De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
daca erai in Ro cred ca iti dadeai si tu copilul pe la 6 ani+ la cl 1

Sigur ca dadeam copilul la 6 ani in clasa 1 daca eram in Romania, dar nu la 8 ani.

Citat:
desi sincer nu inteleg cum bird scuza-ma dar nu pot intelege
deci la gradnita a mers o zi pe saptamana,practic e asa cum am spus,abia la cl0(receptie)a inceput sa lucreze cu ei,da?
cat pot invata copiii aia,sau ce fel de materie au de ei stiu tabla inmultirii la 7 ani?

Pentru ca aici la 7 ani are deja 3 ani de scoala full-time. Daca a inceput la 4 ani clasa 0, cum a inceput fiica-mea. A mea a implinit 8 ani la mijlocul clasei a 3-a.

Citat:
macar iti face carte de munca pana la 18 ani?(sa fiu sincera eu nu am avut pana la 20)..

Aici nu exista carte de munca si nici buletin .

Citat:
dar daca sunt copii care termina la 16,17 ani si nu mai dau la facultate(banuiesc ca sunt nu?)ce fac?

Fac fie scoala profesionala, fie o ucenicie (platita), fie merg la lucru.

Citat:
ii obliga parintii sa munceasca?

Oamenii gandesc foarte diferit aici. Tinerii aici VOR sa muncesca, vor sa fie independenti. Nu este nevoie sa-i oblige nimeni. In general daca nu au alta activitate gen facultate, scoala profesionala, etc, tinerii merg la munca. Nu neaparat full-time pentru ca nu le trebuie atat de multi bani, dar isi castiga singurii banii de distractii, de haine, etc daca inca stau acasa. Parintii nu dau bani unui tanar care freaca menta toata ziua.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mie sa-mi spuneti cand incepe lupta, ca eu sunt de acord si cu unii si cu altzii, asa ca sunt dispusa sa dau pumni si in stanga si in dreapta si nu stiu cu care mana sa lovesc prima data.

La indemana imi vine sa incep cu dreapta si as pune-o pentru asta pe Ocebine in coltul stang, ca sa prinda uppercut-ul mai bine ... asta pentru ca insinueaza ca copilul meu "mare si macho" are vreo boala neidentificata pentru ca e cel mai mare si cel mai bun din clasa (sper eu) ... pai eu sunt mandra de asta, stiti voi cata matematica bag eu in el acasa ? Si ce daca nu este corect, cine vrea sa fie mai bun ca el, sa indrazneasca sa-mi dea telefon, ca doar n-o sa-l las sa ajunga in clasa a 8 a fara sa stie "23*3" de dragul fairplay-ului scolar. Si ce daca e mare ? Cu atat mai bine, o sa aiba acces la fete mai "fragede", ca n-o sa banuiasca nici o mamica cat e fiu-meu de galig(ol)an (again, sper eu).

Dupa ce lovesc cu dreapta, pentru echilibru, as da cu stanga in XIO, care a refuzat furazolidonul meu si acum "ne impute", pe ore, minute si secunde, cu experientele ei de la gradinita, de parca alea ar reprezenta adevarul absolut . In plus sunt invidioasa pe ea ca isi mai aduce aminte de gradinita, chestie care la mine pare a fi intr-o viata anterioara, dovada ca e mai tanara dcat mine, MULT .... motiv pentru care imi vine sa dau de doua ori cu stanga.

Arbitru aici as pune-o pe Aqai, ca imi place cum se tineau baietii ei de mana, comparativ cu ai mei care isi trageau castane in drum spre scoala, pentru ca fiu-meu indraznise acasa sa incaltze papucii ROZ ai fica-mii fara aprobarea ei ... negativa desigur.

Restul participantilor pe subiect - va rog sa treceti la cursuri de cheerleding si in functie de silueta, cele mai slabutze sa se urce sus in varful piramidei, iar celelalte sa-i betoneze baza. Eh! Acum sa va vad cum va impartziti ...

Retine-ti ca am dat un pumn in dreapta si doi in stanga - asa ca, cine mai ridica tonul si tensiunea lui Ocebine, primeste diferenta ...

Mergi la inceput

Ah ! Am uitat de Bird cu Australia ei perfecta ...

Putem fi 4 in ring ca sa prinda si Bird un pumn ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Sau in Australia copiii intra in clasa I in intervalul 5-6 ani ca sa nu aiba aceasta problema legala la liceu ?

Aici clasa 1-a incepe la 5 ani, deci majoritatea copiilor au sub 18 ani cand termina liceul. Am auzit ca la fiica-mea in clasa ar fi 2 copii care implinesc 18 ani in ultimele 2 luni de scoala, nu stiu cum au ajuns acolo, dar majoritatea sunt minori.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pai era asa de greu de recunoscut ca parintii sint cei care trebuie sa fie pregatiti pentru performantele scolare exceptionale ale copiilor si nicidecum perceputa "readiness" a copiilor?

Nu inteleg de nu recunoaste lumea cinsit: "da, domle, il dau sa fie cel mai mare din clasa, sa fie leader nu follower, sa aiba rezultatele cele mai bune de la inceput, sa fie starul clasei, etc".
Nu inteleg de ce e rusine sa admiti asta?

Simplu...

Eu nu sint ambitioasa, bataioasa si doritoare de a cistiga cu orice pret si nu cultiv asta in copiii mei. Accentul l-am pus pe competitivitatea cu ei insisi, nu relationat cu colegii de clasa pentru ca este o scara relativa si deseori inselatoare. Importanta este dorinta de cunoastere si deschiderea spre invatatura, nu o lista lunga de A-uri pe linie.

Edit sa adaug: eu la "lupte" nu ma bag ca sint grea (la propriu) si mai storcesc pe careva finutz si ma da in judecata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Lala WHAT???
stilou la 5 ani?
caiet de matematica?

mie mi se pare total aiurea :(
si vb din perspectiva mamei de copii diferiti, sofia la 5 ani calcula si ea cu numere negative(intre tim a mai disparut pasiunea pt mate, am avut io grja sa i-o ucid cu concursul ), dar nu i-as fi dat stilou pe mana .....
nu mai vb de Ghe.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Pai era asa de greu de recunoscut ca parintii sint cei care trebuie sa fie pregatiti pentru performantele scolare exceptionale ale copiilor si nicidecum perceputa "readiness" a copiilor?

Nu inteleg de nu recunoaste lumea cinsit: "da, domle, il dau sa fie cel mai mare din clasa, sa fie leader nu follower, sa aiba rezultatele cele mai bune de la inceput, sa fie starul clasei, etc".
Nu inteleg de ce e rusine sa admiti asta?

Nu, nu ... nu e asa. Eu recunosc ca imi doresc ca copiii mei sa fie cei mai buni din clasa dar nu de asta l-am tinut 1 an pe loc. Nu ca sa fie primul, ci ca sa se acomodeze mai usor, sa intre in rutina de studiu mai usor si sa priceapa notiunile clasei 1 mai usor (scris frumos si drept, adunari pana la 10 ...etc). In plus diferenta asta de 1-1.5 ani este sesizabila in clasele mici, cand nici nu prea conteaza cine e primul in clasa, dupa cum stii, nici note nu se dau pana in clasa a 3 a ... In 2-3 ani diferenta este nesemnificativa din punt de vedere al capacitatii academice, asa ca varsta mai mare nu mai prezinta un avantaj major, asa cum vrei tu sa insinuezi.

Asa ca ... stai jos, ca oricum ai fatza stalcita de pumnul meu anterior

Mergi la inceput

on topic, fata mea a mers la 7 ani fix la scoala, la 6 ani si 4 zile mi s-a parut mica, pt ca pe vremea aia facea si pian serios si nu am vrut sa ii fie prea greu, asa, in anul de la 6 la 7 ani a invatat f mult la pian si nu a fost trambalata pe drumuri atat de mult ca la 7, 8 si 9.
Din acelasi motiv am fost si eu data la 7 ani si o luna la scoala, pt ca trebuia sa rezist fizic la doua drumuri de cate 2 ore si program pana l ora 16 cu lectie de pian dupa scoala obisnuita, si apoi sa mai si studiez acasa.
Amandoua(Sofia si eu) am fi fost gata de clasa 1 pe la 5 ani....intelectual, dar nu fizic, cu rezistenta la oboseala.
am terminat liceul la 18 ani si 9 luni asadar, nu mi s-a parut ca sunt prea mare.

baietelul nu stiu cum va fi. Observ ca incepe sa stie din ce in ce mai multe, sincer, as prefera sa mearga la clasa 0 la anu decat sa mai dau bani la gradinita (cea de stat a fost un esec pt noi).
Instinctiv l-am comparat cu cea mare, care era cam geniala la 5 ani :D, si nu e bine. Pt ca el acum recupereaza in ritm alert si oricum, e f ok pt varsta lui, Sofia era mult prea avansata.

dilemele mele oricum erau ca si inexistente, fiind ambii nascuti in sept, 7 ani era tocmai perfect, 6 ani fix fiind cam mici. Intre 6 si 7 conteaza cateva luni. daca erau nascuti in aprilie de pilda, ii dadeam la 6 ani si 5 luni fara dubiu.

acuma, parintii care sunt in strainatate trebuie sa inteleaga ca in Ro e mult mai grea scoala in ciclul primar. ei in clasa a 3-a faceau demult deja ce zice Bird ca se face la ei intr-a cincea. Cam greu pt un copil mediu de 7 ani jumate cu 127 X 65 si impartiri cu rest si arie si perimetru. pt unul de 9, a fost super ok.
Nu mai spun de problemele de Arhimede, cred ca daca le dai unui copil din Australia de a 5-a se uita ca mata in calendar. No offence. Nu spun ca e bine pt ai nostri ca ii incarca asa, dar realitatea e ca tre sa faca fata la nivel mai ridicat si complex.
(scoala primara, that is. nu ma refer la universitati)

Va certati degeaba.
e aceeasi Marie cu alta palarie.
materia e cam pe-acolo raportat la varsta, doar ca denumirea difera, vasile in loc de ioan(clasa a 3-a in loc de a 5-a:D)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

PS. da, si mie mi se pare cheating copil de aproape 8 ani langa unu de 6 ani jumate.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Sabina-corect ca e cheating 6 ani pe linga 8 in clasa 1.
Apoi eu nu cred ca e mult mai avansata romania-eu stiu ca am invatat inmultirea in clasa a 3-a,ceea ce se intampla si aici, ca fii-ta era avansata ca si fii-mea care a memorat deja tabla inmultirii la nici 7 ani,asta e alta poveste si e mai bine asa,ca si noi de aia bagam sporturi in ea ca e prea usor la scoala ei.
So, e acelasi lucru per total,trust me!Totul se rezuma la cat e de bun profesorul,elevul si ce mai lucreaza pe linga

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput