De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Sar'na Mianna pentru vesti! Din pacate caminul 8 nu mai e, anul trecut parca, trecand cu masina pe langa Obs am vazut ca in locul lui era un fel de depozit de... faianta si gresie. O tempora!!!

Da, si noi preferam chefurile de sala de lectura sau de camera (ca puteam sa ascultam muzica ce ne placea noua ) Ooooo, tin minte portaresele de la noi de la Camin, una mai "de treaba" ca alta, la un moment dat le spuneam Doamnele "Miss Mama padurii" (ma rog, isi faceau si ele treaba, dupa 12 nu mai aveau voie nici sa te lase sa intri, nici sa te lase sa iesi din camin, acolo discutii, parlamentari, certuri...sau mergeai mai in avans si o serveai pe tanti cu cafea si prajitura si-i spuneai ca vii mai tarziu )

Al meu junior face 4 ani, deci mai am vreo ... 13 ani pana va trebui sa-mi bat capul ce si cum. Daca va vrea sa plece la facultate in alt oras, o sa-l ajutam cat putem. Daca va vrea sa ramana in Glasgow, la fel, foarte bine, fie ca va alege sa stea acasa, fie ca va vrea sa stea cu prietenii/prietena/colegii de grupa. Alegerea va fi a lui. Dar atat eu, cat si tat-su am fost studenti "caministi" - eu mai mult, taica-sau doar in anul 1, ca aici cam asa e, in anul 1 sta omul la camin apoi prefera sa inchirieze ceva cu prietenii, si nici unul nu regretam aceasta perioada, cu toate alea bune, rele, greseli, nebunii, amoruri, prietenii, excursii, experiente care ne-au format, la urma urmelor.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Deci pentru exele studente de la Cluj:

Caminul 14 si 16 din Hasdeu erau cele mai tari pentru ca erau si cele mai mari si erau amestecati studentii... cele mai faine chefuri acolo se faceau.

New Croco exista, functioneaza, pizza mi se pare la fel, insa nu mai e ce-a fost, nu mai e asa curat.

Bianco&Nero nu mai exista de vreo 15 ani, asa cum nu mai exista nici terasele de pe Piezisa unde se iesea dupa fiecare examen.

Mai tineti minte terasa aia ce mai naspa de langa magazinul mare de la Coltul cu Observatorului, cea pe care intrai pe aleea dintre caminele cu pungile zburatoare? :))))

Pt filoloage, Dark Bendis, primul pub din Cj, cel de pe Horea, Music Pub .... cu painea cu untura si boia si ceapa rosie, si Nicolescu si Chira si Lascu (profi) care faceau cinste in ziua de salariu sau carciuma aia de vizavi de filo, pe straduta spre politie?

M-a pocnit nostalgia ...

Stateam la ai mei, imi doream sa stau in camin, dar imi placea si confortul de acasa si faptul ca furam tigari de la ai mei ca sa le impart cu colegii, sau imi cheltuiam suma saptamanala primita lunea ca sa fac cinste in cel mai naspa loc posibil, crasma non-stop de sub Croco :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
-de ce sa dea banii pe chirie si sa stea la ingramadeala si fara privacy cand are casa mare unde sa stea gratis?
Pentru ca inveti sa te organizezi singur in multe aspecte ale vietii controlate invariabil de familie cand stai acasa.

cand a venit prima data mama la mine la camin a zis ca nu-s copchilu' ei eu, care acasa nu ma osteneam sa pun nimic la loc (deh, cum am zis, o mama si-o bunica ce-mi suflau in coarne, si-un bunic, ma alinta si el da' totusi nu-mi aduna hainele de unde le lasam ), aici mentineam o ordine care-a uimit-o.

si chiar daca nu castigam eu banii din care traiam, am invatat sa administrez o suma fixa pe luna, fiindca asta a fost intelegerea: atat primesc, nimic mai mult. doar de 3 ori in 6 ani am depasit suma lunara, ca sa-mi iau toale sau incaltari. de fiecare data insa cu telefon inainte, sa intreb daca se poate si daca primesc banii respectivi inainte de sfarsitul lunii, altfel n-as fi facut-o. si stiu si-acum ce-mi luasem: geaca de blugi de iarna pe care nici n-am purtat-o, ca brusc nu mi-a mai placut gulerul anchior; pantaloni negri de matase care si-au trait traiul toata facultatea si parca si un pic dupa asta; si cizme italienesti, luate se la second hand, lungi, cu toc, care mi-s atat de dragi incat le mai port si acum

Mergi la inceput

Eu m-am mutat in chirie, ca sa dovedesc nush ce, la 1 luna dupa ce am terminat facultatea. Si m-am si angajat instant.
Aveam 22 de ani, scoala am inceput-o la 6 si un pic si ma bucur ca a fost asa, eu mi-am dorit la scoala si nu am fost cea mai mica din clasa.
6 luni am facut din ambitie foamea, nu aveam bani nici de transport, nici de un nenorocit de carpati, mancam supa de fasole, si felul 2 iahnie de fasole, fara carne ca nu aveam cu ce ... atunci am inceput sa ma ocup in plus fata de job de traduceri, si am realizat ca puteam castiga mult mai bine daca voiam. Si da, daca dormeam 3 ore dar faceam cinste seara colegilor care erau la master si stateau inca in camin, era ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu mi-as dori mult un remember din acesta peste cativa ani cand va creste baiatul meu ca sa-mi aduc aminte ca ce nu m-a omorat m-a intarit si sa fiu in stare sa-l las sa-si traiasca experientele proprii cu bune si cu rele...

Mie unele din cele mai grele momente din meseria de mama mi se par acelea in care simt ca e necesar sa ma uit la el cand greseste fara sa sar cu o secunda inainte !

Mergi la inceput

iar toplessu-l faceam nu pe camin, ci undeva pe camp, la capatul lui 34

Mergi la inceput

Io nu faceam ca nu aveam atunci cu ce :))))))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Morgano
New Croco exista, functioneaza, pizza mi se pare la fel, insa nu mai e ce-a fost, nu mai e asa curat.

doamna, mai urca nitel pe Babes sa vezi schelele si ruinele

btw, in urmatoarele zile-s in Cluj. daca ai vrea sa ne vedem la fata da un mesaj privat

Mergi la inceput

N-am fost de vreo cateva luni, de prin mai de cand am fost internata cu Ana la Infectioase...
m-am conformat
pe privat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

din mesajul meu anterior am aceste intrebari:

-de ce sa dea banii pe chirie si sa stea la ingramadeala si fara privacy cand are casa mare unde sa stea gratis?
-de ce sa piarda timpul cu serviciul si treb casnice in loc sa invete si sa aiba timp liber?
-de ce sa se duca in alt stat la o facultate asemnatoare cu cea din oras si sa plateasca mult mai mult?
-de ce sa plateasca tuition din bani proprii sau luat loan daca parintii pot sa o plateasca(macar o parte)?
-de ce sa stea printre straini?

eu asta nu inteleg, cand are atitea beneficii de ce ar pleca sa cistige "experientza de viatza" mai devreme?

va intreb pe voi ca sa am timp sa ma pregatesc pt ce o sa vina.

Pai sunt multe raspunsuri :
- poate profesia pe care si-o doreste nu se poate studia la colegiul de langa casa.
- poate fi acceptat la o facultate din stat dar departe de casa - ce-o sa faci, o sa-l pui sa faca commute 3 ore cu masina zilnic, sau o sa te muti dupa el ?
- poate obtine o bursa de la o facultate din afara statului
- se poate indragosti de o fata care pleaca in afara statului si atunci vrea si el in acelasi campus
- pur si simplu va vrea el sa plece intr0un oras mai mare - gandeste-te ca la 18 ani nu iti doresti sa stai in suburbii, unde nu misca nimic pe strada si e un singur club daramat ... iti doresti sa traiesti in NY, orasul care nu doarme niciodata.

Oricum la 18 ani considerentele materiale sunt foarte putin importante ...argumente solide pentru tine de genul "nu te baga la imprumut de studii ca e pacat sa-ti incepi viata cu datorii" nu o sa aiba nici un fel de valoare. La 18 ani ai toata viata inainte sa platesti oricate imprumuturi

Mergi la inceput