De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 3
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 off, eu as sta cu ei si la gradinita:) eu una pana la 12,13 ani incolo nu cred ca-i las singuri sa se duca si sa vina de la scoala sau in oras etc,in curte si pe straduta aici sta si fetita mea singura ,1 an jumate ,dar e sub ochii mei ,dar stiu ca e sigur . Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Cum sa stea singura la 1 an jumate pe STRADUTA????
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Cum sa stea singura la 1 an jumate pe STRADUTA???? |
asa cu grija si cu atentie :)
de ce wow? nu ai mai vazut?:D
cu fratii ei ,dar singuri
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
in curte o las si singura
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanap85
asa cu grija si cu atentie :) de ce wow? nu ai mai vazut?:D cu fratii ei ,dar singuri Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Cum poti sa lasi un copil de 1 an jumate cu unul de 12 ani si altul de 3? Mie mi se pare absurd.
Si mai e si pe strada.
oanap85 spune:
ma asteptam la un dezaprob,chiar ma intrebam cand o sa-l primesc
o las cu baietii ,unul de 3 si unul de 6,nu 12
da paote sa ti se para absurd,nu am cum sa-ti explic " cum pot sa-i las"..ii las ,
nu crezi ca daca ar fi vreun pericol m-as gandi inainte sa-i las?
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 ma asteptam la un dezaprob,chiar ma intrebam cand o sa-l primesc o las cu baietii ,unul de 3 si unul de 6,nu 12 da paote sa ti se para absurd,nu am cum sa-ti explic " cum pot sa-i las"..ii las , nu crezi ca daca ar fi vreun pericol m-as gandi inainte sa-i las? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Ca mama a doi baieti, ti-o spun cu prietenie, nu cu rautate...dar nu ai cum sa anticipezi pericole la 3 copii singuri sub 6 ani. Poate nu ai cine sa te ajute, poate ai mare noroc...dar nu as lasa nicioadata copiii singuri la acele virste.
Am locuit in NYC foarte multi ani si nu mi-am lasat copiii singuri pe strada. M-am mutat in Connecticut intr-un oras foarte linistit si am inceput sa ma mai relaxez...abia anul acesta l-am lasat pe cel mare de 14 sa mai iasa "downtown" (adica o strada principala cu magazine si terase la 10 min de mers pe jos) o data pe saptamina cu prietenii...trebuie sa fie acasa pina se face seara si nu il las mai mult de 2-3 ore. Si abia la 10 ani l-am lasat pe cel mic afara cu bicicleta pe strada din fata casei.
Mik spune:
Oana, si eu sunt ca Ocebine. Nu lasa copilasii singuri pe straduta, nu poti sti daca apare vreo masina care a gresit drumul si un copil mic e foarte dificil sa-l vezi si sa-l anticipezi.
Daca ai curte, tine-i in curte, e infinit mai sigur.
Tot ca Ocebine, cit am stat intr-un oras foarte mare (doar 2 ani jumatate) copii nu au fost lasati singuri niciodata (aveau intre 6 si 12 ani). Aici e la tzara, nu am decit case izolate si o sosea, insa abia acum ii las pe cei mari (de 10 si 14 ani) sa se plimbe singuri prin catun. Cea mica nu are voie sub nici o forma.
ina.click spune:
O fi straduta din aia infundata sau cum ii zice, cul de sac? (la cata franceza mai stiu, sper ca nu am injurat pe careva, cul parca nu insemna de bine....)
Poate e alee din aia intre case, pe unde nu trec masini. Recunosc ca si mie mi se pare destul de mica pentru a fi lasata doar sub supravegherea unor alti frati destul de mici. In rest, cu lasatul in curte singura, eu am sa presupun evident tot ce e mai bine, si anume ca ai securizat spatiul, ca nu ai fantani, gropi puturi, sarme, cioburi si mai stiu eu ce si ca stii tu ce faci.
Cu strada am ramas si eu cam cu ochii ca smilliesul de mai sus, recunosc.....
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
danaionela spune:
Eu nu le las singure in curte nici la 7 ani aproape.Mi se pare foarte periculos. Copii au multa imaginatie si nu stii cum poate sa faca o prostie. Intr- zo eu eram in spatele casei si ele erau in fata casei. Nu cred ca am lipsit mai mult de 2 minute ( am fost sa aduc niste apa pentru una din fetite) si cand am venit ele erau atarnate de masina - una sus pe capota masinii si una pe parbriz. Am crezut ca inlemnesc, mi le si imaginam cum se spargea geamul de la masina si ele se loveau. cand le-am intrebat ce fac acolo ele foarte senine"Am vrut sa-i spalam lui tati masina"si cum era sa spalam si pe sus si geamurile..
De atunci nici macar 2 minute nu le mai las nesupravegheate. Meru sta cineva cu ele si in casa si in curte. Pe strada nici nu se pune problema sa le las singura, cu toate ca stam pe o strada linistita.
Si mie vartsa de 1 ani si jumatate mi se pare foarte putin pentru a lasa copilul in grija fratilor mai mari, asta poate si pentru faptul ca nu sunt de acord cu ideea de a avea grija cei mari de cei mici. Eu stiu ca mama nu ma lasa sa am grija de fratele meu si mereu imi spunea "Ai iesit afara sa te joci cu cei de vartsa ta , nu sa ai grija de cel mic.." Si avea mare dreptate, pentru ca atunci de ce mai ieseam afara daca tot trebuia sa am grija de el...
Aqai spune:
Hm, oana, sigur ca ai tu ceva planuri, dar copiii sunt prea mici ca sa aiba reactii corecte daca vreunul dintre ei pateste ceva. Dar stii tu mai bine, poate ii supraveghezi de la un geam, ceva.
In rest, ai mei cu mine langa ei in plina exercitare a capacitatii de supraveghetor au patit cele mai mai accidente :) cel mic are capul teribil de tare si n-a avut nimic, cel mare a sfarsit la spital de doua ori.
mi-e frica de rapitori, accidente cu masina, ratacit copil, sincer, de aceea ii tin pe aproape sau in grupuri mari.