De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dar in Ro asta e de cand lumea si pamantul , ca pe atunci am facut eu scoala.

La mine in clasa, intr-a-ntaia, au fost asa (pe vremea aceea nu era pregatitoare, copiii mergeau la 3 ani la camin si la 6 ani in cl.I): un baiat nascut in aprilie, avea 7 ani jumate, era fix cu un an mai mare ca mine, eu sunt tot din aprilie...doi frati nascuti la diferenta de un an, in septembrie...ea prin 5 daca imi amintesc, el in 14! Legea era ca si acum: cei nascuti inainte de 15 septembrie erau primiti in cl. 1...deci el avea 6 ani si o zi, ea 7 ani si cateva zile...pe ea au amanat-o ca sa aiba grija de fratele ei, desi daca as fi fost eu parintele lor, pe el l-as fi amanat . Toti s-au descurcat foarte bine, inceputul a fost mai greu. Intamplarea a facut ca am fost colega cu acesti trei din cl.1 pana am terminat liceul, deci le stiu evolutia de-a lungul anilor. De primul baiat am aflat abia in a 11-a ca e asa mare, cand isi sarbatorea majoratul . De ceilalti doi stiam de mica, eram prietena cu fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Doamnelor, multumesc pt raspunsurile referitoare la legile/obiceiurile din diverse tari. Eu am copiii deja in scoala (amandoi au intrat in clasa 1 la 6 ani si "ceva" functie de data la care s-au nascut). Raspunsurile m-am gandit ca vor folosi tuturor mamicilor care citesc si inca nu s-au hotarat la ce varsta dau copiii la scoala/gradi.
Conform legii, gradinitele primesc copii de la 2 ani in sus daca au scapat de pampers. In realitate, totul tine de gradul de ocupare. Daca nu au copii suficienti sau daca "vrea" directoarea - pot fi si copii cu pampers. Daca nu au locuri si nici nu "se vrea" tii copilul acasa si la 5 ani. Cat pregatitoarea a fost in gradinita existau copii care nu aveau loc. Acum, mutata la scoala, fiecare copil are dreptul (dar si obligatia) de a merge la pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Citat:
Conform legii, gradinitele primesc copii de la 2 ani in sus daca au scapat de pampers

Copii intre 1-3 ani sunt la cresa. Dupa 3 ani incep grupa mica la gradinita. Daca directoarea vrea si are locuri , cum s-a intamplat in acest an ca au plecat doua serii, primesc si copii de doia ani care implinesc trei pana la sfarsitul anului. Asta daca nu s-a schimbat legea anul acesta, ca nu mai stiu, dar pana acuma asa a fost si iti spun cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Doamnelor, multumesc pt raspunsurile referitoare la legile/obiceiurile din diverse tari. Eu am copiii deja in scoala (amandoi au intrat in clasa 1 la 6 ani si "ceva" functie de data la care s-au nascut). Raspunsurile m-am gandit ca vor folosi tuturor mamicilor care citesc si inca nu s-au hotarat la ce varsta dau copiii la scoala/gradi.
Conform legii, gradinitele primesc copii de la 2 ani in sus daca au scapat de pampers. In realitate, totul tine de gradul de ocupare. Daca nu au copii suficienti sau daca "vrea" directoarea - pot fi si copii cu pampers. Daca nu au locuri si nici nu "se vrea" tii copilul acasa si la 5 ani. Cat pregatitoarea a fost in gradinita existau copii care nu aveau loc. Acum, mutata la scoala, fiecare copil are dreptul (dar si obligatia) de a merge la pregatitoare.

Anya

anya mie mi-a fost greu sa-l inscriu ,prima data,la 3 ani fara o luna ,ca nu avea 3 ani implini
ar fi bine daca ar primi copilul la 2 ani
la cresa nu mai zic,am vrut sa-l dau pe cel mare cand avea vreun an ,si ca sa zic asa,nici in ziua de azi nu m-au sunat

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vorbesc de legea noua (asta, cu pregatitoarea la scoala), ca permite gradinita de la 2 ani. In realitate, si pe vremuri mai mergea daca vroia directoarea. Eu l-am dat pe cel mic la 2 ani si 11 luni la grupa mica, dar erau si copii mai mici (cel mai mic a facut 3 in ianuarie). Asta la gradi de stat. La particulare ...fiecare cu legea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si totusi ... la noi in .ro legea cu intratul la scoala a fost flexibila dintotdeauna. Mama a intrat la scoala la 7 ani si 8 luni, sotul meu a intrat la scoala la 7 ani si 10 luni. Deci cel putin 2 generatii in urma se putea. Eu am fost data la scoala la 6 ani si 1 luna (mamei mele nu i-a placut ca era printre cei mai mari din clasa ).
Eu nu sunt pentru strictete in ceea ce priveste varsta de incepere. Cred ca e mai bine sa lasi la bunul plac al parintilor. O buna prietena de-a mea si-a dat baiatul la scoala la 7 ani si 3 luni. Ea vroia sa-l dea la 6 ani si 3 luni dar .... medicul a sfatuit-o sa amane un an. Ea era cam ca bird "Pai bine si ce fac daca si la anul e la fel, in dau la 8-9 ani la scoala? " Si doctorul i-a zis "DA! Sanatatea e mai importanta". Si in plus "Daca il dai la scoala si merge 1 saptamana da si 3 nu, ce crezi, o sa invete bine?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Si totusi ... la noi in .ro legea cu intratul la scoala a fost flexibila dintotdeauna. Mama a intrat la scoala la 7 ani si 8 luni, sotul meu a intrat la scoala la 7 ani si 10 luni. Deci cel putin 2 generatii in urma se putea. Eu am fost data la scoala la 6 ani si 1 luna (mamei mele nu i-a placut ca era printre cei mai mari din clasa ).
Eu nu sunt pentru strictete in ceea ce priveste varsta de incepere. Cred ca e mai bine sa lasi la bunul plac al parintilor. O buna prietena de-a mea si-a dat baiatul la scoala la 7 ani si 3 luni. Ea vroia sa-l dea la 6 ani si 3 luni dar .... medicul a sfatuit-o sa amane un an. Ea era cam ca bird "Pai bine si ce fac daca si la anul e la fel, in dau la 8-9 ani la scoala? " Si doctorul i-a zis "DA! Sanatatea e mai importanta". Si in plus "Daca il dai la scoala si merge 1 saptamana da si 3 nu, ce crezi, o sa invete bine?"

Sorana si Monica (28.09.2002)

sorana plecaciune ptr doctor
cam de asta imi e frica si mie,sa nu stea mai mult pe acasa decat la sc

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Noi cind am venit in Germania,adica acum vreo 9 ani,nu functziona legea cu inscrisul in clasa in functzie de virsta!Ca atare pe al meu l-au bata in clasa a doua,deci l-au inscris in functzie de clasa absolvita in Romania(cu briova datzi seama).

Acum este exact cum a spus Dark bendis in mesajul ei si este foarte bine!Daca s-ar fi aplicat legea asta ,copilul meu nu ar fi fost cu aproape doi ani mai mare fatza de altzii!

Diferentza asta se vede se simte cel mai acut cind intra la pubertate,apoi lucrurile se mai regleaza!

Oana bineintzeles ca ii potzi raspunde lui Bird sau altora cu care dialoghezi,dar fara sa pozezi in victima sau sa dai la"fluierele picioarelor"!Eu am intzeles foarte bine de ce ai procedat asa,la tine a functzionat mai mult sufletul de mama,ceea ce nu e de condamnat in definitiv,am mai spus atita timp cit legea nu te obliga concret...e decizia ta!

Insa itzi garantez ca daca ar fi procedat si in cazul celor care au ignorat clasa 0,inscrierea in aceatsa clasa ,cum au procedat in cazul lui Buflea(vezi telefoane repetate si amenintzarea cu politzia)atunci itzi garantez ca situatzia ar fi fost alta!

Copii intra in clasa I(in Germania)si d ela 5 ani jumatate(deci nu e obligatoriu sa aiba 6 ani,depinde la fel de data nasterii)insa intotdeauna are loc un examen psihologic,in urma caruia copilul etse declarat apt sua nu pentru scoala!Bineintzeles ca parintele decide daca merge in anul respectiv la scoala,insa eu n-am intilnit in Germania copii de 8 ani in clasa I!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Xio ce spui tu aici cu joaca non stop sau la orice ora este valabil DOAR pentru un copil ce nu merge la gradinita!

Programul unui copil de gradinita:
- sculat la 7.15-7.30
- intrat pe poarta gradinitei la maxim 8.30 ( la noi se inchide poarta apoi)
- iesit de la gradinita la ora 17.30
- ajuns acasa pe la 18.00

5 zile pe saptamana !
Unde e jucatul ala cu orele ????

Programul unui scolar de clasa I, a II a :

-sculat la 7.15
- intrat la scoala la 8.00
- iesit de la scoala la 11.40
- mers acasa, mancat si pana in ora 14.00 terminat teme ( copil ce nu doarme la pranz)
La clasa I, 2 ore pentru teme zilnic e oricum imens, nu le iau atat decat daca se lalaie la ele rau de tot. La clasa a II a temele pot dura pana la 15.00.

Care dintre cei 2 copii are mai mult timp de joaca, activitati extra, sport ?

Dar la gradi ce face???

Serios? dupa ce vine de la scoala in 2ore isi face temele? Pfui, am scapat de-o grija!

Alexandra Maria
14.12.2007

La gradi pana la ora 11.00 au activitati, NU joaca libera.
Fac fise, deseneaza, recita, modeleaza etc
Adica fix cum fac si cei de grupa pregatitoare acum in scoala.

Si nu am inteles ce te-a mirat cu 2 ore teme ?

Eu vorbesc strict din experienta personala de parinte de elev, plus impresiile parintilor din clasa fiului meu.

Majoritatea nu dormeau la pranz in clasa I si isi faceau temele in maxim 2 ore, cu toata lalaiala aferenta, ridicat de n ori dupa apa, creion etc.
Al meu a ases sa le faca imediat dupa venirea acasa si a pastrat acest obicei si acum , in gimnaziu ca sa isi gestioneze mai bine timpul liber.

Ca fapt divers nici acum nu sta mai mult de 2 ore la temele scrise primite intr-o zi de scoala ( clasa a saptea). Asta fara lucru suplimentar, strict teme de scoala.
El le face pe toate in ziua cand le-a primit, indiferent daca a doua zi are sau nu materia respectiva ca sa nu se aglomereze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am si eu o intrebare ...
la gradinita de stat de langa noi nu primesc copii decat dupa 4 ani...
e legal asa ceva din ce stiti voi?
e o gradinita care apartine de o manastire
cred ca e tot de stat...nu?

& +33

Mergi la inceput