De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)
Raspunsuri - Pagina 20
XIO spune:
Da, sunt ferm convinsa ca generalizarile sunt de kkt.
Doamne ajuta ca parintii mei sunt la fel si nu m-au inchis in casa, ci au evaluat situatia si pers implicate.si cum aveau incredere in mine..pam pam! o relatie 'periculoasa' care nu a fost deloc asa
sau te refereai la altceva?
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Da, sunt ferm convinsa ca generalizarile sunt de kkt.Doamne ajuta ca parintii mei sunt la fel si nu m-au inchis in casa, ci au evaluat situatia si pers implicate.si cum aveau incredere in mine..pam pam! o relatie 'periculoasa' care nu a fost deloc asa sau te refereai la altceva? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Pai vezi, cam cum crezi ca as putea eu sa iti explic???
Ma bucur ca ai fermitatea convingerilor...oricum, nu-i o noutate pe DC unicitatea ta
You are truly special!
Ilinca_M. spune:
Pe mine ma distreaza ca vedeti asa un bau-bau in adolescentul ala de 18 ani din clasa a XIa- a XII a care ar putea iesi cu fata de 14 ani dintr-a IX a; eu predau de ceva anisori la liceu si chiar nu-s asa de speriat adolescentii-baieti, de multe ori sunt mai inocenti si mai...blanzi decat fetele de aceeasi varsta. Acum depinde si de licee si de anturaje, ca in general acolo unde baietii de 18 ani sunt "stricati" nici fetele de clasa a IXa nu-s mai prejos...
ocebine spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Pe mine ma distreaza ca vedeti asa un bau-bau in adolescentul ala de 18 ani din clasa a XIa- a XII a care ar putea iesi cu fata de 14 ani dintr-a IX a; eu predau de ceva anisori la liceu si chiar nu-s asa de speriat adolescentii-baieti, de multe ori sunt mai inocenti si mai...blanzi decat fetele de aceeasi varsta. Acum depinde si de licee si de anturaje, ca in general acolo unde baietii de 18 ani sunt "stricati" nici fetele de clasa a IXa nu-s mai prejos... IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
De acord cu tine...incep sa ma obisnuiesc cu maturitatea fetelor mai rapid decit ma astepam oricum
mianna spune:
citat din mesajul lui ocebine Presupune ca Flavia intra in clasa IX (la 14 ani) si vrea sa iasa cu un baiat de clasa X care are 18 ani...crezi ca e OK? |
tot incerc sa inteleg care e diferenta daca fata din exemplu vrea sa iasa cu un baiat de clasa a X-a care are 18 ani, sau cu unul de clasa a XII-a care are 18 ani, dar nu reusesc. nu de alta, da' n-am auzit inca de dragoste adolescentina/hormoni care au ca principal criteriu numarul de linii verticale scrise sau nu pe usa clasei in care invata fat-frumosul nici ca absolut toate boboacele de clasa a IX-a ies numai si numai cu baietii din clasa a X-a
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Carmenbr
Buflea, voi aveti "no child left behind"? Ca daca aveti, indiferent cat de buna e scoala sau proasta, n-ai sa vezi copii care repeta clasa, poate-poate 1-2 in toata scoala. Sa nu uitam ca un copil nu poate repeta clasa decat daca parintii sunt de acord, altfel scoala nu il poate obliga sa repete. Cel putin aici la noi in California, asa e. Vorbim de scoli publice. Si ca sa fiu putin si off-topic, toti cred ca atunci cand povestim ceva, spunem din proprie experienta plus ce am auzit de la prieteni, cunostinte etc. Fata Corinei e intr-o scoala magnet. PP ca stii ce inseamna scoala magnet, deci e exclus sa vorbeasca de o scoala proasta. Ai fost putin rautacioasa acolo. |
Ah ! Pai nu ma refeream la repetatul clasei, e drept ca nu am specificat dar postul Corinei cuprindea doua informatii - ca in America nu se repeta clasa si ca in clasa a 8 a nu se stie tabla inmultirii, in conditiile in care invatarea ei se incepe din claa a 2 a.
In scolile proaste, probabil ca in clasa a 8 a nu o stiu si daca ziceti voi, nu repeta clasa ... in scolile medii, bune si foarte bune este imposibil sa nu stie tabla inmultirii in clasa a 8 a.
Rautacioasa nu am fost in postul anterior, dar o sa fiu acum - daca in scolile magnet din CA, in clasa a 8 a nu se stie tabla inmultirii, atunci ma bucur ca m-am stabilit pe coasta cealalta.
XIO spune:
Ocebine, apreciez ironia 'fina', dar vad ca nu m-am facut inteleasa...
Eu am spus (am spus-o pe ton de gluma), ca eu sunt dovada vie ca o relatie intre o fata de clasa a 8-a si un baiat de a 12-a nu e intotdeauna ceva periculos.
Dar am mentionat ca va inteleg pozitia.
Asta se numeste ca am o gandire flexibila, adica nu te etichetez pe tine ca fiind cazuta de pe Luna pt ca ai spus asta.
Inteleg de ce ai spus ce ai spus, si completez ca uite, nu intotdeauna e asa.
Acum, daca tu imi explici ca generalizarile sunt bune, e adevarat, aici am o parere fixa care nu se va schimba in veci.
Ca fiecare individ este unic, la naiba, ca e si demonstrat stiintific, deci cum as putea sa spun ca toate relatiile dintre 2 adolescenti sunt periculoase sau ca toate blondele sunt proaste?
ilinca
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
tot incerc sa inteleg care e diferenta daca fata din exemplu vrea sa iasa cu un baiat de clasa a X-a care are 18 ani, sau cu unul de clasa a XII-a care are 18 ani, dar nu reusesc. nu de alta, da' n-am auzit inca de dragoste adolescentina/hormoni care au ca principal criteriu numarul de linii verticale scrise sau nu pe usa clasei in care invata fat-frumosul nici ca absolut toate boboacele de clasa a IX-a ies numai si numai cu baietii din clasa a X-a Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Banuiesc ca totul ar fi perfect in regula, pentru ca cel de clasa XII are aproape 20 de ani in exemplul anterior???
Daca se ingaduie ca la incepul clasei I sa existe o plaja de virste cuprinsa intre 6 si 8 ani (poate 8 ani si 10-11 luni, ca ce mai conteaza) ajungem la liceu cu scenariul de mai sus.
Mie personal (nu generalizez ca ma face Xio de "kkt"), nu mi se pare in regula o diferenta foarte mare de virsta la adolescenta. Total de acord ca fiecare situatie trebuie evaluata corespunzator dar nu pot sa nu remarc ce rezerve avem la pregatirea emotionala si fizica pentru clasa I dar ce deschidere totala este la legaturile romantica cu diferente mari de virsta la adolescenta (respectiv o fata de 14 ani cu un baiat de 18).
Mie imi ridica o oarece intrebare pe undeva...
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine Buflea, vezi ca e caligrafie dupa colt...se cheama "penmanship" si mi-a mincat sufletul cu stingaciul meu!!!! |
Ah ! Zau ... deci exista si aici ? Si atunci de ce Dumnezeu scriu astia asa de urat ?
>>>Continuare