Nou! O branzica natur speciala pentru copii!
Raspunsuri - Pagina 9
admin spune:
Va prezentam si un nou articol publicat in www.desprecopii.com/Danonino/" target="_blank">Sectiunea Danonino pe Desprecopii.com:
www.desprecopii.com/Danonino/articol-6.html" target="_blank">Branzica Danonino - speciala pentru copii
admin spune:
Tema saptamanii pe care o propunem este:
"Diversificarea – meniuri pentru bebelusi de 6 luni – 1 an"
Daca aveti sugestii sau intrebari (chiar intrebari medicale pe care le putem pune doamnei Dr. Carmen Mihaela Culcitchi)
mikidutza spune:
nici noi nu am reusit sa luam branzica, am fost la un magazin tocmai la rond la Alba Iulia, si ne-au spus sa mergem undeva in Tineretului ca nu de la ei trebuie sa o luam desi pe voucher era specificata clar adresa lor....
DrCULCITCHI spune:
Citat: |
Anda08 Trimis la: - 17/10/2012 : 10:35:00 Intrebare adresata dnei doctor, primita pe mail: "Cand incepem sa dam ciocolata unui copil? Baiatul dostru are aproape 2 ani si am incercat sa-i dam ciocolata dar nu i-a placut. Intr-un fel ne-am bucurat ca nu dorim sa-l facem dependent de ciocolata..." |
Puteti sa ii dati , daca doreste, 1 bucatica de 2x/sapt, dupa masa. Daca nu ii place, nu vad de ce sa i-o oferiti. Nu este un aliment indispensabil la aceasta varsta.
DrCULCITCHI spune:
Citat: |
Anda08 Trimis la: - 17/10/2012 : 10:36:02 Intrebare adresata dnei doctor, primita pe mail: "Fetita mea (5 ani) mananca dulce in fiecare zi! Cereale, paine cu gem sau nutela, o prajiturica de casa, ciocolata, ingetata, iaurt, etc. Pe langa asta mananca si fructe care au si ele zahar (mere, banane, etc.). In plus nu prea bea apa simpla si ii fac sirop cu apa. Exista riscul sa faca diabet zaharat? Care este cantitatea de zahar pe care o poate primi un copil de 4 ani." |
Cam mult zahar "extrinsec" (adica altul decat cel care intra în compozitia alimentelor combinat cu alte principii nutritive)- nutela, miere, dulceata, sirop. Aceste dulciuri sunt raspunzatoare de caria dentara. Va recomand ca dulciurile concentrate sa le administrati in cantitati mai mici, daca e posibil NU zilnic. Inlocuiti-le cu fructe proaspete, lactate natur. Treceti treptat la folosirea apei intre mese.
Bauturile indulcite se pot folosi, dar mai rar. Ratia de zahar admisa la aceasta varsta este de 20-30g/zi ( 2-3 linguri).
Se stie astazi ca alimentatia incepand inca din perioada de bebelus va influenta starea de sanatate a viitorului adult. Excesul de dulce, gras si sarat, precum si excesul de proteine, de saruri in copilarie, expune viitorul adult la boli cardio-vasculare, diabet zaharat, hipertensiune arteriala si alte imbolnaviri.
Nu uitati ce a spus parintele medicinii acum peste 2000 de ani: "hrana este medicament".
dankutza spune:
D-na Dr Culcitchi, as dori sa va intreb daca un copil de 3 ani are nevoie de Vigantol, acum ca a venit toamna si daca da, cate picaturi pe zi? Oare sa-i dau ulei de peste in loc de Vigantol? Multumesc de raspuns
Scuze moderatorilor, ca am pus o intrebare in afara topicului de saptamana asta.
cu 24+ ... si am intrat in luna VI
Serialbastre spune:
Azi am reusit sa vorbesc cu responsabilul de magazin care a sunat agentul de vanzari de la Danone. Am inteles ca trebuie sa primesc branzica de la agent, astept telefonul lui zilele astea.
Dedicut spune:
Am reusit sa luam azi branzica, multumesc frumos pentru ajutor!
A papat din prima 4 bucati! Daca era dupa el mai papa dar deja mi s-a parut suficient, initial am vrut sa-i dau doar doua dar tot cerea "nino-nino", asa ca am mai dat unu...si inca unul.....deci a fost un mare succes. Adevarul e ca si eu daca ma apucam sa mananc pe saturate se terminau toate produsele primite azi.
Multumim frumos pentru aceasta branzica foarte buna!
lalala13 spune:
nici noi nu am reusit sa luam branzica la magazinul din prelungire ghencea.prima oara au zis ca nu stiu nimic.cand am revenit, ni s-a spus sa venim in timpul saptamanii pana la ora 4, ceea ce nu am cum, pt ca suntem la servici amandoi pana la ora 6 si chiar si dupa. oricum magazinul e foarte departe de zona noastra de militari(unde ar fi fost n magazine alimentare), deja am facut 2 drumuri dus-intors cand se mergea bara la bara..mi se pare bataie de joc ori din partea mgazinului ori din partea Danone...
ale1212xa spune:
lala si noi tot de la magazinul din Prelungirea Ghencea ar trebui sa luam branzica..dar eu pana vineri nu ajung..si zici ca tie ti-au spus sa venim doar in cursul saptamanii pana in 4???