Va rog, un sfat!
Buna fetelor, iar am probleme cu copilul..Sambata am terminat antibioticul (Colistin) pt enterocolita..Am incercat sa ii dau copilului mancare de regim dar refuza sa manance orice i-as da, cu toate ca ii este foarte foame..nici macar covrigi sau banana nu mai vrea..a avut 2 zile in care nu a baut decat ceai,..Azi l-am dus la cresa si le-am rugat pe doamnele ingrijitoare sa aiba grija la ce ii dau sa manance...De 2 zile are si ff multe gaze la burta si face multe parturi..La 17 dupa ce l-am luat de la cresa a facut kk destul de moale si galben..Am ajuns acasa si iar a facut, face putin dar destul de des..acum iar a facut ff putin..I-am fiert o pulpita si i-am facut putin piure pt ca plangea de foame si a refuzat supa sau pilaful de orez...I-am dat..A mancat aproape tot..mi-e ff teama ca iar il dau peste cap cu stomacul dar altceva nu vrea sa manance...Ce as putea sa ii mai dau pt diaree? I-am facut ceai de menta si i-am pus Biotics, dar cred ca s-a saturat de ceai pt ca refuza sa mai bea...Nu stiu ce as putea sa ii mai dau...Ce pot sa ii dau sa ii creez imunitate pt problemele astea digestive?? Oare Colostrumul cu probiotice functioneaza??
Raspunsuri
mihaela_s spune:
afine, in orice fel le accepta.
A primit antibiotic dupa o antibiograma sau data asa la "plezneala"? Enterolocita suna a infectie cu E-coli, dar s-a stabilit prin cultura de laborator ca e asa ceva? Sau o alta bacterie? Caci daca "enterocolita" e de natura virala, degeaba i-ai dat antibioticul. Aici in tarile scandinave e o boala sezoniera (toamna-iarna-primavara) asta cu diareea (e si voma "atasata") si e data de rotavirus, calicivirus, plus alti virusi nabadaiosi. Se da tratament sa mananci afine multe, sa bei suc concentrat de afine si trece in cateva zile. De la sine.
oana_lex82 spune:
Tocmai..antibioticul i s-a dat "la plezneala"..la spital nu i s-au facut analize...Au zis ca nu e cazul..sigur e enterocolita...A vomat in prima zi apoi a inceput diareea..atat cat i-am facut antibiotic (3 zile) a fost ok..acum iar face kk subtire..Nu vrea sa manance nimik de regim..:((
mihaela_s spune:
Poate si antibioticul a mai contribuit la diaree, majoritatea antibioticelor au aceasta reactie adversa...
Nu trebuie sa il tii la regim, incearca sa ii dai sa manance ce doreste el, ce simte el ca ar vrea sa pape. Daca poti da-i carbune activ (se gaseste la farmacii) pisat si strecurat cumva in mancare daca refuza sa ia direct, sau cum ziceam...afine. Fac minuni, sa stii.
lavi02 spune:
Eu din contra ( influentata de pediatra mea), sunt adepta regimului. Pana se normalizeaza kk poti sa- i dai: orez fiert, ceale de orez pt bebelusi, morcov fiert, supa de zarzavat dar fara carne, piept de pui fiert, macaroane cu branza de vaci, banane, br de vaci ca atare, mar copt , sticksuri cu sare, covrigei, paine prajita alba, nu integrala. Cand incepe sa-si vina poti sa-i dai iaurt scurs de zeama, masline negre si broccoli, apoi celelalte alimente i le reintroduci treptat. Nu cartof, nu dulciuri, nu carne sau branza grasa. Lapte numai de la san sau fara lactoza, Humana HN sa bea multa apa, nu e obligatoriu ceai.
Stiu ca exista si curentul zis de Mihaela, cu mananca orice, nu stiu ce sa zic, eu sunt adepta regimului.
Ca tratament poti incerca Hydrasec - e antidiareic, nu sunt saruri de rehidratare! La o diaree usoara functioneaza cu succes. La o diaree nasoala rau de tot la noi a functionat furazolidonul dar l-am dat numai la comandarea dr.
-------
Marul copt e preferatul fetelor mele: pun intr-o craticioara mai paradita 2 sau 3 mere intregi, spalate si le dau la cuptor vreo 20 de minute, pana arata coapte, nu stiu cum sa descriu.
Afinele si eu stiu ca sunt antidiareice, poti incerca si cu gem de afine daca nu ai in stare proaspata.
steluta25 spune:
Buna. Si eu zic sa respecti regimul cateva zile, ca altfel risti sa ii dai stomacelul peste cap, asa am patit noi. Pe langa regim, Eubiotic-3 plicuri/zi, timp de 10 zile, apoi Enterol, 1 plic/zi, alte 10 zile. Asa am primit noi de la medic. Si o noua coprocultura la 7 zile de la terminarea antibioticului.
Si mie imi suna a infectie cu E-Coli...dar bacteriile sunt multe.
Caca galben, lucios, putin, dar de multe ori+gaze la noi a fost E-Coli. Dar posibilitatile sunt multe.
Sanatate!
oana_lex82 spune:
Mar copt ce e drept n-am incercat..in rest tot ceea ce e de regim refuza..branza sau banana nu mananca de fel..niciodata..orez ff rar dar acum sa nu il vada..piept de pui la fel, doar in snitzel il accepta, morcov doar crud, fiert nu primeste deloc..covrigei si sticksuri a papat in prima zi, acum sa nu vada,....Chiar nu am ce sa ii dau..cereale cu orez ii pun in lapte dar doar la culcare ca lapte primeste, dar nu as vrea sa ii dau numai lapte..fara lactoza bineinteles..
mari9 spune:
Eu,copiilor mei,in astfel de situatii,dupa o perioada in care sunt satui de regim, le dau sa manace ce simt,ce vor in clipa aceea sa manace.Niciodata n-au simtit gresit.
Cred, ca organismul mai trebuie sa se curete si singur,fara oprelisti(gen smecta,orez).Grija trebuie la hidratare si saruri.
Asta in cazul in care situatia nu este grava gen rotavirus,o enterocolita urata,fara scaune in exces(peste 10).
Sanatate va doresc
oana_lex82 spune:
Va multumesc din suflet fetelor pt sfaturi! Va dorim multa sanatate..e mai buna decat toate!!
laurenta spune:
Buna ,ma gandeam ca ai vesti bune..........dar lasa ca va trece.
Incearca sa te linistesti,si continua cu regimul,saruri si enterogermina vezi daca gasesti in tara.
Am patit.o si noi cu caldurile alea mari.......nu_mi manca nici al meu prea mult.O reteta care am inventato atunci si la mine a mers.....
_fierbi morcov cu un pic de ceapa,apoi le scoti cannd sunt ffff facute,in zeama ramasa pui pasta dintr_aia de copii de la plasmon ,o fierbi bine,poate fii si orez mic dintr_ala pt copii tot de la plasmon.dupa ce fierb pastele le scurgi de apa,apoi le amesteci cu un pic de branza prospata tip,branza cu smantana.
M a refuzat,iam dat un pic repede un pic pe buze,a vz ca sunt bune,si asa am tinuto vreo 5_6 zile.
Enterocolita stii ca nu trece asa repede........dar am si eu un offff.........De ce antibiotic?????/pe ce baza?
Stii cat de dragi imi sunteti.......te rog inceteaza sa mai dai mereu antibiotic!
aschiutza spune:
Ai incercat cu ceaiul de musetel? Eu tot am probleme cu stomcaul si ceai mai bun ca musetelul nu e pt mine. Daca virsta copilului permite, incearca. Contra gazelor si a balonarii e bun si ceaiul de bebei de fenicul (?) (eu il beau in varianta de adult si iarasi ajuta mult).
Daca al tau copil nu vrea sa manince de regim incearca macar sa nu ii dai ceea ce sigur ajuta diareea si balonarea. Dulciurile din comert de ex. La fel fructele si legumeöe cu tendinta de fermentatie.
Eu dupa ce iau antibiotic, egal de care, sunt terminata la stomac dupa aia. Ma ajuta o cura cu iaurt din cel normal, nedegresat, fara minuni si probiotice.