cum sa-l fac sa taca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nu ma refeream in sensul "rau" sa se scape de el, dar asa este stilul aici din cite am observat daca invatatoarei nu ii convine cava cauta intr-un fel sau altul sa "paseze" problema in alta parte;
si am mai observat ca in general orice face copilul la scoala este vina parintilor: am fost exasperata la un moment dat de telefoanele de la scoala pt orice motiv: nu maninca lunch, il maninca prea devreme, are ciorapi sau pantofi prea colorati, a impins pe alt copil, a urlat in clasa etc etc si de multe ori eram chemata sa ma duc dupa ea sa o iau acasa; si asta doar pt ca educatoarei/invatatoarei nu ii convine de ea; acum de abia asteapta sa se scape de ea intr-un fel sau altul; deci asa e stilul aici copilul nu e atent in clasa pac sedinta cu parintii de parca tu de acasa poti sa il faci atenta in clasa? sint satula de prostia si indolenta si "fofilarea" de aici din sistemul scolar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Daiopri, mai oare astia nu sunt frati?
Noi ii zicem miorlaiala, si avem din aia in fiecare zi. Tot asa cand ceva nu-i simplu dai miorlaiala. Mi se face parul maciuca numai cand incepe.

Sah stie sa joace dar vrea numai sa castige, uraste sa piarda. Daca pierde o partida nu mai vrea sa joace o bucata buna de timp.

Activitate fizica face zilnic si asa il mai tinem sub control. Merge zilnic la Crossfit cu taica-su, merge la fotbal de 3 ori pe saptamana. Pe langa mai are playdates cu prietenii sau mergem de nebuni in weekend. Altfel am innebuni in casa.

Lui Tudor ii place sa deseneze, de fapt visul lui e sa lucreze la Pixar. Cand se apuca de desenat, migaleste si cate o ora, de cele mai multe ori nu vorbeste cand deseneaza dar sunt si situatii cand nu-i tace gura. Deseneaza foarte fain cu multe detalii.

L-a inceputul anului m-am bucurat ca e in clasa cu o fata care ii place lui. Eu mi-ai zis, taci ca poate acum se lecuieste si nu va mai fi clovnul clasei ca se face de ras in fata ei, da de unde, nu tine figura.

Oana mama lui Tudor (24/07/02) si a lui Eduard (02/05/09)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Nu ma refeream in sensul "rau" sa se scape de el, dar asa este stilul aici din cite am observat daca invatatoarei nu ii convine cava cauta intr-un fel sau altul sa "paseze" problema in alta parte;
si am mai observat ca in general orice face copilul la scoala este vina parintilor: am fost exasperata la un moment dat de telefoanele de la scoala pt orice motiv: nu maninca lunch, il maninca prea devreme, are ciorapi sau pantofi prea colorati, a impins pe alt copil, a urlat in clasa etc etc si de multe ori eram chemata sa ma duc dupa ea sa o iau acasa; si asta doar pt ca educatoarei/invatatoarei nu ii convine de ea; acum de abia asteapta sa se scape de ea intr-un fel sau altul; deci asa e stilul aici copilul nu e atent in clasa pac sedinta cu parintii de parca tu de acasa poti sa il faci atenta in clasa? sint satula de prostia si indolenta si "fofilarea" de aici din sistemul scolar!

Si invatatoarea lui Tudor cred ca l-ar trimite oriunde numai sa scape de el dar nu prea are unde sa il trimita. Cred ca e fericirepe capul ei joia can e la programul de gifted.

Cum sa iti trimita copilul acasa ca nu ii convine de ea? Nu am mai auzit asa ceva. Fetita ta merge la scoala publica? Cred ca au obligatia sa integreze orice copil in colectiv. Toate scolile, din cate stiu eu au conselor, si aia trebuie sa face un plan de integrare.

Cand Tudor a sarit calul tare l-au tinul la office in timpul pauzelor si l-au trimis acasa cu avertizment de la principal.
O singura zi l-au exmatriculat si a stat acasa si asta pentru ca s-a incaierat cu un alt baiat, nu pentru ca vorbete prea mult.

Drept sa iti spun eu m-as duce la principal sa discut situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

william joaca sah pe computer, dar tot vorbeste si cu calculatorul

gasiti cred websitul (chess titans) e f. frumos.

michelle

Mergi la inceput

noi de asta l-am inscris la sporturi unde sa nu vb (karate, inot)
in loc de basket sau fotbal.

michelle

Mergi la inceput

sotul imi spune(eu nu recunosc, bineinteles, ca asta ar fi o problema) ca eu fiind f. rabdatoare si il ascult tot timpul, mereu am timp de el si rid de ce spune...avem fun, de aici crede ca asa poate face cu toata lumea.

drept sa va spun, pe mine nu ma deranjeaza vorbitul, ca e doar unul dar desigur ca in clasa este deranjant sa vb 28...si o inteleg pe invatatoare.

in clasa niciodata nu a ajuns asa cum povestiti voi. pe "rosu" nu a fost niciodata, si nici la principal si nici chemata la scoala special pt ceva.
doamne fereste...crede ca ar fi pedepsit for life...asa i-am spus.

dar mi-e ciuda sa vad si ii pare rau si lui...ca in raport card are 4 la aproape toate materiile si 2 la reguli si comportament.

editez:
plus ca nu vreau sa se creada ca nu-l invatam sa respecte sau ca nu-l educam acasa...doar ca ia timp...si la scoala se mai ia si dupa altii.
michelle

Mergi la inceput

Michelle - daaaaaaaa asa e si raportul lui, la majoritatea 4 si la comportament 2.

Lui Tudor ii place tare sa fie clovn sa ii faca pe colegi sa rada. Si mai are o problema nu raspunde cand e strigat, eu acasa trebuie sa zic Tudor de cel putin 3 ori pe ton tot mai ridicat sa ma bage in seama.

Tot timpul are ceva de argumentat la ce i se spune si cand ii zic sa faca ceva raspunsul clasic e: "numai un pic" si asa numai un pic poate fi si juma de ora. Ma exaspereaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

E la privat; pina pe la 5 ani nu am avut probleme cu ea acolo; dupa 5 ani jumate cam asa a schimbat educatoarea care cred ca nu prea avea rabdare cu ea au inceput "problemele"; acum e la kinder, o alta invatatoare care banuiesc ca e si primul ei an de invatamint ca nu o vad prea experimentata; nu am stiut ca se va schimba invatatoarea pt ca eu am vorbit cu cea care era anul trecut la kinder si mi se parea buna si rabdatoare, dar au schimbat-o cu asta de acum la care nu as fi dat-o daca stiam;
la stat nu am dat-o pt ca, clasa era de 30 de copii la 1 singura invatatoare si nu am putut obtine nici un fel de asistenta pt ea; la stat cred ca deja era exmatriculata definitiv daca era.

Mergi la inceput

msl1, am inteles care e situatia. Conteaza foarte mult si invatatoarea, cat de rabdatoare e si cat de experimentate.

Michelle voi ati incercat sistemul de rewards? Promite-i ca primeste ceva ce isi doreste la sfarsit de saptamana daca toata sapamana nu vorbeste neintrebat la scoala. Sau poti sa ii pui stelute pe un calendar in zilele cand e cuminte si la 10 stelute primeste ceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana_MVT

msl1, am inteles care e situatia. Conteaza foarte mult si invatatoarea, cat de rabdatoare e si cat de experimentate.

Michelle voi ati incercat sistemul de rewards? Promite-i ca primeste ceva ce isi doreste la sfarsit de saptamana daca toata sapamana nu vorbeste neintrebat la scoala. Sau poti sa ii pui stelute pe un calendar in zilele cand e cuminte si la 10 stelute primeste ceva.

pai cam asta facem...daca nu semneaza Cartea pana vineri ii dau 30 min extra computer in weekend.

sa vedem cat merge. astazi a fost pe galben(atentionare usoara)...ca a vb cu colegul-care e cel mai tacut copil din clasa....sa vezi ca-l aranjeaza si pe asta.

michelle

Mergi la inceput