De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP XIO, era cea mai mare din clasa, atat ca varsta cat si ca inatime. Le termina prima pe toate, orice ar fi facut. Si mai erau 4 baieti care veneau imediat in urma ei care erau cei mai mari (si bine inteles si cei mai inalti) care la fel terminau primii (intre baieti). Stiu asta pentru ca invatatoarea ma punea sa stau intre ei, doar doar s-o prinde ceva si de mine. Cand era vreo lucrare, scriau de mama focului. Dar astia stiam ca sunt mai mari decat mine cu 1 an. Da sunt sigura ca era din cauza varstei pentru ca oricat incercam sa scriu de repede de ex., nu reuseam sa fiu atat de rapida precum erau ei. Daca nu ar fi fost din cauza varstei, cum de erau TOTI primii? Aveau toti parinti ultra-super-invatatori-acasa-cu copii-lor? Doar pe un baiat statea mama lui cu el s isi faca temele, ca voia ca baiatul ei sa fie mai breaz decat toti, dar nu reusea. Dar de, asa era la mine in clasa si cum tu le stii pe toate de imi pui la indoiala experienta de parca ai fi trait-o tu in locul meu. Tu pe oriunde te apuci sa scrii, nu faci decat bullying, probabil asta ai facut si la scoala. Esti atat de obisnuita cu asta ca nici nu mai esti in stare sa observi. Esti incapabila sa te pui in pielea altora, sa te vezi putin din prisma altora. Iti convine de minune situatia asta, ti se pare normala, ba chiar cu siguranta cand ti-oi da copilul la scoala ii vei incuraja un comportament similar. Un lucru am invatat in toti acesti ani de zile: sa nu irosesc orzul pe gaste. Iar tu esti una din cele mai mari gaste de pe acest forum. |
Oana, lasand la o parte jignirile si atacul la persoana, care este argumentul logic pe care te bazezi cand pui ca ea invata mai bine si era mai buna pt ca era mai mare?Era cea mai inalta si cea mai frumoasa si cea mai talentata la sport si cea mai buna la invatatura din cauza ca era mai mare?La mine in clasa spre exemplu cei mai mari nu erau cei mai frumosi, buni la invatatura, talentati la sport samd.
Asta ar insemna ca toti copii de 7 ani sa fie mai buni la sport, mai frumosi, mai inalti si mai buni la invatatura decat toti copiii de 6 ani, si implicit mai slabi la toate astea decat cei de 8 ani.
Sau te referi ca aceasta diferenta exista doar in primele clase si apoi dispare?
Cea mai desteapta fata de la mine din serie este mai mica decat mine cu 6 luni, nu era cea mai mare din clasa si totusi tot timpul de cand era mica si pana aterminat facultatea a fost prima respectiv a doua.
Si era mai mica decat altii si mai mare decat altii.
Cea mai frumoasa fata de la mine din liceu era mai mica decat mine simai mare decat altii.
Sincer, chiar ma intereseaza sa inteleg logica dupa care te-ai ghidat, ca eu nu o vad (si nu spun asta ironic, chiar vreau sa stiu).
Nu prea inteleg de ce imi scrii ca eu iti pun la indoiala experienta.EU cred tot ce scrii tu, singura indoiala este ca fata aia era asa din cauza ca era mai mare decat tine, repet, este ilogic, deoarece ce ai descris tu acolo tine de individ, nu de varsta.
Referitor la cat de 'bully' sunt eu si cum nu ma pot pune in locul altuia Da, exact, probabil de asta am spus ca fiecare isi da copilul la cati ani vrea la scoala si ca nu exista o reteta magica.
Adica eu nu spun ca daca isi da cineva copilul de la 6, 7 sau 8 ani greseste, eu spun doar ca aceste persoane care sustin cu atata indarjire, agresivitate si atatea etichete aceste lucruri, ele gresesc din simplul motiv ca nu exista o reteta speciala.
Raspunsuri
Tilia spune:
Vorbim la nivel de mentalitate, nu de locatie fizica.
Cunosc oameni care au trait majoritatea vietii lor la oras si inca sunt convinsi ca un barbat adevarat nu se poate insura decau cu o ,,domnisoara".
oanap85 spune:
citat din mesajul lui Tilia Vorbim la nivel de mentalitate, nu de locatie fizica. Cunosc oameni care au trait majoritatea vietii lor la oras si inca sunt convinsi ca un barbat adevarat nu se poate insura decau cu o ,,domnisoara". |
am inteles,pentru tine oamenii" de la tara" inseamna ca sunt prosti..
totusi din comentariul tau se intelege mentalitatea oamenilor din mediul rural
Copiii cei mai mari, in special fetele, trebuie sa munceasca si sa aiba grija de fratii mai mici. Bunica, de exemplu, nu a putut sa mearga la liceu pentru ca a trebuit sa fie trimis fratelele cel mic (ea a trebuit sa munceasca o viata la colectiv, el e domnu doctor). |
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
Aqai spune:
Ocebine, exagerezi cu "echipa"
eu am spus ce m-a enervat in discutii si inteleg si faptul ca ceva te-a atins pe tine, nu stiu ce, da' pot sa-ti inteleg reactia.
n-o sa continui pe tonul asta discutia, ca nu ne duce nicaieri.
andacos spune:
citat din mesajul lui Aqai eu am spus ce m-a enervat in discutii si inteleg si faptul ca ceva te-a atins pe tine, nu stiu ce, da' pot sa-ti inteleg reactia. n-o sa continui pe tonul asta discutia, ca nu ne duce nicaieri. _ |
Acum ...ce-o dai la intors?Cum adica nu stii ce-a atins-o?
Eu cred ca multe dintr voi avetzi un grad exagerat de sensibilitate,sau...am eu grad ridicat de permisibilitate!
Xio,am raportat si eu jignirea aia,atacul al persoana,intentzionate!
Dana
XIO spune:
Andacos, nu-mi mai bat capul mai bine decat un avertisment a fost ironia sortii, ca eu nu am jignit pe nimeni in nici un mesaj, si Oana s-a gasit sa faca pe lupul moralist facandu-ma gasca, acuzandu-ma ca eu cred ca stiu mai bine decat ea ce a fost in clasa ei, si spunandu-mi in acelasi timp ca eu am fost cu siguranta un 'bully' in scoala si ca mai mult ca sigur asa imi voi creste copilul sa fie
Si cate si mai cate
Astea sunt priceless, avertismentele palesc
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui mianna
yeap, suntem am tras cu pusca si io. n-am nimerit tinta Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
nici eu, am pus pusca la ochi, am luat catarea, am inchis ochii si am tras ... imi tremurau genunchii
am tras si cu masinarie din aia automata, nu mai stiu cum o chema, ne-au pus pe bruta si cate un nene musculos in dreapta cu mana asezata delicat pe umarul tragatorului ...maaamaaa ce ne mai umbla mintea...cand am tras ..nu mi-a mai umblat,,,daca nu era nenea proptit pe umarul meu imi zbura umarul cu tot cu arma automata
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mihaela_s
Aaaaaah, sunt invidioasa! Io urma sa trag cu mitraliera in vara lui '90, convocarea dupa anul I dar s-a scos armata la fete dupa revolutie. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
pai noi de la liceu am fost la trageri in poligon, tu cum ai scapat in clasa a 12-a fara sa tragi cu arma?!!! nu faceati PTAP..defilari, marsuri
eu am prins si un exercitiu militar pentru atac cu arma chimica...a fost foarte interesant, eu am facut parte dintre supravietuitorilor, chiar am salvat un coleg, facandu-i loc langa mine dupa "tomberon"
(acum nu prea vad eu cum supravietuiesti ascunzandu-te dupa un cazan, dar atunci cei ce s-au ascuns dupa cazane au fost considerati supravietuitori)
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
da cred ca sunt iar ceva probleme,pe mine la fiecare refresh ()ma instiintzeaza ca "accesul pe acest forum tzi-a fost restrictzionat"! |
asta pentru ca trimiteti mai mult de un mesaj in nu stiu cate secunde, mai respirati si voi, ca forumul nu pleaca nicaieri
iar cu reeditarea la fel, daca vrei sa editezi in timp prea scurt de cand ai trimis mesajul iti mesajul cu restrictionarea sau ala cu...mesajul asta il poate modifica doar autorul sau moderatorul...
ps. am patit-o si eu
mihaela_s spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui nadaflorilor
pai noi de la liceu am fost la trageri in poligon, tu cum ai scapat in clasa a 12-a fara sa tragi cu arma?!!! nu faceati PTAP..defilari, marsuri eu am prins si un exercitiu militar pentru atac cu arma chimica...a fost foarte interesant, eu am facut parte dintre supravietuitorilor, chiar am salvat un coleg, facandu-i loc langa mine dupa "tomberon" (acum nu prea vad eu cum supravietuiesti ascunzandu-te dupa un cazan, dar atunci cei ce s-au ascuns dupa cazane au fost considerati supravietuitori) Nina,mami de, |
Ah, n-am scapat, ai sarit peste postarea unde am scris ca am tras cu pusca in a 12-a, pe poligon, desigur.
Nenene, aia cu postatul mai repede decat un minut, are alt mesaj...ceva ca trebuie sa astepti pana trece un minut. Asta cu "accesul restrictionat" e noua, mie mi s-a intamplat acum, cand am vrut sa raspund, a trebuit sa dau refresh. ne
andacos spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor asta pentru ca trimiteti mai mult de un mesaj in nu stiu cate secunde, mai respirati si voi, ca forumul nu pleaca nicaieri iar cu reeditarea la fel, daca vrei sa editezi in timp prea scurt de cand ai trimis mesajul iti mesajul cu restrictionarea sau ala cu...mesajul asta il poate modifica doar autorul sau moderatorul... ps. am patit-o si eu Nina,mami de, |
mey...nu se incarca paginile si dupa minute de asteptare itzi apare"avetzi accesul restrictzionat pe acets forum"!Plus diverse erori ce apar(am sa-tzi dua copy data viitoare
)
N-are treaba cu trimisul mai multor mesaje si nici cu editarea in timp scurt!
E ceva acolo ce...nu merge!(de ieri a inceput parca)
Dana