De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Oana, toate discutiile de acum nu mai pot schimba traseul scolar al lui David. Privind in urma, poate ar fi trebuit dat mai devreme la gradinita (psihologul a zis, nu eu), poate ar trebui insistat cu mersul la gradi si acum (tusea nu e un motiv de lipsit), poate ar trebui sa-i acorzi mia multa atentie in sensul de a stabili ore si teme, sa lucrati mai mult chiar si pe cartea de colorat.
Pe partea cu uitatul...toti uita. Ieri pustiul meu de clasa 1 si-a uitat sticla de apa in banca. Ei si? Cel mare si-a uitat odata ghiozdanul la un loc de joaca unde facusera un party la sfarsitul scolii...si eu uit uneori diverse lucruri. Chiar astazi mi-am uitat legitimatia de serviciu. De-asta nu sunt capabila sa merg la job?
Dupa tot ce povestesti mie mi se pare ca David e chiar suficient de responsabil pentru varsta lui (are totusi grija din cand in cand de fratii mai mici).

Anya

Anya David face anii la sf lui oct,deci 3 ani a facut in oct,am reusit eu pana la urma sa-l inscur cu chiu cu vai la o gradinita *(ca nu vroia sa mi-l primeasca ca nu are 3 ani,desi avea 3 fara o luna)dar in anul ala s-a imbolnavit asa ca am mers mult pe la doctori cu el si am hotarat sa-l dau de anul viitor,deci la 4ani fara o luna a mers primul an la gradi
cum am spus l-am dat intr-o grupa mixta,cica grupa pregatitoare pentru ca cei mai multi erau de 6,7 ani,primul an s-a jucat ca educatoarele lucrau cu cei mari ;urmatorul an primise mai multi copii mici,de data asta el si inca cativa erau mari,educatoarele trebuia sa fie cu ochii pe cei mici de data asta,dupa jumate de an l-am mutat la o alta gradinita(unde e acum,pe grupe)dat in tot acesti ani el a si lisit f mult din cauza racelilor..apoi am inceput sa-mi fac griji ca e prea agitat,imi spusese un doctor pediatru ca pare a fi un copil hiperactiv insa la momentul respectiv am zis ca exagereaza,un alt doctor cand i-am spus mi-a zis sa-l alerg cativa km si am sa vad cum nu mai are energie:)
apoi am inceput sa ma gandesc chiar la asta cand vedeam cum se comporta..daca nu cumva dr a avut dreptate,nu stiu daca va mai amintiti dar am deschis vreo 2 subiecte pe tema asta cu ADHD-ul si chiar si voi mi-ati spus ca exagerez dar totusi am mers la un psiholog si mi-a zis ca ei nu i se pare sa fie un copil cu ADHD doar ca trebuie stimulat mai mult ,atunci mi-a spus ca se cunoaste ca nu a mers la gradi...
la sfatul ei am inceput sa-i fac un program,de joaca,de scris,de tv+calc...dar nu prea reusesc sa-l fac sa scrie,incepe sa planga ,nu vrea,azi a reusit sa faca 3 randuri dar nimic nu a facut corect apoi a zis ca merge sa coloreze..ok zic -pauza
(accept un sfat din partea voastra cu multa placere)
nici nu stiu ce-am sa fac cand va incepe scoala si va trbui sa faca teme etc..voi cum faceti?ii obligati?

nu stiu in alta parte cum e dar la fosta gradinita statea asistenta la usa si daca era racit nu-i primea,ceea ce mi se pare normal mie,plus ca nici nu vreau sa-l dau asa ,acum daca l-as da mie frica sa nu o iau de la capat ,sa nu i se intoarca raceala, asa ca prefer sa se faca bine intai
e adevarat ca trebuia sa lucrez mai mult cu el,poate ca adca nu-i dadeam prea multa libertate si lucram mai mult cu el acasa ar fi fost altfel,el a invatat numerele,literele la 3 ani,nu stie sa le faca dar le cunoaste,anul asta a inceput sa faca socoteli ,nu are rabdare cu cartile insa citeste numerele de pe garduri si socotim cu pietrele de afara sau betisoarele

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Concluzia mea, dupa ce am citit mai multe subiecte pe acest forum cu aceeasi tema, a fost ca acele mame care isi dau copiii la scoala spre 8 ani isi doresc de fapt ca rezultatele academice ale copiilor sa fie maxime. Copilul este amanat cat mai mult ca sa aiba ocazia sa invete sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca, astfel sa fie cu un pas inaintea celor din clasa, iar parintii sa se poata lauda cu rezultatele deosebite.

Al meu nu stia literele cand a intrat la scoala, nu a avut Fb/ 10 pe linie. Insa si din cei care stiau sa scrie si sa citeasca la inceputul scolii, dupa clasa a 3-a nu au mai fost multi cu fb/10 pe linie.
Motivatia cu statul in banca la mine nu se sustine, mai ales daca ati avut copiii la gradinita ... acolo nu stateau in banca...La al meu la gradinita, cel putin in grupa pregatitoare, se faceau lectii cu adevarat... iar daca doreai aveai si teme pentru acasa (pe care eu le-am refuzat).

La gradinita copilul avea program 8-12,30. La scoala in primara avea 8-11,30... Copilul meu pana in clasa a IV-a statea in parc cel putin 3-4 ore. Este adevarat ca din clasa a V-a nu a mai avut asa mult timp, dar si activitatile s-au schimbat pentru ca a crescut.

De multe ori m-am gandit ca poate eu nu gandesc corect, pentru ca nu mi-am dorit niciodata un copil de 10 pe linie , pentru ca nu a am pus niciodata scoala pe primul loc.... are un loc important, dar nu ne dam de ceasul mortii daca a luat un 7. Copilul meu este invatat sa faca cu pasiune ceea ce ii place, sa se autoevalueze corect... exceleaza la unelele materii si la altele nu... l-am invatat sa gaseasca un echilibru in toate.

Serios? Eu cunosc o gramada de copii ce au mers la scoala dupa 7ani, de cate ori discut cu parintii lor tema asta, ca acum ma arde, nici o data nu mi-au spus ca au FB/10 pe linie. Imi spun ca se trezesc mai usor dimineata, ca isi fac lectiile mai usor, ca nu au probleme cu programul, ca s-au acomodat foarte bine, ca fac in continuare sportul favorit etc. Si toti copii astia, de care vorbesc eu, fac cu pasiune ceea ce fac, stiu sa se autoevalueze, isi cunosc preferintele si sunt foarte echilibrati.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Citat:
Concluzia mea, dupa ce am citit mai multe subiecte pe acest forum cu aceeasi tema, a fost ca acele mame care isi dau copiii la scoala spre 8 ani isi doresc de fapt ca rezultatele academice ale copiilor sa fie maxime. Copilul este amanat cat mai mult ca sa aiba ocazia sa invete sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca, astfel sa fie cu un pas inaintea celor din clasa, iar parintii sa se poata lauda cu rezultatele deosebite.

Este o concluzie proasta. Oana nu forta copilul si daca iti spune ca nu mai poate lasa-l.La urma urmei pentru asta este clasa pregatitoare, ca sa-l ajute se se adapteze la scoala, si parerea mea este ca e foarte bine sa ramana in conitunare in cadrul scolilor, cu toate neajunsurile care apar.
Acuma poate nu cunoaste literele ca nu-i place sa citeasca, dar in schimb poate sa-i placa sa deseneze sau socoteasca.
Este un copil normal, asa cum sunt multi copii de varsta lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Imi spun ca se trezesc mai usor dimineata, ca isi fac lectiile mai usor, ca nu au probleme cu programul, ca s-au acomodat foarte bine, ca fac in continuare sportul favorit etc.

Si cei de 6 la fel....

O persoana care se trezeste greu dimineata o va face si la 6 si la 7 si la 30.

Asa cum am spus este concluzia mea... nu sustin nici ca-i buna nici ca-i proasta...Mai vorbim cand vor incepe concursurile scolare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca il intreb acum pe fiu-meu care tocmai a inceput a 1-a precis nu stie toate literele mari de tipar. Pentru ce e clasa 1? Sa invete literele. Ca la mate ii zbarnaie creierul si stie inmultiri, operatii cu numere mari si peste ordin, chiar si numere negative...asa e el dar nu e un "must". Pur si simplu a prins din zbor, nu l-a invatat nimeni intentionat. Nu te lega de betisoare. A facut si el ieri la mate niste "egaluri" si unele erau cam strambe. Si? Nu te crampona de ce anume stie cand incepe clasa 1. Pregatitoarea e facuta sa-i invete cu ideea de tema (nu sa faca frumos randuri de betisoare si litere), sa-i invete regulile scolii (ca in pauza mergi la baie sau mananci pachetelul...).
Oana, cred ca am mai zis, din ceea ce scrii reiese ca ai un copil absolut ok si zic eu pregatit de pregatitoare . Restul alegerilor ce tin de logistica familiei voastre...e raspunderea voastra. Copilul e ok.
De fapt, in general, copiii sunt mai ok ca parintii (mi se aplica si mie ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Oana ... copilul tau este absolut normal. (Ca sa nu mai vorbesc ce frumosi sunteti toti )
Eu nu dau sfaturi ci imi spun doar parerea si spun cum am procedat eu. Nu sustin nici ca este bine, dar nici rau. Eu asa am simtit si asa am facut.
Eu nu am pus copilul sa faca teme inainte de clasa I. Nu mi se pare normal. Va invata in clasa I sa scrie/citeasca/socoteasca... Poate va avea un minus fata de cei care stiu deja, dar crede-ma ca va recupera. In schimb nu se va plictisi la scoala si i se va parea interesant sa mearga la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

cam asta rezuma ceea ce eu am denumit anterior"sindromul mamicii copilului de clasa I"!

"rezultatele academice"din prima clasa,ne fac pe noi parintzii sa-i vedem mai ceva ca pe Einstein.

Asa am fost si eu recunosc,acum bineintzeles ca ma distreaza la maxim felul asta de a gindi.

Dana

Mergi la inceput

multumesc filofteia
as minti daca as spune ca nu-mi doresc ca copiii mei sa fie de 10,dar nu asta e scopul meu;si apoi nu am garantia ca daca il dau la 8 ani inseamna ca va fi de 10!!desi vad acum copii de 6 ani care stiu o graoaza de lucruri ,waw,bai ma gandesc : o fi gena ?!
acasa lucreaza in caiete de astea speciale ptr varsta lui,de ex acum lucreaza in caietele care le-a avut anul trecut la gradinita,sunt aproape goale,deci imi dau seama ca a lipsit mult..
cu calculatorul de ex ma innebuneste si inafara de masini de curse alege jocuri de logica si fel si fel de joculete in limba engleza(care ii arata culori,fructe,animale si spune cum sa zica,gen cum e desenea aia"sa invatam cu Nemo")
nu zic ca nu-i plac cartile ,le adora,doar sa nu-l pun sa faca liniute,bastonase de astea..adica ceea ce necesita rabdare ,ca nu are
deci sa nu insist prea mult:)

anya al meu le stie pe cele de tipar si dar pe cele de mana nu

imi cer scuze ptr actualele greseli si eventualele greseli de ortografie,vad ca am mai mancat cate o litera sau am mai incalcit cuvintegraba:):P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Un copil sa fie pregatit pentru clasa I nu se presupune sa stie sa FACA bastonase sau sa STIE sa citeasca sau sa STIE sa inmulteasca.

la 6/7 ani un copil este perfect capabil sa se treazeasca de dimineata (plecind de la premiza ca se culca la o ora rezonabila seara - insa aici cred ca este o mica problemuta) si este perfect capabil fizic sa stea la ore (ca nu ii tine NEMISCATI cu orele in nici un caz).

Copiii vor realiza exact atit cit le ingaduim noi...

Cred si eu ca un copil de 8 ani va fi mult mai bine pregatit decit un copil de 6 ani la inceputul clasei I, dar este acest merit al copilului cind rezultatele sint bazate pe lipsa de fair play? Si este un cistig net atunci cind linia de plecare este devansata?

Ma infior cind aud chestii de "nu-mi pasa citi ani are cind termina liceul"...poate in Romania asa e, dar din satul meu problema se vede altfel.

Mergi la inceput

ocebine de acord cu tine, diferente intre cei de 6 vs 8 ani pot fi..insa eu cred ca depinde si de mersul la gradinita
un copil de 6 ani care a mers la gradinita poate fi mult mai pregatit pentru scoala decat unul de 8 care nu a mers
al tau de ex cand a mers la scoala nu stia sa faca bastonase,linii,semne de astea?
eu vad ca asta fac ei acum la gradinita..
invata sa faca =,-,+,linii,bastoane,x,asemanari si deosebiri,sa recunoasca imagini,povesti etc
culmea ca aceste caiete speciale care lucreaza David sunt de nivel 4-5!!
nu spun ca vreau sa stie sa citeasca sau tabla inmultirii ca nu-s genii

Mergi la inceput