Va rog, un sfat!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Oana, imi pare rau sa aflu ca iar aveti probleme. Din pacate, odata facuta enterocolita, trebuie sa aveti grija toata viata.

Voi posta acest mesaj de cate ori va fi nevoie!

Regimul standard pentru bolile de burtica:

Primele 2 zile:

- covrigei, sticksuri, paine prajita, biscuiti simpli (fara crema), telemea vaca, branza proaspata de vaca, supa/piure de morcovi apoi supa/piure din radacinoase, carne pui/vitel fiarta, FARA ZEAMA DE LA CARNE!!! In supa poti pune sare; normal sarat.
- orez fiert, macaroane cu branza, mamaliguta cu branza vaca/telemea, banane, mar copt, fructe din compot facut in casa, mar copt+banana+branza de vaca.

Din a 3 a zi are voie iaurt simplu.
Din a 4 zi are voie ou fiert tare.
Din a 5 a zi are voie: piure cartofi cu unt/margarina, cartofi natur+lamaie, pui la gratar, supa de pui, cascaval.

LAPTE FARA LACTOZA TIMP DE 7 ZILE!!! Apoi se revine treptat la laptele obisnuit. Ex: prima zi: 3 masuri fara lactoza+1 normal, a 2 a zi: 2 masuri fara lactoza+2 normal.

INTERZIS: snitel, kiwi, portocale, prajeli, mazare, fasole, smantana, cartofi prajiti.

Obligatoriu: 5-7 PIC/ZI, 5 ZILE, DE VIT C, puse in lapte/ceai.

De baut: apa, fiarta si racita, ceai de menta/menta+musetel, eventual, indulcit cu glucoza pulvis (scrie pe prospect cat se da, in functie de varsta).

In acelasi timp se da si calciu carbonic, un varf de lingurita, de 3 ori/zi, diluat in lapte/ceai. Se gaseste in farmaciile cu laborator, de ex Dona si costa maxim 2 lei.

Imi permit sa te "cert". Gresesti pentru ca il duci in continuare in colectivitate, fiind bolnav, deoarece enterocolita e transmisibila. Ok, poti spune ca sunt si alti copii bolnavi, dar cat timp parintii continua sa ii duca la cresa/gradi, e un cerc vicios.

Inca un lucru, valabil in general:

Cand au probleme cu burtica, NU dati copiilor fructe/legume CRUDE, pentru ca fermenteaza! De aici gazele si durerile de burtica.

Sanatate multa puiului!

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu inteleg usurinta cu care recomanda unii useri altora sa retraga copilul din colectivitate.
V-ati pus problema ca poate are servici, ca poate nu-i da nimeni CM a la long, ca sunt angajatori care la 2-3 cereri de CM nu se sfiesc sa te dea afara, ca poate nu are cu cine lasa copilul?
Zau, hai sa dam sfaturi pe subiect: ce regim, ce medicament, ce dr, etc.
Cat despre faptul ca e contagios, tocmai a spus ca a terminat antibioticul, dar ca mai face moale, nu ca are diaree si febra!
Nu e un capat de tara o amarata de enerocolita. O fac majoritatea copiilor cand intra in colectivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Eu nu inteleg usurinta cu care recomanda unii useri altora sa retraga copilul din colectivitate.
V-ati pus problema ca poate are servici, ca poate nu-i da nimeni CM a la long, ca sunt angajatori care la 2-3 cereri de CM nu se sfiesc sa te dea afara, ca poate nu are cu cine lasa copilul?

Roli si eu am fetita de aceeasi varsta ca baietelul Oanei si nu mi-ar trece prin cap sa o retrag de la gradinita indiferent cat de mult se imbolnaveste. Si sincer, nu ma astept la un an linistit cu hiper-reactivitatea ei bronsica.
Diferenta intre mine si Oana, e ca eu nu ma panichez la orice problema si incerc sa rezolv cu calm orice situatie. Bine, imi mai sare si mie mustarul cand ajung la spital (de 2 ori pana acum) si vad medicii ca se grabesc cu antibioticul fara sa fi venit analizele. Dar ii pun frumos la punct si le arunc seringa la gunoi. Nu zic, ca atunci cand mi se prescrie ambulatoriu antibiotic, il fac uitat pana nu vin analizele sa-mi confirme necesitatea lui.
Oana nu e genul, pe o parte super-dramatizeaza orice problema minora si la cum o vad, intuiesc ca, copilul tot pe acasa va sta mai mult anul asta decat la gradinita. Imunizarea pe care si-a propus ea sa o faca e cam floare la ureche pe langa cate antibiotice a inghitit baietelul ei pana acum.
Trebuie sa ne gandim si la copil cand vorbim de gradinita, nu toti sunt la fel, nu toti trec usor peste virozele primului an...dar are tot dreptul sa incerce si sper sa si reuseasca. Probabil la asta s-a referit Histamina cand si-a dat cu parerea.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Zau, hai sa dam sfaturi pe subiect: ce regim, ce medicament, ce dr, etc.
Cat despre faptul ca e contagios, tocmai a spus ca a terminat antibioticul, dar ca mai face moale, nu ca are diaree si febra!
Nu e un capat de tara o amarata de enerocolita. O fac majoritatea copiilor cand intra in colectivitate.

Eram sigura ca la un moment dat va sari cineva... :-(
Nu vreau sa isc polemici, doar imi spun punctul de vedere.

Draga mea,

Eu sunt unul din userii care recomanda tinutul copilului acasa, cat timp are o boala contagioasa. Stii de ce? Pentru ca sunt mama, nu doar un user, iar copila mea, s-a imbolnavit din cauza altui copil, dus asa, pe sest, cu enterocolita cu rotavirus.. Ai idee macar ce inseamna rotavirus? Ai idee cat de grav este ce a facut mama respectiva, cati copii a imbolnavit? Ai idee macar cat de mult a suferit fetita mea, cate zile de spitalizare a necesitat, cate perfuzii cumplit de dureroase, si tratament din 3 in 3 ore? Ai idee cum e sa petreci sarbatorile in spital?

Stii ce inseamna sa ajungi sa iti operezi copilul de otita, din cauza unor parinti care isi duc copii plini de viroze, bronsite si tot tacamul?

Nu. Sunt convinsa ca habar nu ai, dar te grabesti sa acuzi.

Crede-ma, eu nu sunt genul care sa vreau ca langa copilul meu perfect sanatos, sa fie adus altul cu ceva contagios. Nu vreau ca puiul meu sa sufere si nu cred ca sunt exagerata dorindu-mi acest lucru.

La noi la gradi vad zilnic multi parinti care ocolesc cabinetul, desi e obligatoriu controlul. De cateva zile vad un baietel, la alta grupa, cu o frumusete de muci verzi, lungi pana la gura si care tuseste cumplit.

Poate tie ti se pare normal sa duci copilul la gradi in starea asta, mie nu.

P.S.: Eu am dat si regim, nu doar sfaturi.

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Doamne, cat ma bucur eu de gradinita terorista cum mi s-a spus anul trecut. La noi nu are cum ocoli controlul ptr ca asistenta sta langa usa de la intrare in fiecare dimi si se uita la copii in gat si la ochi , pune mana pe ei.
Plus ca in timpul zilei daca educ i se pare ceva o cheama imediat si nu primeste copii cu muci excesivi, cu tuse, cu febra, cu diaree etc.
Da, parintele acela poate nu-si poate lua CM, nu-si permite bona etc, dar ma gandesc ca n-au facut copilul in ideea ca-l paseaza la cresa/gradi no matter what.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Oana, stiu cat de greu ti-a fost cu puiul si cate griji iti faci, nu vreau decat sa te incurajez un pic povestindu-ti experientele noastre.
Din punctul meu de vedere, cel mai important e ca tu sa ai moralul sus, si sa reusesti cat de cat sa te tii pe tine pe linia de plutire, psihic mai ales. Pentru ca in felul asta vei putea fi langa puiul tau transmitandu-i si calm si bunastare sufleteasca care ii sunt la fel de importante si de ajutor in lupta cu boala. Desi sunt sigura ca iti plange sufletul cand il vezi ca se chinuie, daca vrea sa doarma pe tine si tu reusesti sa-i povestesti ceva frumos sau sa-i canti ... se linisteste si el si reuseste sa se odihneasca si sa se mai recupereze.

Oricand intra in colectivitate, la orice varsta, copiii au sistemul imunitar bombardat cu tot felul de provocari. De la bolile copilariei pana la rotavirusi si cine stie ce ale animale. Dar pe masura ce tot duc lupte d-astea, li se imbunatateste raspunsul imunitar. Ii mai ajutam cu imunostimulatoare ca sa ajutam un pic organismul, dar adevarata rezistenta o dobandesc prin "antrenamente de lupta" cu bolile.

Pe cand eram in tara, al meu a luat rotavirus de la o fetita in parc, care i-a stranutat pe fata ... ghinion. Febra, voma, diaree, deshidratare, dus la doctor, regim, antibiotice prescrise ... nopti albe. Chiar atunci impachetam sa venim aici, eram in brate cu un pui de 3 ani epuizat de zile de voma, cu biletele de avion in mana ... si-am plecat. Inconstienta vor spune unele mamici.
Am ajuns la noua casa, mers la urgenta. Recomandari: coca cola (de am facut ochii cat cepele cand am auzit) pentru oprit diaree, covrigei sarati si grisine si din momentul in care cere el ... dar orice de mancare, ca simte singur. Al meu a vrut para ... a trait doar cu pere cateva zile. La urmatoarele ture de rotavirus luate de la gradi ... la fel doctor, coca cola, biscuiti sarati si covrigei.
Sa-ti spun cum a fost cand a luat gripa porcina ... intre timp el si-a mai imbunatatit imunitatea, oricum o are buna, dar la el a durat 3 zile, la mine 3 saptamani si sincer am crezut ca mor la un moment dat atata fuse de rea. Dar acum avem imunitate naturala, pentru viitoarea gripa porcina cand o veni ea peste 50 de ani.

Tot ce vreau sa-ti spun cu povestile mele interminabile despre fiu-meu este ca sa ai incredere, ca pe masura ce se antreneaza imunitatea lui va trece mult mai usor peste episoadele astea rele, ca merita sa ai incredere in copil cand cere ceva pentru ca are un simt al lui de conservare pe care noi adultii il ignoram prea usor.

Si o ultima observatie la ce s-a mai scris: fructele mancate corect adica pe stomacul gol si fara a fi insotite de alte adaosuri (gen biscuti, iaurt si alte prostii) nu fermenteaza, nu baloneaza si nu fac rau. Din contra sunt sursa naturala nu doar de vinamina ci si de hidratare. Fructele nu se mananca nici ca desert si nici ca aperitiv, se mananca pe stomacul gol si dupa ele se asteapta 2 ore pana la urmatoarea gustare.
Combinatii alimentare care baloneaza sunt in schimb cele bazate pe cartofi.

viperisme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Oana, revin sa-i urez sanatate multa lui Iustin si tie multa rabdare si curaj! Foarte bine ca l-ai dat la cresa, se va dezvolta bine acolo intre copilasi si va avea parte de alti stimuli decat acasa. Toti copiii in primul an de colectivitate se imbolnavesc mai des, iar in strainatate nu e considerata treaba asta asa o tragedie ca si la noi, face parte din normal.

Tu ai fost o mamica mai panicoasa decat media si in plus ai parte de niste pediatri mai de moda veche care sar imediat cu antibioticul pe copil. Trebuie sa incerci in perioada asta, primele luni de colectivitate, sa nu ii dai imediat antibiotic, pentru ca nu ar face decat sa-i slabeasca imunitatea.

Ai incercat marul copt? I-a placut?

Mergi la inceput

Eu nu am acuzat pe nimeni. Am spus doar ca nu inteleg aceste sfaturi de retragere din colectivitate, intrucat cred ca fiecare parinte isi da seama cand trebuie sa tina copilul acasa, daca starea lui e grava.
Cu ce ajuta acest sfat? Gaseste maine pe cineva sa stea cu copilul?
Iar in situatia pe care o prezinta Oana, copilul nu mai are motiv sa stea acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Doamne, cat ma bucur eu de gradinita terorista cum mi s-a spus anul trecut. La noi nu are cum ocoli controlul ptr ca asistenta sta langa usa de la intrare in fiecare dimi si se uita la copii in gat si la ochi , pune mana pe ei.
Plus ca in timpul zilei daca educ i se pare ceva o cheama imediat si nu primeste copii cu muci excesivi, cu tuse, cu febra, cu diaree etc.
Da, parintele acela poate nu-si poate lua CM, nu-si permite bona etc, dar ma gandesc ca n-au facut copilul in ideea ca-l paseaza la cresa/gradi no matter what.

Alexandra Maria
14.12.2007

Si la noi se uita asistenta in gat, asa pe hol la intrare in semiintuneric. Si crezi ca a vazut ca fiu-meu avea gatul in pioneze? Nu. Dimineata se simtea bine, dar gatul lucra. Pe la 11 a facut febra, era moale si educatoarea l-a dus in cabinetul asistentei, care s-a uitat de data aceasta cu atentie si lumina si ce sa vezi...a vazut puroiul pe care dimineata nu-l vazuse.
Ce vreau sa spun: controlul de la usa e vax.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna fetelor,Iustin e bine, de 2 zile mananca normal si e ff ok, merge la gradi si e fericit.Multumim tuturor pt sfaturi.Nu intentionez sa il tin acasa pt ca nu am cu cine sa il las si am un servici de care sincer nu imi vine sa ma las...Am sa il tin acasa daca se impune, dar atat timp cat toata lumea duce copiii cu "muci" eu nu il voi tine acasa ...Al meu nu a facut febra, nu sunt nebuna sa duc copilul daca sa simte rau, dar daca e vioi si nu da semne de boala zic ca e ok sa mearga..Raceala a trecut de la sine, fara niciun tratament.

Mergi la inceput