De la ce varsta fara un adult in preajma?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

ma asteptam la un dezaprob,chiar ma intrebam cand o sa-l primesc

Pai inseamna ca esti constienta ca ceva e...mai curios in chestia asta...nu?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

O fi straduta din aia infundata sau cum ii zice, cul de sac? (la cata franceza mai stiu, sper ca nu am injurat pe careva, cul parca nu insemna de bine....)

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

cul = cur (cuvintul vine din latina). in spaniola e culo.
cul de sac inseamna si fundul sacului (acelasi sens ca in romana)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

ma asteptam la un dezaprob,chiar ma intrebam cand o sa-l primesc
o las cu baietii ,unul de 3 si unul de 6,nu 12
da paote sa ti se para absurd,nu am cum sa-ti explic " cum pot sa-i las"..ii las ,
nu crezi ca daca ar fi vreun pericol m-as gandi inainte sa-i las?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Tot eu.
Ca sa le spun la fetele de pe forum ca un dezaporb pur si simplu nu e constructiv. Mi se pare mult mai constructiv pentru Oana si pentru celelalte mamici care fac la fel (pariez ca sunt multe) sa spunem explicit de ce nu ni se pare OK situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Daca la o mama cu 3 copii trebuie sa ii explici de ce trebuiesc supravegheati, e grav.
Mama are in schimb timp de forum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Daca la o mama cu 3 copii trebuie sa ii explici de ce trebuiesc supravegheati, e grav.
Mama are in schimb timp de forum.

eu ma simt vizata ca mama cu trei copii care scrie pe forum. rau ! sa-mi fie rusine !

Ab, eu incerc sa spun ca nu suntem tot timpul constienti de pericole, care pericole sunt punctuale sau sistematice. Si eu, de exemplu, pina nu era sa-mi intre copilul de 2 ani sub rotile unei masini in marche-arrière eu nu-mi dadeam seama ca un copil de 90 cm nu e vizibil pentru sofer. Pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Mik, aceata mama lasa un copil de 1 an jumate si unul de 3 sub supravegerea unuia de 6....chiar daca ea se uita pe geam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

oana,
iti spun prieteneste ca se pot intimpla multe...si e mai bine sa eviti.

poate vreun vecin sa vina cu masina, sa dea cu spatele si sa nu vada copiii.

chiar daca este cul de sac poate sa ii urmareasca cineva si intr-un minut sa iti rapeasca vreun copil...si pana iesi afara...

poate sa se accidenteze in sticle, cioburi, chestii abandonate...ca nu cred ca stai sa faci curat pe strada sa fie safe.

poate sa bage ceva in gura mai ales copilul cel mic...'

se urca pe gard si cade

o musca ceva insecta...caine pierdut...

nu-mi spune ca stai in permanentza cu ochii pe ei, ca nu ai cum...mai suna un telefon, mai aranjezi ceva, ami mesteci intr-o mancare, pui ceva in frigider.

un copil de 6 ani e si el luat cu joaca nu sta cu ochii pe ceilalti, plus ca sunt f. inventivi la ac. virsta si nu stii ce-i trece prin cap sa faca

...tu stii mai bine dar eu sub nici o forma nu as lasa nici un copil nici 3 singuri pe strada....la aceasta virsta.

chiar se merita stresul, chiar se merita riscul?

daca ai curte tine-i in curte...daca ii vrei in strada, puneti un scaun, ia o carte citeste dar stai cu ei...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Oana tu crezi ca baietelul de 6 ani e fericit sa faca pe bona cu fratii mai mici .... Ca el poate are jocuri si preocupari specifice varstei nu sa stea dupa fundul unul bebe

A mea se ofusca toata cand ii strica frate su turnurile de cuburi sau ii fura creioanele cand desena si e un an si doua luni intre ei
Abia acum de juma de an se joaca impreuna cat de cat fara scandal

Nu pune pe umerii lui responsabilitatea ce trebuie sa fie doar a ta
Nu lasa fata singura nu i lasa defapt pe nici unul of .....

Mi se par mult prea mici toti

Eu am fost copil cu cheia de gat de la 5 ani ma suna mama din juma in juma de ora ...dar eram cuminte nu iesesm din casa decat dupa ce venea ea si era sa fiu violata la 6 ani cand m a luat intr o delegatie de un dement coleg cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Pe mine ma sperie ideile ` ce bine era pe vremea noastra, mergeam cu cheia de git de la nspe anisori, etc` pentru ca imi amintesc de tot felul de grozavii; asta fara sa ma refer la cineva anume
eu am crescut la tara si eram singura pina veneau ai mei de la cimp;
in timpul asta:
am dat foc la bucatarie (noroc de o vecina virstnica ce-a sarit si m-a scos afara, si-a mototolit perdeaua in flacari.
am omorit o gaina, cu doi baieti/verisori, vroiam sa-i dam injectii saraca
baietii vroiau sa ne jucam de-a adultii, sa-mi arate putza, noroc ca i-am spus mamei inainte sa se intimple ceva (altceva decit o bataie zdravana luata de toti trei)
m-a muscat porcul de mina, mi-am bagat mina printre lemne la el in cotet;
tot cu baietii, ne-a traznit sa coborim pe cumpana, in fintina...tot vecina care ma mai supraveghea uneori ne-a oprit inainte sa murim careva inecat

am dezlegat ciinele (ciobanesc) cind a aparut fostul invatator in drum spre autobuz, sa ne razbunam pentru cine-stie-ce; l-a scos mama de sub ciine ( nu l-a muscat, era prea batrin si fara dinti dar il tinea sub el nemiscat)

de astea imi amintesc...si de multe altele de pe la 12-14 ani cind am ajuns la oras, si haladuiam cu gasca pina noaptea;

Aveam vreo 10 ani cind s-a inecat un copil din vecini in piriul de linga casa, care nici macar nu era prea adinc, dar nimeni n-a inteles cum.

Imi amintesc o gramada de intimplari nefericite cu copii victime ale accidentelor stupide, etc, doar ca nefiind presa si actualitatile, ramineau acolo, in cartier/sat, unde oamenii isi boceau copiii pierduti sau accidentati pe viata.

Fiu'meu a fost cocolosit, protejat si ocrotit dintotdeauna (e drept ca pe motiv ca-i special am fost mereu, cit am putut, in umbra lui); anul asta a ramas prima data singur acasa, o luna intreaga (alternativ, o saptamina la tabara de vara, una acasa) pentru ca el a solicitat, si i-a placut mai mult acasa; merge singur la magazin pe jos, isi cumpara ce-i trebuie sau cer eu (mici servicii gen un detergent de vase sau lui un kit-kat), da ture prin cartier cu bicicleta si maninca o inghetata. Dar...are 12 ani, si el a cerut, am discutat pericolele, moduri de autoaparare, etc;

Char nu-mi doresc si nici nu mi-am dorit vreodata sa `exploreze` aventurile mele din care doar ingerul pazitor m-a scos de atitea ori:(

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Uite, asta se intimpla in america chiar daca iti supraveghezi copii mai de la departare
http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/mom-sues-polices-she-arrested-letting-her-kids-134628018.html
desi eu cred ca adevarule era ca, copii faceau galagie si deranjau vecina care pare a fi o "buna cetateana americanca"
eu sint intr-un stress continuu ca sa nu fiu acuzata de cine stie ce....mai ales cind o apuca urlatu de se aude 3 strazi mai incolo...

mai stiu un caz, o daneza in vizita in new york, la cafenea si-a lasat copilul cu caruciorul afara dupa cum e obiceiu pe la ei la soare si ea supraveghea prin geamul de sticla de dinauntru...politia i-a luat copilul si ea a fost acuzata de neglijenta/abandon...si era turista doar...

as vrea sa exista aici lipsa de stress care exista in Ro si europa.

Mergi la inceput