Realitate trista
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Bine, nu ma chinui acum sa raspund la lucruri care stiu ca nu vor duce nicaieri, decat probabil la presupuneri despre ce medic prost sunt eu sau ca probabil nici nu sunt medic si alte povesti citite la astfel de subiecte.
Voi raspunde doar cu scopul de a clarifica:
-ab, este destul sa dai un searchuletz pe google si sa gasesti scandalurile din America, cu companiile farmaceutice care fac medicilor oferte si cadouri care mai de care pt a prescrie medicamentele lor.In Germania se intampla la fel si in orice tara unde exista companii farmaceutice se intampla la fel.
-Mady, acea condica este un caiet cu indogo unde se scriu medicamentele necesare pt pacient.Inainte sa scrii in condica suni la farmacie si intrebi ce medicamente exista in spital, apoi scrii in condica medicamentele necesare, semnezi si parafezi.In foaia pacientului scrii de asemenea tratamentul, iar medicamentele care nu exista in spital si sunt cumparate de pacient se scriu tot acolo, dar se marcheaza ca fiind proprii, adica ale pacientului.
Daca este nevoie de un medicament X intr-un caz special atunci se face de catre medicul curant un referat care este semnat de mai toti inaltii spitalului si care este trimis la managerul spitalului.Care il trimite mai departe in speranta ca il va primi.
Dat fiind faptul ca in spital nu exista medicamentele necesare, apartinatorii sau pacientii cumpara adesea medicamentele de la farmaciile din zona sau din alta zona.Daca este farmacie langa spital evident ca traieste din profitul pe care il face pt ca statul nu are grija de farmacia spitalului, sa o umple cu tot ce trebuie.
Exista vreo parafa pe acel biletel? sau ti se spune sa spui numele medicului cand ajungi la farmacie?
Medicii ar trebui sa se simta cum prost de fiecare data cand isi pun parafa pe ceva, ca pacientul crede ca se prescriu medicamente doar ca sa faca medicul bani.
-se pot cumpara medicamente sua alte cele de la asistente, care le au ramase de la alti pacienti.Pana acum in cele 2 spitale nu am vazut sa fure, dar in alta sectie am auzit de la o ruda ca ar fi incercat asistenta sa faca asa ceva.Diferenta a fost ca aceasta ruda i-a facut un scandal monstru, s-a dus si la seful sectiei si i-a spus si aluia ce s-a intamplat.Nu stiu ce s-a intamplat cu asistenta.
-retete nu exista intotdeauna in spital. da, exact! si nu erau nici foi pe care sa scoatem la imprimanta iesirile pacientelor, le cumparam noi.de-aia cateodata pt medicamentele care nu necesita reteta nu se mai scrie aceasta.
-nu stiu unde anume am fost agresiva.
lala, nu am zis ca asta nu face nimeni. Am si specificat ca in cele 2 spitale pe sectiile acelea nu am vazut sau auzit de asa ceva, si dupa cum se stie in Romania in spitale daca isi scoate cineva un muc din nas deja stie tot spitalul.
Dupa aceea am si scris ca probabil exista oameni care fura, dar ca pt un asemenea gol si haos in sistemul sanitar ar trebui sa fure toti in fiecare zi tot, iar asta nu se intampla.
Buba e altundeva, la conducere si organizare.
Ca dupa cum spunea si dr acesta in articol, pentru ce sa mai plateasca oamneii asigurari, daca tot trebuie sa plateasca in spitale atata?
Victoria_mami spune:
Ab, nu i-ai spus ca tocmai ce ai dus un pachet de 30 si nu e nevoie sa mai cumperi de la ele?
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO -se pot cumpara medicamente sua alte cele de la asistente, care le au ramase de la alti pacienti.Pana acum in cele 2 spitale nu am vazut sa fure, dar in alta sectie am auzit de la o ruda ca ar fi incercat asistenta sa faca asa ceva.Diferenta a fost ca aceasta ruda i-a facut un scandal monstru, s-a dus si la seful sectiei si i-a spus si aluia ce s-a intamplat.Nu stiu ce s-a intamplat cu asistenta. |
Dar de ce se CUMPARA medicamente ramase de la alti pacienti?
Cine baga banii aia in buzunar?
Se fura pe capete Xio.
Victoria_mami spune:
Xio, de unde au doctorii bani (ca am inteles ca au salarii de mizerie!) sa isi permita sa cumpere pansamente, scutece, medicamente de urgenta, lampi ptr. sali de operatie, cand salariul lor abia le acopera chiria si mancarea?
Cum le raman medicamente de la alti pacienti? Ca mie mi-e greu sa cred ca un pacient care-si cumpara medicamentele le 'doneaza' la iesirea din spital, asistentei, ptr. ca aceasta sa le vanda! Si daca sunt medicamente scose ptr. acel pacient de la farmacia spitalului, scoase de Dr., ce sa se inteleaga? Ca s-au comandat medicamentele si pacientul nu a facut tratamentul complet primit de la Dr? Ca asistentele nu au administrat tratamentul, ca sa le ramana medicamente ptr. vanzare? Ca Dr. comanda medicamente in plus? In ce scop? Ptr. vanzarea surplusului? Ptr.... ce? Aici nu iti da un algocalmin aiurea, ptr. ca nu il pot justifica. Daca eu as cere un algocalmin ptr. o durere de cap cat sunt cu copilul in spital, nu mi-l da, ptr. ca nu-l poate justifica si iasa in minus. Deci, poti raspunde la aceste intrebari? Ca mie imi e tare, tare greu sa cred ca doctorii si asitentele sunt atat de marinimosi sa ia de la familia lor ca sa cumpere bietilor pacienti medicamente.
XIO spune:
ahaha tipic.Acum porciiastia de doctori, de unde au ei bani sa cumpere pt pacienti, aaa? Deci problema nu este ca statul fura si ca de-aia nu exista bani, problema este de unde au criminalii astia de medici bani ca sa cumpere medicamente pt pacienti
Tipic romanesc, daca pot sa folosesc si eu un stereotip
La ginecologie spre exemplu aveam doar cateva medicamente in spital.Cateodata aveam fier, cateodata nu aveam.Cand nu aveam isi cumparau pacientele.Asa cum cateodata isi cumparau pacientele si alte medicamente pe care la plecarea din spital nu le luau acasa, ci le lasau acolo.In garzi asistentele isi cumparau ele unele medicamente, eu spre exemplu am luat intr-o garda de la o asistenta o posatila pt o gravida cu hipertensiune, nu ne-a cerut bani deci le avea ramase probabil de la alte paciente.
Tot la ginecologie cumparam testele de sarcina si cad veneau paciente noaptea le cumparau la randul lor de la noi.
Medicamentele pt care am spus ca se strangeau bani (nu imi amintesc Victoria, sa fi scris si de scutece, dar stiu ca e ca telefonul fara fir), sunt medicamente vitale, iar cand paciena venea in pragul comei sau in prag de avort nu o zgaltaia nimeni sa o intrebe daca are bani sa ne dea ca a fugim la farmacie sa cumparam.Asa ca le cumparau medicii ca sa aiba de siguranta.
Am auzit si de o dr care i-a vandut unei paciente medicamente primite ca si mostre, asta spre exemplu mi se pare cam tras de par, mai ales ca avea atatia ban incat in 7 zile nu apuca sa ii intoarca cu lopata.
Cu astea, Victoria, ti-am raspuns la intrebari.
Ab, le vand pt ca din salariile jenante nu isi permit s atriasca.Sa te vad pe tine cu o chirie de 200 e euro si un salariu de 150 si copil acasa, daca ai vinde sau nu medicamentele primite de la alti pacienti plecati din spital.
Bineinteles ca la cei care nu au bani nu le vinzi, dar daca poti face asta, sunt niste bani din care mai cumperi mancare pt copil spre exemplu.Asta e insa alta discutie.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui XIO [ Ab, le vand pt ca din salariile jenante nu isi permit s atriasca.Sa te vad pe tine cu o chirie de 200 e euro si un salariu de 150 si copil acasa, daca ai vinde sau nu medicamentele primite de la alti pacienti plecati din spital. |
Xio, nu o sa ma vezi ca de asta am emigrat ......si eu aveam salariu de nimic dar faceam si meditatii, nu aveam simbata si duminica libera.
Iti dau citeva exemple de cit de "umani" sint cei care lucreaza prin spitale.
Dimineata venea infirmiera sa ii spele (erau la terapie intensiva ) un lighean cu apa rece , un burete cu care ii spala pe toti.
Noaptea asistentele se incuiau in cabinet. Cind am batut la usa ca un nene din salon moare au tipat la mine ca le-am trezit. (asta la spitalul de neurologie din Brasov).
Bucuresti .....auzeam un copil maximul 1 an urlind si nu exagerez urla. Ma duc sa vad ....se izbea cu capul de patut, l-am luat in brate .....
Vine asistenta si imi zice: a pai nu are rost sa ii mai dam nimica are tumoare pe creier si HIV , si a fost abandonat
ab5174 spune:
Si cum am mai spus nu este numai sistemul medical, apropate peste tot e la fel .....SPAGA.
Eu cit am lucrat acolo m-a chemat directorul sa imi dea nu stiu cit sa trec clasa niste elevi (el luase deja grosul) .....nu cred ca m-am simtit in viata mea mai umilita, si am zis tare NU.
A zis ca daca nu de anul urmator ma aranjeaza el si nu mai lucrez in invatamint (nu eram titulara abia terminasem).
Anul urmator am plecat din Romania.
capcaunul spune:
www.evenimentul.ro/articol/spitalele-private-capuseaza-banul-public.html" target="_blank">Vasile Cepoi, ministrul sanatatii:
Am primit numeroase semnale din multe zone ale tarii ca se promoveaza un sistem pervers in jurul unitatilor private. Am cunostinta de multe cazuri care sunt internate la privat, apoi sunt transferate la spitalele de stat in cazul in care starea acelui pacient se agraveaza. Nu este normal ca spitalul privat sa ia banul si unitatea publica sa faca treaba. Unitatile private trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru cazurile pe care le primesc si sa le trateze de la un capat la altul.
Tot el:
De asemenea, sunt medici din spitalele de stat care duc diferite materiale sanitare si reactivi din unitatea in care lucreaza la unitatea privata. Sunt numeroase situatii de acest gen, care trebuie sa inceteze daca vrem sa insanatosim sistemul de sanatate.
Stereotipuri de-ale ministrului, nu-i asa XIO?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui XIO ahaha tipic.Acum porciiastia de doctori, de unde au ei bani sa cumpere pt pacienti, aaa? Deci problema nu este ca statul fura si ca de-aia nu exista bani, problema este de unde au criminalii astia de medici bani ca sa cumpere medicamente pt pacienti Tipic romanesc, daca pot sa folosesc si eu un stereotip La ginecologie spre exemplu aveam doar cateva medicamente in spital.Cateodata aveam fier, cateodata nu aveam.Cand nu aveam isi cumparau pacientele.Asa cum cateodata isi cumparau pacientele si alte medicamente pe care la plecarea din spital nu le luau acasa, ci le lasau acolo.In garzi asistentele isi cumparau ele unele medicamente, eu spre exemplu am luat intr-o garda de la o asistenta o posatila pt o gravida cu hipertensiune, nu ne-a cerut bani deci le avea ramase probabil de la alte paciente. Tot la ginecologie cumparam testele de sarcina si cad veneau paciente noaptea le cumparau la randul lor de la noi. Medicamentele pt care am spus ca se strangeau bani (nu imi amintesc Victoria, sa fi scris si de scutece, dar stiu ca e ca telefonul fara fir), sunt medicamente vitale, iar cand paciena venea in pragul comei sau in prag de avort nu o zgaltaia nimeni sa o intrebe daca are bani sa ne dea ca a fugim la farmacie sa cumparam.Asa ca le cumparau medicii ca sa aiba de siguranta. Am auzit si de o dr care i-a vandut unei paciente medicamente primite ca si mostre, asta spre exemplu mi se pare cam tras de par, mai ales ca avea atatia ban incat in 7 zile nu apuca sa ii intoarca cu lopata. Cu astea, Victoria, ti-am raspuns la intrebari. Ab, le vand pt ca din salariile jenante nu isi permit s atriasca.Sa te vad pe tine cu o chirie de 200 e euro si un salariu de 150 si copil acasa, daca ai vinde sau nu medicamentele primite de la alti pacienti plecati din spital. Bineinteles ca la cei care nu au bani nu le vinzi, dar daca poti face asta, sunt niste bani din care mai cumperi mancare pt copil spre exemplu.Asta e insa alta discutie. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Crezi tu ca mi-ai raspuns la intrebari? Of, Xio, iar te lupti cu morile de vant! Tu vrei sa convingi o multime de oameni ca doctorii sunt buni si corecti, cand aceasta multime de oameni au de-a face cu doctorii si vad exact ca doctorii aia nu sunt nici corecti, nici buni (sufletisti), ci incearca sa mai faca un ban ptr. copilul de acasa. Oamenii astia cu care tu vorbesti si carora le indrugi verzi si uscate, sunt oameni care au stat prin spitale cu cei dragi, oameni care au cumparat medicamente de la asistente, care au fost nevoiti sa dea spagi, incepand de la portar si brancardier pana la doctori, care au cumparat scutece si le-au fost furate si apoi vandute altor pacienti! Tu nu vorbesti numai cu mine, care nu am de-a face cu sist. romanesc de sanatate, ci cu fete din Romania, care sunt tratate, ele si familiile lor de medici in Romania! Lor spune-le cat gresesc, ca eu sunt de mult convinsa de sistemul romanesc, mai ales ca am la indemana sistemul canadian, pentru comparare. Tu nu e nevoie sa-mi spui mie cum fonctioneaza sistemul canadian, desi sunt convinsa ca ai vreun membru al familiei sau prietenul prietenei vecinei de la 5 care e nemultumit in Canada. Pentru ca eu stiu! Insa de cativa ani duci aceeasi lupta cu membri DC in care incerci sa ii convingi ca ei gresesc, si ca doctorii romani sunt toti inimosi si buni si calmi si blanzi, si ca aia rai sunt exceptii. Si ca tu, personal, nu ai intalnit medici corupti! Cred ca singurul mod in care nu-i vezi e daca nu vrei sa vezi ca (,) colegiu' e corupt si ia spaga! Adica, ce-mi spui tu mie? Ca pacienta X si-a cumparat medicamente si apoi cand a plecat acasa i-a zis asistentei sa le ia si sa le vanda altor paciente (dar NUMAI alora cu bani, ca, nah!) sa le ia copiilor o bomboana?! Si ele daca mai au nevoie isi mai cumpara ca ele, pacientele sunt majoritatea, femei cu salarii de la 3000 de euro in sus, cand bietul dr. traieste din salariul de 150 de euro, din care plateste 200 chirie! dar ii raman destui bani sa mai cumpere si medicamente si pansamente ptr. pacienti! Dar nu ia, frate, spaga! Aia-s bani din mostenirea nevestei, dar el fiin dr. inimos, ia mostenirea nevestei sa cumpere ptr. oacienti! Dar important e ca NU ia spaga, nu din spaga isis permite sa fie generos, nuuuuu, doar ca el, medic fiind, stie ca bomboanele ii pot da copilului carii, nu-i cumpara, un i-phone ii poate da cancer, iar nu cumpara, iar mersul pe jos face piciorul frumos, d'aia nu au medicii masini! Zau asa, Xio!
Victoria_mami spune:
Si vorbind de 'tipic romanesc', Xio, stii ce e tipic romanesc? Aruncatul vinei in curtea vecinului! Asta e 'tipic romanesc'.