cum sa-l fac sa taca?
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Michelle, pt ce l-a recomandat invatatoarea? poate ca vrea sa se scape de el daca ii deranjeaza ora; cam la fel vrea sa se scape invatatoarea lui fata-mea de ea ca ii deranjeaza ora; vor sa o puna pe "probation" si am inteles ca dupa aceea o exmatriculeaza; nu conteaza ca e autista. Nu stiu ce o sa fac cu ea o sa o port din scoala in scoala pina epuizez toate scolile din cartier.... |
e in PAWS asa se numeste programul si ieri am mai vb cu citeva mamici si mi-au spus ca de fapt cei mai buni,responsabili, cu atitudine...copii din scoala sunt in grupul asta.
deci nu l-a dat ca sa scape de el din clasa.
aici e programul:
http://wbes-buckeye-ca.schoolloop.com/PAWS?no_controls=t
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui marius La ore nu ai cum sa-l faci sa taca - este responsabilitatea si abilitatea profesoarei. Acasa eu nu l-as opri deloc sa vorbeasca decat doar in clipa in care as vorbi eu. Asa este genul lui. Ii place sa vorbeasca. Vad ca ii place sa citeasca si sa povesteasca. Asa ceva nu se inhiba. Insa o metoda buna este sa scrie. Poti sa adopti o strategie chiar sub forma de joc. Si la scoala se poate. Sa aiba un notes(caiet/agenda) cu file detasabile. Pe acel caiet sa scrie tot ceea ce are de spus. Poate sa povesteasca tot ce considera. La scoala la fel. Nu vorbim. Imi scrii iar eu le citesc. Asa poate sa scrie (povesteasca in scris) tot ceea ce citeste (eu chiar as incuraja sa scrie cat mai mult), de asemenea as considera important sa scrie de la el povesti/imaginatii/aventuri/ dar numai de la el si doar in scris. Procedand astfel va fi obligat sa isi foloseasca mintea mult mai mult decat gura. Si cum pe gura iese ceva ce trebuie spus si ceea ce trebuie spus este un rezultat al mintii(intelectului) de ce nu i-am da de lucru acestui intelect dar rezultatul sa fie canalizat pe scris. Scrisul dureaza, scrisul trebuie conceput, gandit, asezat.... nu prea mai e loc de vorba daca ai de scris si asta doresti. Cam as vad eu o varianta - comutarea. Avantajele sunt enorme si se vor vedea in timp. Dar in nici un caz nu as stopa aceasta capacitate. Doar trebuie canalizata si dezvoltata. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
marius, excelenta idea! mii de multumiri din partea mea. abia astept sa o incerc.o sa-l pun sa scrie, ce-i trece prin cap, sa faca book review-uri...orice.
dar sunt curioasa daca va vrea sa scrie.
asta vroiam, sa-i canalizez atentia exprimarea in alta directie incat sa nu deranjeze si nici sa stau doar cu pedepse ca a vorbit...
e din "gene" asa, ca toata familia noastra e "vorbareatza" si el imi spune ca nu se poate abtine si ca e important ce are de spus.
toata invatatoarele mi-au spus referitor la asta, ca probabil va dori sa se faca avocat.
l-am dat la Karate de 2 luni. ii place ca e inebunit dupa fimele cu Jackie Chan.
a participat la competitii si deja a luat medalie...dar nu-i prea place ca nu are voie sa vorbeasca cu colegii...si daca ii prinde ca vb si nu sunt atenti ii pune sa faca flotari.
michelle
marius spune:
Foarte bine ca urmeaza arte martiale.
Va avea de castigat din toate punctele de vedere.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
oana_MVT spune:
Si eu am unu care nu poate sa isi tina gura inchisa. Acum e in clasa a 5-a. In ultimii 4 ani am incercat tot ce am auzit si am citit. Toate metodele dau rezultate intre 3 zile si o saptamana apoi o luam de la capat.
In clasa I ne-a trimis invatatoarea la evaluare pentru autism si ADHD. Doctorita a zis ca invatatoarea e lenesa si nu vrea sa munceasca cu copii destepti.
Au trecut numai 2 saptamani de cand a inceput scoala si invatatoarea e exasperata. Ne-a zis ca nu tace deloc si ca derajeaza toata clasa. Deja l-a mutat la o alta masa. Eu stiu ca asta nu e o solutie pe termen lung, niciodata nu a fost. El vorbeste cu oricine.
Stam de vorba si ii explicam in fel si chip. Cica nu poate sa se abtina. Am incercat cu rewords, punishments si o combinatie intre cele 2. Nimic nu merge pe termen lung.
Invatatoarea ii da de lucru in plus si il pune sa scrie. Problema e ca el vorbeste si cand scrie sau face exercitii la matematica. E si el intr-un program pentru gifted si acolo ii place ca fac tot felul de experimente. Acolo ii lasa sa vb cat vor ei.
Orice idee noua e binevenita, suntem dispusi sa incercam orice numai sa nu mai primim plangeri de la scoala.
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
Daiopri spune:
Constat, ca pe masura ce imi cresc copii am ceva de zis la mai multe subiecte E de bine e de rau?
Dar vin si eu cu al meu de 9 ani, la fel. La scoala ii tin ocupati dar tot termina repede
Marius, multumim de ideea cu scrisul, da ce te faci cand nu ii place sa scrie? Desi vorbeste o gramada, cand e vorba de scris e scurt si la subiect
La arte martiale nu vrea, ca cica sa nu ii raneasca pe aia pe acolo
Eu una cand vorbeste el nu mai imi aud gandul in cap si trebuie sa recunosc ca ii mai spun sa si taca, mai ales cand conduc.
Daca ar avea voie cu jocuri/tableta ar fi alta poveste
Numai bine tuturor
oana_MVT spune:
Nici lui Tudor nu ii place sa scrie.
Acum am facut o regula, cand termina o carte sa ii faca rezumat in cel putin 2 pagini. Sa vedem daca va scrie. Oricum si cand scrie da din gura, nu stiu cum poate.
Una din invatatoare mi-a zis uimita ca desi vorbeste si nu e atent el prinde din zbor ce zice ea si stie ce are de facut.
Cel mai enervant e cand ma intrerupe. Si cand ma vede ca vorbesc la telefon el imi spune ce are de spus. I-am zis sa isi tina ideile pana termin de vorbit la telefon si mi-a zis ca il doare sa le tina, ii e frica sa nu uite.
Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)
Daiopri spune:
A, da si al meu prinde fara sa se uite atent la ceva. Imi e asa de jena de profa de pian ca o zapaceste de cap, da cumva stie ce ii explica
Si mai vroiam sa intreb, oare e ok ca tot vorbeste singur si da din maini cand se joaca (adica face sens asa ca doar are roluri de jucat) dar pana la ce varsta e normal?
Oana, pai daca ii zic sa scrie 2 pagini nu se mai opreste din vaicaritCand sa scrie?
Si pe mine ma intrerupe
Numai bine tuturor
marius spune:
citat din mesajul lui Daiopri Constat, ca pe masura ce imi cresc copii am ceva de zis la mai multe subiecte E de bine e de rau? Dar vin si eu cu al meu de 9 ani, la fel. La scoala ii tin ocupati dar tot termina repede Marius, multumim de ideea cu scrisul, da ce te faci cand nu ii place sa scrie? Desi vorbeste o gramada, cand e vorba de scris e scurt si la subiect La arte martiale nu vrea, ca cica sa nu ii raneasca pe aia pe acolo Eu una cand vorbeste el nu mai imi aud gandul in cap si trebuie sa recunosc ca ii mai spun sa si taca, mai ales cand conduc. Daca ar avea voie cu jocuri/tableta ar fi alta poveste Numai bine tuturor “Wisdom is learning what to overlook”. William James |
Simplu:
Sport cu efort fizic intensiv. Polo/inot
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
citat din mesajul lui oana_MVT Nici lui Tudor nu ii place sa scrie. Acum am facut o regula, cand termina o carte sa ii faca rezumat in cel putin 2 pagini. Sa vedem daca va scrie. Oricum si cand scrie da din gura, nu stiu cum poate. Una din invatatoare mi-a zis uimita ca desi vorbeste si nu e atent el prinde din zbor ce zice ea si stie ce are de facut. Cel mai enervant e cand ma intrerupe. Si cand ma vede ca vorbesc la telefon el imi spune ce are de spus. I-am zis sa isi tina ideile pana termin de vorbit la telefon si mi-a zis ca il doare sa le tina, ii e frica sa nu uite. Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09) |
Sah - sa joace sah. Are voie sa vorbeasca, dar la fiecare partida pierduta trebuie sa piarda si ceva de care ii pasa. La fiecare partida castigata poate sa recupereze ce a pierdut.
Daiopri spune:
Marius, multumesc. Face inot, si da isi gaseste timp sa trancane si acolo:)
Cum sah? Ca parca acolo nu prea se vorbeste?
Acum l-am inscris in noiembrie la baschet, sa vad ce face si acolo. Am incercat si cu gimnastica pe vremuri. Cand da de greu sa te tii vaicareala
Numai bine tuturor