Bulgarasi de ianuarie/februarie 2013 (cap. 24)
Raspunsuri - Pagina 14
carmen_76 spune:
Cine ma poate ajuta cu o informatie ... pentru program redus cine trebuie sa imi dea hartie, medicul de familie sau ginecologul?
Am sunat azi la MF si mi-a spus ca imi trebuie hartie de la ginecolog si apoi imi da ea o hartie ... asa e?
Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :)
carmen_76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Blue_sea Carmen, mie mi-a dat MF. Fara nici o hartie de la gineco. 24+ |
si mie de ce nu o fi vrut sa imi dea?
Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :)
Aurorra spune:
buna fetelor,
va las cateva lincuri cu legile privitoare la programul redus pentru gravidute si modul de acordare a indemnizatiei
http://legeaz.net/text-integral/oug-96-2003-actualizata-2011-legea-protectiei-maternitatii-la-locurile-de-munca
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_111_2010_concediul_indemnizatia_lunara_cresterea_copiilor_ordonanta_urgenta_111_2010.php
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_132_2011_aprobare_oug_111_2010_concediul_indemnizatia_lunara_cresterea_copiilor.php
Ceea ce va pot spune eu sigu,pentru ca tocmai am avut o colega care a plecat in crestere copil si am ajutat la completarea dosarului, este faptul ca e sigur si musai ca sa ai cotizate la stat ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ca sa poti beneficia de indemnizatie! Nu se accepta 9, 10 11 luni. Asa cum scrie si in lege beneficiaza de indemnizatie persoana care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului a realizat venituri supuse impozitului pe venit: "Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara. (OUG 111/2010)" Sunt si cateva exceptii care sunt mentionate in aceeasi ordonanta. Bine incepand de la 1 oct 2012 indemnizatia va fi in cuantum de 85% din venitul net, dar conditiile de acordare nu se modifica.
Sper ca vor fi de folos informatiile, dar pentru linistea voastra mergeti la Agentiile Pentru Prestatii Sociale, parca asa se numeste, de unde apartine fiecare si solicitati informatii. Poate stiu ei ceva nou sau o fi lucrand dupa alte metode.
In alta ordine de idei, maine o sa mergem la controlul si eco lunar sa vedem ce mai face bebelinul misccios, daca torul e ok, sper sa fie. In rest ne desfasuram timpul intre gradi, munca si casa.
Va doresc o zi buna si usoara.
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana_55 Danku, ti ce ti-au iesit mari? Cumva leucocite si neutrofile? In general arata o infectie, dar dr meu a zis ca se intampla sa creasca in sarcina. eu am repetat uro si e ok si nu mi-am mai facut probleme. oricum o sa verific si parterul in curand |
-proteina c reactiva 24 si trebuie sa fie mai mica de 5
-fibrinogen 650 si trebuie sa fie mai mic de 400 (pe 6 sept era 460)
Din Hemograma:
-nr leucocite 17 si trebuie sa fie mai mica de 10
-neutrofile, monocite, largimea distributiei leucocitare mai mari decat trebuie
-hemoglobina erotrocitara medie, concentratia medie HB/eritrocit mai mici decat trebuie
conlcuzie: leucoictoza cu neutrofilie si monocitoza; hipocromie
recomndare: dozarea feritinei
Cocluzia medicilor de pana acum: am un inceput de anemie, dar hemograma este modificata oricum in sarcina. Nu prea ma ingrijoreaza asta.
Deci in momentul asta sunt suspecta de inflamatie sau infectie. De abia astept sa vad cum ies recoltarile din col si sa vad ce spune si gine 2 despre asta. Poate imi da el de cap. Nu e asa agitat ca gine 1 si ma linisteste si pe mine.
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dankutza
-proteina c reactiva 24 si trebuie sa fie mai mica de 5 -fibrinogen 650 si trebuie sa fie mai mic de 400 (pe 6 sept era 460) Din Hemograma: -nr leucocite 17 si trebuie sa fie mai mica de 10 -neutrofile, monocite, largimea distributiei leucocitare mai mari decat trebuie -hemoglobina erotrocitara medie, concentratia medie HB/eritrocit mai mici decat trebuie conlcuzie: leucoictoza cu neutrofilie si monocitoza; hipocromie recomndare: dozarea feritinei Cocluzia medicilor de pana acum: am un inceput de anemie, dar hemograma este modificata oricum in sarcina. Nu prea ma ingrijoreaza asta. Deci in momentul asta sunt suspecta de inflamatie sau infectie. De abia astept sa vad cum ies recoltarile din col si sa vad ce spune si gine 2 despre asta. Poate imi da el de cap. Nu e asa agitat ca gine 1 si ma linisteste si pe mine. cu 20+ ... si am ajuns la jumatate |
de pe site-ul synevo:
La gravide fibrinogenul este crescut in mod fiziologic2. Niveluri crescute pot fi intalnite la fumatori6. http://www.synevo.ro/fibrinogen/
in sarcina apare leucocitoza usoara, iar neutrofilia se accentueaza odata cu apropierea termenului; de asemenea, in timpul travaliului apare neutrofilie uneori pronuntata, cu normalizarea valorilor dupa 4-5 zile si asociata cu eozinopenie. de aici http://www.synevo.ro/hemograma/
la anemie nu ma bag, dar cu inflamatia stai linistita, este absolut fiziologica in sarcina, de la inceputul sarcinii. la synevo mai au o brosurica in care se prezinta principalele analize de sarcina, iar pe ultima pagina sunt indicate variatiile normale ale parametrilor in perioada sarcinii, pe fiecare trimestru; pe site insa nu o vad.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+
ioana_55 spune:
Da, despre fibrinogen si eu stiam ca poate creste in sarcina
17+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
dankutza spune:
Multumesc fetele.
Sunt curioasa ce zice Haiduc despre asta. Oricum, nu strica sa ma caut si pe la parter, desi cred ca nu am nimic, sau ceva minor, mai repede. Nu m-am cautat din decembrie.
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate
vikisor spune:
buna fetelor azi am fost la analize si la eco la polizu si mi-au iesit IR-urile pe partea stanga marite si mi-a dat aspenter sa iau pana in saptamana 30 cand ma duc iar la control si cica vrea sa ma interneze sa ma tina sub observatie
26+ cu printesa
majia spune:
Viki, imi pare rau. Cat de mare a iesit? Eu din cate stiu daca pe partea dreapata e ok, atunci nu e asa grav.
lui Tudor si 24+ cu