De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

De la ce varsta fara un adult in preajma?(3) | Autor: ocebine

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Buflea, vezi ca e caligrafie dupa colt...se cheama "penmanship" si mi-a mincat sufletul cu stingaciul meu!!!!

Ah ! Zau ... deci exista si aici ? Si atunci de ce Dumnezeu scriu astia asa de urat ?

Singura explicatie este ca exista, se noteaza dar nu se insista...si nu-i un capat de tara.
2 ani am tras cu magaria de caligrafie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Glumesti cu repetatul clasei??? aici nici clasa a 8 nuo repeta desi nu stiu tabla inmultirii, no child left behind// nu conteaza ca habar nuare de nimic...

In scolile proaste, poate ... in scolile bune se face totusi carte. Sau nu stiu, noi am nimerit in una care face ...

Buflea, voi aveti "no child left behind"? Ca daca aveti, indiferent cat de buna e scoala sau proasta, n-ai sa vezi copii care repeta clasa, poate-poate 1-2 in toata scoala. Sa nu uitam ca un copil nu poate repeta clasa decat daca parintii sunt de acord, altfel scoala nu il poate obliga sa repete. Cel putin aici la noi in California, asa e. Vorbim de scoli publice. Si ca sa fiu putin si off-topic, toti cred ca atunci cand povestim ceva, spunem din proprie experienta plus ce am auzit de la prieteni, cunostinte etc. Fata Corinei e intr-o scoala magnet. PP ca stii ce inseamna scoala magnet, deci e exclus sa vorbeasca de o scoala proasta. Ai fost putin rautacioasa acolo.

Ah ! Pai nu ma refeream la repetatul clasei, e drept ca nu am specificat dar postul Corinei cuprindea doua informatii - ca in America nu se repeta clasa si ca in clasa a 8 a nu se stie tabla inmultirii, in conditiile in care invatarea ei se incepe din claa a 2 a.

In scolile proaste, probabil ca in clasa a 8 a nu o stiu si daca ziceti voi, nu repeta clasa ... in scolile medii, bune si foarte bune este imposibil sa nu stie tabla inmultirii in clasa a 8 a.

Rautacioasa nu am fost in postul anterior, dar o sa fiu acum - daca in scolile magnet din CA, in clasa a 8 a nu se stie tabla inmultirii, atunci ma bucur ca m-am stabilit pe coasta cealalta.

Buflea, nu vreau sa intru in polemici cu tine, nu-mi sta in fire. E clar ca vrei sa fii rautacioasa si prefer sa stau out. Sunt sigura ca stii ca la scolile magnet se intra pe baza de admitere, pe baza de medie, nu intra oricine, deci e clar ca in scoala fetei Corinei nu sunt copii care nu stiu inmultirea. E clar ca ea a spus asta din cele auzite la cunostinte, prieteni, parinti de la alte scoli etc. Nu trebuie sa iti explic eu astea tie, sunt sigura ca stii. De aia e clar pt mine ca ai vrut sa fii rautacioasa. Pacat! Nu trebuie sa ne iubim toti unii pe altii, ca nu e posibil, dar e foarte posibil sa nu ne mai intepam gratuit. Pacat, pt ca tu esti o tipa extraordinara de haioasa, ai un umor nebun (by the way, am ras cu lacrimi la povestea cu viespile, esti fenomenala), de aia poate sunt putin dezamagita ca poti si intepa, numa asteptam. Sorry, I'm out of this discusion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ocebine, uite cum ma constrangi tu sa imi pierd timpul explicandu-ti ceva ce deja stii:
daca tu ai spus o prostie se numeste ca ai spus o prostie , nu ca tu esti proasta.
Nu orice om care spune o prostie e prost.
Daca tu ai facut o generalizare se cheama ca ai facut o generalizare. Daca eu consider ca generalizarile sunt de kkt si tu faci una nu inseamna ca tu esti de kkt, ci ca generalizarea spusa de tine e asa.
Asa cum daca tu spui un banc la care eu exclam ca 'e genial!', nu esti tu geniala, ci bancul.

Asta cu varsta in continuare nu o inteleg, ca si Mianna, ca aveam aceeasi nelamurire.
Pe tine te intereseaza vrsta, nu clasa.
Si dupa cum am spus, daca o intindem asa ajungem sa vorbim de copii de 16 ani care intra in clasa a doua.

Am inteles ca ti se pare prea mare diferenta de care am mentionat ce intrebare iti ridica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
Mie personal (nu generalizez ca ma face Xio de "kkt"), nu mi se pare in regula o diferenta foarte mare de virsta la adolescenta. Total de acord ca fiecare situatie trebuie evaluata corespunzator dar nu pot sa nu remarc ce rezerve avem la pregatirea emotionala si fizica pentru clasa I dar ce deschidere totala este la legaturile romantica cu diferente mari de virsta la adolescenta (respectiv o fata de 14 ani cu un baiat de 18).

Mie imi ridica o oarece intrebare pe undeva...

Eu inteleg ce spui si pe undeva, acum ca m-ai facut atenta, iti impartasesc temerile ...

Dar revenind la subiect, oare chiar diferenta de varsta la un posibil dating adolescentin este un criteriu de luat in considerare cand il dai la scoala in clasa 1 ?

Caci pana la urma, asa cum spunea Mianna, adolescenta din clasa a 9 a se poate bine merci cupla cu unul de a 12 a si tot in 4 ani diferenta poti intra ...

Pe de alta parte, de ce 4 ani diferenta este mai periculos decat 1-2 ani ? Aia de 18 ani se presupune ca sunt mai golani, si tinerele de 14, mai virgine (yeah, right!), sau cum ? .
Ca sa stiu la ce ma astept ... cui si mai ales cand dau liber la golaneala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
Ar insemna sa iesi din facultate (undergraduate) la 24 de ani...cam tirzior daca mai adaugi si un masterat sau un doctorat.

aveam impresia ca suntem cam de-un leat

pai pe vremea noastra, maica, pe cand nu prea existau facultati de 3 sau 4 ani, o terminau la 24 de ani toate medicinistele si toti baietii nemedicinisti scutiti de armata care intrau din prima. restul mai adaugau un an - doi - trei. acu' e tarzior?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Exemplul dat (cu care vad ca lumea rezoneaza PROFUND...chiar ma uimeste) nu era factorul DECISIV si UNIC in "teoria" datului la scoala la 6 ani fata de 8 ani. Era doar un fapt divers dar a prins viata repede (neasteptat de repede) si lumea s-a aprins

Vad ca ideea cu lipsa de fair-play n-a prins asa de repede...

Mie mi se pare gresit sa existe asa o plaja mare de virste la clasa I. Atita tot. Mie mi se par marea majoritate a copiilor capabili de clasa I in jur de 6 ani. Ca noi, mamele avem temerile noastre, este firesc de inteles dar este cu adevarat in interesul copiilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr
Buflea, nu vreau sa intru in polemici cu tine, nu-mi sta in fire. E clar ca vrei sa fii rautacioasa si prefer sa stau out. Sunt sigura ca stii ca la scolile magnet se intra pe baza de admitere, pe baza de medie, nu intra oricine, deci e clar ca in scoala fetei Corinei nu sunt copii care nu stiu inmultirea. E clar ca ea a spus asta din cele auzite la cunostinte, prieteni, parinti de la alte scoli etc. Nu trebuie sa iti explic eu astea tie, sunt sigura ca stii. De aia e clar pt mine ca ai vrut sa fii rautacioasa. Pacat! Nu trebuie sa ne iubim toti unii pe altii, ca nu e posibil, dar e foarte posibil sa nu ne mai intepam gratuit. Pacat, pt ca tu esti o tipa extraordinara de haioasa, ai un umor nebun (by the way, am ras cu lacrimi la povestea cu viespile, esti fenomenala), de aia poate sunt putin dezamagita ca poti si intepa, numa asteptam. Sorry, I'm out of this discusion.

Viespe ce sunt , ca acum imi fac un cuib cat mingea de fotbal si pana nu trimiteti 2 masculi peste mine, de care sa imi placa neaparat, va intzep pe toti si va dau jos de pe acoperisul garajului acestui topic, da ? Ca am experienta, am vazut cum se face.

Soro, n-am facut decat sa completez postul Corinei - acolo unde scoala e proasta, probabil ca in clasa a 8 a nu se stie tabla inmultirii si probabil ca nici nimeni nu ramane repetent. Eu atat am spus, ca mi s-a parut ca intelege lumea ca in America mea draga (bullshit! ) nu stie adolescentul (ala care o va curta pe fica-mea la 18 ani (), tabla inmultirii ... si nu pot accepta asta, totul pana la 2*3, am zis !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
Banuiesc ca totul ar fi perfect in regula, pentru ca cel de clasa XII are aproape 20 de ani in exemplul anterior???

si fata 16 (sau am gresit aritmetica? il luase din clasa a X-a, parca pe asta lucram). asa, si?

trecand peste sansele minime ca cei doi sa mai fie impreuna dupa 2 ani, imi explici totusi de ce e bau-bau un baiat de 18 ani intr-a X-a, dar nu e daca e intr-a XII-a?

(de ce am senzatia ca in ritmul asta se poate ajunge la concluzia ca baietilor le-ajung 8 clase, ca inca n-a dat nici un calcul rezultatul terifiant ca poate fi de 18 ani in generala? )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Buflea, ce te faci daca la o scoala buna vin 1-2 studenti care nu sunt foarte competitivi (ca sa nu zic altfel, ok?)? Ca stim ca la noi copiii merg la scolile la care sunt arondati cu adresa. Deci e o scoala foarte buna, dar uite ca mai nimeresc si studenti nu foarte competitivi printre cei foarte buni la invatatura, pt ca sunt arondati cu adresa la scoala respectiva. Si uite asa mai sunt cate 1-2 care nu stiu inmultirea la sf clasei a 8a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Buflea nu te bucura prea tare! sunt mai mult decat convinsa ca asa i peste tot cu acest NCLB…

Carmen, ba da! si la Ralu la scoala sunt astfel de copii :( dar ce face SCOALA AMERICANA bine, ii DESPARTE. In timp ce elevii care nu invata zac in durerea lor alti copii studiaza materii avansate. Raluca face geometrie care aici se studiaza in liceu si engleza tot de liceu o face in timp ce n sala alaturata tot copii de a 8a repeta inmultirii.

De elevii cei buni are grija SCOALA! si este un lucru extraordinar. Si nici nu i lasa sa piarda timpul cu ceea ce stiu, ii avanseaza si uite asa poti recupera f usor anii aia cica pierduti daca a inceput copilul la 8 ani, la fel cum poti termina liceul la 17 ...

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si daca are 20 de ani cand termina a 12a, care i problema???

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput