De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)
Raspunsuri - Pagina 4
msl1 spune:
Polux multumesc pt link-uri.
Arminad, scuteste-ma, nu tu ai batut pe la usile districtului si pe la doctori la spital ca sa stii cit am umblat si de fapt de ce trebuie sa iti dau vreo explicatie? scuza-ma daca te deranjez ca scriu 3 pagini aici sau pe privat, nu le scriu cu intentia de a te deranja nici pe tine si nici pe altii.
arminad spune:
msl, imi pare rau ca te-am suparat. Nici macar n-ai avut rabdare sa citesti ce-am scris. Daca citeai atent intelegeai ca de fapt eu m-am oferit sa scriu 3 cearceafuri ca sa te ajut.
Da, si eu am umblat pe la usile doctorilor si ale districtului scolar, asta fac de 8 ani si am obtinut foarte mult. Vroiam sa spun ca se poate. Sper sa reusesti si tu.
msl1 spune:
da scuze am inteles gresit; nu ma poti ajuta chiar daca imi scrii ce ai facut tu, pt ca oricit am insistat nu am reusit nimic decit sa ma enervez; districtul scolar a spus nu si nu a ramas indiferent cit m-am strofocat eu tot degeaba.
arminad spune:
Au spus nu la ce? Au evaluat-o? Sunt obligati sa o faca.
Ce diagnostic i-au pus? Ce servicii i-au oferit? Era inscrisa la gradi particulara cand ai facut cererea de evaluare ca asta schimba lucrurile radical. Districtul scolar de zona e obligat sa evalueaze copiii de la scoli private dar serviciile oferite sunt cam subtiri si dupe ce raman fonduri de la stat pentru ca asa e legea si mi se pare firesc sa fie asa.
Cerere la districtul scolar pentru servicii se poate face de cate ori vrei. Ce a fost acum un an sau doi nici nu mai conteaza. Nu e batuta in cuie decizia lor de a oferi sau oferi ceva. Eu am avut patru sedinte de IEP anul trecut soldate cu esec si la a cincea a fost foarte bine. Poti si maine sa ceri din nou evaluare si servicii daca te muti la scoala publica.
Daca as fii in locul tau asa de ingrijorata de evolutia ei as pune maine mana pe telefon si as suna orice spital de copii din zona pentru o evaluare mai "proaspata" Mai ceri o parere, poate chiar nu are autism. Cu hartia aia in mana ceri din nou de la scoala de cartier o sedinta de IEP. Sunt obligati macar sa aiba o intilnire cu tine sa se uite la hartia aia de la doctor, asa e legea. Le spui ce te ingrijoreaza si vezi ce se intampla.
Daca i-ar fii mers bine la scoala aia particulara era ok dar zici ca nu e bine. Nu poti sa renunti asa usor cand e vorba de binele copilului tau. Nu e vorba aici ca trebuie sa am eu dreptate sau nu. Daca are copilul tau o sansa si tu nu reusesti sa o vezi?
Siminaf spune:
Asa este, nu au cum sa refuze, este ilegal. Si cind districtul si-a epuizat resursele, se poate apela la SELPA. Cumva tot se rezolva.
Mult succes, msl!
Edit, ca m-am grabit: SELPA e la noi. Nu stiu echivalentul in alte state.
Carmenbr spune:
Simina, Msl sta in Ca, nu stiu unde.
Msl, daca nu te deranjeaza, poate vorbesti cu noi pe PM si poate te mai putem ajuta cu una, alta. Habar nu am unde stai in Ca. Eu sunt langa Disneyland.
Sabina spune:
de ce nu acceptati ca sunt unii ff capabili care nu pleaca din Romania pt ca iubesc foarte mult din Romania?
Eu daca plecam in alta parte la studii(am fost cateva luni) m-as fi uniformizat complet la compozitie, si la fotografie.
Viena muzicala contemporana nu mai e Viena lui Mozart...exista facultati in germania si austria si Parisul, evident, unde se invata tip top tehnologia, dar eu nu compun cu computerul , nu e genul meu, si absolventii lor scriu toti la fel....
Eu aici am avut posibilitatea sa raman eu insami si sa invat de la niste genii...de la ultimii mari maestri ai Europei si ai lumii, in fond.
Daca in Europa e ultra tehnologizare, eu daca m-as fi dus in Australia de pilda, nu aveam pur si simplu ce sa invat la compozitie. Sunt ani lumina in urma dpdv spiritual fata de Romania. In America, posbil ca la o universitate sau doua, dar in rest, si acolo se practica un stil destul de pueril.
toti asiaticii vin in Europa sa invete muzica, si invata mecanismele ff bine, scriu lucrari solide, lucrari WOW dpdv tehnica si constructie, dar care pe mine una nu ma emotioneaza deloc.
concluzia ar fi ca in anumite meserii,cum ar fi artele, cativa ani de studii in Romania deschid niste cai care in alte parti sunt complet ascunse.
Sigur ca daca vrei apoi master in Computer Music te duci la hamburg sau la Graz sau la Paris, dar seva acolo a secat demult.
Prefer sa ”cuceresc” occidentul prin evenimente singulare, decat sa ma traiesc acolo si sa devin gri si conventionala. Repet, e un punct de vedere legat de meseria mea, si , mai ales, de abordarea mea preponderent sentimentala in ceea ce priveste arta compozitiei contemporane, pt interpreti e alta poveste.
apoi, mai e legatura sentimentala cu tara ta. Pt mine, cel mai frumos loc din lume e la Busteni, desi am vazut muntii europeni. Chiar daca ma impresioneaza, aici ma simt completa.
Viena e a doua mea casa, dar, cum zicea Karula la alt subiect, imi place sa aduc ce e bun acolo aici cand am cate o actiune mai ampla.
PS ca mai am un exemplu. Ale x T om es cu, care ar fi putut pleca din tara de N ori, a avut succes pe toate continentele, si a preferat sa ramana aici, desi la 19 ani, odata cu debutul facultatii, s-a mutat singur
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
XIO spune:
Bird, eu nu pot discuta la modul general despre un om imaginar fara s ii atribui gandurile mele, mai ales ca ne referim la o situatie in care am fost eu.ASa cum si tu ii atribui gandurile si parerile tale, din moment ce unicele motive pt care ar ramane sunt cele negative.
Scoala din Romania (ma refer la Medicina) mi-a oferit oportunitati pe care in alte facultati nu le-as fi avut.
NU stiu cat de slab cotata este din moment ce ma pot angaja in EU cu diploma de aici.
Eu una iubesc TImisoara.Iubesc orasul in sine, Piata Unirii, limonadele de fructe si cafelele baute acolo cu prietenul sau prietenii, zona in care am copilarit, acolo sunt efectiv 'acasa'.IUbesc Marea Neagra unde am mers 13 ani in fiecare vara cu mama-mea si apoi alti ani cu prietenul si cu colegii, este ceva de vis.
Acolo am crescut, acolo am invatat, este cel mai frumos loc.
Dupa cum am scris, eu sunt mai statornica din fire, imi place sa ma asez undeva si sa 'nesting'. Dar cand a trebuit sa plec singura cuc in lumea larga am plecat.
Si mie mi se pare ca tu prea duci chestia asta la extrem.Daca tu ai plecat la 18 ani de acasa, vrei sa plece si fetele tale ca sa iti dovedeasca, ca ele sunt independente si puternice.
Tu ai plecat de acasa in apartamentul oferit cadou de parintii tai, e altceva fata de a pleca de acasa asa cum ai facut cand ai mer in Australia, presupun ca a fost o diferenta resimtita.
Asa faci sa sune de parca singura atributie a unei femei puternice si independente este sa plece repede de acasa la 18 ani, eventual in alt oras, ca sa vezi ca se intretine singura.
Pai fass, ca sunt atatia oameni care au facut asta si chiar nu as vrea sa fiu in pielea lor (in sensul ca nu doar oamenii de calitatie sau cu calitati fac asta).
Si imi permit sa mai scriu inca un exemplu din experienta, ca doar asa scriem toti aici:
o prietena mai mica decat mine, intalnita la un curs.Ea locuind in orasul X din Romania, dar mutandu-se la 18 ani de acasa in orasul Y, ca sa studieze.Relatie cu parintii si sora ok, fata lu' tata, ii trimitea bani la sora ei cadou, vorbea cu 'mami' la telefon, deci perfect normal.Pana cand trece printr-o pasa mai proasta, si imi spune ca trebuie neaparat sa mearga la prietena ei cea mai buna care era intr-un oras de langa.Eu i-am spus ca e nebuna, pt ce sa mearga pana acolo o zi si sa cheltuie atatia bani.Mi-a zis ca 'trebe', ca are o problema, si a inceput sa imi povesteasca cat de bune prietene sunt ele si cum fata aia e familia ei.Ca amanoua erau in orasul in care invatau si de fiecare data cand a avut probleme fata aia era langa ea sa o asculte, incurajeze, mangaie pe cap etc, si ca ea 'e de fapt mai importanta decat familia.Prima oara e ea si dupa aia familia'.
Dupa o absenta de 3 luni din tara s-a dus acasa la familie 2 sau 3 zile sau doar una, nu stiu, si a plecat in orasul in care studia, ca acolo erau toti prietenii ei.
Si a plecat mai devreme ca sa se vada cu prietena ei cea mai buna.
Repet, prietena de care spun este perfect normala, n-are 3 coarne sau un diamant in frunte, dar mie mi s-a parut trist cand a spus lucrurile alea.
Nici sa stea cineva dependent de mama nu e bine, dar nici independent asa.
Extremele nu sunt bune.
Independent inseamna sa faci CE VREI, iar daca vrea sa ramana la o facultate de 5 oameni, sa poata sa faca asta, sa dea singura cu caoul de prag sau sa nu dea, ca nu stii ce oportunitati se ivesc, dependent inseamna sa traiesti dupa niste tipare impuse de familie, indiferent cat de 'independente' ar parea asta.
Daca pleaca de acasa doar pt ca tu tot spui ca asta inseamna sa fii puternic si cu mot, se poate sa fie si asta dependenta, ca face ce spune mama si nu ce vrea.
Asa cum daca vrea sa plece de acasa si mama spune ca nu e bine, ca vai ce se intampla, si ramane din cauza asta, tot dependenta e.
danaionela spune:
Citat: |
. Eu am fost foarte independenta pentru varsta mea si pentru Romania si am ezitat la 18 ani sa plec din tara cand mi s-a oferit aceasta oportunitate. Ar fi trebuit sa lucrez sa ma intretin si sa merg la facultate acolo. |
Cum adica Bird, tu care ai fost atat de independenta nu ai plecat din tara? Tu care afirmi mai jos ca esti legat de mama daca nu pleci in capatul celelalt de lume? Stii ce cred eu, ca esti tipul omului frustrat. Trebuie sa intelegi ca nu toti isi doresc sa plece din tara si unora chiar le place aici si nu suntem niste ratati.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danaionela
Cum adica Bird, tu care ai fost atat de independenta nu ai plecat din tara? Tu care afirmi mai jos ca esti legat de mama daca nu pleci in capatul celelalt de lume? Stii ce cred eu, ca esti tipul omului frustrat. Trebuie sa intelegi ca nu toti isi doresc sa plece din tara si unora chiar le place aici si nu suntem niste ratati. |
hai ca asta devine un leit motiv al postarilor tale!
Buna dimineatza doamnelor,si o duminica minunata va doresc!
Dana