Bulgarasi de ianuarie/februarie 2013 (cap. 24)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Se pare ca iar am cacarisit-o. Am vorbit deja cu 2 medici. Amandoua au spus inflamatie si infectie. Cum urina e ok si urocultura si sumarul de urina (care apropo nu are proteine), trebuie sa caut in alta parte. Unde in alta parte daca nu la parter?
Asa ca o sa ma duc sambata la Synevo sa-mi fac toate recoltarile din col posibile, sa vad, unde e inflamtia/infectia aia. Maine ajung si la gine si sa vedem ce zice si el. Eu aveam ultimele analize din col facute in decembrie. Si eram "imaculata". Daca nu, nu puteam face histerosalpingografia. Deci, iar ivestigatii.
Tensiunea o masor doar dimineata si seara si este numai 12/12,5/13/13,5 cu 7/8. Nu o mai masor peste zi, pentru ca intru in panica.

Majia imi pare rau ca ai probleme. Trebuie sa tii un pic de regim. Eu, deocamdata o duc bine cu glicemia, dar mai stii, ce mai partesc peste cateva zile/saptamani. Vad ca toate se tin de mine.

cu 20+ ... si am ajuns la jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele! Eu sunt racita cobza. E un virus tare puternic. Ma doare capul si gatul. Sper sa-mi revin cu ceai , miere si lamaie si sa nu ajung la altele.
Viki legat de ”fricile” sarcinii mie imi este frica de catei si la scoala de copii, in pauza, ca alearga ca zapacitii pe culoare si mi-e frica sa nu intre in burtica mea. Si, bineinteles, teama ca voi naste prea devreme.
Pe 15 am si eu programare la dr. si ii spun sa-mi recolteze si mie proba din col pt ca am in continuare scurgeri f. abundente. Am observat ca daca nu beau lapte nu am mancarimi asa ca am trecut doar pe iaurt si branzica pt calciu. Auzisem si eu ca laptele intretine candida, asta dupa ce am avut mancarimi de nu mai stiam de mine in perioada cand intra doar lapte.

17+ cu
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubblegum spune:

Neata si de la noi!

Dankuta, of saraca de tine dupe tensiune acum asta....sper sa ii dai de cap!

Noi am bifat o noapte super, bine ne-a trezit domnu sot cu un mic 'concert' i-am tras un pumn si s-a oprit asa ca mi-am putut continua somnul neintrerupt pana la dimineata..Nu stiu voi dar eu urasc perna de gravida, imi sta efectiv in 'drum', nu ma pot intoarce ca ma infasor in ea, daca ma tinge pe burta iarasi nu suport...poate n-oi avea eu modelul bun ca nu inteleg cum poate fi asa de neconfortabila...

24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Katy, poti incerca si oscilo.

Bubble si eu am perna din aia si e relativ ok. Imi e mai usor decat cu 3 perne, DAR, ma gandeam ca modelul ideal de perna de gravi (in opinia mea) ar arata asa: Patratoasa (ca o perna normala) in partea de jos pt tinut intre genunchi (mie acum mereu imi ajunge intre picioare cand de fapt o vreau intre genunchi), iar partea cealalta, in sus, sa nu fie tubulara ci mai plata nitel ca sa o poti baga sub burta. Nu stiu daca intelegeti ce descriu eu aici, over all ar arata ca un T intors Cred ca merg sa imi brevetez inventia

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Danku, tin pumnii sa gasesti buba mai repede si sa ii dai in cap cu tratament. Numai de asta nu aveai nevoie. Sa stai linistita, da?

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 26+ cu Eduard

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Danku, ti ce ti-au iesit mari? Cumva leucocite si neutrofile? In general arata o infectie, dar dr meu a zis ca se intampla sa creasca in sarcina. eu am repetat uro si e ok si nu mi-am mai facut probleme. oricum o sa verific si parterul in curand

17+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

buna fetelor

mie nici facebok-ul nici DC-ul nu-mi merg...sper sa apara mesajul...pot scrie dar nu vad nimic din ce scrieti voi

va pup

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Sa-mi spui si mie te rog ce ai aflat, pentru ca nu mi-s clare doua chestii.
1. angajatorul a oprit banii dar nu a platit cotizatia. Cum demonstrezi ca ti s-au oprit banii aia?
2. chestia cu calculul valorii indemnizatiei pe lunile cat ai cotizat, dar impartit la 12, nu o stiam. Directorul casei de pensii iasi mi-a spus acum 3 saptamani clar ca trebuie sa am cotizate ultimele 12 luni, luna de luna, ca sa beneficiez de indemnizatie. Nici nu stiu unde sa ma duc sa mai intreb. Marius, de pe forum, lucreaza in domeniul juridic, si spune la fel, este obligatorie cotizarea pe ultimele 12 luni.

Asta cu adunatul pe lunile in care ai cotizat si impartitul la 12 o auzisem si eu pe undeva, dar nu mai stiu pe unde... ca sa zic cat de veridica era sursa... Cred ca trebuie verificata si posibilitatea asta.

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 20+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Eu zic sa cereti in scris de la Casa d epensii sau de sanatate o opinie. Pt ca asa sunt obligatii sa raspunda si daca e scris nu mai poate contesta nimeni. Asa daca intrebi un functionar poti ramane cu vorbele.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui carmen_76

Citat:

Solutia pe care am gasit-o de comun acord (vorba vine) cu Personalul a fost ca atunci cand voi face dosarul pt CIC sa faca ei o hartie speciala - nu stiu cum se cheama, sincer, o sa ma interesez iar sa iti spun, daca crezi ca te ajuta - care sa explice faptul ca pe ianuarie si august (la mine sunt doua luni cu probleme) contributiile au fost platite calup, in februarie si septembrie.
ce te sfatuiesc: mergi la Casa de Pensii si cere "desfasuratorul" cu plata contributiilor pe ultimele 12 luni, apoi, dupa ce vezi exact care e situatia, daca ai vreo luna "sarita", mergi la angajatopr si discuta cu el sa gaseasca o solutie. Nu e normal sa ii spui tu sa plateasca darile, dar nu e normal nici sa nu beneficiezi de indemnizatie pentru ca angajatorul face ceva ilegal.

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+

Referitor la plata indemnizatiei, am intrebat prin birou la mamici si tatici care sunt in acesta situatie (de a incasa indemnizatie) si se pare ca daca cu 12 luni inainte de nasterea copilului ai avut venituri impozabile, poti beneficia de indemnizatie. Adica, daca angajatorul a oprit taxele din salariul tau iar el nu a platit, tu nu ai nicio vina si ca urmare primesti indemnizatia. Si am mai aflat ca daca in acel an ai avut de fapt venituri doar pe 10 luni (exemplu), se face media pe aceste luni raportate la 12 luni cat trebuia sa cotizam si se aplica acel coeficient de la stat si iese valoarea indemnizatiei.
Sper sa fie ok asa, dar pentru mai multa siguranta eu o sa ma duc la mine la primarie si la casa de sanatate ilfov sa intreb ce si cum. Imi iau liber intr-o zi si gata

Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :)

Sa-mi spui si mie te rog ce ai aflat, pentru ca nu mi-s clare doua chestii.
1. angajatorul a oprit banii dar nu a platit cotizatia. Cum demonstrezi ca ti s-au oprit banii aia?
2. chestia cu calculul valorii indemnizatiei pe lunile cat ai cotizat, dar impartit la 12, nu o stiam. Directorul casei de pensii iasi mi-a spus acum 3 saptamani clar ca trebuie sa am cotizate ultimele 12 luni, luna de luna, ca sa beneficiez de indemnizatie. Nici nu stiu unde sa ma duc sa mai intreb. Marius, de pe forum, lucreaza in domeniul juridic, si spune la fel, este obligatorie cotizarea pe ultimele 12 luni.
Acum...intrebarea mea este, avem amandoua acelasi statut? Adica am depasit varsta de 26 de ani si suntem salariate? Ca pentru studenti de exemplu, se aplica alte reguli, si atunci nu are rost sa ne "certam" pe aici si sa cerem info una de la alta :)))

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+

Suntem amandoua in aceeasi situatie, de salariate
Su cred ca ce discutam noi aici si ne dam cu parerea este o cearta, e doar o confuzie pe care este foarte bine ca o discutam acum ca sa stim in ce situatii putem sa fim la momentul respectiv.
Cred ca ne agitam noi prea mult si nici macar nu am depus dosarul ca sa vedem ce se intampla.
Acum sa raspund si la intrebari:
1.lucrezi in baza unui contract in care scrie un salariu. Banii ii primesti in baza unui fluturas sau daca nu, sunt virati intr-un cont. Atunci, se scoate un extras de cont si oricum la dosar e necesara o adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni .... din ele reiese cat ai primit ... deci netul primit confor extras cont/adeverinta de venit este rezultat din brutul din contract din care se scad taxele .... este evident, nu?
2. dosarul se depune la Direc#539;ia de Protec#539;ia Copilului #537;i Asisten#539;#259; Social#259; pe raza sectorului unde ai domiciliul cred ... cel mai bine acolo vezi ce acte trebuiesc la dosar; de exemplu la sectorul 3 Bucure#537;ti gasesti aici:http://www.printesaurbana.ro/wp-content/uploads/2012/06/acte-dosar-indemnizatie.jpg

sper ca ne-am mai clarificat, daca nu....eu zic sa intrebam fiecare unde avem docmiciliul si vedem ce si cum...oricum mai este pana atunci si nu are niciun sens sa ne stresam acum .... mai ales ca nu am facut dosarul si nici nu stim ce ne trebuie exact...iar la ghisee e cate o tanti sau un nenea care isi da cu parerea si interpreteaza legea cum doreste, mai aels cand este interpretabila

Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :)

Mergi la inceput