De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Mihaela, deci tu stateai in 16 Da, tin minte pungile cu apa ale agronomistilor, jale! Nu uit cum au trecut o data niste fete, saracele, fuga-fuga si strigand "nu aruncati, mergem la examen si nu avem timp sa ne schimbam daca ne udati!" (sau ceva de genul asta).

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

4 ani am stat acolo . Apoi m-am maritat si am stat in 17, alaturi . De acolo era iesirea mai departe de caminul agronomistilor si puteam ocoli.

Letitia, atunci nu independenti, ci sa ne gospodarim singuri. Era cel mai important pas pe care tinerii il puteau face in acea vreme. Asa cum zice dark-bendis, nu aveam unde munci, nu angaja nimeni studenti...eu am facut facultatea intre '89-94 si nici macar de plecat in strainatate nu era vorba...cu burse adica, in schimb de studenti...Din bursa de la stat nici vorba, a fost o vreme cand nu conta media ci salariul parintilor si eu nu am luat pe acest motiv...bancile nu dadeau imprumut pentru studii...deci era unica sansa sa faci facultatea daca nu stateai intr-un oras universitar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Da, posibil pe alei, la Patru mese (sa fi fost Patru scaune, nu imi aduc bine aminte) sau BCU. Eu 4 si 12.

Ce vremuri ....

si de "New crolo" nu ziceti nimic? ultima data cand am fost la Cluj tocmai ii daramau fatada - cica doar ca sa-l faca mai mandru si mai frumos, vorba aia. nu cred pana nu vad. verific in seara asta, ca tocmai intr-acolo ma indrept.

cu mine v-ati intersectat cel mult prin BCU, ca io am stat in Observator caminul 1, aceeasi camera pe colt timp de 6 ani...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Da, posibil pe alei, la Patru mese (sa fi fost Patru scaune, nu imi aduc bine aminte) sau BCU. Eu 4 si 12.

Ce vremuri ....

si de "New crolo" nu ziceti nimic? ultima data cand am fost la Cluj tocmai ii daramau fatada - cica doar ca sa-l faca mai mandru si mai frumos, vorba aia. nu cred pana nu vad. verific in seara asta, ca tocmai intr-acolo ma indrept.

cu mine v-ati intersectat cel mult prin BCU, ca io am stat in Observator caminul 1, aceeasi camera pe colt timp de 6 ani...

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Eu am fost des si prin Obs, am fost mai intai la discoteca la cantina, era cea mai faina inainte de revolutie. Apoi aveam iubitul din vremea aceea in Obs si mergeam des la el. Camin 3.

Aveam o prietena medicinista care statea in caminul 1.

Io la BCU nu puteam invata. Numai in camera. Eram trei fete in sesiune, era tare fain ca ne consultam mereu la ce nu intelegeam. Acum fac asta pe net, cu o colega a mea...ce ti-e si tehnologia asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

New Crolo avea pizza buna Am inteles ca mai e localul, dar oare tot asa buna si mare e pizza?

Si prin Obs am umblat, acolo stateau prietenii din "gasca" - heh, berile si "cantarile" de la "Caminul 8" (nu mai exista demult) sau "Caminul 0" (asta mai e)... Ce vremuri faine! (discoteca din Obs nu am mai prins-o decat un an, eu am inceput facultatea in 1992)

Nici eu nu am prea circulat la BCU, invatam in camera - colegele de camera preferau sa invete la biblioteca, asa ca eu puteam sa invat in camin.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Io nu stiu de New Crolo. Mancam la agronomie la cantina, aveau mancare gen a la carte, super gustoasa. Noi ne mai gateam in camera, mai primeam de acasa...eram 4 in camera, una din fete statea in Dej si mergea des acasa, in rest primeam pachet macar o data la doua saptamani daca nu mergeam acasa in weekend. Eu stateam la 90 km (DarkBendis stie ), o ora jumate cu autobuzul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ah ! Noroc cu Mianna, asa m-am prins si eu ca vorbeati de Cluj. Ma si ganeam unde or fi fost caminele alea de la Hasdau, ca eu am locuit in Bucuresti aproape de Liceul H si nu stiam de nici un camin de studenti acolo.

Banuiesc ca si Oborul lui Marox era in alt oras, nu in Oborul bucurestean ...

Trecand la viata de student, eu cred ca acum studentia nu mai este ce era pe vremea noastra, nu mai are farmecul ala de seriozitate si stres in sesiune amestecata cu libertatea si neajunsurile tineretii.

Acum in facultate multi muncesc, scoala e privita cu foarte mare indiferenta, cred ca nici nu mai sunt asa legati cum eram noi si nu stiu, numai zvonuri proaste se aud din campusurile universitare ... probabil ca sunt facultati unde inca se mai face carte dar importanta, interesul si mandria de a termina o facultate a scazut considerabil ...

Pai eu toata facultatea am jucat bridge in clubul de bridge din barul de la subsolul facultatii de Mecanica, am participat si pe la niste concursuri intre facultati, imi aduc aminte ca aia de la Automatica erau foarte tari la bridge si noi banuiam ca se antreneaza cumva pe computerele facultatii ... am prins taberele alea studentesti gratuite unde ma duceam ca titular sau ca blatist, am donat sange ca sa scap de absente, ma duceam in Preoteasa la concerte (i-am prins pe Divertis pe vremea cand dadeau spectacole in Preoteasa) sau la Poezia Muzicii Tinere a lui Pitis ... era frumos, atat de frumos ca eu la un moment dat am cochetat cu ideea sa repet anul 5. Era chiar o practica pe vremea mea, unii repetau intentionat, numai ca sa mai stea in facultate . Va imaginati ce reactie au avut parintii mei la aceasta alternativa

Cum am spus, destul de rar am fost in camine pe la petreceri, la dicotecile alea din Regie cred ca am fost doar de vreo 3 ori ... desi mi-am dorit mult, nu m-am putut deloc integra printre caministi, era o separare foarte clara, aveai reputatie de bucurestean nu prea aveai ce cauta printre ei . Si pentru ca in an erau mult mai multi caministi decat bucuresteni, nu am ramas in legatura cu nimeni. Cu tristete spun ca din facultate mai vorbesc acum cu doar 2 fosti colegi ... in rest, nu mai stiu de nimeni nimic.
Comparativ cu colegii de liceu cu care ma vad si vorbesc regulat, cam cu 80% din cei din generatia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cred ca fiecare dintre noi avem definitii flexibile cu privire la indenpendenta.
La inceput, independenta se cheama cind pleaca pruncul la gradinita si petrece ore bune fara mama sau tata.
La scoala, inseamna sa isi gestioneze timpul corect, sa aiba grija de lucruri, sa isi faca temele fara mama linga el 100% din timp.
Incet, incet copilul iese in oras cu prietenii, incepe sa conduca masina...
Vine vremea de mers la facultate si trebuie sa se gospodareasca singur, sa traiasca zi de zi fara ghidare parinteasca.

Drumul catre totala independenta e foarte lung...nuantele vad ca difera mult de la cultura la cultura si de la individ la individ depinzind de experienta personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Da, asa este cum spune Ocebine ...si eu mai cred ca depinde si de fire ... unii copii chiar sunt mai independenti decat altii, isi doresc si le place sa ia decizii singuri, convinsi fiind ca decizia aia e cea mai buna la momentul respectiv.

Fiu-meu de ex este un copil extrem de independent si sunt sigura ca o sa plece repede de acasa, ca sa scape de supraveghere si sa se dea singur cu capul de pereti. Fica-mea este mult mai atasata de familie, de mediul in care a crescut, nu ii place aventura si este un foarte bun executant al deciziilor luate de altii, mai ales de fratele ei

Mergi la inceput

Sora mea a facut ASE-ul in Bucuresti. Era la 700 km de casa, venea in vacante. Nu a putut sta in camin, desi a incercat...a stat in gazda si avea gasca ei de prieteni, o parte bucuresteni, o parte caministi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nu Buflea, era Oborul din Bucuresti, ASE-ul a avut un camin de fete acolo

Mergi la inceput