Bulgarasi de ianuarie/februarie 2013 (cap. 24)
Raspunsuri - Pagina 11
xtraordinary spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carmen_76
Nu pot sa cred ca noua nu ne mai da indemnizatie daca nu cotizam 12 luni legate si anterioare sarcinii, iar la cei care nu au venituri le da minimul de 600 lei ... asta e discriminare cred eu. Oare eu ca am schimbat joburile si am pauza o saptamana pe 2012 inseamna ca exista riscul sa nu mai primesc indemnizatie? Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :) |
Nu, Carmen, problema apare atunci cand la CAS iti apare o luna sau mai multe cu contributii neplatite. Eu am primit tarziu actele dar am auzit ca 10 zile sau mai putin nu conteaza. Inca n-am gasit o metoda de plata a lunilor lipsa. Culmea ca la sarcina anterioara nu lucram, mi-am facut asigurare medicala personala si n-am avut zile lipsa.
Am auzit si de cazuri in care credeau ca au toate lunile platite si s-au trezit fara indemnizatie. Trebuie verificat neaparat inainte de a intra in prenatal.
Mie mi se pare absurd, mai ales ca lucram nu stam degeaba. Ar trebui schimbata cumva legea...
Mys spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dankutza
marti 15.30 - 21.00, joi 13.00 - 21.00, vineri 13.00 - 20.00 (alternativ) cu 20+ ... si am ajuns la jumatate |
Carmen = Mercic, programul e cel de pe site sau l-ai intrebat tu pe dr, eu stiu de la receptie ca medicul nu vine tocmai cand scrie pe site ...
Am venit si noi cu Matei de la spital ceva mai devreme, gatit, papat, baita si nani bebe. Lui Matei i-am predat urina/24h pt analize catecolamine (markeri tumorali) si i-au facut CT, din pacate pana ne-am vazut cu drita inca nu a fost gata interpretarea deci mai avem de asteptat, opinia ei a fost ca nu ar exista modificari la nivelul restului tumoral(dupa ce a vazut si ea filmul de la CT), deci Matei e "perfect" DAR asteptam parerile radiologilor! ca sa fim siguri.
Legat de celule stem ne-a zis ca nu imi recomanda dar nah, in Franta e sistem public nu privat; se recolteaza de la toate gravidele si se doneaza catre banca de stat, (deci noi suntem depaaaaaaaarte) - asa ca am scapat de o cheltuiala :D
Suntem mai linistiti putin, putem sa reluam si grila de vaccinare (Matei a intrerupt de la 2 luni vaccinarile) si asteptam urmatoarele consultatii de saptamana asta.
Bebelina tot imi da kickuri, in special de la cola , la cafea nu are pb de comportament
lui Matei (15.12.2010) si 24+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
pisigri spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui carmen_76
Si daca angajatorul nu plateste la timp darile la stat, eu ce fac? Am inteles ca la mine la job cam asa e, le cam intarzie ... si chiar mai multicel Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :) |
Asa e si la mine, in principal din cauza ca se lucreaza mult pe contracte de cercetare a caror finantare vine in transe, asadar se si plateste in transe, DESI departamentul de resurse umane-contabilitate-personal AR PUTEA daca nu i-ar fi lene sa plateasca defalcat. Pentru ca am avut exact aceasta problema la primul copil, al meu sot si-a bagat picioarele la un moment dat, nici eu nu mi-am permis sa fac valuri la vremea aia (desi directorul Casei de Pensii si niste sefi de pe la Directia de Asistenta Comunitara la care am fost in audienta mi-au spus ca pot actiona in instanta si as castiga). Acumsituatia se repeta intrucatva, dar am fost iar in audienta la Casa de Pensii si ei au gasit o solutie perfect legala....pe care au "descoperit'o" mistrios si angajatele de la Personal, cam la jumatate de ora dupa ce le-am spus ca de data asta nu mai am nimic de pierdut si am timp si rabdare sa dau in judecata institutia. DAR eu INTR_ADEVAR nu am nimic de pierdut si pot actiona in instanta....lucru care nu este dorit aici unde lucrez
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+
carmen_76 spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui pisigri
Asa e si la mine, in principal din cauza ca se lucreaza mult pe contracte de cercetare a caror finantare vine in transe, asadar se si plateste in transe, DESI departamentul de resurse umane-contabilitate-personal AR PUTEA daca nu i-ar fi lene sa plateasca defalcat. Pentru ca am avut exact aceasta problema la primul copil, al meu sot si-a bagat picioarele la un moment dat, nici eu nu mi-am permis sa fac valuri la vremea aia (desi directorul Casei de Pensii si niste sefi de pe la Directia de Asistenta Comunitara la care am fost in audienta mi-au spus ca pot actiona in instanta si as castiga). Acumsituatia se repeta intrucatva, dar am fost iar in audienta la Casa de Pensii si ei au gasit o solutie perfect legala....pe care au "descoperit'o" mistrios si angajatele de la Personal, cam la jumatate de ora dupa ce le-am spus ca de data asta nu mai am nimic de pierdut si am timp si rabdare sa dau in judecata institutia. DAR eu INTR_ADEVAR nu am nimic de pierdut si pot actiona in instanta....lucru care nu este dorit aici unde lucrez IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+ |
si atunci care ar fi solutia ca sa obtinem indemnizatia? ca nu am muncit pana acum ca sa nu primesc un drept care pana la urma e al meu si nu ar trebui sa fie decis de un angajator rau platnic...doar nu o sa ma duc la angajator si sa ii zic sa plateasca darile ca sa imi iau eu indemnizatia ce situatie
Carmen cu ... si am intrat in saptamana 23 :)
mami_papatot spune:
Buna dimi burtici!
Ei bine, daca sunt aici inseamna ca am supravietuit week-end-ului: 3 nunti decorate sambata - este, 1 nunta decorata duminica - este, participat la 1 nunta sambata , plecat la 22;00 - este, participat la a doua nunta sambata, plecat la 6 dimi , este ... avut rochie frumoasa - este, coafat - este si asta. Am petrecut frumos de mi-a iesit pe nas, am mancat ca purcelul 2 aperitive si ieri cica m-am refacut ... de unde atata refacere, am avut si intalniri,mai am si azi de la 15;30 la cine stie cat dar vine el si postul si sa vezi atunci hibernare si cum ma bag eu cu placintica mea, la rumenit.
V-am ascultat sfaturile, am bagat oscillo si odihna martea si miercurea tecuta, mi-am revenit cat de cat cu raceala, macar ma bucur ca nu am facut febra ... v-am ascultata si cu morfo si mi-am mai amanata programarea cu o saptamana ... deci, joi 11 oct ma duc sa vad daca am ramas cu fetita sau ne-a mai crescut ceva pe acolo ...
la capitolul indemnizatii sunt fara bataie de cap, nici nu da, nici nu rimesc nimic de la stat asa ca eu ma voi multumi cu aia 200 ron pt bebe sau cat or mai fi ... am sa ma lafai in ei si am sa-i toc ana la ultimul banut ...
Va las acum si fug sa fac niste ordinica, la noi e ca dupa bombardament ...
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 19+ cu Placintzica
pisigri spune:
Solutia pe care am gasit-o de comun acord (vorba vine) cu Personalul a fost ca atunci cand voi face dosarul pt CIC sa faca ei o hartie speciala - nu stiu cum se cheama, sincer, o sa ma interesez iar sa iti spun, daca crezi ca te ajuta - care sa explice faptul ca pe ianuarie si august (la mine sunt doua luni cu probleme) contributiile au fost platite calup, in februarie si septembrie.
ce te sfatuiesc: mergi la Casa de Pensii si cere "desfasuratorul" cu plata contributiilor pe ultimele 12 luni, apoi, dupa ce vezi exact care e situatia, daca ai vreo luna "sarita", mergi la angajatopr si discuta cu el sa gaseasca o solutie. Nu e normal sa ii spui tu sa plateasca darile, dar nu e normal nici sa nu beneficiezi de indemnizatie pentru ca angajatorul face ceva ilegal.
mami_papatot spune:
F5 F5 F5 Slabut de tot fetelor ... pe unde ati disparut ?
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 19+ cu Placintzica
Blue_sea spune:
Bonjurica!
Eu lucrez de acasa azi pt ca prego-mobilul e in service
Am o groaza de treaba, oameni care abia asteapta sa o dau in bara si un bebe care danseaza pe Mozzart
24+
dankutza spune:
Mys programul l-am luat dupa net. Cred ca cel mai bine suni la receptie sa vezi cand vine la clinica. Eu vreau dupa intalnirea asta, sa-l agat cand e de garda. Prima intalnire e importanta. Ma gandesc ca-i bag 1 mil in buzunar si gata. Bine, daca face eco, plusez. Pe garda ar trebui sa fie mai linistit nitel. Cred eu, numai ca stiu ca face 2 garzi maxim pe luna. Adica asa facea. Nu stiu cum o sa fac cu el, dupa inatlnirea asta.
Felicitari pentru Matei si pt suturi incasate.
Aveti si voi dreptate cu tensiunea asta. AM facut o manie. Sufar de scenarita ce-i drept. Nu puteti sa credeti ce am in minte. Numai prostii. Ideea e ca ieri m-am trezit cu 12/8. M-am enervat la munca, desi incerc sa ma educ, totusi asta imi este firea. Iau foc imediat. Si asa am facut 14/9,5. La culcare aveam 13,5/8. M-a si speriat ieri o colega cu tensiunea mare in sarcina. In fine...
Azi mi-am luat rezultatul de la analize si m-a gasit cu Proteina C reactiva 24 si trebuie sa fie mai mica de 3, fibrinogen 600 si trebuie maxim 400 si ca as avea o oarecare anemie. Se pare ca am o infectie pe undeva. Asa ca trebuie sa ma controlez la parter, ca poate acolo ar fi ceva. Nu am problene cu dantura. Urocultura inca se lucreaza. Sumarul de urina a iesit fara proteine. Ma gandesc ca ori imi gaseste ceva in urina ori la parter. Si ce speram ca scap de cracit.
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate
pisigri spune:
dankutza, parametrii care indica inflamatie cresc fiziologic in sarcina. Daca laboratorul nu ti-a dat intervalul de valori normale pentru gravide, si intervalul pentru oameni "normali" e foarte posibil ca ginecologul sa considere rezultatele tale ca fiind bune