cum sa-l fac sa taca?
Raspunsuri - Pagina 4
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Nu ma refeream in sensul "rau" sa se scape de el, dar asa este stilul aici din cite am observat daca invatatoarei nu ii convine cava cauta intr-un fel sau altul sa "paseze" problema in alta parte; si am mai observat ca in general orice face copilul la scoala este vina parintilor: am fost exasperata la un moment dat de telefoanele de la scoala pt orice motiv: nu maninca lunch, il maninca prea devreme, are ciorapi sau pantofi prea colorati, a impins pe alt copil, a urlat in clasa etc etc si de multe ori eram chemata sa ma duc dupa ea sa o iau acasa; si asta doar pt ca educatoarei/invatatoarei nu ii convine de ea; acum de abia asteapta sa se scape de ea intr-un fel sau altul; deci asa e stilul aici copilul nu e atent in clasa pac sedinta cu parintii de parca tu de acasa poti sa il faci atenta in clasa? sint satula de prostia si indolenta si "fofilarea" de aici din sistemul scolar! |
eu sunt pe al 3-lea an de voluntariat in clasa...am vazut multe si am invatat multe.
ce spui tu aici, cu ciorapi colorati...chestii de astea eu nu am auzit pe aici, dar nu te contrazic.
in clasa 1 era o fetitza care pana in trim al 3-lea a plans dimineatza, de abia o impaca doamna.
vad ca se straduiesc f. mult cu ei.
mai era un baietzel in clasa, si ca sa-si tina ora il muta la fiecare 10-15 min ca nu se potolea si distragea atentia colegilor.
la mutat o data pana langa usa si i-a promis ca-l trimita in alta clasa a 2-a(cu o doamna mult mai stricta) daca nu se potoleste(il mai trimiesese de citeva ori).
deci vad cum sunt unii de nu le pasa si cum intrerupe profesoara de nu stiu cite ori pt nimicuri...de asta nu vreau sa faca si al meu asa.nu e usor pt profesoare, serios vb, am vazut si m-am convins.
eu i-am spus sa nu intrerupa decat daca are ceva importat ,f. urgent de spus...si sa se gindeasca bine inainte de a deschide gura...dar ce sa-i faci cand uita de asta?!
msl ai incercat cu low/no sugar si fara game-uri si tv? asa imi spunea mamica baietelui de care pov mai sus, ca a facut ca sa-l ma pototleasca.
michelle
Denisam spune:
Hello
Eu credeam ca doar la fete nu le tace gura dar vad ca si baietii- eu am dat Mina libera la teacher sa ii dea extra work sa vedem acuma.
Si a mea e cu lista de activitati zilnice si sport de 3/ saptamina,pian si desen dar tot trancane, inventeaza la Greu, pretending si ieri me- a explicat diferenta intre boyfriend and husband
So train vremuri grele....
Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani
Aqai spune:
io ce nu inteleg e de ce trebuie venit cu solutia de acasa. E clasa teacherului, nu merg eu sa-i fac regulile... dascalul trebuie sa stie sa lucreze cu tot felul de copii, nu doar cu cei bine integrati in cutiuta
asa ca sincer, eu nu cred ca as face mai mult decat sa-i atrag atentia ca la scoala dascalu-i seful si ca trebuie sa asculte de reguli. de ce sa pedepsesti copilu' ca-i profesorul incompetent si nu-si poate tine clasa in frau? doar nu sare pe pereti, nu loveste, nu distruge... e clar un caz de mentinere a interesului si atentiei copilului. Cum o faci tu de acasa sau de la birou? e copilul cu tine, ori cu dascalul?
Selene_Bunny spune:
michelle, Daria mea are aproape 4 ani, acum e si racita, dar, Doamne, de dimineata de la 7.30 vorbeste incontinuu!!! Este hiperactiva, cu toata febra. Si se mai si lauda "vezi ce corect vorbesc, mami?"
Nu stiu la gradinita cum e, dar pe ziua de azi, pfuuu, deja am nevoie de inlocuitor. :D
eumada spune:
citat din mesajul lui Aqai io ce nu inteleg e de ce trebuie venit cu solutia de acasa. E clasa teacherului, nu merg eu sa-i fac regulile... dascalul trebuie sa stie sa lucreze cu tot felul de copii, nu doar cu cei bine integrati in cutiuta asa ca sincer, eu nu cred ca as face mai mult decat sa-i atrag atentia ca la scoala dascalu-i seful si ca trebuie sa asculte de reguli. de ce sa pedepsesti copilu' ca-i profesorul incompetent si nu-si poate tine clasa in frau? doar nu sare pe pereti, nu loveste, nu distruge... e clar un caz de mentinere a interesului si atentiei copilului. Cum o faci tu de acasa sau de la birou? e copilul cu tine, ori cu dascalul? _ |
Aquai....ai pus ounctul pe "i".....
oana_MVT spune:
citat din mesajul lui Aqai io ce nu inteleg e de ce trebuie venit cu solutia de acasa. E clasa teacherului, nu merg eu sa-i fac regulile... dascalul trebuie sa stie sa lucreze cu tot felul de copii, nu doar cu cei bine integrati in cutiuta asa ca sincer, eu nu cred ca as face mai mult decat sa-i atrag atentia ca la scoala dascalu-i seful si ca trebuie sa asculte de reguli. de ce sa pedepsesti copilu' ca-i profesorul incompetent si nu-si poate tine clasa in frau? doar nu sare pe pereti, nu loveste, nu distruge... e clar un caz de mentinere a interesului si atentiei copilului. Cum o faci tu de acasa sau de la birou? e copilul cu tine, ori cu dascalul? _ |
Sunt in asentimentul tau.
Eu nu sunt in clasa si nu pot lua masuri imediate. Invatatoarea e cea care trebuie sa isi tina clasa in frau, cand nu poate cere ajutor la couselor.
Din toate invatatoarele din ultimii 5 ani numai cea de anul trecut a avut metoda perfecta sa ii tina in frau, mai ales pe Tudor. E o femeie la aproape 60 ani (deci are experienta solida in spate), vesela, calma si foarte draguta. Tipul de femeie de pus la rana. Tudor a adorat-o. La sfarsit de an i-a luat card din proprie initiativa si i-a scris in card ca e cea mai buna invatatoare pe care a avut-o si ca ar vrea sa fie in clasa ei in fiecare an.
L-am intrebat de ce o considera pe ea cea mai buna invatatoare si a zi pentru ca e corecta si l-a tratat ca pe un adult. Din respect pentru ea s-a abtinut si a ascultat-o. Bineinteles ca a avut scapari dar invatatoarea a stiut sa ii castige admiratia si respectul.
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
oana_MVT spune:
citat din mesajul lui Denisam Hello Eu credeam ca doar la fete nu le tace gura dar vad ca si baietii- eu am dat Mina libera la teacher sa ii dea extra work sa vedem acuma. Si a mea e cu lista de activitati zilnice si sport de 3/ saptamina,pian si desen dar tot trancane, inventeaza la Greu, pretending si ieri me- a explicat diferenta intre boyfriend and husband So train vremuri grele.... Denisa cu Emma Andrea 6 ani si Mark Alexv4 ani Zambeste, si maine e o zi! |
Daca stie diferenta dintre boyfriend si husband de la 6 ani e bine.
La noi problema e boala de familie, nepotica mea e in clasa pregatitoare si din prima saptamana a fost ridicata in picioare si atentionata ca vorbeste prea mult.
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
michelle-usa spune:
vin cu vesti bune.
de cand l-am pedepsit acel weekend fara computer se pare ca aceasta a fost singura metoda in care sa-l fac sa taca la ore.
ieri chiar l-a laudat doamna ca e f. cuminte, ascultator.
dar cand am ajuns acasa m-a informat ca de fapt ieri in timpul orelor, copiii incepusera sa vb, sa se ridice de pe scaune...si el a simtit ca nu mai dureaza mult si incepe sa ploua cu avertismente si cu semnarea Cartii.
asa ca, s-a gindit sa se invoiasca la doamna sa mearga la baie.
cand s-a intors, jumatate din clasa era pe galben si portocaliu si vreo 7 semnasera si Cartea.
asa ca el a scapat...
nu am stiut ce sa mai zic, nu mi-a venit sa cred ca i-a trecut asa ceva prin minte. s-a folosit de o minciuna sa scape, sa nu fie tentat de cineva sa vb.
michelle
msl1 spune:
Michelle,
e destept baiatul tau, ii merge mintea! sa gaseasca o solutie sa evite o problema e ceva la virsta lui!
mamitzica spune:
Ma alatur si eu clubului fiindca am una bucata plod care vorbeste non stop.
Si noi tot asta am auzit la scoala ca intruna are ceva de spus,povestit,vorbit etc.Si daca nu are cu cine sa vorbeasca atunci vorbeste cu el insusi!
Eu una am ajuns la concluzia ca meseria potrivita pentru el va fi ceva gen comentator sportiv la un canal de sport care merge 24 de ore din 24;iar nevasta-sa sa fie sau muta sau surda ca altfel o inebuneste de cap.