De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

pe bune daca va inteleg nici dialogurile voastre de fete de peste hotarechiar nu inteleg unelenici de ce atatea contradictii intre 6,7.8 ani..ca termina la 18,19 sau 20 dpdv al meu tot aia e...
in fine .nu o sa ajungem niciodata la o intelegereca fiecare are proria-si parere,ceea ce mi se pare perfect normal,si copiii sunt diferiti

bird,mda din comoditate,prefer eu sa mai stau un an acasa sa "copilaresc" :)eu ,nu el!!!
adica ce imi e anul asta ,ce mii anul viitor?nu tot la fel va fi?

eu nu stiu cum a fost ai tai copii bird,dar daca spui ca la 4,5 ani ai dat-o la clasa 0 asta inseamna ca nu a facut gradinita?explica ca nu inteleg!!!!!!!!!
a dat-o direct in clasa 3 a?waw!!!in Romania nu cred ca se poate asa ceva,oare de ce?!!!
[acum nici nu ma mir de ce "ii primesc" strainii pe romanii nostri!banuiesc ca stiu mai multa carte decat multi altii de acolo ]
dar al meu nu cred ca ar fi facut fata anul acesta la scoala,eu stau si ma gandesc ,si sper totodata,sa se schimbe,sa fie mai responsabil(si aici ma refer sa aiba grija de lucruri,de carti ),la gradinita de fiecare data ii spun " David ai uitat ghiozdanelul" iar el" a ,scuze mama"
iar el ,cum am mai spus,nu prea a mers la gradinita,nu stie sa faca nici liniutele corecte macar,nu are rabdareacasa cand il pun sa faca incepe sa planga ca il doare mana,incepe sa zica ca ii este somn(desi daca-l pun sa doarma nu vrea)pana anul asta nu a colorat niciodata un desen fara sa depaseasca,a rupt toate cartile care i le-am cumparat si nu intentionat !!cand il intreb " David dar cum s-a rupt?"imi raspunde"nu stiu,fara sa vreau,nu am vrut "
isi uita sapca pe afara si zic "unde iti e sapca?" David"o-o ,am uitat"
a stat 1 an jumate cu copiii din clasa pregatitoare,d-na ii punea pe cei mici sa se joace(erau vreo4,5 copii mici impreuna cu el)iar cu cei mari lucra,apoi l-am mutat aici unde este acum dar a mers putin,3,4 zile la gradi apoi 2 saptamani acasa cu tratament
acum iar stau acasa,au mers primele 3 zile iar de saptamana trecuta joi sta acasa,am sperat macar azi sau maine sa-l dau dar tuseste de numa:(ce sa fac?nu pot sa-l dau asa!!
parerea d-nei a fost "e prea agitat mi-a spus",psihologul a zis ca pentru varsta lui ar trebui sa stie mai multe"se cunoaste ca nu a mers la gradinita mi-a zis"
acum ca stau si ma gandesc poate ca e mai bine sa stea inca un an la gradinita,apoi un an la clasa 0 si la 8ani fara 1 luna ar veni sa mearga in clasa 1,are 2 ani pana in clasa 1 ca sa invete mai multe si sa fie si mai rezistent dpdv al sanatatii
eu zic ca am luat decizia corecta,acum parca imi pare chiar bine ca tot va merge la clasa 0(nu cum speram eu sa-l dau in cl 1 direct)
dar repet nu inteleg de ce atat tam-tam cu varsta copiilor cand va merge la scoala,eu cred ca depinde de copil nu de varsta..se poate intelege mai bine cu copii mai mari ca el sau mai mici ca el!!
[eu de ex am avut intotdeauna prieten(cu exceptia unuia care era doar cu 1 an mai mare)mai mari ca mine cu 4,5 ani pentru ca cei de varsta mea mi se pareau prostuti
poate ca si asta e cauza ca m-am maritat cu unul de 9 ani jumate mai mare ca mine ]
si cum spunea iulia_b,probabil ca voi face si eu parte din acele"ratate" care fac facultatea la 30+ ani ca eu tot mai sper sa fac,asta e ..unii isi doresc sa invete,altii sa lucreze,altii sa hoinareasca si altii sa se marite/insoare
sau poate sa le faca pe toate de ce nu!bird a reusit

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Dar de unde stii ca cei mici se plictisesc? Ai fost pusa in aceasta situatie si te-ai plictisit? Copilul tau a fost pus in aceasta situatie si s-a plictisit? Atunci vorbesti din auzite..? Copilul se plictiseste daca educatoarea/ invatatoarea nu are capacitatea sa-l tina activ, si asta iti spun din experienta traita de mine cu fetitele mele nu din auzite de la vecini sau si mai grav din ce presupui.
Oana a precizat de ce l-a lasat pe cel mic inca un an la gradi, si da poate fi si motivul financiar o problema si chiar restructurarea cheltuielilor. Ea nu a spus sa se descurca foarte bine si ca isi permite luxul sa angajeze o bona sa stea cu cea mica si sa faca 10 drumuri. Scoala nu inseamna numai vara, mai inseamna si iarna , si iarna este al nabii de grea si lunga in Botosani. Nu este vorba de comoditate, dar nimanu nu-i convine sa scoata un copil de un an de 4 ori din casa pe un ger de -15 grade. In plus nu este singura, cum nici eu nu sunt singura si chiar cei care s-au gandit la aceasta lege buna rea, au zis destul de clar:
- copii de 6 ani impliniti pana pe 1 septemebire merg la clasa pregatitoare
- copii de 7 ani impliniti pana pe data de 1 septemrbie merga in clasa 1
- copii sub 6 ani merg la pregatitoarea in urma unei evaluari
- copii sub 7 ani , daca nu au facut la gradinita grupa mare- pregatitoare, merg in clasa 1 in functie de rezultatul evaluarii.
Deci ei au considerat ca un copil in Romania, este pregatit pentru a face contact cu scoala in cadrul varstei de 6-7 ani. Cum in orice domeniu, sunt copii care subt pregatiti atat fzici cat si emotional , mai devreme de varsta de 6 ani ca sa mearga la scoala.
Bun si chiar nu vad unde este problema, te afecteaza pe tine ca eu imi dau fetele la scoala la 7 ani si Oana la fel, sau ma afecteaza pe mine ca tu ai facut un copil la 19 ani si ti-ai dat copilul al 5 ani la scoala? Este decizia ta..., asa cum este decizia noastra de ce intarziem sau nu cu inceperea scolii. Consider in continuare ca eu personal, am luat o decizie foarte buna, si daca fetitele mele ar fi avut de castigat le-as mai fi tinut pana la 9 ani acasa. Prefer sa fie cele mai batrane ( cu toate ca in clasa au copii si mai mari decat ele cu cateva luni si mult mai inalti ( nu ca ar fi prea greau asta de realizat)), dar sa creasca armonios, decat sa le dau de la 5 ani si sa fie stresate si obosite dupa 5 luni de scoala.

2. Si hai sa vedem cat costa o chirie in Romania si ce venituri trebuie sa aiba acel tanar ca sa se intretina si cat castiga el la inceput.
O chirie costa cel putin 150 de euro o garsoniera, aparatamentele sub 200 -300 de euro nu gasesti in zone acceptabaile. Pe langa aceasta mai platesti intretinerea care te duce in jur de 200-300 lei cel putin, sa nu zic ca pe timp de iarna te costa in jur de 900-1000 de lei la un apartament cu 3 camere care nu sta nimeni in el..
Pe langa asta trebuie sa platesti lumina, care costa in jur de 100 de lei pe luna. La care mai adaug chletuielile curente , mici reparatii etc. Sa nu mai spunem ca acel tanar trebuie sa manance, sa se imbrace, sa se distreze, sa iasa la un club, vacanta etc.
Deci numai cu locuitna lui ii trebuie un venit de 300 de euro.
Stii cat castiga in medie un tanar care a terminat liceul ( asta in cazul in care in angajeaza cineva) in jur de 1000, maxim 1200 lei.
In aceste conditii , trebuie sa-l ajute ai lui. Si atunci asta nu se mai numeste independeta, adica stau in alt bloc dar imi plateste mama chiria si asta inseamna sa ma interin singura si sa ma bat cu pumnul in piept ca am plecat de acasa fix, cand am implinit varsta de 18 ani, inainte de a termina liceul ( ca ce sa fac daca am 18 ani nu conteaza ca sunt la liceu, ca eu vreu sa plec de acasa ca doar sunt majora.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Oana, toate discutiile de acum nu mai pot schimba traseul scolar al lui David. Privind in urma, poate ar fi trebuit dat mai devreme la gradinita (psihologul a zis, nu eu), poate ar trebui insistat cu mersul la gradi si acum (tusea nu e un motiv de lipsit), poate ar trebui sa-i acorzi mia multa atentie in sensul de a stabili ore si teme, sa lucrati mai mult chiar si pe cartea de colorat.
Pe partea cu uitatul...toti uita. Ieri pustiul meu de clasa 1 si-a uitat sticla de apa in banca. Ei si? Cel mare si-a uitat odata ghiozdanul la un loc de joaca unde facusera un party la sfarsitul scolii...si eu uit uneori diverse lucruri. Chiar astazi mi-am uitat legitimatia de serviciu. De-asta nu sunt capabila sa merg la job?
Dupa tot ce povestesti mie mi se pare ca David e chiar suficient de responsabil pentru varsta lui (are totusi grija din cand in cand de fratii mai mici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

oanap si danaionela,eu nu va intzeleg,daca voi consideratzi ca procedatzi cum trebuie,ce va ataca mesajele lui Bird?

ce va intereseaza ce spune Bird?

Ca sa nu mai spun ca nici macar nu cititzi cum trebuie uneori si o luatzi atit de personal,de parca subiectul ar fi despre oanap si danaionela!

Sunt copii vostri,sunt deciziile voastre,traitzi cu ele si gata!
Atita timp cit nu suntezi obligate prin lege sa datzi copii de X ani la scoala(ma refer asa cu amenda),atunci ,pentru ce va consumatzi energia sa o convingetzi pe Bird ca atzi luat decizia corecta?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

"Fiica-mea este nascuta in octombrie si in Romania nu mi-a luat-o la aproape 6 ani in clasa 1-a. Am plecat din tara chiar inainte sa implineasca 7 ani cand ar fi trebuit sa intre la scoala. A facut aici engleza din octombrie pana in decembrie si din ianuarie (cand incepe anul scolar aici) mi-au bagat-o in clasa a 3-a cu copiii de varsta ei desi nu stia engleza si nu a mai fost la scoala niciodata. Primul an a fost greu dar apoi nu a mai avut probleme"
Dupa ceea ce spui tu fetele tale termina liceul la 16 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Oanap, sa mai nimicesc un mit: in strainataturi, in general, nu-i baga pe copii romani in ani mai mari pt ca-s toba de carte ci exact pt ca regula e stricta, copiii de aceeasi varsta merg in aceeasi clasa. Ii baga acolo chiar daca au cazut din bananier inainte sa emigreze. :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

"Fiica-mea este nascuta in octombrie si in Romania nu mi-a luat-o la aproape 6 ani in clasa 1-a. Am plecat din tara chiar inainte sa implineasca 7 ani cand ar fi trebuit sa intre la scoala. A facut aici engleza din octombrie pana in decembrie si din ianuarie (cand incepe anul scolar aici) mi-au bagat-o in clasa a 3-a cu copiii de varsta ei desi nu stia engleza si nu a mai fost la scoala niciodata. Primul an a fost greu dar apoi nu a mai avut probleme"
Dupa ceea ce spui tu fetele tale termina liceul la 16 ani.

Probabil la 17. Pentru copiii nascuti dupa data sfarsitului de an scolar, dar in acelasi an calendaristic. Si eu cunosc caz. Implineste 18 chiar dupa inceperea facultatii. Li se intampla la toti copiii nascuti dupa iunie, cam jumate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mie imi place aritmetica asta a voastra.
Mai ales aia cu 14 si 18.

Sunt la 14 acum, da' fara 18. De fapt fara nimic.

Ce o sa fac cand o sa apara? Habar nu am. Daca o sa aiba 18 o sa am un gol in stomac. Daca o sa aiba 15 golul o sa fie mai mic.

Dar se va schimba dramatic prolema daca ii puneti aceasta intrebare lui Celcesforaie. Golul lui o sa fie un hau. Se va gandi daca sa foloseasca 110 ai lui Buflea sau 220 al nostru.

Acu 10 ani (retineti era mai tanar, deci se presupune mai deschis) la mare cu nepoata-mea de 16. Au venit baietii sa o ia la disco si el urma sa-i duca cu masina.
I-a aliniat pe toti (erau 3 amarati)
- Sa va aud, Buna seara.
- ...
- Mai tare! Va duceti cu nepoata-mea la disco si va lasati asa usor speriati. Sa va aud vocile!
...
- Aha, sa va vad buletinele.
- Tu ai 19 ani? Ce cauti la disco cu o fata de 16? N-ai gasit una de varsta ta?

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Mie imi place aritmetica asta a voastra.
Mai ales aia cu 14 si 18.

Sunt la 14 acum, da' fara 18. De fapt fara nimic.

Ce o sa fac cand o sa apara? Habar nu am. Daca o sa aiba 18 o sa am un gol in stomac. Daca o sa aiba 15 golul o sa fie mai mic.

Dar se va schimba dramatic prolema daca ii puneti aceasta intrebare lui Celcesforaie. Golul lui o sa fie un hau. Se va gandi daca sa foloseasca 110 ai lui Buflea sau 220 al nostru.

Acu 10 ani (retineti era mai tanar, deci se presupune mai deschis) la mare cu nepoata-mea de 16. Au venit baietii sa o ia la disco si el urma sa-i duca cu masina.
I-a aliniat pe toti (erau 3 amarati)
- Sa va aud, Buna seara.
- ...
- Mai tare! Va duceti cu nepoata-mea la disco si va lasati asa usor speriati. Sa va aud vocile!
...
- Aha, sa va vad buletinele.
- Tu ai 19 ani? Ce cauti la disco cu o fata de 16? N-ai gasit una de varsta ta?

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana

O sa aiba pustoaica ta ceva emotii cand o sa vina pretendentul la usa

Nepoata mea prin liceu cand au inceput intalnirile ii tot spunea matusii mele "vezi cand suna la usa sa raspunzi tu, nu tati !" " Dar de ce mami, ca nu il mananca, categoric !" " Mami, daca deschide tati se acopera tot golul usii, o sa se albeasca x numai cand il vede !"

E adevarat ca tatal ei desi un super tata, "de gasca", numai cand aparea in fata lor le dadea de gandit fiind foarte inalt si solid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Concluzia mea, dupa ce am citit mai multe subiecte pe acest forum cu aceeasi tema, a fost ca acele mame care isi dau copiii la scoala spre 8 ani isi doresc de fapt ca rezultatele academice ale copiilor sa fie maxime. Copilul este amanat cat mai mult ca sa aiba ocazia sa invete sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca, astfel sa fie cu un pas inaintea celor din clasa, iar parintii sa se poata lauda cu rezultatele deosebite.

Al meu nu stia literele cand a intrat la scoala, nu a avut Fb/ 10 pe linie. Insa si din cei care stiau sa scrie si sa citeasca la inceputul scolii, dupa clasa a 3-a nu au mai fost multi cu fb/10 pe linie.
Motivatia cu statul in banca la mine nu se sustine, mai ales daca ati avut copiii la gradinita ... acolo nu stateau in banca...La al meu la gradinita, cel putin in grupa pregatitoare, se faceau lectii cu adevarat... iar daca doreai aveai si teme pentru acasa (pe care eu le-am refuzat).

La gradinita copilul avea program 8-12,30. La scoala in primara avea 8-11,30... Copilul meu pana in clasa a IV-a statea in parc cel putin 3-4 ore. Este adevarat ca din clasa a V-a nu a mai avut asa mult timp, dar si activitatile s-au schimbat pentru ca a crescut.

De multe ori m-am gandit ca poate eu nu gandesc corect, pentru ca nu mi-am dorit niciodata un copil de 10 pe linie , pentru ca nu a am pus niciodata scoala pe primul loc.... are un loc important, dar nu ne dam de ceasul mortii daca a luat un 7. Copilul meu este invatat sa faca cu pasiune ceea ce ii place, sa se autoevalueze corect... exceleaza la unelele materii si la altele nu... l-am invatat sa gaseasca un echilibru in toate.

Mergi la inceput