De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

oanap si danaionela,eu nu va intzeleg,daca voi consideratzi ca procedatzi cum trebuie,ce va ataca mesajele lui Bird?

ce va intereseaza ce spune Bird?

Exact. De ce nu putem discuta problema asta fara sa va atacati asa? De ce nu putem discuta impactul pe care il are faptul ca tineri de 20 de ani sunt inca la liceu fara sa incercati sa ma convingeti ca copilul personal nu a fost pregatit sa faca clasa 1 decat la 8 ani?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danaionela
Dupa ceea ce spui tu fetele tale termina liceul la 16 ani.

Termina inainte sa implineasca 18 ani, tehnic la 17 ani. Dar nu sunt mai mici decat ceilalti copii, toti colegii lor sunt la fel.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui cruis

Da, buflea, dar este el exceptia sau regula? :)
Desigur ca nimeni nu va face ceva impotriva dorintei tale de parinte, dar am auzit de priviri empatice si intrebari ingrijorate... is everything alright with his development?

Pai este exceptia, sau in fine, face parte dintr-o minoritate ... ca varsta, este printre cei mai mari din clasa lui, daca nu chiar cel mai mare, dar nu m-a intrebat nimeni nimic, ca nu scrie pe fruntea lui ca e dat mai tarziu la scoala.
Se poate insa usor afla cand ii serbez ziua, dar nu m-a intrebat nimeni pana acum .

Oricum, fiu-meu este cel mai mare

Nu te-au intrebat oficialitatile motivul cand ai anuntat ca il mai tii un an la gradinita? Nu ma refeream la altcineva. In rest cine sa te intrebe? Noi, aici pe forum: de ce l-ai mai tinut un an? :)))

La liceu ei stiu intre ei. Sa vezi atunci batalie sa faca summer school sa ia credite cat mai repede, etc, atunci e batalie cine face mai mult, mai devreme, ca deh, se apropie admiterile la universitati si acolo conteaza exact inversul: cate cursuri de nivel de universitate (ap) ai cand termini liceul? ce-ai facut cu vietisoara ta pana atunci, etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya
Daca tu nu-ti dai copilul la scoala in anul potrivit varstei lui ce se intampla? Servicii sociale, amenda? Aici ma refer la acele alte tari unde cf varstei intri in clasa potrivita.

Legea zice ceva de genul:
- copiii care au implinit x ani pana la data de..., intra in clasa 1
- copiii care au implinit x+1 ani pana la data de..., intra in clasa a 2-a
si asa mai departe.

Tu daca decizi sa nu dai copilul la scoala cand se incadreaza pentru clasa 1, va trebui sa-l dai direct in clasa a 2-a anul viitor. Poti sa te inscri la o asociatie si sa educi copilul acasa (homeschool). Va trebui sa te duci cu copilul la scoala din cand in cand ca sa fie testat si evaluat, vei primi curiculum dupa care predai, etc. Nu te forteaza nimeni sa dai copilul la scoala la o anumita varsta dar nici tu nu ii poti forta pe ei sa-ti tina copilul la o clasa sub nivelul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Da, buflea, dar este el exceptia sau regula? :)
Desigur ca nimeni nu va face ceva impotriva dorintei tale de parinte, dar am auzit de priviri empatice si intrebari ingrijorate... is everything alright with his development?

Pai este exceptia, sau in fine, face parte dintr-o minoritate ... ca varsta, este printre cei mai mari din clasa lui, daca nu chiar cel mai mare, dar nu m-a intrebat nimeni nimic, ca nu scrie pe fruntea lui ca e dat mai tarziu la scoala.
Se poate insa usor afla cand ii serbez ziua, dar nu m-a intrebat nimeni pana acum .

Oricum, fiu-meu este cel mai mare

Nu te-au intrebat oficialitatile motivul cand ai anuntat ca il mai tii un an la gradinita? Nu ma refeream la altcineva. In rest cine sa te intrebe? Noi, aici pe forum: de ce l-ai mai tinut un an? :)))

La liceu ei stiu intre ei. Sa vezi atunci batalie sa faca summer school sa ia credite cat mai repede, etc, atunci e batalie cine face mai mult, mai devreme, ca deh, se apropie admiterile la universitati si acolo conteaza exact inversul: cate cursuri de nivel de universitate (ap) ai cand termini liceul? ce-ai facut cu vietisoara ta pana atunci, etc.

Ah ! Nu, nu, nu m-a intrebat nimeni ... probabil ca din cauza ca aici se face si home schooling, deci o fi firesc sa nu vrei sa-l dai la scoala cand il inscriu ei.
Chiar a fost cu cantec anul ala cand nu l-am dat in clasa I, pentru ca l-au inscris ei automat din K si noi, cand a inceput scoala eram in concediu, in Mexic ... in sapt aia m-au sunat pe toate tel posibile si au lasat mesaj - acasa, la serviciu, pe mobil ...pana cand ultimul mesaj a fost ca daca nu sun sa comunic de ce copilul nu vine la scoala o sa fie nevoiti sa anunte politia ..daca ai stii ce m-am speriat cand am ajuns acasa din concediu si am gasit toate mesajele alea ...asa ca am sunat si le-am spus ca am decis sa nu il dau in clasa I in anul asa si gata, ne-am impacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Chiar ieri am participat, ca interpret, la inscrierea la scoala a doua fetite venite de o luna din Romania. Deci va pot spune exact cum se procedeaza aici si ce-i interesau pe cei de la scoala sa stie. Mama a fost intrebata cati ani au copiii, datele de nastere, si in functie de acestea au fost inscrise fetitele in clasa. Cea mica terminase clasa 1 in Romania, aici a fost inscrisa in clasa a 3-a, cea mare ar fi intrat intr-a treia, aici a fost inscrisa in clasa a 5-a. Nu au fost intrebate daca stiu betisoare, liniute, litere, matematica etc - au fost plasate in clasa in functie de varsta. Pe formular era o rubrica daca fetele au fost la gradinita - aceste fetite nu fusesera, deci s-a bifat "nu". Directoarea nu a intrebat mama nici de ce, nici pentru ce...dar a intrebat daca vreuna dintre fetite are nevoie de ajutor special (nu de limba, asta se vedea din start, fetita cea mica nu stia aproape deloc engleza, cea mare era destul de fluenta), mama a raspuns ca in Romania cea mica a avut de mai multe ori nevoie de ajutorul invatatoarei care lucra cu ea mai mult - s-a notat acest lucru si directoarea a spus ca vor tine seama de asta. In scoala respectiva sunt multi copii care nu au engleza prima limba, deci scoala era pregatita sa ii primeasca, sa ii ajute si sa se ocupe de ei. Cam asta a fost. Orele incep de la 9 dimineata, cu pauza de pranz de 45 de minute, si tin pana la 3 dupa-masa.

Si cum tot s-a vorbit de gradi - al meu e "gradinar", a inceput gradinita la 3 ani (si cateva zile), el implinind 3 ani cu 4 zile inainte sa inceapa semestrul 2, si va incepe scoala la anul in august, cand va avea 4 ani si aproape 8 luni. In Scotia toti copiii care au 4 ani impliniti pana pe 1 martie incep scoala in august anul respectiv, cei care fac 4 ani de la 1 martie incolo incep scoala in anul urmator. Asa cum au zis si celelalte fete din UK, primul an se numeste "reception", apoi se continua cu clasa 1, 2 etc... si majoritatea copiilor termina scoala la 17-18 ani (daca vor sa mearga la colegiu sau facultate, daca nu, pot sa-si termine studiile la 16-17 ani). Cu totii - si da, nu trimiti copiii la scoala, o poti incurca rau de tot cu serviciile sociale.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

am si eu o nelamurire: de ce nu schimba nimeni titlul acestui topic in "de la ce varsta e bine sa dam copilul la scoala si de ce"? ca asta s-a dezbatut cam 90% din subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mai, mie mi se pare o diferenta enorma intre clasa 1 si clasa a 3 a, ca sa nu mai vorbesc intre clasa a 3 a si clasa a 5 a ...wow !
Ma gandesc ce trauma trebuie sa fie totusi pentru copilul mai mare, care e mai constient de obligatiile scolii, sistemul de notare ...etc, cand se trezeste cu 2 clase academice peste ceea ce stie el, doar pentru ca e mai mare ... Intuiesc ca ii trebuie cel putin 1 an de munca suplimentara acasa ca sa recupereze cei 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Citat:

Siminaf de acord, copiii preiau anxietatile si asteptarile parintilor, coopereaza cu ei in sensul asta. (o singura corectie, daca nu skip a grade, liceul il va termina fetita ta la 17 jumate, nu ca ar conta, e doar math si caz identic cu cineva cunsocut :))

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Corect. De fapt va avea 16 ani si 9 luni la inceputul clasei a 12-a, si 17 ani si jumatate la sfirsitul liceului.

Mergi la inceput

Citat:

Mai, mie mi se pare o diferenta enorma intre clasa 1 si clasa a 3 a, ca sa nu mai vorbesc intre clasa a 3 a si clasa a 5 a ...wow !
Ma gandesc ce trauma trebuie sa fie totusi pentru copilul mai mare, care e mai constient de obligatiile scolii, sistemul de notare ...etc, cand se trezeste cu 2 clase academice peste ceea ce stie el, doar pentru ca e mai mare ... Intuiesc ca ii trebuie cel putin 1 an de munca suplimentara acasa ca sa recupereze cei 2 ani.

Hai sa ne uitam strict din punct de vedere legal. Exista niste implicatii majore cand ai adulti in sistemul de invatamant pentru copii. Liceul, asa cum este el conceput in tarile civilizate, este o institutie de invatamant pentru copii. Organizarea, regulile, procedurile si felul de abordare a 'obiectului muncii' se invart in jurul faptului ca sunt copii (minori). De exemplu, daca fiica-mea lipseste de la o ora eu primesc automat un mesaj pe telefon in care ma informeaza asta . Asta este regula scolii, profesorii baga in calculator la inceputul orei elevii care lipsesc si daca nu am sunat dimineata sa spun ca e bolnava, imi trimite automat mesaj. Ea are aproape 17 ani, dar daca ar avea 19 ar exista o problema mare cu asta. Aici confidentalitatea si libertatea individului sunt luate foarte in serios. Apoi merg in tabara in fiecare an (parte din curiculum), cum poti sa-i spui unui adult sa se bage in pat la o anumita ora sau sa il opresti sa nu iasa la plimbare noaptea, etc? Nu poti sa-l opresti sa bea sau sa fumeze, nu?

Exista o institutie numita TAFE care e un fel de scoala profesionala dar are si cursuri de liceu. Este o scoala gandita pentru adulti. Daca cineva s-a lasat de scoala la 16 ani si la 25 de ani are nevoie sa termine liceul ca sa mearga la facultate, poate sa faca cursurile acolo. Orarul este flexibil, tine cont de faptul ca adultul lucreaza, are familie, abordarea este complet diferita. Profesorii pot iesi la o tigara sau sambata la un pahar cu studentii. Daca li se dau teme, nu sunt verificate pentru ca cei care sunt acolo nu au nevoie de bona.

Eu inteleg perfect de ce scolile de aici (si din alte tari) nu accepta sa amestece adulti si copii in clase. Nu exista nici un beneficiu si creeaza probleme serioase. Asta este motivul pentru care copiii veniti de afara sunt pusi in clase in functie de varsta. E preferabil sa ii ajute mai intens atunci cand au nevoie, sa faca engleza suplimentar cu ei, sa-i sustina 1-2 ani pana ajung in rand cu restul copiilor, decat sa creeze niste complicatii legale greu de descalcit.

Mergi la inceput