De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Iar ca sa fiu on topic, baiatul meu la 7 ani si jumatate inca nu a ramas acasa singur. Am incercat zilele trecute cand nu voia sa vina cu mine, iar eu aveam de lipsit 15 minute. El nu dorea sa lase jocul pe care-l juca si sa se imbrace, i-am spus ramai acasa, vin imediat si te joci in continuare. Nu a dorit, asa ca l-am luat cu mine.

Cat o mai tine asa, nu stiu, insa voi tine cont si de parerea lui.

Despre mers la scoala singur iar nu stiu cand va cere el, insa scoala e in drumul meu spre/dinspre serviciu, asa ca nu fac nici un efort suplimentar. Colegii lui sunt adusi de parinti sau vin cu busul scolii, asa ca nici macar prin imitatie nu mi-a cerut inca sa mearga singur. Vom vedea cum si cand se va intampla, deocamdata nu avem nici o presiune pentru asta nici ca necesitate, nici ca dorinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

In primul rand nu toti am facut facultatea de dragul de a face ceva, asa cum ai facut tu.

De unde stii tu de ce am facut eu facultatea? De la 8 ani mi-am dorit sa fac scoala asta si asta am visat toata copilaria sa fac. A fost o mare dezamagire. Eu m-am dus cu pasiune si multa energie ca si m-am dezumflat rapid. Cursurile au fost o mare pierdere de vreme. Nu pot sa-mi imaginez ceva mai stupid decat sa ma duc sa scriu dupa dictare, parca nu s-au inventat manuale si carti . Laboratoarele erau ok, practica mi-a placut mult. In fine, comparat cu scoala pe care am facut-o aici....nici nu am ce compara.

Citat:
Asta este.. si banuiesc ca din cauza asta ai plecat de aici, ca nu ai reusit sa te realizezi printre "prosti".

Am plecat pentru ca nu am vrut sa-mi cresc copiii in Romania, pentru ca am vrut mai mult, pentru ca nu am simtit ca ma potrivesc in Romania. Si evident ca nu m-am potrivit, din moment ce deciziile mele in viata si felul meu de-a gandi au fost similiare cu cineva crescut aici si nu cu cineva crescut in Romania.

Citat:
In schimb te plangi ca nu ai invatat nimic in scoala si ca invatamantul este prost.

Nu am facut scoala la FF si nu am zis ca nu am invatat nimic. Am spus si repet ca invatamantul superior in Romania este de foarte prosta calitate. Si am cu ce sa-l compar pentru ca am facut scoala si aici. Cand am facut facultate aici aveam 2 copii si lucram. Sotul meu lucra full-time si nu aveam pe nimeni aici sa ma ajute cu copiii. Si am avut si rezultate foarte bune .

Citat:
Nu inteleg esti destul de matur sa stai singur, sa faci un copil, dar nu esti destul de matura sa stii ca trebuie sa inveti si trebuie sa stea mama langa tine ca sa invete.

Nu am inteles ce ai vrut sa spui aici. Cred ca ai spus ca trebuie sa stea mama langa mine ca sa invat. Asta la 18 ani? Mama mea nu a stat cu mine sa invat decat in primul trimestru din clasa 1-a. Si am fost premianta pana la liceu, dupa aia m-am smecherit . Parintii mei m-au lasat in legea mea.

Citat:
Cand se zice ca inceperea scolii este sfarsitul copilariei se refera la faptul ca odata cu trecerea in scoala ai ale obligatii.

Si nu e bine sa aibe copiii niste responsabilitati? Totusi copiii sunt curiosi, doresc sa invete, sa se implice in activitati, nu poti sa-i ti ca pe legume ca sa le conservi 'copilaria'. Mie mi-a placut la scoala, si ma jucam zilnic in fata blocului cu prietenii si am facut si handbal de amuzament si inot de performanta. Trebuie sa recunosc ca am avut intotdeauna un nivel de energie mai ridicat decat majoritatea celor din jur.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Ok copilul stie literele inainte de a implini cei 6 ani. La fel si cifrele..., dar scoala nu inseamna numai asta. Nu inseamna sa stii sa scrii , sa citesti sau sa faci nu stiu ce probleme de matematica, este mult mai mult.
Eu nu vorbesc de altii, ma refer la ale mele. Dimineata au plecat la scoala cu papusile. Cand le-a intrebat cineva daca s-au pregatit de scoala si ce le-a cumparat mama , ele au spus foarte sigure pe ele : "Da ne-am pregatit, mama ne-a cumparat jucarii". Nu au spus ca mama le-a cumparat ghiozdane, creioane, etc.
Cand am ajuns la scoala una din ea a inceput sa planga. Nu ca nu-i place la scoala , dar mai vroia sa se joace....
Cu siguranta nu sunt singurele, cu siguranta sunt copii care nu se mai joaca cu papusile la 6 ani, dar asta depinde de dezvoltarea emotionala a fiecaruia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Monicabo, acum se "incepe scoala' cu un an mai devreme pt ca se incepe cu "clasa 0" sau "clasa pregatitoare". Daca Sorana si-a dat la scoala fata la 7 ani (pt ca se incepea cu clasa 1)- dupa legea noua ar fi dat-o la 6, astfel incat la 7 ani sa fie in clasa 1. Eu mi-am dat amandoi baietii in clasa 1 inainte de implinirea varstei de 7 ani. Unul e de ianuarie, chiar . Daca as fi prins pregatitoarea i-as fi dat la 5 si ceva.
Ideea ca odata cu scoala se termina cu sportul si joaca e mai mult o problema de logistica. Daca copilul sta cu cheua de gat, vine acasa si acasa ramane pana seara. Daca exista bona/bunic care se poate deplasa sau un after mai destept - se poate merge si la un sport. Copiii mei fac sport zilnic. E adevarat ca am ales sa locuim in oras si am cautat ca scoala si activitatile in plus sa fie aproape de casa.
Cat desrpe clasa pregatitoare, m-am uitat un pic pe ceea ce scriu fetele si imi place mult ce fac. E mult mai structurat fata de ce a facut al meu la pregatitoare in gradinita, iar copiii par incantati.

Mergi la inceput

Citat:
Cu siguranta nu sunt singurele, cu siguranta sunt copii care nu se mai joaca cu papusile la 6 ani, dar asta depinde de dezvoltarea emotionala a fiecaruia...

Problema este ca tu asociezi scoala cu sfarsitul copilariei. Fetele mele s-au jucat cu papusile mult dupa 6 ani, ce legatura are asta cu scoala? Daca incep scoala nu se mai joaca? Scoala e una, joaca e alta, nu exista o relatie de excludere intre ele.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Si sa inteleg ca ai facut scoala la zi. Asta inseamna ca trebuia sa te duci la scoala, sau tu tocmai asta ai zis ca nu ai facut. Deci se numeste tot FF , numai ca ai diploma de facultate la zi. Este o mare diferenta
Am inteles, lucrai, mergeai la scoala, munceai si iti mai supravegheai si 24 de ore din 24 copii. Superrr..., dar poate ne spui si noua secretul pentru ca nu prea inteleg cum faceai toate astea. Ceva iti scapa...
Da ma refeream la 18 ani. De ce trebuie dirigintele sa sune parintele la varsta aceasta? Ca nu inteleg?

Mergi la inceput

OK Bird, ti-am mai zis , ai tai sunt niste genii, tu la fel. Felicitari..., Ale mele nu sunt. Nu stiu decat pana la varsta asta sa citeasca cursiv, sa socoteasca , sa descompuna. Vorbesc cursiv engleza si germana. Si-au dat seama la 6 ani de comutativitatea adumarii. Si cu toate acestea nu sunt niste genii si am considerat ca nu sunt pregatite pentru scoale, si eu nu pot sa fac diferenta intre scoala si " sfarsitul copilariei."
Nu stiu cum este acuma la scoala, dar stiu cum se plang parintii, ca au multe de facut, ca cei mici stau pana la nu stiu ce ora sa-si faca temele, pe cand ale mele la ora 8 sunt deja frante.
Anya are niste baieti super si au o energie, ca uneori stau si ma intreb cum rezista. Felicitari

Mergi la inceput

Citat:

Si sa inteleg ca ai facut scoala la zi. Asta inseamna ca trebuia sa te duci la scoala, sau tu tocmai asta ai zis ca nu ai facut. Deci se numeste tot FF , numai ca ai diploma de facultate la zi. Este o mare diferenta

Facultatea avea 2 elemente, cursuri si laboratoare. Cursurile nu erau obligatorii si erau o pierdere de vreme. Laboratoarele erau obligatorii si la astea mergeam. Nu faceam laboratoarele doar cu grupa mea, faceam laboratoarele cu diferite grupa in asa fel incat sa le fac in 2 zile.

Citat:
Am inteles, lucrai, mergeai la scoala, munceai si iti mai supravegheai si 24 de ore din 24 copii. Superrr..., dar poate ne spui si noua secretul pentru ca nu prea inteleg cum faceai toate astea. Ceva iti scapa...

Trebuie sa fi organizat dar se poate. Nici in Australia nu am fost la cursuri, aici am avut totul pe internet, inclusiv slide-urile dupa care se preda cursul. Aici la cursuri nimeni nu scria nimic. Din nou, laboratoarele erau obligatorii, dar aici nu aveam grupe. In vacanta inainte de semestru se publica orarul pe internet si te inscriai tot pe internet la laboratoarele pe care le vroiai. Sa zicem ca aveam 5 materii, A, B, C, D si E, dintre astea 2-3 trebuia sa le iau obligatoriu pentru ca erau cerinte pentru materii din semestru viitor. Restul erau materii 'satelit' care nu erau cerinte pentru alte subiecte. Cand se publica orarul pe fiecare materie, erau mai multe laboratoare. Prima data ma uitam ce variante aveam la materiile obligatorii, sa zicem laboratoarele erau pentru A si B luni si pentru C joi. Cautam apoi sa pun si D si E tot luni si joi si daca se poate uunul dupa altul si cat mai de dimineata. Daca una din materiile satelit nu avea laboratoare luni sau joi, cautam o materie satelit din alt an si o faceam pe aia. Aici am avut 2 semestre plus un semestru de vara. Vara puteai sa faci materii satelit, materiile obligatorii nu se predau vara. Majoritatea studentilor preferau sa isi ia vara vacanta, dar eu am profitat de semestru de vara ca sa fac materii in avans in asa fel incat sa pot jongla mai usorr cu ele in timpul anului. In ultimul an, semestru 2 am avut 2 materii pentru ca am facut restul in avans.

Deci, cu orarul rezolvat pe 2 zile ma duceam la gradi si le ceream zilele alea pentru cea mica. Cea mare mergea la scoala. Sotul meu ducea fetele dimineata la scoala si gradi iar eu le luam dupa-masa. De obicei cea mica mergea 1 zi jumate pe sapt, pentru ca de obicei aveam o zi de laboratoare de la 8 la 2 si una fie cu un lab de 3 ore fie cu 2 de 2 ore si puteam sa o iau dupa pranz ca sa nu trebuiasca sa stea dupa-masa pentru ca nu dormea si nu ii placea.

Lucram in general in weekend si noaptea in timpul saptamanii ca sa fiu acasa sa pot sa o iau pe cea mare de la scoala. In zilele cand nu aveam scoala stateam acasa cu cea mica si lucram la eseuri, invatam pentru examene, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Intre timp cineva are timp si il poate supraveghea pe cel mic la gradinita...
Stiu ca sunt rautacioasa dar nu m-am putut abtine.

& +33

Asa pare din afara,insa sa stii ca si eu am gindit acelasi lucru.

Dana

Mergi la inceput

Citat:

OK Bird, ti-am mai zis , ai tai sunt niste genii, tu la fel.

Nu am zis ca ale mele sunt genii. Dar eu cred ca problema nu sunt copiii tai ci esti chiar tu. Din ce spui tu fetele tale sunt cat se poate de avansate si pregatite de scoala, dar TU nu le vrei la scoala din motive care eu nu le inteleg. Daca tu ai o atitudine negativa e normal ca fetele sa o simta si sa o copieze. Cum sa fie ele incantate si dornice sa mearga la scoala daca tu crezi ca e asa un lucru negativ, e sfarsitul copilariei, e un dezastru?

Mergi la inceput