Bv Ramo, Ana, LoryD! Hai Ralu, Kytana! (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna! Am recuperat un capitol, mai am doar cele 9 pagini din acesta. Kytana, azi e DPN-ul tau, vad ca esti inca la hai, nu la bravo. Oare o fi real sau nu a avut cine modifica? Ca iti ridicam statuie, vad ca tu ai dus tot greul! Si putin Anidaz, dar in ultima vreme nici ea nu mai are timp. Sper ca mai am indicatiile oferite de tine si la o adica sa pot modifica si eu (cu atatea probleme cu calculatorul, nu stiu ce s-a pastrat si ce s-a sters, ca dupa atatea instalari si reinstalari de Windows si alte programe cat a suferit calculatorul....

Abia astept sa citesc, am trait alaturi de fiecare nasterea, m-am emotionat teribil si abia astept si eu momentul, abia astept sa imi vad mandrutza mica, dar tot as vrea sa mai stea acolo putin, ca mai am alte treburi... :) A fost cald si frumos afara, am iesit cu mandra mare, i-am facut poze, am facut parada modei, ca pe urma nu vom mai avea timp de asta etc.

Opresc putin mesajul, Iulia a facut pipi si tre' sa merg cu ea sa aruncam olita, dar am niste intepaturi teribile in vagin si mai astept sa treaca.

Revin! Tare frumosi pui aveti, am vazut poze si toti sunt niste dulci!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

38 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Hei gagici....unde sunteti??? Ce putina activitate e pe aici...

Fetelor si mie imi spunea o tipa sa nu ii dau sa pape decat daca au trecut 2 ore.Alaptatul se face la cerere nu la program,pentru ca laptele de mama se digera foarte repede si ca sa nu mai spunem ca uneori al meu ia tzitzi in guritza si suge de 3-4 ori si o scuipa....uneori poate vor si de sete.Asa ca datzi tzitzi ori de cate ori cere bebeloiul....

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dragi fete, ce mai faceti?

Vorba Andreei, ce putina activitate la noi aici! Eu cred ca este si din cauza faptului ca mai suntem putine burticute si mamicile probabil mai au pana sa isi intre in mana.

Eu astazi nu am avut stare si am plecat la plimbare pe 12.00 si acum am venit. Desi astazi e DPN-ul meu... pingu mic nu da niciun semn, cred ca o iau si eu pe urmele lui Lalu si ale Lulutzei Ce ma gandeam acum o saptamana la temeri si morcovi si iepuri cu totul acum nu vreau decat sa vina, caci m-am umflat cat un balon. Degetele abia le mai indoi iar picioarele sunt buturugi. Nu ma mai incape nimic si deja nu mai suport, vreau sa nasc!!! (cam disperata mai sunt, nu? )

Elfica, am incercat sa modific si eu cat s-a putut Hm hm intepaturi in vagin a? Poate iti vine mandra in intampinare

Ce mai fac in rest fetele? Mie de ieri a inceput sa imi "lacrimeze" si celalalt san.

Fetele care sunteti la al doilea bibiloi sau ati nascut deja, vi s-au desumflat mainile? Picioarele? Sanii raman la fel de mari doar pe perioada alaptarii apoi revin la cum eram inainte de sarcina? Sau raman mai maricei?
Nu ma credeti superficiala, nu-mi pasa cat de mari/mici raman sanii in ideea de estetica ci ma intrebam daca imi vor mai veni hainutele

Sper ca sunteti bine!

P.S Chiar nu stie nimeni nimic de Raluca?!

39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare dragelor!

Oficial ne-au luat colicii din nou! duminica am zis ca e de la falafelul meu, dar vad ca are program in fiecare zi de urlat si chircit. Azi a dormit decat 1 ora in 2 reprize de 30 minute. La 4 s-a potolit din urlat si a adormit si ea in sfarsit.

Anaomaria, nu stiu ce sa-ti zic, daca citesti prin urma o sa vezi ca aceleasi temeri le-am avut si eu, mai ales ca nu lua in greutate. Acum o tin intruna la san, si ii dau doar de 3 ori lapte praf. Sa vedem cum ia asa in greutate. La mine la fel, sta cu orele la san. Toata ziua asta face. D-na Musat mi-a zis sa-mi notez cat mananca zilnic. Am adunat la sfarsitul zilei: 410 minute! Deci va dati seama cam cat o tin la san, asta ziua, ca noaptea suge de 2 ori cate 10-15 minute si gata!
LP ii dau doar cand iesim afara, sa ne intelegem si noi. In rest in casa, agatata de tzitzi.

Mergi la inceput

Gata, am ajuns la zi, vad ca nu prea e activitate, dar e de inteles, nici noi nu suntem prea multe in odisee, din cate am fost, si mai putine suntem active, acum multe au nascut si au diverse probleme si uite-asa e liniste si pace. Doamne ajuta sa nu apara incidente neplacute la niciuna din noi! Abia astept sa o vad pe micuta, sa o stiu sanatoasa, ca in rest vad cum ma descurc cu doua caprite. Acum am si alte griji, azi sotul a venit terminat de la serviciu, ca ii e rau, abia se tine pe picioare, a mancat un grapefruit azi si atat, s-a trezit la 5 dimineata sa plece la serviciu si a venit pe la 19, l-am pus sa se culce urgent, cred ca l-a ajuns oboseala, ca asa o tot tine de o vreme, cu putine ore de somn. El se teme sa nu fi prins vreun virus, ca asa a mai patit, a luat un Fervex si spera sa se faca bine. Sper sa nu ma apuce acum nascutul, ca e terminat oricum, asta ne-ar mai trebui. Ma bucur insa ca micuta isi face de lucru singurica, ceea ce nu se intampla prea des. A scos din sacul cu jucarii aproape toate jucariile si le-a insirat pe canapea :) Are treaba, nu gluma! A dormit super bine azi, de la 2.30 la 18, o ora m-am dus si eu langa ea, ca ma plictisisem sa o astept sa se trezeasca si tare bine m-am odihnit. Nu imi dadeam seama cat de obosita sunt, ca in ultimele zile cat a dormit ea la pranz eu am gatit, dar cum am pus capul jos, am adormit bustean! Apoi, saptamana viitoare de pe 9 pe 11 mama pleaca la Bruxelles cu serviciul si mi-e ca ma apuca nascutul atunci. Ne bazam pe mama sa ne ajute sa mai stea cu Iulia cat sotul alearga pentru diverse la spital, ici, colo. Nu mai zic ca Iulia nu a dormit niciodata fara mine, asa ca sigur nu va fi prea vesela, iar sotul nu are rabdare, ma bazam pe mama sa o pacaleasca sa adoarma. Sper ca bebelina sa isi aleaga o zi ok, sa mearga toate struna!

Adriana77 si Tzitziri: Tinand cont ca voi naste la Filantropia, mai intreb si eu cate ceva, nu mai stiu daca deja am discutat, dar nu mai pot cauta in urma. Pe bebei ii imbraca ei acolo obligatoriu sau venim noi cu haine din prima zi si pana la externare? Sau cum vrem, ii pot imbraca si ei, ii putem imbraca si noi? Pampersii cand ii dati? Pe toti o data ii lasati acolo si adio, indiferent cati se consuma? Eu as prefera sa imi tin fata cat mai mult cu mine si, automat, sa am eu controlul tuturor treburilor, dar daca nu voi putea (poate nu ma recuperez la fel de usor ca dupa prima cezariana), sa stiu cum procedeaza acolo. Crema de fundulet la fel, v-o cer de la inceput sau doar daca sunt probleme? Eu, spre ex., nu i-am dat cu crema decat daca s-a iritat, nu la fiecare schimbat de scutec, ca mi se parea aiurea, o invatam sensibila inutil. Si o singura data mi s-a iritat rau, in rest, chestii usoare care ii treceau imediat cu Sudocrem. Sa vedem la bebe 2 cum va fi, ca fiecare bebe are leacurile lui, atat la produse anticolici, cat si la creme, sampoane etc.

O sa incerc sa caut eu link-ul cu emisiunea in care a aparut Ana Culcer, ca zicea numai chestii interesante. Spre ex. zicea ca o pompa scoate doar 10-20% din cat scoate un bebe si mamele se sperie ca nu au lapte, cand de fapt el e, dar nu poate fi scos. Ca sa nu dai lapte, nici LM muls, ca il inveti pe bebe lenes, ca ii e mai usor sa ii curga in gura, decat sa munceasca sa traga el si gata se invata cu biberonul si e la un pas de intarcat. Spunea ca le spune mamicilor ca pune pariu pe 1 mil de EUR ca in 3 saptamani bebe se intarca daca il trece pe biberon, chiar si cu LM. Si nu mai stiu acum, nu imi amintesc, doar ca ma gandeam mereu la voi si la problemele voastre. Eu la prima nastere am fost norocoasa, am avut cat trebuie, nu am facut febra laptelui, nu am avut nici prea mult, incat sa fiu obligata sa ma mulg, dar stateam cu Iulia la san muuuult. Dar nici nu ma interesa cat, ii dadeam la cerere, considerand ca de atat are ea nevoie. Si a fost totul bine. Zicea si pediatra de care va spuneam ca mamele nu ii hranesc cat ar trebui si trag concluzia ca nu e laptele bun sau suficient, dar realitatea e ca un bebe mic doar asta face, suge si iar suge, ca de-asta ii si spune sugar :). Asa ca, insistati si nu va mai ganditi la rele, ci doar la lucruri bune! Bine, proba cantarului e definitorie, trebuie sa ia minimum 700 g pe luna in primele luni, apoi mai scade norma, dar nu dati in patima cantaritului, ca nu e cazul.

Cat despre dormitul pe spate si laterale, cred ca trebuie alternate, ca oasele capului sunt foarte moi la varste fragede si se deformeaza rapid. Si ca sa nu fie periculos, culcati-i pe laterale cand pot fi supravegheati si pe spate cand nu pot fi supravegheati. Desi si atunci exista riscul asfixierii cu propria voma, daca regurgiteaza. Eu am culcat-o pe Iulia cand pe o parte, cand pe alta si la fiecare control imi mai indicau pe ce parte a capului sa ma axez, sa iasa cu capul uniform. Despre Vigantol / D3 doza se modifica, nu inseama ca ramane aceeasi pana la 18 - 24 luni, cum vi s-a spus. In functie de cum asimileaza calciul, cum i se inchide fontanela, dar stati linistite ca mergeti o data pe luna la control pana intr-un an, iar pediatra va va sfatui corespunzator.

Despre botez, si noi suntem adeptii unui eveniment restrans, cat sa marcam momentul, dar nu cu tambalau mare si cu persoane care nu au legatura atat de stransa cu noi, cum se obisnuieste la romani in ultima vreme. Noi data trecuta am facut o masa la restaurant unde fiecare a comandat ce si-a dorit, am decorat noi festiv si ne-am simtit bine, desi eram o manuta de oameni. Am avut o camaruta mica unde stateau bebeii, unde ii schimbam si alaptam, sa nu stea mereu cu toata lumea, a fost perfect. Recomand si locatia, vis-a-vis de sediul Pro TV, pe str. Agricultori, dar nu mai retin numele localului, oricum, cred ca e singurul. Mancare foarte buna, adusa prompt, fara probleme de niciun fel. Cred ca asa vom face si acum, ca a fost tare placut.

Hai ca m-am intins iar, sa nu ziceti ca nu am revenit in forta :)

Kytana: Doamne ajuta sa nu se lase asteptat asa mult Pingu mic, sa nu va dea emotii, sa puteti fi si voi in formula de trei macar cateva zile.

Olivette: Stiu ca ai scris tu si banuiesc ca ai undeva salvat, mai poti da cu copy paste actele necesare peste tot pe unde trebuie intervenit dupa nastere, sa il pun si eu pe sot sa faca copii, sa nu mai avem atunci grija asta... Si sa fiu sigura ca le am pe toate, ca stiu unde sunt originalele etc. Merci mult!

Pupici multi tuturor!

38 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Elfica, la Filantropia eu am stat pana a doua zi in salonul de cezariene de la parter. Sophia a fost dusa la bebelusii fara probleme de la etajul 2(la etajul 1 sunt prematurei sau cei cu alte probleme)
A doua zi am fost dusa in salon la etajul 2 unde mi-a fost data si Sophia. Nu a fost pe alese gen vreau sau nu. Desi m-a speriat ideea, in final a fost bine ca m-am mobilizat sa imi revin mai repede decat daca nu eram cu ea in salon.
Sophiei ii dusese tati cu o zi inainte vreo 4-5 pampersi si crema de fund. A doua zi i-am dat eu pampers din cei pe care ii aveam in salon si le-am rugat sa imi dea inapoi crema ca nu mai aveam alta. Si mi-au dat-o. Deci a depins de mine daca o dau cu crema sau nu.
Tot cu o zi inainte daduse si un body ca sa nu mai stea impachetata sarmaluta (asta era de la maternitate).Eu o puteam schimba in salon cand vroiam. Dimineata veneau sa o ia la spalat si atunci le dadeam oricum body curat.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Merci mult, Oana. Deci nu spala bebeii in saloane, ii spala doar ele in alta parte?

Ramonabm: Tine-ma si pe mine la curent cum e cu contractul de munca si cu concediul, ca ma intereseaza si pe mine. Eu credeam ca trecem dintr-un CIC in altul si la serviciu se face trecerea direct. Daca nastem inainte de 26.10 ce sa faca cei de la serv. pe 27.10 fac o reintoarcere fictiva si direct o reintrare in CIC 2? Sau concediu prenatal si postnatal incepand de cand? Din 27.10? Doamne, incurcate sunt legile astea....

38 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Merci mult, Oana. Deci nu spala bebeii in saloane, ii spala doar ele in alta parte?

38 +

Da, ii spala la neonatologie. Nu stiu daca tot la chiuveta (banuiesc ca da),dar oricum ii iau ele si ii aduc inapoi curatei si imbracati in hainutele pe care le-a dat mama.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Am inteles, merci mult pentru toate informatiile! O sa imi revizuiesc bagajul lui bebe de spital, sa imi iau diverse dimensiuni, ca nu stiu cat de mic va fi puiul si sa nu ii atarne hainutele. Plus ca nu stiu cum va fi in spital, cald, rezonabil sau frigut, asa ca sa imi iau sa fiu pregatita pentru orice situatie. Of, mai e atat de putin... Adineauri a deschis Iulia un sertar in care stie ca nu are voie, a sustras ceva, m-am intins sa ii iau din mana si am cazut din picioare intr-un genunchi. M-am zgaltait putin, sper sa nu o fi agitat pe puiuta, sa vrea sa iasa acum! Am o mica julitura, dar sunt bucuroasa ca nu m-am lovit in burta de nimic, ca sertarul era deschis, calutul Iuliei prin apropiere, asa ca obstacole existau.... Of!

38 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Intram si noi :)
Azi am fost la doctor e totul in regula bb sta bine la caldurica nu se grabeste are 2900 si cica o sa se nasca aproape de DPN sau cel putin 1-2 sapt mai sta...ne mai ducem sapt viitoare cand va vedea cum e si colul...mi-a spus sa ma plimb nu exagerat dar sa ma misc ca astfel voi avea si ceva BH contractii si sunt bine venite ajuta pregatesc :)
Kytanutz si mie mi-a zis ca acum nu mai urmareste care-i e varsta la eco acum urmareste curbele alea,fluxul de sange,inimioara lichid,pozitie,greutate...d-astea...asta pt ca l-am intrebat pt ca intotdeauna imi zicea ce varsta are si in ultimul timp nu-mi mai zicea ca e mai mare ca are atat si-atat...Ma bucur ca totul apare frumos si se prevede o nastere frumoasaSper sa fie totul asa cum va doriti sa iasa micutul sa-l vada tati...actele si noi am inceput sa le pregatim...aici sunt unele pe care tre sa le cerem de la primarie si dureaza asa ca ne pregatim usurel dosarelul :)
Carinablancasi Olivette pup printisor si printesa si sper sa va treaca repede colicutii...
Lalu hehe ma bucur mult ca v-ati linistit si intrat in mana deja Petru are o luna si o sapt aprox nu?:)ce repede trece timpul...
Elfica chiar ca ai revenit in forta :) ... sa tot scrii...citit si retinut...dc gasesti link-ul da-l si pe aici..Si da...mai suntem o mana de burtici...active...vreo 7-8 acolo...brrrr:)Acum am citit...uff sper sa fii ok
Pup fetele si bbceii si sa aveti o noapte linistita!

38

Mergi la inceput