cum sa-l fac sa taca?

cum sa-l fac sa taca? | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

baitul meu e in clasa a 3-a si ieri am avut sedintza cu parinti.

aici se face individual cu fiecare familie in parte, vin la scoala la ora programata.

pana sa intru in clasa am mai asteptat un pic la usa.
era o colega din clasa lui fiu-meu, afara isi astepta parintii, si incepe sa ma "informeze"...asa ca am aflat totul pana sa intru la sedintza.

william vorbeste cu toata lumea inclusiv cu fetele si mereu are probleme cu doamna din cauza asta. imi spuen ca-i faca sa rida, ca el mereu are o opinie, ca vorbeste...vorbeste ...mereu...si doamna mereu ii face observatie.

ok, intru la sedintza, imi spuen doamana ca are rezultate remarcabile, e bun, e super, top in clasa..DAR nu-l poata face sa taca....vorbeste ...cu toata lumea chiar si singur.

apoape saptamanal ii face observatie dupa observatie si semneaza "CARTEA".(dupa 2 observatii in aceeasi zi semneaza CARTEA)

acum sta in prima banca, in fatza ei, la citiva cm de catedra.

I-am spus ca asa e el, ca asa a fost dintotdeauna, ca are opinii, ca nu poate sa taca....si am rugat-o sa-mi spuna ea ce sa fac ca ea a crescut 3 baieti

acasa vorbeste tot timpul si la masa desi ii spunem de nu stiu cite ori sa nu mai vb ca se ineaca si cu mancarea...dar parca uita...si iar are ceva de spus, de povestit ceva.

eu in urma cu 3 sapt. i-am spus ca dca mai semneaza Cartea in weekend nu are voie la computer si chiar nu l-am lasat un weekend intreg; dar mi-e frica ca ii convine si asa...ca ii place sa citeasca....

i-am spus ca il inscriu la Cursurile de clovni, in loc de Karate...dar nu-i vine sa creada...

eu plan B nu mai am.

deci in final, cum sa-l fac sa taca la ore?
sau sa-l las asa...sa tot vorbeasca... ce sa-i fac?

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Michelle, daca afli ce si cum, spune-mi si mie te rog, chiar te implor. Same here. Vorbeste, vorbeste, vorbeste. Teacherii ne-au spus ca vorbeste doar cand termina ce are de facut, "because I'm bored".
In prima zi de scoala (clasa a 3a) au primit o hartie cu "all about me". Una din intrebari. "You are the best at"....tananana...TALKING! Raspunsul la teacher. Yes, you do! with smiley face.
Deci eu nu am solutie pana acum.
Ce l-a mai ajutat (dar nu l-a vindecat) : ii dau la scoala cartea pe care o citeste (si il las sa aleaga ce carte ii place cel mai mult, si el iubeste sa citeasca), iar atunci cand termina ce are de facut, citeste. Dar, apare o alta problema: povesteste ce a citit si i se pare senzational de impartasit la prietenii lui.
Un alt truc folosit de teacher, e sa puna timer-ul. Intai la 20 min, apoi la 30, 40, 60 min pana se termina ziua. De fiecare data cand trece timpul fara sa vorbeasca, se muta pe o culoare mai buna si la sfarsitul zilei castiga niste tickete. Merge trucul asta, dar nu mereu, sunt zile cand vine pe warning. Si la noi e regula asta, in zilele cand vine pe culori bad din cauza vorbitului, nu are electronics, adica telefon, ds, wii, computer, televizor etc. Dupa ce isi termina temele plus activitatile extra, mai are cam jumatate de ora de libertate in care fie se uita la tv sau se joaca pe telefonul meu unde are niste jocuri pe care le place. Merge sau nu merge. Metoda perfecta nu am gasit-o. De aia zic, te implor sa-mi zici si mie daca gasesti ceva sa mearga. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Carmen eu zic in loc sa i iei (electronice) mai bine da i, banuti :). Cand e ziua ok da i si tu acolo cativa $ si apoi spune i tu cum si i strange si i cheltuie pe ce vrea el. Zic si eu…

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

citeam undeva ca, copii care vb mult vor atentie. dar al meu ARE atentie...sotul imi spune si s-ar putea sa-i dau dreptate ca ii dau prea multa atentie, ca stau prea mult cu el.
daca stam amindoi si citim, se opreste din citit si incepe sa-mi povesteasca ce citeste.

si la noi e sistemul cu tickete...functioneaza pana la punctul cand aproape toata clasa e pe galben sau portocaliu...si cu timerul la fel le ia din pauze.
imi spuena doamna, si e cam la 55 de ani, ca de cind e prof. nu a mai avut asa clasa "vorbareatza" ... deci nu e numai al meu.
imi place de profesoara, e stricta dar e f. dreapta, nepartinitoare..o vad ca incearca.

deci noi am trecut prin toate fazele imaginabile: vorbit cu frumosul, sa respecte, rusine sa intrerupa... trecut la amenintzari, pedepse...tot anul trecut...nu merge.
atunci mai avea un baitel cu care se antrena la vorba, acum nu mai sunt impreuna(la cerintzele mele) dar anul asta e parca mai rau cu vorbitul.

cu banii, nu-mi place sa-i dau bani sa nu vorbeasca

alte sugestii va rooooog, poate am omis eu ceva.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Michelle, daca afli ce si cum, spune-mi si mie te rog, chiar te implor. Same here. Vorbeste, vorbeste, vorbeste. Teacherii ne-au spus ca vorbeste doar cand termina ce are de facut, "because I'm bored".
In prima zi de scoala (clasa a 3a) au primit o hartie cu "all about me". Una din intrebari. "You are the best at"....tananana...TALKING! Raspunsul la teacher. Yes, you do! with smiley face.
Deci eu nu am solutie pana acum.
Ce l-a mai ajutat (dar nu l-a vindecat) : ii dau la scoala cartea pe care o citeste (si il las sa aleaga ce carte ii place cel mai mult, si el iubeste sa citeasca), iar atunci cand termina ce are de facut, citeste. Dar, apare o alta problema: povesteste ce a citit si i se pare senzational de impartasit la prietenii lui.
Un alt truc folosit de teacher, e sa puna timer-ul. Intai la 20 min, apoi la 30, 40, 60 min pana se termina ziua. De fiecare data cand trece timpul fara sa vorbeasca, se muta pe o culoare mai buna si la sfarsitul zilei castiga niste tickete. Merge trucul asta, dar nu mereu, sunt zile cand vine pe warning. Si la noi e regula asta, in zilele cand vine pe culori bad din cauza vorbitului, nu are electronics, adica telefon, ds, wii, computer, televizor etc. Dupa ce isi termina temele plus activitatile extra, mai are cam jumatate de ora de libertate in care fie se uita la tv sau se joaca pe telefonul meu unde are niste jocuri pe care le place. Merge sau nu merge. Metoda perfecta nu am gasit-o. De aia zic, te implor sa-mi zici si mie daca gasesti ceva sa mearga. Bafta!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ti-ai dat si raspunsul. Roaga invatatoarea/profesorii sa ii dea lui extra de facut. Ca sa nu aiba timp sa se plictiseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu i-am spus doamnei din prima saptamana sa-i dea extra daca vrea liniste in clasa. si ii da...da le termina si pe alea.

l-au pus responsabil cu ordinea si disciplina in scoala, e intr-un grup de copii care sunt cei mai buni din scoala academics si supravegheaza ceilalti copii in pauze sau la activitati si spun cand fac ceva rau sau bine, ii opresc daca se incepe cearta...chestii de astea...(1 ora /zi de 3x/sapt). al meu a fost f. incintat de idee ca ii place sa faca pe sefu...plus ca e cu un priten f. bun de-al lui din alta clas...cu care asa poate sa vb mai mult.

eu inclin sa cred acum ca doamna l-a recomandat si ca sa scape de el din clasa...mai stii?!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
...

eu inclin sa cred acum ca doamna l-a recomandat si ca sa scape de el din clasa...mai stii?!

michelle

Mihaela, sincer, eu nu cred ca de-aia. Cred ca e felul ei de a incerca sa-l responsabilizeze. Atata timp cat sta cu ochii pe altii, nu intra el in trouble si il invata responsabilitatea. Iar dusul la Karate, e o super idee. Invata disciplina si auto control. Eu vreau sa o dau pe Victoria ptr. auto-aparare.

PS: Mi-am schimbat telefoanele si ti-am pierdut numarul. De fapt, am pierdut toate numerele din tel. de casa... si multe nici nu le aveam in celular... (Ma suni intr-o zi? Da' dupa 1pm EST, ca atunci e Victoria la scoala si putem povesti. William e la scoala, oare, la ora aia?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Michelle,
pt ce l-a recomandat invatatoarea? poate ca vrea sa se scape de el daca ii deranjeaza ora; cam la fel vrea sa se scape invatatoarea lui fata-mea de ea ca ii deranjeaza ora; vor sa o puna pe "probation" si am inteles ca dupa aceea o exmatriculeaza; nu conteaza ca e autista. Nu stiu ce o sa fac cu ea o sa o port din scoala in scoala pina epuizez toate scolile din cartier....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

msl, nu au dreptul sa o exmatriculeze doar ca trebuie sa stii cum sa pui problema. S-ar putea insa ca nevoile ei sa ii depaseasca si in cazul asta nu prea are rost sa insisti. Da-o la scoala publica de cartier poate o vor ajuta mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La ore nu ai cum sa-l faci sa taca - este responsabilitatea si abilitatea profesoarei.
Acasa eu nu l-as opri deloc sa vorbeasca decat doar in clipa in care as vorbi eu. Asa este genul lui. Ii place sa vorbeasca. Vad ca ii place sa citeasca si sa povesteasca. Asa ceva nu se inhiba. Insa o metoda buna este sa scrie. Poti sa adopti o strategie chiar sub forma de joc. Si la scoala se poate. Sa aiba un notes(caiet/agenda) cu file detasabile. Pe acel caiet sa scrie tot ceea ce are de spus.
Poate sa povesteasca tot ce considera. La scoala la fel. Nu vorbim. Imi scrii iar eu le citesc. Asa poate sa scrie (povesteasca in scris) tot ceea ce citeste (eu chiar as incuraja sa scrie cat mai mult), de asemenea as considera important sa scrie de la el povesti/imaginatii/aventuri/ dar numai de la el si doar in scris.
Procedand astfel va fi obligat sa isi foloseasca mintea mult mai mult decat gura. Si cum pe gura iese ceva ce trebuie spus si ceea ce trebuie spus este un rezultat al mintii(intelectului) de ce nu i-am da de lucru acestui intelect dar rezultatul sa fie canalizat pe scris. Scrisul dureaza, scrisul trebuie conceput, gandit, asezat.... nu prea mai e loc de vorba daca ai de scris si asta doresti.

Cam as vad eu o varianta - comutarea.
Avantajele sunt enorme si se vor vedea in timp.
Dar in nici un caz nu as stopa aceasta capacitate. Doar trebuie canalizata si dezvoltata.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Michelle, invatatoarea nu e tocmai buna daca nu stie sa il faca sa taca.
Ca o educatoare care nu e educatoare pe deplin daca nu linisteste copilul. Din plans!
Am si io unul acasa care la fel vorbeste si pt frat-su cand il rog sa taca sa vb si fratele lui si pt nimic in lume nu il las sa vb tot el. Io chiar eram curioasa cum il potoleste invatatoara cand se apuca el de povestit si ei o o piatra, mi-a explicat el, cand pica piatra a expirat timpul lui.
Sunt sigur jocuri in care tre sa isi insuseasca notiunile de vorbit si de pauza.
ideea de a scrie e iarasi buna.
La un moment dat vor apare aspecte negative, ca nu lasa si pe altu sa vb. E mai bine sa invete acu. Nu cred ca are legatura cu atentia, cred ca e in fire..si io is la fel

Mergi la inceput