore, ca se digera bine.
PaulaFrida, sper ca esti bine! Am patit si eu la David, facusem 39 si aveam frisoane. La vreo doua luni ale lui David, cand credeam ca scapasem.
Sanatate multa si sa te faci bine repede!
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
madanan spune:
Fetelor, puteti sa ma treceti in lista cu cezariana in data de 10 octombrie la ora 8 .
Multumesc si pe toate
+35 Maria
Elfica spune:
Multumesc mult, Tzitziri si Adriana77 pentru raspunsurile despre Filantropia. Si Oanei si pentru recomandarea de a trimite mail, o voi face imediat, sa aflu cum va trebui sa procedez, ca mai e asa putin si eu habar nu am.
Olivette, merci pentru link, o sa intru sa vad actele. Eu salvasem mesajul tau, dar cu problemele cu calculatorul, nu le mai am in folderul acela. Sa vad daca or fi in alta parte, le-o fi salvat sotul undeva si nu stiu eu unde sa le caut.
Ce bine ca si in acest week-end va fi frumos afara, au anuntat ca abia de duminica seara incepe racirea! Am fost niste fericite, sa ne putem imbraca/incalta sumar. Eu data trecuta am nascut pe 26 octombrie, iar la serviciu am mers pana pe 1 octombrie, 4 fiind prima zi de concediu. Dar ma imbracam numai cu pantaloni, bluze cu maneca lunga si chiar un pardesiu, asa ca era mult mai deranjant. Sa va bucurati de vremea aceasta si in acest sfarsit de saptamana! Pupici!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
38 +
carmen spune:
Paula, cel mai bine e sa suni medicul. Pana una alta pune niste foi de varza pe sani, ajuta mult, la mine se incalzeau frunzele de varza in conditiile in care le scoteam de la frigider. Ia eventual si un paracetamol, dar suna neaparat si medicul. Ai si canale infundate?
Morok, nu mai ai nici tu asa de mult si ne ajungi din urma :). Inca putina rabdarica si te vei vedea cu puiutul de om in brate.
Kytana, sper pingu mic sa vina pana pleaca tati inapoi in England, sa se poate si el bucura de primele zile macar .
Elfica, eu cred ca bebe va veni atunci cand veti fi si voi cu totii acasa, sot, mama si restul. Apropos, cum se mai simte sotul tau?
Trebuie sa intrerup ca plange Paul, vrea mancare si mie imi curg sanii .
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Elfica spune:
Carmen, e mai bine sotul, a dormit ieri de pe la 19 pana la 23, l-am trezit sa se mute in alta camera si sa il rog sa manance putin, dar abia l-am convins. Totusi a mancat o felie de paine cu un snitel. Sper sa se faca bine, ca in seara aceasta si maine ar trebui sa ne vedem cu gasca lui de prieteni din Galati, sositi pentru ziua unuia din ei, care locuieste in Bucuresti. Sper sa fie ok totul!
Paula: Trebuie neaparat sa suni pe cineva, consultant in lactatie, sa iti dea sfaturile corespunzatoare. Eu nu am trecut prin asta si nu stiu ce se face. De fapt, am avut la un moment dat, din senin, febra 38 cu ceva, am sunat un consultant, mi-a recomandat sa iau un paracetamol, ca nu afecteaza cu nimic, mi-a spus ca pot continua fara probleme alaptatul, dar neaparat va trebui sa identific cauza febrei. Ca pot fi multe (ce e drept, sanii pareau ok, nu era nimic in neregula). In fine, am luat paracetamol (dar simplu, nu sinus!), a scazut febra si nici nu a revenit.
Mi-am adus aminte de inca un subiect abordat unde vroiam sa spun ceva. Spunea cineva de niste puncte galbui pe sfarc. Eu am avut la un moment dat, cred ca avea I 4 luni (nici nu ma gandeam ca ma mai pot confrunta cu probleme) un punct mare, galben, ma durea de muream cand sugea Iulia. Ma temeam sa nu fie puroi, am sunat un consultant in lactatie si mi-a spus ca asa cum se face batatura la picior, asa se face si pe sfarc, daca bebe nu e mufat corect o perioada. Iar zona galbuie nu e puroi, ci grasimea laptelui! Mi-a recomandat sa pun copilul sa suga cat mai des si zona se va elibera. Asa a fost, a durut la inceput, dar s-a rezolvat. Acum, cele care nu alapteaza inca, sigur nu au asa ceva, e doar putin colostru iesit si intarit pe sfarc, nimic ingrijorator. Canalele vor fi desfundate imediat de bebe, cea mai buna pompa ever!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
38 +