De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Interesant cu notele. In statul nostru se dau note inca de la inceput, au report cards exact ca cei mai mari si iau si premii de academic achievement daca e cazul. Notele sint de la 1 la 5 si se dau in fiecare trimestru.
Teme de asemenea au avut inca de la kindergarten, doar ca atunci primeau un folder cu teme lunea si tebuia dus inapoi vinerea. Acum au teme zilnic. Uneori au si peste weekend, alteori nu (asta depinde mai mult de profesor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu ziceam de bird, care povestea la clasa a 5-a exact materia de la a 3-a la sofia :D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Siminaf

Interesant cu notele. In statul nostru se dau note inca de la inceput, au report cards exact ca cei mai mari si iau si premii de academic achievement daca e cazul. Notele sint de la 1 la 5 si se dau in fiecare trimestru.
Teme de asemenea au avut inca de la kindergarten, doar ca atunci primeau un folder cu teme lunea si tebuia dus inapoi vinerea. Acum au teme zilnic. Uneori au si peste weekend, alteori nu (asta depinde mai mult de profesor).

La noi in stat nu se dau note pana in clasa a 3 a. Se dau niste calificative de genul "working progess", "meet expectation", "exceed expectation" ... ceea ce ma face sa cred ca tocmai, evalueaza nu neaparat capacitatea academica ci un ansamblu de caracteristici comportamentale. De altfel in report card sunt trecute chestii de genul "focus", "legat la sireturi", "incheiat singur paltonul" (astea erau in cls 1) ...etc

Deci n-o sa-mi spuneti voi mie acum ca mvai, este total necinstit si fiu-meu este un trishor ca isi leaga sireturile pt ca e mai mare cu un an fata de John care le innoada din cauza varstei ...

P.S. In apararea lui da trishor, o sa va spun ca desi in clasa a 2 a si cel mai mare din clasa, INCA nu isi leaga sireturile singur . Asta e mai greu decat 23*3 ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Facem si facem si tot la ce varsta dam copii la scoala am ajuns. Fiecare crede ca a luat cea mai buna decizie pentru copil, si oricum nu avem cum sa ne schimbam parerile.
Poate unii au materii mai avansate la inceput, altii la sfarsit, dar dupa cele 12 clase toti termina aceeasi materie in principal.., acuma depinde cat si cum este structurata pe ani.
In plus sistemele nu sunt perfecte nici in Australia, nici in Romania si nici in alta tara. Fiecare respecta regulile din tara in care traieste si acestea sunt foarte clar stipulate in lege in fiecare tara si nu o sa ma convinga nimeni ca sistemul din tara X este mai bun decat in tara Y si ca in Romania este cel mai prost...
parintii care ii lasa pe copii sa stea un an acasa nu-i lasa ca sa devina olimpici , asta este o perceptie gresita. Problemele sunt altele in marea majoritate a cazurilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Pai era asa de greu de recunoscut ca parintii sint cei care trebuie sa fie pregatiti pentru performantele scolare exceptionale ale copiilor si nicidecum perceputa "readiness" a copiilor?

Nu inteleg de nu recunoaste lumea cinsit: "da, domle, il dau sa fie cel mai mare din clasa, sa fie leader nu follower, sa aiba rezultatele cele mai bune de la inceput, sa fie starul clasei, etc".
Nu inteleg de ce e rusine sa admiti asta?

Nu, nu ... nu e asa. Eu recunosc ca imi doresc ca copiii mei sa fie cei mai buni din clasa dar nu de asta l-am tinut 1 an pe loc. Nu ca sa fie primul, ci ca sa se acomodeze mai usor, sa intre in rutina de studiu mai usor si sa priceapa notiunile clasei 1 mai usor (scris frumos si drept, adunari pana la 10 ...etc). In plus diferenta asta de 1-1.5 ani este sesizabila in clasele mici, cand nici nu prea conteaza cine e primul in clasa, dupa cum stii, nici note nu se dau pana in clasa a 3 a ... In 2-3 ani diferenta este nesemnificativa din punt de vedere al capacitatii academice, asa ca varsta mai mare nu mai prezinta un avantaj major, asa cum vrei tu sa insinuezi.

Asa ca ... stai jos, ca oricum ai fatza stalcita de pumnul meu anterior

Nu imi stilci fata, ca te spun la tovarasa!

Fix insiruirea ta de mai sus rezulta in performanta academica. Ne ascundem Dupa deget. Exact ca supermodelele care zic ca ele se indoapa cu cartofi prajiti si pizza dar nu se ingrasa ca au "arderi intense".

Edit sa adaug: iti cunosc competitivitatea si imi pare rau ca discutia nu ramine la un nivel de idee in sine si nu detalii particulare. Eu n-am stiut situatia voastra cind m-am lansat in discutie. Iti cedez terenul sa salvam relatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Buflea, zau, credeam ca tii la mine! Adica tu ma pui arbitru sa ma tabaceasca si Xio si Ocebine? Stiu eu, arbitrul o ia intotdeauna! No thanx, imi ajung tabacelile deja luate pe ziua de azi.

Si ca sa fie clar: eu, ca o silfida ce ma aflu, in forma si plina de voie buna, vreau sa fiu cheerleader. Vreau sa stau in varful piramidei, cu spanx pentru efect maxim si sa impart in stanga si dreapta... rosii

ilustrative pentru sangele varsat la topic.

chiar asa, mai tovarasa, nu mai supara audienta si spune si tu: ai vrut sa ai nora mai tanara sa faca treaba buna in casa, de aia ti-ai dat copilu' la scoala tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Chiar asa Buflea, Aqai are dreptate:)
dar revenind la subiect, la ce varsta pot fi singuri, e greu de spus,eu cred ca pina pe la 9-10ani nu as sta linistita ca fii-mea sa vina de la scoala sa stea 2h singura in casa pina ajungem noi,desi stiu ca s-ar descurca, mai ales ca nu are strazi de traversat,semafoare,etc-totul e prin parc,5 min de mers pe jos-dar faza cu descuiat usa, incuiat,stat singura cuminte,trebuie testata la greu inainte

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu stiu in Canada cum e, dar prin Europa cred ca e cam universal valabil si prin lege interzis, sa iti lasi copilul sub 12 ani acasa, singur. Cel putin in Suedia asa e, dar parca mai citisem si de alte tari...

Oricum, copilul sub 12 ani e lasat de la scoala sa vina acasa singur, daca prezinta un bilet catre supraveghetori (pana la 12 ani esti obligat sa iti lasi copilul la fritids-programul dupa scoala-daca nu e nimeni acasa) sau parintele anunta din timp asta. Conditia necesara si suficienta este ca acasa sa il astepte un parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Aici din clasa a 4-a are voie sa vina singur acasa, eu oricum am de gand sa o inscriu la bus, si nu se cere bilet ca o asteapta parintele acasa, garantat.deci poate sa fie de la 10 ani incolo dc intra in cls 1 la 6 ani sau 12 dc merge la 8 ani la scoala.
Se considera ca dupa 10 ani dc e walking distance e ok sa nu vina parintele-cel putin prietenii nostri asa fac,cei care sunt la sub 0.8km distanta de scoala ca de la 1km incolo poti cere bus.

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Imi place legea la voi, e dupa clasa, nu dupa varsta. Tot asa ii lasa si sa consume alcool si sa fumeze?

Mergi la inceput