De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Am plecat de acasa ...de la tara la oras..la 14 ani!
Am stat in gazda, mi-am dramuit singura bugetul...care era saptamanal, asha considera mama ca e mai bine!

Din fericire era pe vremea de inainte de 89 si nu erau asa multe tentatii!

Mi-a prins f bine independenta asta...Pe vremea aia ai mei nu avea nici macar telefon! Ma vedeau o data la saptamana vara si aiarna o data la doua saptamani!
In 4 ani au venit la scoala de 3 ori!

Dar eu aveam un scop f bine definit! Sa invat si sa nu mai ajung cumva la tara iarasi!

Am invatat ...n-am mai stat acasa niciodata, decat in vacante ...

Ironia sortii:
acum abia astept sa merg la mama, iubesc "tzara" si impreuna cu sotul meu incercam sa ne apucam de ceva agricultura .

tu esti de-a mea si eu tot asa cu traista-n bat de la 14 ani
agricultura nu mi-e draga nici acum, am prestat pentru o viata in cei 14 ani

Eu am fost mereu geloasa pe colegele (de scoala sau servici) care aveau parintii in oras. Din acest motiv am stat mereu tot in orase mari si in Ro si aici ca sa poata sta copiii cu mine la facultate si de-aia fiica-mea tot a plecat de acasa doar ca e tot aci in oras, pana acolo a tinut-o ata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nu am dus niciodata lipsa de incredere in fortzele proprii chiar daca am stat cu parintii pana la 23 de ani.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Iar eu n-am avut niciodata incredere in fortele mele proprii (acum stau un pic mai bine totusi)desi am plecat la 14 ani iar de maturizat m-am maturizat mai tarziu decat media, cred. De aia cred ca n-are legatura..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Michelle - eu, ca si tine, nu vad nici un avantaj in a studia in alt oras ... DAR daca o sa vrea mandra mortis sa faca facultate in alta parte, asta e, eu o sa o sustin atat cat voi putea.
Eu am devenit independenta la 23 de ani, cand am terminat facultatea. Adica in afara de bursa si ceva meditatii nu am avut "banii mei" pana atunci. Eu sper sa o pot ajuta pe fi-mea pana cat de tarziu posibil. In cazul meu, a trebuit sa-i ajut eu pe ai mei de foarte devreme (zic eu) - adica de la 23 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Nu Buflea, era Oborul din Bucuresti, ASE-ul a avut un camin de fete acolo

Hai lasa-ma, unde frate ? Eu toata viata am locuit in Obor, exact la Bucur si habar nu am avut ca era un camin de studenti in zona

Buflea, nu mai stiu unde era, ca n-am fost decit o data, pe undeva in spatele Oborului, probabil un camin de nefamilisti reciclat de urgenta in camin studentesc. Si parca mai erau si alte facultati, nu numai ASE-ul. Ca n-a durat decit un an, poate doi, dupa aia prietena mea s-a mutat in Regie, parea lux fata de Obor.

Eu nici nu cunosc zona, stateam in Berceni, pe linga Agai , banuiesc, in Aparatorii Patriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello
Si eu am fost la ASE in Bucu ca nu aveam facultati in oras, 2 ani in regie si 2 ani in berceni,linga aparatori-blocul era M2/d16 pe strada moldovitei-deci am avut vecine pe Marox and Aqai?
Sunt de acord sa pleci de acasa dc nu ai universitati in oras,dar desi eu visez ca voi fi aproape de ai mei,sunt ferm convinsa ca fii-mea va zbura prin Europa undeva, ceea ce inteleg si sunt de acord..asta micu ii mai mamos,pe asta il vad mai mult prin zona noastra
Vremurile din regie au fost super, si ca distractii si ca orizont,ca erau cam toate facultatile pe acolo..cand m-am mutat am inceput sa dau meditatii si sa lucrez ca asa am bani mai multi,desi aveam bursa si bani,aveam gusturi scumpe-parfumuri,pantofi de firma,etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

ce fel de experientza castigi?

se merita sa cistigi experientza the hard way?

michelle
[/quote]

de viata :). Unele merita, aletele nu. ce e sigur e ca fiecare "aventura" te modeleaza; esti obligat sa iei decizii, apoi sa inveti sa iei decizii corect, sa traiesti cu consecintele lor, sa iei decizii pentru altii, sa te gandesti la tine si la cei din jur nu sa se gandeasca altcineva la tine and so on

unele lucruri le regret, altele nu.

acuma depinde de fiecare in parte, pentru unii e suficient sa vada lumea la tv (nu o luati nici una personal pls, ca nu e legat de voi dar e interesant ca exact conversatia asta am avut-o cu cineva ieri - cu atata tehnologie, ai lumea in casa, mai merita sa calatoresti?)

altii vor s-o traiasca pe pielea lor. Acu, ca nu stiau in ce se baga e altceva

eu sunt dintre cei care o iau razna sa simta lumea, nu doar sa o vada. dar cred ca am si un inger pazitor bun, de fiecare data cand dau cu capul de pereti, e si el acolo, asa ca nu pot sa ma plang

Mergi la inceput

din mesajul meu anterior am aceste intrebari:

-de ce sa dea banii pe chirie si sa stea la ingramadeala si fara privacy cand are casa mare unde sa stea gratis?
-de ce sa piarda timpul cu serviciul si treb casnice in loc sa invete si sa aiba timp liber?
-de ce sa se duca in alt stat la o facultate asemnatoare cu cea din oras si sa plateasca mult mai mult?
-de ce sa plateasca tuition din bani proprii sau luat loan daca parintii pot sa o plateasca(macar o parte)?
-de ce sa stea printre straini?

eu asta nu inteleg, cand are atitea beneficii de ce ar pleca sa cistige "experientza de viatza" mai devreme?

va intreb pe voi ca sa am timp sa ma pregatesc pt ce o sa vina.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Depinde si de "materialul clientului" ca sa zic asa. Aceeasi experienta pe unii ii darama, pe altii ii face mai puternici iar altii trec pe langa ea.

Eu nu cred ca exista o reteta universala...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

ce fel de experientza castigi?

se merita sa cistigi experientza the hard way?

michelle

de viata :). Unele merita, aletele nu. ce e sigur e ca fiecare "aventura" te modeleaza; esti obligat sa iei decizii, apoi sa inveti sa iei decizii corect, sa traiesti cu consecintele lor, sa iei decizii pentru altii, sa te gandesti la tine si la cei din jur nu sa se gandeasca altcineva la tine and so on

unele lucruri le regret, altele nu.

acuma depinde de fiecare in parte, pentru unii e suficient sa vada lumea la tv (nu o luati nici una personal pls, ca nu e legat de voi dar e interesant ca exact conversatia asta am avut-o cu cineva ieri - cu atata tehnologie, ai lumea in casa, mai merita sa calatoresti?)

altii vor s-o traiasca pe pielea lor. Acu, ca nu stiau in ce se baga e altceva

eu sunt dintre cei care o iau razna sa simta lumea, nu doar sa o vada. dar cred ca am si un inger pazitor bun, de fiecare data cand dau cu capul de pereti, e si el acolo, asa ca nu pot sa ma plang

_
[/quote]

dar toate astea pot sa astepte, nu? de ce sa incepi de hard way la 18 ani...cand poti sa o faci dupa 24-25 cand termini facultatea.

michelle

Mergi la inceput