Realitate trista
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
capcaune, de 2-3 ori am mentionat 'cele 2 spitale la care am lucrat'.
cam ce crezi ca ar spune MINISTRUL sanatatii?
'a, nu, dom'le, noi astia de sus furam cat putem si ne bucuram ca voi ii mancati de vii pe medici.keep on the good work'.
victoria, stii ce inseamna spaga?in romania coruptia este in floare in toate domeniile, asa ca daca din banii primiti medicul da bani pt pacienti, mie mi se pare foarte ok, ca ar putea sa ii tina pt ei si sa semneze cu seninatate certificate de deces, ca deh, nu erau medicamentele.
Apoi, asta cu 'medicii din Romania' ma zgarie pe timpan, ca in aia intru si eu si prietenii mei medici care nu cer spaga, si care se lupta intr-un sistem idiot, de-aia tot insist.De-aia l-am apreciat pe Capcaun cand a evitat generalizarile.
Si da, pacientele lasau medicatia in spital in loc sa o duca acasa sa o arunce.Lasau la asistenta tot ce nu le trebuia, inclusiv fluturasi.
Vezi ca 150 de euro am spus ca are asistenta :))
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO victoria, stii ce inseamna spaga?in romania coruptia este in floare in toate domeniile, asa ca daca din banii primiti medicul da bani pt pacienti, mie mi se pare foarte ok, ca ar putea sa ii tina pt ei si sa semneze cu seninatate certificate de deces, ca deh, nu erau medicamentele. |
Xio, te rog recisteste ce ai scris.
Mesicul, asistenta, infirmiera au SALARIU ....dar cer SPAGA.Ca daca nu dai nu se uita la tine.
Victoria_mami spune:
Xio, imi fac "Mea Culpa". Acum inteleg, in sfarsit, ca de fapt, doctorii din Romania, pardon, UNII doctori din Romania, sunt de fapt, 'justitiarii poporului', iau de la bogati ca sa dea la saraci, un fel de Zorro moderni. In fata acestor evidente noi, eu plec capul si admit public ca e ok sa se ia spaga! Deschideti si voi un cont bancar comun ptr. doctori, poate trimit si alti romani de prin alte zari de soare pline, niste banuti ptr. doctorii facatori de bine. Sau le-o fi frica de hoti alti (UNII) doctoriÉ. Nah, ca am ramas fara semnu` intrebarii, nu stiu ce s-a intamplat...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO capcaune, de 2-3 ori am mentionat 'cele 2 spitale la care am lucrat'. cam ce crezi ca ar spune MINISTRUL sanatatii? |
Ar spune ca:
- in Romania (mai) sunt circa 400 spitale. Experienta ta se incadreaza in eroarea de statistica, prin urmare este irelevanta.
- nu exista spital in Romania in care cel putin un medic sa nu aiba si propriul cabinet individual sau macar sa lucreze (fie si la negru) intr-un cabinet privat.
- nu-i cunosti pe toti colegii din cele doua spitale, cu atat mai putin le cunosti activitatea din afara serviciului la stat.
ab5174 spune:
Xio, si stii ce mai enerveaza pe mine la medicul roman? Atitudinea de cel mai frumos, destept, etc.
Trateaza pacientul ca pe un nimic.
Aici eu cind ma duc la doctor ( acum o saptamina am fost la urgente, si de atunci zac) Doctorul se ridica in piciare cind intru in cabinet, se prezinta si da mina cu mine.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui ab5174 Xio, si stii ce mai enerveaza pe mine la medicul roman? Atitudinea de cel mai frumos, destept, etc. Trateaza pacientul ca pe un nimic. Aici eu cind ma duc la doctor ( acum o saptamina am fost la urgente, si de atunci zac) Doctorul se ridica in piciare cind intru in cabinet, se prezinta si da mina cu mine. |
Aici fiecare pacient e in camera lui si vine dr. la pacient! (Peste tot, chiar si la urgente, clinici, etc.) In biroul dr.ului intra numai dr. si camerele sunt sterilizate dupa fiecare pacient la urgente.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Xio, te rog recisteste ce ai scris. Mesicul, asistenta, infirmiera au SALARIU ....dar cer SPAGA.Ca daca nu dai nu se uita la tine. |
Medicul roman deci nu se uita la tine daca nu ii dai bani. Interesant, eu m-am uitat la toti pacientii, i-am tratat si operat fara sa mi se dea bani si fara sa cer. Dar e bine ca aflu de pe fourmuri ca nu e asa...poate mi s-a parut mie.
In Germania se da mana la fel, cu toata lumea.In Romania acest obicei exista doar la barbati cand se intalnesc, si atunci cand cunosti pe cineva, nici la banca nu dau mana cu functionarul, nici unde nu se practica ce spui tu ca se practica in America si ce ti se pare tie ca inseamna ca medicul daca nu face inseamna ca se crede DUmnezeu.
Capcaune, nici tu nu ai citit ce am scris?In unul dintre spitale, pe sectia respectiva pe care eram , nici un medic nu avea cabinet privat.
In celalalt majoritatea aveau.
Ce anume sa furi din spitale din moment ce nu gasesti nimic?
In continuare crezi ca acest furt este cauza pt care sistemul sanitar din Romania e asa?
victoria, ma bucur ca in sfarsit ai inteles.
Incearca sa afli cat costa o zi de spitalizare acolo si cat costa in Romania. Atunci vei intelege de ce conditiile difera.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui XIO Medicul roman deci nu se uita la tine daca nu ii dai bani. Interesant, eu m-am uitat la toti pacientii, i-am tratat si operat fara sa mi se dea bani si fara sa cer. Dar e bine ca aflu de pe fourmuri ca nu e asa...poate mi s-a parut mie. |
Xio, de cind un medic STAGIAR opereaza in Romania?
In halul ala s-a ajuns?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui XIO victoria, ma bucur ca in sfarsit ai inteles. Incearca sa afli cat costa o zi de spitalizare acolo si cat costa in Romania. Atunci vei intelege de ce conditiile difera. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Tu chiar nu intelegi sau doar te faci ca nu intelegi? OK, ziua de spitalizare aici e mai scumpa, DAR aici platesc taxe si ptr. mine e gratuit, nu imi cere, nu asteapta si nu ar accepta nimeni spaga! In romania, se platesc taxe si spaga! Aici NU!
ab5174 spune:
Xio, eu chiar cred ca esti un medic bun si inimos. Dar cu o floare nu se face primavara intr-un sistem putred.