De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

PAi fumatul nu cred ca are limita, alcool nu au voie decat de la 21 de ani incolo,le cere ID dc ii vede tinerei,de condus dupa 16 ani, si cam asta e...
LA voi e mai bine, e lege legata de fumat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am glumit, stiam ca astea sunt dupa varsta...ma mira insa tigarile, eu credeam ca peste tot se vand tigari numai celor majori.

La noi: vanzarea tigarilor numai celor care au 18 ani. Alcool in baruri dupa 18 ani dar la magazine numai dupa 20 de ani. Peste tot sunt afise de genul: "ai pana in 30 de ani, fii pregatit sa prezinti legitimatia casierului si nu te supara! Inseamna ca arati tanar."
Condus masina dupa 18 ani, moped dupa 16 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

La noi in sat:
Fumat la 18
Alcool la 21
Carnet la 16 dar nu au voie cu prieteni in masina pina la 18. Îsii pot conduce fratii sau Surorile mai mici la activitatii sau sa fie insotiti de alt adult peste 21 de ani posesor de permis de conducere. Nu au voie pina la 18 ani sa conduca noaptea.
Singur acasa începând cu 12 ani dar este recomandare. Nu este legiferat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Am glumit, stiam ca astea sunt dupa varsta...ma mira insa tigarile, eu credeam ca peste tot se vand tigari numai celor majori.

La noi: vanzarea tigarilor numai celor care au 18 ani. Alcool in baruri dupa 18 ani dar la magazine numai dupa 20 de ani. Peste tot sunt afise de genul: "ai pana in 30 de ani, fii pregatit sa prezinti legitimatia casierului si nu te supara! Inseamna ca arati tanar."
Condus masina dupa 18 ani, moped dupa 16 ani.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

MihaelaS, hehe, nu-i pe clase, desi avand in vedere ca sunt destul de stricti cu inscrierile la scoala, e pe clase.

- statul acasa singur (e interesant ca e o recomandare varsta de 10 ani si ca sub varsta asta parintii pot face puscarie daca lasa copilul singur si pateste ceva, daca doar se sesizeaza cineva ca e singur acasa nu se poate aplica codul criminal, deci sunt in legalitate):
http://www.oacas.org/childwelfare/faqs.htm#alone
Pe provincii:
- fumatul, la 18 sau 19:
http://canadaonline.about.com/od/canadianlaw/g/smokingage.htm
- alcoolul, majoritatea la 19:
http://www.ccsa.ca/eng/topics/legislation/LegalDrinkingAge/Pages/default.aspx
- condus, cam 16

Programele de curicula nu se pot compara 1 la 1, pt ca in romania este foarte riguros academic intr-un sens ne-creativ. O curicula care are in componenta dezvoltarea creativitatii, lucratul in echipa, cooperarea, cercetarea si clasificarea informatiei, nu se poate compara 1 la 1 cu inmultiri, perimetre, teoreme. Sunt sisteme diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu tot nu pot sa-mi imaginez cum un copil de 4 ani poate intelege materia care e acum la clasa 0 la noi sa zic,cum un copil de 7-8 ani poate face fata materiei de clasa a3-a
daca voua nu vi se pare ca copiii vostri invata prea multe intr-un timp prea scurt atunci e ok

al meu nu ar face fata unei astfel de programa scolara
ce fac copiii aia care nu pot face fata la acea varsta la scoala,la tot ce trebuie sa invete?
cand invata copilul ala lucrurile elementare care trebuie sa le stie un copil de varsta lui daca el la 8 ani tre sa stie tabla inmultirii?!
poate o fi sistemul atat de diferit de la o tara la alta dar or fi copiii atat de diferiti?ce sunt roboti?

vorbeam cu soramea care are fetita in clasa a2-a ,ma-am uitat putin prin carti si am intrebat cum i se pare materia..?a zis ca ff greu,ma intreba "noi in clasa2-a am invatat sinonime?"
zic "bai le-au bagat si tabla inmultirii"?zice "nu din a3-a "adica la 9 ani +vor invata...
dar spunea ca sta cate 3 ore sa faca teme,3 ore neintrerupte,le da f mult de scris ..numai zic daca mai face si suplimentar,dictare sau altceva...
mai are si canto unde trebuie si acolo sa invete teorie si imi spunea ca scoala ii ocupa cam tot timpul
vine de la sc la 12,mananca si apoi doarme ..(ptr ca zicea ca altfel nu e instare sa faca teme fiind prea obosita)pe la 2 incepe sa -si faca temele si daca mai apuca putin sa se joace

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird, si cum crezi ca se simte un adolescent de 16 ani la facultate cu altii de 18 ani?Asa, cam ce impact psihologic are asupra cuiva sa fie la facultate de la 16 ani?eventual sa faca medicina si la 22 de ani sa fie medic de exemplu.Ca sa nu mai spun ca inseamna ca lucreaza de la 19-22 de ani pana la 65, in loc sa lucreze de mai tarziu.

Hai sa nu exageram, de unde 16 ani? Copiii termina majoritatea la 17,5 ani, deci incep facultatea la 18 sau putin inainte de 18 ani (scoala se termina in decembrie si facultatea incepe in martie, deci au 3 luni de vacanta de vara ).

Pentru medicina trebuie sa ai intai un bachelor in science, deci minim 3 ani de facultate inainte sa faci medicina. Medicina dureaza 4 ani, deci in total 7 ani. Avantajul este ca ai deja o meserie si poti lucra ceva calificat, nu trebuie sa invarti burgeri in timp ce studiezi.
Citat:
Bird, eu nu inteleg un lucru: cuma ajuns fiica ta in clasa 3-a nestiind limba bine si nefacand absolut nimic din ce au facut copii aia?Pai ei 2 ani de zile ce au invatat la scoala, de a putut un copil fara pic de 'experienta' sa ajunga in clasa a 3-a cu ei?

Fiica-mea nu stia engleza la 7 ani si nu a fost la scoala pana atunci dar stia sa scrie si sa citeasca si stia sa socoteasca. A facut un curs de engleza din octombrie pana in decembrie si in ianuarie cand a inceput anul scolar a intrat clasa 3. In primul an a avut o profesoara care facea engleza cu ea si cu alti copii emigranti. Am lucrat si acasa cu ea si a recuperat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Oana, eu am zis ca parintii sunt mai "disperati" decat copiii . Nu e chiar asa de complicat pt ei. Eu am baiatul in clasa a 4-a, coleg de scoala si in clasa paralela cu fata Sabinei. L-am dat in clasa 1 la 6 ani si 8 luni in conditiile in care a trecut direct din grupa mare (nu facuse deloc liniute, cifre...si nu tinuse stilou in mana). Fara sa fie geniu, fara sa lucreze suplimentar un rand, a fost de FB in permaneta. E adevarat va temele dureaza mut pt ca e genul care "se lalaie". Daca s-ar concentra, 1-1.5 ore i-ar fi suficient acum, la a 4-a. Toata afacerea asta cu scoala nu l-a impiedecat sa faca doua sporturi de performanta (karate si baschet), engleza in particular si sa mearga si la cursuri de mate. Ba culmea, mai avea timp si de desene animate sau lego iar in weekendurile in care nu avea competitii eram plecati la munte.
Din clasa a 5-a va fi mult mai greu, e adevarat, si asta mai ales din cauza programului de scoala, cu invatat dupamiaza.
Revenind la titlul subiectului, acum, la 9 ani si 8 luni, il mai las singur in casa (il las si pe cel mic, de 7 ani), l-am lasat in unele situatii si pe strada, dar in zone sigure, fara masini si strazi circulate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Ah ! Am uitat de Bird cu Australia ei perfecta ...

Putem fi 4 in ring ca sa prinda si Bird un pumn ?

Ai grija ce iti doresti , ca eu am fost batausa la scoala . Apoi am crescut si m-am civilizat ...sau am invatat sa las senzatia ca sunt o lady .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Citat:
Fiica-mea nu stia engleza la 7 ani si nu a fost la scoala pana atunci dar stia sa scrie si sa citeasca si stia sa socoteasca. A facut un curs de engleza din octombrie pana in decembrie si in ianuarie cand a inceput anul scolar a intrat clasa 3. In primul an a avut o profesoara care facea engleza cu ea si cu alti copii emigranti. Am lucrat si acasa cu ea si a recuperat.

Eu zic ca exagereiz, Vrei sa spui ca in 2 luni nu a stiut engleza si dintr-o data a reusit sa invete astfel incat sa faca fata unor cursuri la scoala, si mai ales sa recupereze nu numai limba vorbit, dar si limba scris si problemele de matematica de care vorbiti voi.. Eu de aici inteleg foarte clar ca ori la noi sunt foarte multe cerinte la un nivel foarte mic ( nu cred ca ar face cineva fata in clasa a-III-a , fara sa cunoasca limba si sa recupereze si restul de materie pana la aceasta data), ori se mai exagereaza putin cu nivelul copiilor...
Fata daca la 7 ani era in clasa 3, atunci daca ei si calculezi intre 16-17 ani ( maxim) termina clasa a 12-a, in nici un caz la 17,5 ani- 18 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

danaionela,la ei se face abia in clasa a 5-a ce se face la noi intr-a treia.
nu cred ca era asa greu la scoala, mai greu a fost cu engleza.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput