De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Ocebine, inseamna ca totusi e o diferenta, noi nu am resimtit presiunea pe aspectele academice, dimpotriva mi s-a explicat in scoala ca programa e conceputa in asa fel incat sa nu fie nevoie de teme de casa in clasele mici. Anul trecut aveam max 2 pagini de teme de la o sapt la alta (adica 3-4 exercitii) iar anul acesta inca deloc.

In clasele mari insa cred ca se lucreaza mult acasa din cate vad la copiii cunoscutilor.

_

am visat eu sau nu tu ziceai:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Ocebine, asa am crezut si eu ca nu trebuie sa stie sa scrie, sa citeasca si alte cele ca le invata la scoala.

Am constatat ca in practica nu era chiar asa, ca aici invata abc, phonics, si cifre si oarece printing din gradinita si in cl1 a avut loc o recapitulare rapida, nu un proces sistematic de invatat, ceea ce clar a fost in favoarea unora si defavoarea altora.

(ca sa nu mai spunem ca-i competitivitate doar la noi: o mamica din cartier cu care stateam de vorba mi-a spus ca e dezamagita de nivelul scolii, caci colegii copilului ei dont't know their ABCs. Copiii erau in grupa mare)

in rest, tre' sa admit ca in ceea ce-l priveste pe baiatul meu mare vorbesc din prisma exceptiei; cel mic e alta poveste, a luat-o de la inceput cu JK aici si a avut un alt ritm si alt mediu. In rest, ca a fost 5 ani jumate sau 6 ani sau 6 jumate, ghinionul copilului, ce sa mai zic, ca oricum el si la gradi a mers de la 2 ani jumate, deci destul de obisnuit sa interactioneze cu copiii mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ocebine, asa scrii de parca ar fi o greseala sa isi dea cineva copilul la scoala de la 7 ani sau 8, parca ar fi comis o crima sau ceva, ca trebe sa se ascunda dupa visin. Vad ca ai o problema cu rezltatele scolare :))) uite, la mine in clasa primara si mai incolo, nimeni nu s-a cramponat din cauza varstei si nimeni ine sau mai prost din cauza varstei.
Generalizarile astea ale tale ma cam deranjeaza (e mult spus, dar na).Eu ca si ca si copil dat la scoala la 7 ani si 9 luni sa inteleg ca ai mei au avut doar 2 motive dupa parerea ta:
-eram eu mai inceata
-voiau neaparat sa invat eu mai bine decat altii (din start asta e lipsa de logica, ca invatatul nu tine de ani, si nici atat de diferenta de 1 an).
Inceata nu eram, si de invatat nu se punea problema, ca nu aveau ai mei de unde sa stie cum o sa invat eu.
Adica da, la 6 ani eu stiam corpul omenesc, mica si marea circulatie, plamanii, organele, celulele si altele, dar astea doar pt ca era taica-miu pasionat de asta si aveam o carte faina cu desene.In rest eram ca orice copil, mazgaleam acasa cifrele si literele.
Deci putin respect te rog pt altii care au ghinionul sa nu fie de acord cu tine si de-asta isi primesc scuipaturi si etichete ca sa se lipeasca mai bine.
Referitor la studiu...si noi am discutat la spital un studiu din care reiesea ca acei copii nascuti prin cezariana sunt mai intarziati psihic decat cei nascuti natural, ca au rezultate mai slabe la scoala samd.Doar ca inainte sa ne isterizam am vrut sa vedem cine a facut studiul, unde, care sunt conditiile si protocoalele de acolo. :)

Eu continui sa nu inteleg ce se intampla cu subiectul asta:sunt oameni care isi dau copilul la 6 ani la scoala si altii care il dau la 7 ani sau la 8 ani. Care e problema?
Vorba aia, murim unii de grija altora. E chiar asa de greu sa accepti ca daca un om face altfel decat tine nu inseamna ca e tampit?Acum vorbesc la general, ca evident exista mai multe tabere.

Bird, si cum crezi ca se simte un adolescent de 16 ani la facultate cu altii de 18 ani?Asa, cam ce impact psihologic are asupra cuiva sa fie la facultate de la 16 ani?eventual sa faca medicina si la 22 de ani sa fie medic de exemplu.Ca sa nu mai spun ca inseamna ca lucreaza de la 19-22 de ani pana la 65, in loc sa lucreze de mai tarziu.

Lala, nu stiu cum a fost la tine sau la copiii tai la gradi, eu stiu ca am avut probleme cu trezitul la scoala, la gradinita nu, si la gradi faceam nave, invatam poezii, ne uitam la diafilme, desenam, ne jucam.Si aveam mai mult timp liber decat la scoala. Ca de aia una e gradinita si alta e scoala. :))

Bird, eu nu inteleg un lucru: cuma ajuns fiica ta in clasa 3-a nestiind limba bine si nefacand absolut nimic din ce au facut copii aia?Pai ei 2 ani de zile ce au invatat la scoala, de a putut un copil fara pic de 'experienta' sa ajunga in clasa a 3-a cu ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ocebine, asa scrii de parca ar fi o greseala sa isi dea cineva copilul la scoala de la 7 ani sau 8, parca ar fi comis o crima sau ceva, ca trebe sa se ascunda dupa visin. Vad ca ai o problema cu rezltatele scolare :))) uite, la mine in clasa primara si mai incolo, nimeni nu s-a cramponat din cauza varstei si nimeni ine sau mai prost din cauza varstei.
Generalizarile astea ale tale ma cam deranjeaza (e mult spus, dar na).Eu ca si ca si copil dat la scoala la 7 ani si 9 luni sa inteleg ca ai mei au avut doar 2 motive dupa parerea ta:
-eram eu mai inceata
-voiau neaparat sa invat eu mai bine decat altii (din start asta e lipsa de logica, ca invatatul nu tine de ani, si nici atat de diferenta de 1 an).
Inceata nu eram, si de invatat nu se punea problema, ca nu aveau ai mei de unde sa stie cum o sa invat eu.
Adica da, la 6 ani eu stiam corpul omenesc, mica si marea circulatie, plamanii, organele, celulele si altele, dar astea doar pt ca era taica-miu pasionat de asta si aveam o carte faina cu desene.In rest eram ca orice copil, mazgaleam acasa cifrele si literele.
Deci putin respect te rog pt altii care au ghinionul sa nu fie de acord cu tine si de-asta isi primesc scuipaturi si etichete ca sa se lipeasca mai bine.
Referitor la studiu...si noi am discutat la spital un studiu din care reiesea ca acei copii nascuti prin cezariana sunt mai intarziati psihic decat cei nascuti natural, ca au rezultate mai slabe la scoala samd.Doar ca inainte sa ne isterizam am vrut sa vedem cine a facut studiul, unde, care sunt conditiile si protocoalele de acolo. :)

Eu continui sa nu inteleg ce se intampla cu subiectul asta:sunt oameni care isi dau copilul la 6 ani la scoala si altii care il dau la 7 ani sau la 8 ani. Care e problema?
Vorba aia, murim unii de grija altora. E chiar asa de greu sa accepti ca daca un om face altfel decat tine nu inseamna ca e tampit?Acum vorbesc la general, ca evident exista mai multe tabere.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Draga mea, respira...creste tensiunea si e pacat!

Pentru ca insisti cu inversunare sa mi te adresezi cu toate ca nu ai sesizat ca te ignor (dialogul cu tine este extrem de obositor pentru mine...felul in care te exprimi este "altfel", sa zicem) o sa iti raspund cu precizarea ca este ultima data.

Daca ai fi studiat problema in aprofunzime, ai fi vazut despre ce vorba. Daca ai fi in ipostaza de parinte ai avea alte opinii (bineinteles, pro sau contra).

Nu este vorba de crima, este vorba de responsabilitatea deciziei si asumarea consecintelor.

Tu, ca individ, nu reprezinti un etalon asa ca exemplul personal este "personal" si atit.

Nu intodeauna cel care is pune miinile in sold si striga mai tare are dreptate...si ca sa fiu rautacioasa (mi-e foame) as putea zice ca de la un medic tinar ma asteptam la niste argumente bine documentate si bazate pe altceva decit opinii personale si aduceri aminte de la clasa I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Xio cand ai facut tu ( sau eu) gradinita erau alte timpuri, alte programe

Nu se compara cu ce se intampla acum in gradinita.

Acum am venit de la sedinta ( grupa mare). Avem de cumparat asa :

- caiet tip pentru educarea limbajului
- caiet tip de activitati matematice
- caiet tip de cunoasterea mediului
- caiet tip de educatie pentru societate

In plus :
- caiet matematica simplu
- caiet tip I
- penar complet echipat, inclusiv stilou.

Au 2 activitati didactice pe zi, prin rotatie, plus optionale engleza si karate.
Toate activitatile didactice se fac in orarul 9.00- 12.00.

Aceasta NU este joaca libera.

Este invatare in grup folosind jocul.

Asa ca vremea aia cu diafilme e demult apusa.
Dupa 2 copii personali ( si multi altii in familie) trecuti prin gradinita in ultimii 10 ani cam stiu ce vorbesc.

Mergi la inceput

Ocebine, zau ca asta nu este un subiect care sa imi creasca tensiunea sau care sa ma faca sa ma enervez
Nu am observat ca ma ignorai si chiar nu ma intereseaza daca faceai asta, din moment ce continui sa pui etichete pe mine si pe familia mea.
Evident asta se intampla indirect, prin generalizarile ultimative pe care le faci.

Daca as fi in ipostaza de parinte as avea alte opinii...hmm, pai nu, eu copilul mi-l voi da la scoala de la 7 ani daca se poate. Daca am de ales intre 6 ani si ceva si 7 ani si ceva aleg a dua varianta.
In opinia mea asa este mai bine, din experienta mea proprie si personala.
Deosebirea dintre noi 2 este ca eu nu iti spun tie ce greseala enorma faci :))))) si nici ca daca ti-ai dat copilul la scoala de la alta varsta ai facut-o doar din 2 motive:si scornesc eu 2 din imaginatia mea bogata, 2 care evident sunt jignitoare
Nu, din pctul meu de vedere daca tu ti.ai dus copilul la scoala de la 6 ani este perfect in regula, la fel cum ar fi sa-mi duc eu copilul de la 7 ani si.

Ce consecinte a avut faptul ca eu am fost data la scoala de la aproape 8 ani? Ce consecinte si.au asumat parintii mei?
Ca despre asta discutam, tu si Bird ne spuneti cat de groaznic este sa faci asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

ocebine, sorry nu am fost specifica: se invata inca de la gradi tot ce am spus, dar nivelul temelor pe care le-am avut noi e asa cum am povestit mai inainte. in clasele mici mi s-a explicat ca se insista pe lucrul in scoala, nu acasa.

iara la competitivitate ma gandeam ca e la fel si aici si in ro si probabil priunde in lume, dand exemplu parerea mamicii respective (iraniene, ale altfel). ca eu inca nu m-am hotarat daca sa fiu competitiva ori ba :D

sper ca am lamurit incalceala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Xio diferenta intre cand o sa am eu copii mei si ...copii mei e ...enorma!
iti spun fara nici o urma de ironie.
Imi aduc aminte de mine pana sa am copilul cum gandeam si imi vine sa rad de una singura
al meu nu o sa tipe niciodata intr-un loc public... la naiba.. a tipat peste tot si a fost intodeauna cel mai frumos tipat din lume!
Nu o sa se tavaleasca pe jos - da da... ultima data a fost la real in dreptul casei de marcat ca nu l-am lasat sa foloseasca el cardul...
Nici macar eu care o sa dau copilul la anul la gradinita nu ma pot pronunta sa spun ca la scoala va merge la varsta X.
de ce? pt ca voi lua in calcul o mie si unu de factori iar interesul copilului va prima...
Ce imi pasa mie de ce zice lumea daca eu nu il vad integrandu-se la 6 ani iar legea imi permite si la 7 sau la 8...
sau daca voi considera ca e pregatit la 6 ani de ce sa astept pana la 8 ani... doar ca asa e moda?
chiar nu ma pot pronunta de acum... acum inca imi vine sa-mi i-au campii ca se trezeste in fiecare zi la 6,30 -7,00, dar citind pe aici ar trebui sa ma bucur ca nu o sa fie un chin sa-l trezesc pt gradinita. Da` acum... nu e nici o bucurie

& +33

Mergi la inceput

Ela, pai e o diferenta intre a spune ca o sa am cel mai cuminte copil si cel mai destept, si a spune ca vreau ca al meu copil sa mearga de la 7 ani la scoala.
Asa consider eu, ca de la 7 ani e mai bine decat mai devreme.Pt ca asa am fost si eu si si mi s-a parut al naibii de bine.
Nu spun ca o sa fie medic sau avocat, ca nu am de unde sa stiu, dar din pctul meu de vedere mai bine mai tarziu decat mai devreme.
Si da, ai perfecta dreptate, exact asta spun si eu:ca daca un copil merge mai devreme sau mai tarziu nu este o 'enorma greseala', nu este inapoiat, si nici nu are parinti batuti in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ocebine, parca si tu ai cunostinte in Canada, daca imi aduc eu aminte. Nu stiu cum e la ei, dar eu vorbind cu prietenii mei din Canada am constatat ca e diferenta intre pretentiile profesorilor din Canada cu cei Din State, adica la noi se cere mai mult la teme. In Canada se merge pe "nu prea multe teme acasa". Si in State nu pot baga mana in foc ca se face scoala mai multa si mai bine, sunt destui (stie Buflea) care nu stiu tabla inmultirii la sf clasei a8a, deci cred ca depinde de scoala, dar si de parinte. Toti stim ca daca vrei mai mult decat "regula" trebuie sa lucrezi in plus. Eu recunosc, lucrez in plus cu copilul meu, dar asta pt ca, Xio, eu inca mai cred ca scoala e singura certitudine care te ajuta daca vrei sa faci ceva in viata. Aici inca se intra destul de greu la colegii mai de doamne ajuta, care pe langa faptul ca intri ff greu, mai si platesti de te ustura si parca nu iti convine sa arunci banii, daca stii ca, copilul din dotare, nu are chef de scoala. Ca sa nu mai zic Xio, ca asa cum "educi" un copil de mic, asa il ai. Si nu ma refer la educatie cu batul, ci la faptul ca daca il formezi, obisnuiesti de mic ca scoala, temele sunt o prioritate si apoi joaca, asa il ai mai tarziu. Daca de mic nu e obisnuit sa munceasca, chiar si extra, atunci va fi foarte greu prin clasa a8a, a12a sa-i spui, "stii, tu anul asta trebuie sa mananci cartea", ca daca nu iei treapta, bacul, etc nu va fi chiar fun de tine. De aia Ocebine tine de rezultatele scolare, de asta nu-i convine ca baietii ei sa munceasca cinstit si altii sa "fure" aiurea (pe baza varstei, etc). Pt ca, chiar si aici in America, cartea e inca baza. Asta daca tata nu e un Bill Gates sau mai stiu eu ce discipol.
Aqai, parca tu ziceai ca la voi nu se tine cont de data nasterii si ca e cam brambura cu varsta copiilor in aceeasi clasa. La noi e fixata o data (la noi in district e 5 dec), iar copiii care implinesc 5 ani pana la data respectiva, intra in kinder (clasa 0) anul respectiv. O prietena din Canada a avut anul trecut baiatul la kinder (nu stiu cum se numeste la voi) si a vrut sa-l amane un an, sa-l mai tina un an in kinder. Pt ca teachera a spus ca e pregatit academic de clasa 1a, directorul nu a fost de acord sa-l mai lase inca 1 an la kinder, doar pt ca asa vroia mama. Daca erau probleme, copilul nu era pregatit academic, sau din alt punct de vedere, daca teachera credea sau avea ceva suspiciuni, probabil ca il amanau. Deci se pare ca nici la voi nu e asa usor, face fiecare ce vrea, se tine cont de parerea celor in masura sa aprecieze si care nu sunt subiectivi ca parintii. Pt ca pt noi, copilul nostru e MEREU cel mai cel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

XIO-de ce trebuie sa te ataci tu si sa te simti ofensata dc tu nu ai copiii si nici macar nu te-ai documentat putin legat de scoala,programa,etc.
A,daca era vorba de medicina, iti acordam ceva credit,dar in situatia data sa ataci persoane care trec prin scoala si care au copiii si se implica activ,nu pasiv ca tine,e cu totul altceva.
Clar exista diferente mari intre 6 si 8 ani-mie personal daca copilul poate intra la 6 ani la scoala,asa ar fi normal ca trebuie si ei responsabilizati si directionati spre drumul cel bun acuma cand sunt avizi sa invete,sa cunoasca,etc.
Eu sunt clar de acord cu ocebine si aqai ca si locuiesc in apropiere dar eu sunt pe aceasi lungime cu sistemul astora-desi fii-mea fiind nascuta in ianuarie,abia anul asta e la clasa 1 la french immersion si se plictiseste de moarte,m-a sunat profa sa ma intrebe dc ii poate da de lucru extra ca ea stie tot si termina prea repede si se pune pe vorbit sau vrea sa le faca colegilor tema-eu stiam cand am inscris-o ca e de clasa a 3-a,dar nu puteam sa sarim decat o clasa, si in a 2-a nu am pus-o pe considerendu' ca trebuie sa invete franceza si in clasa I-a este 99% french,si apoi este 60 french-40 english.
Deci sa imi spui si mie, dc ai tu vreo logica ca eu trebuia sa o dau pe fii-mea la scoala la 7ani si 9 luni-sa studieze ce???
Asa ca eu zic sa faci niste reasearch si sa vii la subiectele astea cand ai copiii sau stii diferentele intre sistemele de invatamint-in romania e o harababura totala, in invatamint,cunosc detalii de la tatal meu care e in domeniu-dc la generala e inca destul de ok, dupa clasa a 7-a e dezastru-exemplu cel mai clar sunt rezultatele de la bac de anul asta-dezastru

Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani

Mergi la inceput