De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Dar exact la fel este si in Romania, numai ca varsta de scolarizere este mai mare. Asa este la noi si daca o respecti in totalitate ajungi sa dai copilul de 7-8 ani in clasa 1 si de 6-7 la grupa pregatitoare...
Nu vad nici o diferenta decat aceea ca aici scoala incepe mai tarziu cu un an, si totul porneste de la gradinita care nu-ti primeste copilul daca nu are 3 ani impliniti, pana la momentul inceperii gradinitei. Daca gradinita ar inceoe la 2 ani si nu ar duar 3 ani atunci intradevar si la noi nivelul de scolarizare este mai mic, dar in conditiile actuale ale legii astea sunt limitele.
Si eu imi mentin punctul de vedere , adult se numeste si la 18 + si la 19 ani. Se aplica aceleasi regului in ambele cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citind cu atentie raspunsurile voastre imi dau seama ca brambureala legala din Romania da nastere la aceste probleme. Repet, mie nu mi se pare corect la la punctul de pornire copiii sa aiba asa variate virste (intre 6 si 8 ani+), dar acum inteleg cum se ajunge aici si inteleg si nevoia mamelor de a izbuti cu orice pret ceva percepute avantaje cu privire la virsta.

Ca fapt divers, la noi in sat acum vreo 4 ani a izbucnit cu scandal de proportii care s-a lasat cu consecinte urite pentru cei amestecati.
Parintii au observat si ei ce avantaje din punct de vedere fizic au copiii care sint lasati "in urma" cu 2 ani...cum aici este un "satuc" EXTREM de competitiv la sporturi si bursele pentru facultate sint vinate devreme, au fost citiva parinti care si-au tinut prin diverse metode copiii inapoi 2 clase...apoi cind a venit vremea selectiei la baseball, evident cei "virstnici" au avut un avantaj clar, au iesit in evidenta si au fost racolati. Cind s-a descoperit ca acest lucru a devenit sistematic si nu a fost doar o intimplare, s-a deschis investigatie iar copiii respectivi au fost respinsi de facultate, bursa luata inapoi si etichetati drept "cheaters"...sansele lor la facultati bune au fost spulberate. Aici eticheta de "cheaters" la facultate este ceva luat EXTREM, EXTREM de serios si are un impact enorm in cariera de student al copilului.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

ocebine eu tocmai ce-ti spusei ca amestecatura de varste e generala si nu tine de dorinta de a obtine "avantaje"

Copilul meu a fost in cl 1 cu cu copii cu 1 an, 1 an si ceva mai mari decat el, pe continentul asta vestic si plin de reguli.

nimeni n-ar cum sa-i imparta pe caprarii fixe, ca deh nu s-au nascut copiii dupa programul scolii si nici nu vin in numere egale de 20 ori cate or avea limita pe clasa(asta-i alta chestie ca sunt amestecati 2 ani intr-o clasa, dar din nou tine mult de teacher si cum aplica in practica conceptul)

pur si simplu nu ai cum sa-i inghesui dupa reguli fixe si cred ca desi se vorbeste atat, singura speculatie e in jurul varstei - e sau nu implinita o anumita varsta, nu cred ca in fapt sunt multi cei care isi tin copiii acasa pana la 8 ani fara motive temeinice si documentate.

altfel, precum spusei mai sus, iese din matematica varsta pt cl 1 in ro: incepi gradi la 3 ani, faci 3 ani de gradi + 1 de pregatitoare deci esti in cl 1 la 7 ani. legal si ca la carte.

sub 3 ani ii dai la grupa mica numai la particulare, la stat te zvantura din usa ca nu au suficiente locuri nici pt cei de peste 3 ani. de altfel nici nu e prea logic sa faci program de gradi cu copii sub 3 ani, acolo e cresa si e altceva.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

buflea, ok, deci la scoala te-au intrebat. :)
si pur si simplu ai aparut cu el de mana la gradinita si l-au primit inapoi fara sa intreb nimic? eu asta intreb.

aqai, esti tare suparata pe noul sistem. Tu vorbesti de clasele mixte acolo? lol, ce legatura are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Corect, fiecare tara are propriul sistem. La noi a fost aceasta nebunie din cauza clasei pregatitoare, care conform legii copilul intra in aceasta clasa pregatitoare copilul care implinea 6 ani pana in septembrie. Cine vroia sa-l dea mai devreme decat varsta de 6 ani, trebuie sa-l duca pe cel mic la o evaluare. Dupa ce a inceput nebunia cu evaluarea au specificat ca pot merge in clasa 1 , fara evaluare, si copii care au implinit 6 ani dar care au frecventat grupa mare- pregatitoare la gradi.
La noi un copil merge la gradi la 3 ani, mai devreme nu-l primeste, cu unele exceptii la gradinita. Acuma daca ai copilul nascut in decembrie in mai nu ti-l inscrie in grupa mica, decat daca ai noroc si vrea directoarea. Daca nu mai trebuie sa astpeti un an ca sa-l dai , ceea ce inseamna ca de fapt la 4 ani si8 luni incepe grupa mica. Dar sa presupunem ca ai reusit sa-l inscrii la 3 ani la gradi asta inseamna ca:
3-4 ani grupa mica
4-5 ani grupa mijlocie
5-6 ani grupa mare
6-7 grupa pregatitoare
7-8 clasa 1
Acuma depinde unii pot avea la grupa pregatitoare 6 ani si o zi sau 6 ani si 11 luni, depinde cand sunt nascuti.
Anul aceste au fost parinti care nu au asteptat varsta de 6 ani si l-au inscris pe cel mic mai devreme, asta din doua motive :
- ori au inceput gradinita mai devreme de varsta de 3 ani ai astuni normal ca au ajuns la grupa mare mai devreme
- ori sunt nascuti la inceput de an si au putut sa-i inscrie in grupa mica la 3 ani fara cateva zile.
In concluzie nimeni nu a zis ca-si da copilul de 8 ani in clasa 1, decat cum este cazul fetelor mele care sunt nascute in decembrie si atunci intradevar prind clasa 1 de la 7 ani si 8 luni la 8 ani si 6 luni. Dar pur si simplu mergand normal la gradinita , fara sa sara un an, au fost inscrise la 3 ani si 9 luni in grupa mica, nu la 2 ani si 9 luni.., pentru ca nu aveau limita de varsta de 3 ani.
Ok sunt de acord ca in unele tari se merge la scoala de la 5-6 ani, dar poate gradinita se incepe mai devreme sau nu sunt atatea grupe. In aceste conditii varsta de scolarizare este mai mica. Este foarte greu sa pui in paralel doua sisteme complet diferite, care au startul de la varste diferite si care sunt oragbnizate altfel. Bun rau , acesta este sistemul actual din Romania, nu o fi perfect..., dar nici altceva nu avem


Exact ca Alexandra mea.
2ani9luni - gr.mica
3ani9luni - gr.mijlocie
4ani9luni - gr.mare (acum)
5ani9luni - gr.pregatitoare/clasa0
6ani9luni - clasa1
Asta socotit la inceputul anului scolar.
Acum recunosc ca asta mi-a fost intentia din start, mi s-a parut tarziu sa mearga la scoala la 7ani9luni de asta am fortat gr.mica. Acum ma tot gandesc si razgandesc singura. Chestia este ca singura problema cu clasa0 este faptul ca parintii s-au speriat de mutarea la scoala, la gradi sunt mai ocrotiti copilasii. Sa stiti sigur ca parintii nu s-au gandit la bastonase si liniute.
Adevarul-adevarat este ca in Romania poti fenta legea. Prin orice mijloace. Nu-i normal ca un ministru sa stie si sa spuna ca parintii si-au schimbat domiciliul(flotant) ca sa poata inscrie copilul la o scoala anume, s-au declarat etnici germani ca sa poata inscrie copilul la scoala germana etc. Legea este permisiva si imaginatia romanilor nu are limite.


Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Bird, ce intrebari pui
Nu, nu este. e o mare diferenta intre a te trezi cand ai chef si a merge toata ziua la joaca, pana seara, respectiv a te trezi ca sa ajungi la ora 8 la scoala, unde esti atent 4-5 ore, dupa care mergi acasa, mananci, si ai de facut teme.
Timpul se scurteaza de la 12 ore de joaca la 3 ore de joaca.
Cand eram mica si au inceput sa mearga la scoala vecinii, nu mai veneau la joaca, cu noi ceilalti care eram liberi, ca aveau teme si erau obositi si mai dormeau si dupa masa.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916



Xio ce spui tu aici cu joaca non stop sau la orice ora este valabil DOAR pentru un copil ce nu merge la gradinita!

Programul unui copil de gradinita:
- sculat la 7.15-7.30
- intrat pe poarta gradinitei la maxim 8.30 ( la noi se inchide poarta apoi)
- iesit de la gradinita la ora 17.30
- ajuns acasa pe la 18.00

5 zile pe saptamana !
Unde e jucatul ala cu orele ????

Programul unui scolar de clasa I, a II a :

-sculat la 7.15
- intrat la scoala la 8.00
- iesit de la scoala la 11.40
- mers acasa, mancat si pana in ora 14.00 terminat teme ( copil ce nu doarme la pranz)
La clasa I, 2 ore pentru teme zilnic e oricum imens, nu le iau atat decat daca se lalaie la ele rau de tot. La clasa a II a temele pot dura pana la 15.00.

Care dintre cei 2 copii are mai mult timp de joaca, activitati extra, sport ?



Dar la gradi ce face???

Serios? dupa ce vine de la scoala in 2ore isi face temele? Pfui, am scapat de-o grija!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

din tot ce am citit de ieri incoace spun si eu un WOW mare si ma bucur ca traiesc in Romania:) macar acum am un motiv(ca tot era un subiect care zicea ce te face sa fugi din ro cu 10 picioare)bird,cred ca inteleg de ce ai emigrat:)nu cred ca te-ai fi adaptat la sistemul din Ro:)
si (bird si andacos)cand imi vad numele oanap mi se pare ca e cumva personal ,adica nu ca ati avea ceva cu mine ci ca trebuie sa raspund, voi cand va vedeti numele voastre raspunde ti nu la comentarii!
si da fiecare isi spune punctul de vedere,tu bird ti-l spui pe al tau ..eu pe al meu ,
cert este ca o sa o tinem asa"pana la capat ",diferentele pana la urma vin de la copii si in tara care traim
daca erai in Ro cred ca iti dadeai si tu copilul pe la 6 ani+ la cl 1

acuma zic si eu,daca ai vostri sunt AS la inmultiri si adunari etc la 6,7 ani eu nu pot sa-l pun pe al meu sa faca macar niste amarate de liniute si bastonase ?:))(ca doar asta invata si la gradinita)

si acum ,daca trag si eu o concluzie,nu copiii nostri care merg la cl 1 la 7-8 ani sunt academici si ai vostri care la 6-7 ani si stiu tabla inmultirii cu zecimale si sa scrie ,citeasca

desi sincer nu inteleg cum bird scuza-ma dar nu pot intelege
deci la gradnita a mers o zi pe saptamana,practic e asa cum am spus,abia la cl0(receptie)a inceput sa lucreze cu ei,da?
cat pot invata copiii aia,sau ce fel de materie au de ei stiu tabla inmultirii la 7 ani?

pe mine daca ma intrebi ce faceam la 16,17 ani daca terminam liceul iti spun ca habar nu am,cel mai probabil lucram pe undeva cum nu mi-am permis sa fac o facultate...
macar iti face carte de munca pana la 18 ani?(sa fiu sincera eu nu am avut pana la 20)..de maritat parca nu da voie din cate stiu euasa ca bine ca am invatat pana la 20:P(glumesc,nu m-as fi maritat la 16-17 ani)
dar daca sunt copii care termina la 16,17 ani si nu mai dau la facultate(banuiesc ca sunt nu?)ce fac?
ii obliga parintii sa munceasca?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Corect, fiecare tara are propriul sistem. La noi a fost aceasta nebunie din cauza clasei pregatitoare, care conform legii copilul intra in aceasta clasa pregatitoare copilul care implinea 6 ani pana in septembrie. Cine vroia sa-l dea mai devreme decat varsta de 6 ani, trebuie sa-l duca pe cel mic la o evaluare. Dupa ce a inceput nebunia cu evaluarea au specificat ca pot merge in clasa 1 , fara evaluare, si copii care au implinit 6 ani dar care au frecventat grupa mare- pregatitoare la gradi.
La noi un copil merge la gradi la 3 ani, mai devreme nu-l primeste, cu unele exceptii la gradinita. Acuma daca ai copilul nascut in decembrie in mai nu ti-l inscrie in grupa mica, decat daca ai noroc si vrea directoarea. Daca nu mai trebuie sa astpeti un an ca sa-l dai , ceea ce inseamna ca de fapt la 4 ani si8 luni incepe grupa mica. Dar sa presupunem ca ai reusit sa-l inscrii la 3 ani la gradi asta inseamna ca:
3-4 ani grupa mica
4-5 ani grupa mijlocie
5-6 ani grupa mare
6-7 grupa pregatitoare
7-8 clasa 1
Acuma depinde unii pot avea la grupa pregatitoare 6 ani si o zi sau 6 ani si 11 luni, depinde cand sunt nascuti.
Anul aceste au fost parinti care nu au asteptat varsta de 6 ani si l-au inscris pe cel mic mai devreme, asta din doua motive :
- ori au inceput gradinita mai devreme de varsta de 3 ani ai astuni normal ca au ajuns la grupa mare mai devreme
- ori sunt nascuti la inceput de an si au putut sa-i inscrie in grupa mica la 3 ani fara cateva zile.
In concluzie nimeni nu a zis ca-si da copilul de 8 ani in clasa 1, decat cum este cazul fetelor mele care sunt nascute in decembrie si atunci intradevar prind clasa 1 de la 7 ani si 8 luni la 8 ani si 6 luni. Dar pur si simplu mergand normal la gradinita , fara sa sara un an, au fost inscrise la 3 ani si 9 luni in grupa mica, nu la 2 ani si 9 luni.., pentru ca nu aveau limita de varsta de 3 ani.
Ok sunt de acord ca in unele tari se merge la scoala de la 5-6 ani, dar poate gradinita se incepe mai devreme sau nu sunt atatea grupe. In aceste conditii varsta de scolarizare este mai mica. Este foarte greu sa pui in paralel doua sisteme complet diferite, care au startul de la varste diferite si care sunt oragbnizate altfel. Bun rau , acesta este sistemul actual din Romania, nu o fi perfect..., dar nici altceva nu avem


Exact ca Alexandra mea.
2ani9luni - gr.mica
3ani9luni - gr.mijlocie
4ani9luni - gr.mare (acum)
5ani9luni - gr.pregatitoare/clasa0
6ani9luni - clasa1
Asta socotit la inceputul anului scolar.
Acum recunosc ca asta mi-a fost intentia din start, mi s-a parut tarziu sa mearga la scoala la 7ani9luni de asta am fortat gr.mica. Acum ma tot gandesc si razgandesc singura. Chestia este ca singura problema cu clasa0 este faptul ca parintii s-au speriat de mutarea la scoala, la gradi sunt mai ocrotiti copilasii. Sa stiti sigur ca parintii nu s-au gandit la bastonase si liniute.
Adevarul-adevarat este ca in Romania poti fenta legea. Prin orice mijloace. Nu-i normal ca un ministru sa stie si sa spuna ca parintii si-au schimbat domiciliul(flotant) ca sa poata inscrie copilul la o scoala anume, s-au declarat etnici germani ca sa poata inscrie copilul la scoala germana etc. Legea este permisiva si imaginatia romanilor nu are limite.


Alexandra Maria
14.12.2007



Asa a fost si la noi, la cea mare. Diferenta a fost cand ne-am mutat ca in Ro era printre cei mari in clasa, pe cand aici printre cei mici. Nu s-a vazut nicio diferenta insa la invatat, nu in minus ma refer...dimpotriva...materia de aici fiind mult mai aerisita, a mea cu "antrenament" de scoala romaneasca la activ. Chestia era in Ro ca nu o luau mai devreme, pe cand aici nu o "amanau" . Fiecare tara cu regulile ei...

La cea mica am avut noroc in Ro de o gradi particulara si la 2 ani si 5 zile au luat-o la camin, aveau formata si grupa asta pitica pentru ca era cerere (caminele de stat nu mi-o luau si eram disperata ce fac cu ea, trebuia sa ma intorc la serviciu). PS- vorbesc de sistemul romanesc, eram inca acolo la cei doi ani ai fetei mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

aa si mai vroiam sa zic ceva in legatura cu programul si trezitul
ai mei se trezesc pe la 7 de obicei asa ca nu e o mare problema cu trezitul insa eu ii iau de la gradinita la ora 12
la scoala unde vreau eu sa-i dau,mai exact la liceu,au program numai step 8-16,nu au clase cu program normal...

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Legea zice ceva de genul:
- copiii care au implinit x ani pana la data de..., intra in clasa 1

SI la noi legea zice ceva de genul asta, dar fiecare face ce vrea. Si daca dai copilul la 8 ani in clasa I nu te intreaba nimeni nimic. Cred ca poti sa-l inscri si mai tarziu de altfel, pentru ca nimeni nu vine la tine la usa sa-ti spuna ca trebuie dat copilul la scoala.
Anul acesta cu clasa O a fost o actiune de genul asta, dar la noi in bloc nu am vazut pe nimeni, desi afis a fost pus.
Si constat ca si la gradinita este la fel. Spre exemplu copilul meu a fost inscris la 3 ani si 8 luni in grupa mijlocie, astfel ca la 5 ani si 8 luni a inceput pregatitoarea. Daca vroiam facea de doua ori grupa mare sau pe cea pregatitoare. Din pacate totul este la latitudinea parintilor, de aceea avem copii de 8 ani in aceeasi clasa cu cei de 6... a fost cazul si la fiimiu in clasa.

Daca in clasele I si a II-a au fost oarece diferente, acestea s-au esompat in a III-a si a IV-a, iar in a V-a, au disparut cu totul.

Citat:
Serios? dupa ce vine de la scoala in 2ore isi face temele? Pfui, am scapat de-o grija!

Al meu in clasele I-III, avea programul urmator:
8-11,30 - scoala
11,30-13 - stat afara
13-14 masa / relaxare
14-16 - teme
Dupa ora 16, program de parc, sau de actitivitati extrascolare, in functie de zi.

In clasa a IV-a, fiind vorba si de istorie, geografie avea cam trei ore de teme.

In clasa a V-a programul la scoala a fost 12-17.
7,30-8 mic dejun (se trezeste singur, este matinal de fel, ca si noi de altfel)
8-10 teme
10-11 program de voie
11-12 masa / pregatire pentru scoala
12-17 scoala
17-18 masa / relaxare
18-20 teme
20-22 program de voie
S-a adaptat foarte bine la clasa a V-a, desi imi faceam probleme din cauza programului.

Mergi la inceput