Va rog, un sfat!
Raspunsuri - Pagina 5
lavi02 spune:
Ma bucur ca e bine Iustin, de aceeasi parere sunt si eu privind gradinita.
Ce varsta are acum Iustin? La ce varsta l-ai dat la cresa si s- a adtat asa bine? Si eu ma gandesc sa o duc pe micuta mea ( a treia) la cresa de pe la un an jumate. Prima a fost la cresa, a doua cu bona si pe a treia tot la cresa as duce-o cand ma intorc la servici.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralcat Oana, stiu cat de greu ti-a fost cu puiul si cate griji iti faci, nu vreau decat sa te incurajez un pic povestindu-ti experientele noastre. Din punctul meu de vedere, cel mai important e ca tu sa ai moralul sus, si sa reusesti cat de cat sa te tii pe tine pe linia de plutire, psihic mai ales. Pentru ca in felul asta vei putea fi langa puiul tau transmitandu-i si calm si bunastare sufleteasca care ii sunt la fel de importante si de ajutor in lupta cu boala. Desi sunt sigura ca iti plange sufletul cand il vezi ca se chinuie, daca vrea sa doarma pe tine si tu reusesti sa-i povestesti ceva frumos sau sa-i canti ... se linisteste si el si reuseste sa se odihneasca si sa se mai recupereze. Oricand intra in colectivitate, la orice varsta, copiii au sistemul imunitar bombardat cu tot felul de provocari. De la bolile copilariei pana la rotavirusi si cine stie ce ale animale. Dar pe masura ce tot duc lupte d-astea, li se imbunatateste raspunsul imunitar. Ii mai ajutam cu imunostimulatoare ca sa ajutam un pic organismul, dar adevarata rezistenta o dobandesc prin "antrenamente de lupta" cu bolile. Pe cand eram in tara, al meu a luat rotavirus de la o fetita in parc, care i-a stranutat pe fata ... ghinion. Febra, voma, diaree, deshidratare, dus la doctor, regim, antibiotice prescrise ... nopti albe. Chiar atunci impachetam sa venim aici, eram in brate cu un pui de 3 ani epuizat de zile de voma, cu biletele de avion in mana ... si-am plecat. Inconstienta vor spune unele mamici. Am ajuns la noua casa, mers la urgenta. Recomandari: coca cola (de am facut ochii cat cepele cand am auzit) pentru oprit diaree, covrigei sarati si grisine si din momentul in care cere el ... dar orice de mancare, ca simte singur. Al meu a vrut para ... a trait doar cu pere cateva zile. La urmatoarele ture de rotavirus luate de la gradi ... la fel doctor, coca cola, biscuiti sarati si covrigei. Sa-ti spun cum a fost cand a luat gripa porcina ... intre timp el si-a mai imbunatatit imunitatea, oricum o are buna, dar la el a durat 3 zile, la mine 3 saptamani si sincer am crezut ca mor la un moment dat atata fuse de rea. Dar acum avem imunitate naturala, pentru viitoarea gripa porcina cand o veni ea peste 50 de ani. Tot ce vreau sa-ti spun cu povestile mele interminabile despre fiu-meu este ca sa ai incredere, ca pe masura ce se antreneaza imunitatea lui va trece mult mai usor peste episoadele astea rele, ca merita sa ai incredere in copil cand cere ceva pentru ca are un simt al lui de conservare pe care noi adultii il ignoram prea usor. Si o ultima observatie la ce s-a mai scris: fructele mancate corect adica pe stomacul gol si fara a fi insotite de alte adaosuri (gen biscuti, iaurt si alte prostii) nu fermenteaza, nu baloneaza si nu fac rau. Din contra sunt sursa naturala nu doar de vinamina ci si de hidratare. Fructele nu se mananca nici ca desert si nici ca aperitiv, se mananca pe stomacul gol si dupa ele se asteapta 2 ore pana la urmatoarea gustare. Combinatii alimentare care baloneaza sunt in schimb cele bazate pe cartofi. viperisme |
Asta-i tare!! Stii tu ca exact de la fetita aceea! Si-ai mai dus boala si peste hotare. Tz,tz,tz.
Alexandra Maria
14.12.2007
ralcat spune:
Dana_vio, desi incerc sa-ti inteleg atitudinea si ironia .... deloc fina, se pare ca la ora asta nu functionez prea bine. Dar presupun ca daca te-ai obosit sa-mi dai replica (desi total off topic) ... te-a facut sa te simti bine si in cazul acesta ma bucur pentru tine.
viperisme
oanap85 spune:
cat e de usor sa vorbesti:(
dar oare de ce nu va ganditi si la copiii aceia care tre sa se imbolnaveasca din cauza unuia?ca nu are cu cine sa-l lase inteleg si inca f bine dar de ce trebuie sa sufere si ceilalti copii ?
de ce oare nu va ganditi si mai departe de atat..poate ca cineva are mai multi copii acasa(ca in cazul meu)si daca se imbolnaveste unul se imbolnavesc toti..interesaza pe cineva daca am bani sa le cumpar medicamente?
de ce a trebuit eu sa-mi tin copilul acasa cand aveam fetita nou nascuta !!ptr ca la gradinita erau copii bolnavi si imi era frica sa nu ia cel mare si sa mi-o imbolnaveasca si pe cea mica..
de ce nu va ganditi si la ceilalti parinti?poate au acei copii frati mici care ii imbolnavesc si pe ei apoi ,
eu am trecut prin n raceli si rotavirus si mi-am vazut copilul in ultimul hal,am stat internata nici numai tin minte de cate ori incepand de cand aveau 1 luna de zile asa ca nu pot sa zic"lasa-l sa-si faca iminitate":(
asta inseamna sa-si faca imunitate?sa-l lasi intr-un grup de copii bolnavi?
nu toti sunt la fel de rezistenti,sunt copii care rezista f bine la boli dar sunt care ajung in spitale ,injectabil,in perfuzii,
de ce nu putem sa ne gandim si la altii si facem cum ne este noua mai bine?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
anya spune:
E greu sa-ti vezi copiii bolnavi, dar mucii, tusea si orice altceva in afara de febra si eruptie nu sunt motive de stat acasa. Inteleg ce zice Oana. Copilul meu de 3 ani incepea gradinita cand cel mic avea 3 luni. Mi-a adus acasa toti virusii pe care i-a gasit. Daca erau gratis...a luat si el . Asta nu m-a facut sa nu-l mai duc la gradinita. Cand a venit vremea pt gradinita la cel mic...surpriza! Copilul nu se imbolnavea atat de repede ca ceilalti (la un moment dat ramasesera 5 valizi intr-o grupa de 30). Cred ca in 4 ani de gradinita a lipsit pe motive medicale vreo 3 saptamani. De ce? Pentru ca se imunizase de mic, ca altfel e destul de "tantar" . Anul trecut, grupa pregatitoare fiind, a facut inot zilnic. Pe cel mai zdravan viscol sau ger el a fost la bazin. Nu a facut nici-o otita si raceala cu febra a facut o singura data, prin mai .
ralcat spune:
Oana, dar n-a zis nimeni ca e usor, si nici nu s-a bucurat nici una dintre noi cand i s-a imbolnavit copilul. Dar daca nu reusim noi, ca adulti sa ne linistim un pic si sa vedem si partea buna a bolilor copilariei ... ce facem? Ne dam cu capul de pereti?
Sincer, eu asta incerc, ca sa nu ajung genul de mama care tine copilul in clopot de sticla ca sa nu ia cine stie ce (mai ales ca la cat sunt de obsedata de igiena si curatenie luna ... promit sa ajung o pacoste). Incerc sa mai vad ca in felul asta se antreneaza sistemul imunitar, ca in viitor va reactiona mai putin violent pentru ca deja incepe sa-si formeze mecanismele de aparare care fara sa fie provocate de o boala singure nu apar.
Cred ca de fapt suntem toate la fel de afectate de bolile si suferinta copiilor nostri, doar ca fiecare are felul ei de a gestiona si comunica asta.
viperisme
m_ella2005 spune:
E greu sa-ti vezi copiii bolnavi, dar mucii, tusea si orice altceva in afara de febra si eruptie nu sunt motive de stat acasa.
De acord, nu sunt motive de stat acasa pentru cei mari care se presupune ca au un sistem imunitar bine dezvoltat. Dar, la varste mici, mucii, tusea si orice altceva sunt motive care, din bun simt, sa te determine sa faci un drum pana la cabinetul medical si sa ceri aviz pentru a-l duce iar in colectivitate.
Nu este normal sa expui in mod constient si nepasator alti 20 de copii la simptomele copilului tau doar pentru ca al tau nu sta lat in pat cu febra si eruptii. De unde stii tu ca mucii si tusea copilului tau nu vor produce complicatii grave unui alt copil de aceeasi varsta sau mai mic?
Daca nu vrei sa-ti tii copilul acasa pana isi revine, foarte bine, scoate-l la plimbare, du-l in parc, la bunici, dar nu-l du la alti copii mici sau mai rau, intr-un colectiv, fara avizul medicului.
histamina spune:
eu am o nedumerire fantastica:
parintii care considera ca trebuie sa duci copilul cu muci si tuse la cresa/gradi/scoala,ar accepta ca ,avand copilul sanatos, sa vine altul sa i-l imbolnaveasca?ar accepta constient sa le fie rau copilului lor pt ca altcineva considera ca e firesc sa il duca in colectivitate pe strumful bolnav?
monicabo spune:
Histamina
La varsta scolara, copiii se prespune ca au sistemul imunitar mai dezvoltat decat un copil de cresa/gradinita.
Si in plus de asta, la scoala este mai greu cu lipsitul, nu mai merge ca la orice muc si putina tuse, sa stai acasa 2-3 zile... Ei au lectii, pierd ritmul, si tot lor le vine greu sa recupereze... La gradi nu e nici o problema acest aspect Nu-i vorba de scutire, ca se da si rezolvi...
Tin minte perfect ca lipseam de la scoala doar la boli contagioase (2-3 saptamani, sau cat era perioada recomandata), sau in caz de febra, stari de voma, 2-3 zile, 1 saptamana maxim.
Tin minte f clar, la o boala contagioasa, cand a trebuit sa stau acasa vreo 20 de zile in total, cu toate ca poate pe moment ma bucurasem ca scap de ore si de lectii, cand eram spre vindecare si eram in perioada de convalescenta, ma apucasem cu mama sa parcurg cat de cat materia predata pana atunci, Doamne, ce greu mi-era!! Tin minte ca imprumutam caiete de pe la colegi, si cum nu erau copiatoare pe vremea aia, trebuia intr-un timp limitat sa transcriu din ele ce era de transcris, ca-i trebuia si copilului caietul ala, nu puteam sa-l tin prea mult
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina eu am o nedumerire fantastica: parintii care considera ca trebuie sa duci copilul cu muci si tuse la cresa/gradi/scoala,ar accepta ca ,avand copilul sanatos, sa vine altul sa i-l imbolnaveasca?ar accepta constient sa le fie rau copilului lor pt ca altcineva considera ca e firesc sa il duca in colectivitate pe strumful bolnav? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Histamina, aici copiii fara febra sunt primiti in colectivitatioticul e. Nu sunt considerati bolnavi ca au muci si tusesc. A mea a tusit cateva luni bune. Nu avea nimic, ca am fost cu ea la doctor, am facut raza etc. Intr-o buna zi s-a oprit. Trebuia sa o tin acasa?
La otite medicul le da antibioticul de luat seara si dimineata, tocmai ca sa mearga la gradi. Nu e niciun parinte inconstient sa duca un copil cu febra si stare generala proasta la gradi.
In vara a mea a facut varicela. era deja in vacanta, dar meargea la bona. Era ok, avea 10 bube, nu tu febra, nimic. Am intrebat bona daca o mai primeste, bona super tare : sigur, ca oricum ceilalti au luat-o deja.
Vicky si Printzesone