Nou! O branzica natur speciala pentru copii!
Raspunsuri - Pagina 13
admin spune:
Incepe o noua saptamana si o noua tema de discutie:
Ce parere aveti despre rolul branzicii proaspete in alimentatia copiilor
Care este experienta voastra? Aveti intrebari pentru doamna doctor?
admin spune:
Afla mai multe despre www.desprecopii.com/Danonino/rolul-parintelui-alimentatia-copilului.html" target="_blank">Alimentatia Juniorului. Rolul parintilor in alimentatia celor mici.
29B_ella spune:
La noi la 2 ani se mananca lapte si iaurt la greu. Un meniu arata cam asa:
Dimineata: lapte, iaurt amestecat cu un pic de cereale, mai rar omleta
Gustare pe la 10: fructe (banana intreaga sau pasata cu ceva cereale, mar, zmeura cand am etc.) sau branza sau iaurt uneori cu un biscuit.
Pranzul: crema de legume cu carnita sau ou, ficatei de pui (maxim 1 data pe saptamana). Piure de cartofi sau morcov, brocoli fiert cu sare si unt. Evitam carnea de vita si porc.
Gustare iar iaurt sau cereale sau paine cu branza topita sau pateu de casa sau un mezel (piept de curcan, pui). Uneori fac o prajitura de casa gen cozonacel, muffin, prajitura cu fructe si iaurt, orez cu lapte.
Seara: iarasi lapte, uneori cu cereale, rar clatite (in weekend uneori)
La voi cum arata meniul zilnic?
little_mj spune:
Din cate stiu eu, branza proaspata contine cel mai mult calciu dintre toate lactatele. Iar daca un copil are carenta de calciu sau pur si simplu vrei sa fii sigur ca-si ia doza zilnica, cu branza de vaci proaspata ar trebui sa-l hranesti in primul rand. Gresesc?
little_mj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 29B_ella La noi la 2 ani se mananca lapte si iaurt la greu. Un meniu arata cam asa: Dimineata: lapte, iaurt amestecat cu un pic de cereale, mai rar omleta Gustare pe la 10: fructe (banana intreaga sau pasata cu ceva cereale, mar, zmeura cand am etc.) sau branza sau iaurt uneori cu un biscuit. Pranzul: crema de legume cu carnita sau ou, ficatei de pui (maxim 1 data pe saptamana). Piure de cartofi sau morcov, brocoli fiert cu sare si unt. Evitam carnea de vita si porc. Gustare iar iaurt sau cereale sau paine cu branza topita sau pateu de casa sau un mezel (piept de curcan, pui). Uneori fac o prajitura de casa gen cozonacel, muffin, prajitura cu fructe si iaurt, orez cu lapte. Seara: iarasi lapte, uneori cu cereale, rar clatite (in weekend uneori) La voi cum arata meniul zilnic? |
mi-ai facut pofta de clatite :D
29B_ella spune:
Nu cred ca branza are cel mai mult calciu in mod natural. Daca nu este adaugat artificial cred ca cel mai mult calciu este in iaurt.
Alte alimente cu calciu sunt somon (dar al meu nu mananca peste sub nici o forma) brocoli si spanac. Apropo de spanac, mancam muuuult!
DrCULCITCHI spune:
Stimata doamna,
Ma bucur pentru vestile bune. Felicitari pentru baietel!Dupa curbele de crestere franceze, greutatea lui este in limite normale. Dupa p#arerea mea aceste curbe reflecta mai fidel realitatea . Cat despre lapte, da, bea cam mult. Ar fi suficient cam 500ml/zi ( lapte si derivate). Ce fel de lapte ii dati ? ( de vaca? formula ? care anume ? ).Cel de vaca nu este potrivit, mai ales daca bea prea mult. Ce doza de vitamina D ii dati ?
Ar avea nevoie de o mai larga diversificare: in loc de pireul cu carne la pranz, puteti da supe sau ciorbe cu legume. Carne de 4 ori/sapt. – în supa, ciorba sau cu legume ori paste ori tocanite; Fructe proaspete cu cereale sau cu branzica de vaci.
Laptele il puteti reduce lent, pe neobservate, cu cativa ml la 2-3 zile, pana; la cantitatea necesara (aprox 500ml/zi).
Tineti-ma la curent!
Multa sanatate va doresc!
RAMONELLA spune:
Va multumesc mult pentru raspuns.Lapte praf Humana bea.Vitamina D nu i-am mai dat din primavara.Am sa incep sa-i mai dau acum ca a venit iarna.Si am sa incerc sa mai reduc din lapte.Asa poate va manca mai multa mancare.Ii place tare mult iaurtul,ar manca si 300 g odata,dar mi se pare prea mult.Unul pe zi cred ca e destul,nu?
Mi-a spus cineva odata ca copilul ar fi anemic,pentru ca e prea alb la fata.El e mai blondut.Era o doamna pediatru...si ca fontanela se inchide prea repede si ca nu-i mai creste creierul...
As veni cu el la o consultatie,sa ma asigur ca totul e in regula,nu cumva lucrati la un cabinet privat?Sau unde as putea sa va gasesc,ca am inteles ca nu mai exista clinica din Grigorescu.
Va multumesc mult!
dankutza spune:
citat din mesajul lui 29B_ella Evitam carnea de vita si porc. |
Nu te supara ca te intreb, dar de ce evitati carnea de vita si porc? Ai vreo indicatie de la dr?
Fi-mea are aproape 3 ani si mananca cam toate tipurile de carnita: pui, curcan, peste, vita si ffff rar porc (doar muschiluteul- cam de 2 ori pe luna). Eu cred in moderatie in toate. Poate gresesc....
cu 26+
DrCULCITCHI spune:
citat din mesajul lui 29B_ella Nu cred ca branza are cel mai mult calciu in mod natural. Daca nu este adaugat artificial cred ca cel mai mult calciu este in iaurt. Alte alimente cu calciu sunt somon (dar al meu nu mananca peste sub nici o forma) brocoli si spanac. Apropo de spanac, mancam muuuult! |
Stimata doamna,
Este adevarat. Dar nu exagerati cu spanacul. Puteti încerca si alt peste ( ex. Cod, psstrav).
Multa sanatate va doresc!