De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 11
asi spune:
Offtopic: nu cred ca subiectul discutiei e sa o convingem pe Oana sau alte mamici sa-si supravegheze copii mai bine decat pot sa o faca , fiecare isi asuma responsabilitatea faptelor sale si implicit a ingrijirii copiilor sai.
Ontopic: fiul meu are 8 ani jumate si m-am gandit sa-l las sa mearga la scoala singur in ultimii 500 de metrii.Inca nu am facut asta , dar vreau sa facem intai o "repetitie" si sa-i iau telefon si cartela sa ma poata suna cand ajunge in clasa.
In vacanta de vara , la bunici , amandoi stateau singuri (adica cu alti copii) pe strada la joaca.
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
s-o credeti voi. Al meu mai mare la 14 jumate tot vrute si nevrute face. Intr-o zi a iesit in gradina si s-a intors dupa 5 minute cu dintii din fata rupti. Nici in ziua de azi nu am putut inca face ceva. Mik. |
mik de asta ma tem eu,de faptul cand vor creste..e adevarata vorba asta"copii mici pribleme mici,copii mari probleme mari",mie frica de ziua aia cand vor vrea sa plece singuri,mie frica de ce va urma atunci cand eu nu voi mai putea sa-i supraveghez..as perefra sa-i am asa mici si sa-i pot veghea chiar si din casa
ma gandesc ce vor face cand vor merge la scoala ca sunt baieti si sa nu se ia la bataie,etc etc
acum pot spune ca sunt linistita si fara griji
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
anya spune:
David nu a inceput scoala? Nu e la pregatitoare? E mai mic cu un an ca al meu si noi am inceput clasa 1.
cristoiu spune:
offffff ... tot timpul trebuie desfiintat cineva ca parinte pe forum, altfel e prea liniste si pace.
Oana si eu cred ca e un pic prea mica la un an jumate sa fie pe strada, dar tu stii mai bine cum e strada aia si cita grija are cel mare de ea.
Cum spuneam, eu la 3 ani jumate o las sa calareasca strada cu bicicleta. Am incredere in ea si o urmaresc de la fereastra. As putea sta si afara, dar linga ea nu am cum, ca mult prea rapida pe bicicleta, la anul ii luam una cu pedale. In curte nu ar fi avut cum invata, pe iarba nu e la fel ca pe asfalt.
E expusa la pericole cu toate invataturile pe care i le dau? Evident. Ar fi 100% in siguranta linga mine in sufragerie? Categoric nu.
Sunt parinti care isi pun copiii in tarc si altii care ii lasa liberi sa cerceteze casa. Sunt mai rai parinti cei care nu ii pun in tarc, fiindca se poate intimpla sa dea copilul cu capul de un colt de masa? Tarcul asta virtual mai tirziu se mareste, peretii casei, curtea casei, lesa (chiar la propriu am vazut parinti cu copii in lesa). E vreun avantaj in a iti tine copilul in tarc inafara falsului sentiment de siguranta? (practic si in tarc se poate sa cada tavanul pe el sau daca sunt mai multi isi pot scoate ochii cu succes si in casa.)
E intelept sa lasi un copil de un an jumate nesupravegheat pe straduta? Clar nu. Este copilul Oanei nesupravegheat? Greu de spus. Nu stim cum arata straduta, nu stim cit de responsabil e baietelul de 6 ani, nu stim cit de departe fizic e Oana de copii. Prea multe necunoscute pentru acuze grele.
Puteti sa ma acuzati pe mine de inconstienta? Evident. Dar din nou, nu ma cunoasteti, nu cunoasteti versiunea mea de "straduta", nici nu imi cunoasteti copilul si capacitatile lui de intelegere si autocontrol. ?S-ar putea intimpla ceva copilului? Da, teoretic drobul de sare ar putea sa cada la un moment dat. Pe strada, in casa, la gradinita. Traiesc cu spaima drobului si eu. Dar am invatat sa mi-o tin in friu, sa nu o las sa imi conduca si ingradeasca viata. Am piscina in curte, pai nu o astup sau pun gard ci invat copilul sa inoate si ii explic despre pericolul piscinei. Au murit copii in piscine publice, supravegheati de life-guard si cu adultul linga ei (tineti minte cazurile cu pompa fara capac in Turcia). Se intimpla accidente, dar ce facem, nu mai mergem cu copiii la piscina? E doar un exemplu, sunt multe pentru fiecare situatie. Un copil nu e 100% safe decit inchis intr-o cusca.
Aveti senzatia ca voua nu vi se poate intimpla nimic fiindca sunteti linga ei? Ba se poate, e un sentiment fals de siguranta. Din pacate ca parinti suntem blestemati sa traim cu spaima ca li s-ar putea intimpla ceva copiilor nostri. Dar e mai sanatos sa ne controlam spaima si sa ne lasam copiii liberi sa exploreze si sa invete. Nu ne putem apara copiii de viata si e si nesanatos sa o facem.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya David nu a inceput scoala? Nu e la pregatitoare? E mai mic cu un an ca al meu si noi am inceput clasa 1. Anya |
nu anya,la sf lunii viitoare face 6 ani si l-am lasat inca un an la gradinita ptr ca el cum nu prea a mers la gradi nu stiu cum se va acomoda la scoala,am zis anul asta sa-l dau la gradinita si la anu direct in cl 1
plus ca l-am dat si pe cel de 3 ani si mi-a prins bine ca deocamdata stau in aceasi grupa
ela_04 spune:
Se pregateste urmatoarea generatie pt "Cabinetul Psi - consultatii de psihologie"
& +33
oanap85 spune:
citat din mesajul lui cristoiu offffff ... tot timpul trebuie desfiintat cineva ca parinte pe forum, altfel e prea liniste si pace. Oana si eu cred ca e un pic prea mica la un an jumate sa fie pe strada, dar tu stii mai bine cum e strada aia si cita grija are cel mare de ea. Cum spuneam, eu la 3 ani jumate o las sa calareasca strada cu bicicleta. Am incredere in ea si o urmaresc de la fereastra. As putea sta si afara, dar linga ea nu am cum, ca mult prea rapida pe bicicleta, la anul ii luam una cu pedale. In curte nu ar fi avut cum invata, pe iarba nu e la fel ca pe asfalt. E expusa la pericole cu toate invataturile pe care i le dau? Evident. Ar fi 100% in siguranta linga mine in sufragerie? Categoric nu. Sunt parinti care isi pun copiii in tarc si altii care ii lasa liberi sa cerceteze casa. Sunt mai rai parinti cei care nu ii pun in tarc, fiindca se poate intimpla sa dea copilul cu capul de un colt de masa? Tarcul asta virtual mai tirziu se mareste, peretii casei, curtea casei, lesa (chiar la propriu am vazut parinti cu copii in lesa). E vreun avantaj in a iti tine copilul in tarc inafara falsului sentiment de siguranta? (practic si in tarc se poate sa cada tavanul pe el sau daca sunt mai multi isi pot scoate ochii cu succes si in casa.) E intelept sa lasi un copil de un an jumate nesupravegheat pe straduta? Clar nu. Este copilul Oanei nesupravegheat? Greu de spus. Nu stim cum arata straduta, nu stim cit de responsabil e baietelul de 6 ani, nu stim cit de departe fizic e Oana de copii. Prea multe necunoscute pentru acuze grele. Puteti sa ma acuzati pe mine de inconstienta? Evident. Dar din nou, nu ma cunoasteti, nu cunoasteti versiunea mea de "straduta", nici nu imi cunoasteti copilul si capacitatile lui de intelegere si autocontrol. ?S-ar putea intimpla ceva copilului? Da, teoretic drobul de sare ar putea sa cada la un moment dat. Pe strada, in casa, la gradinita. Traiesc cu spaima drobului si eu. Dar am invatat sa mi-o tin in friu, sa nu o las sa imi conduca si ingradeasca viata. Am piscina in curte, pai nu o astup sau pun gard ci invat copilul sa inoate si ii explic despre pericolul piscinei. Au murit copii in piscine publice, supravegheati de life-guard si cu adultul linga ei (tineti minte cazurile cu pompa fara capac in Turcia). Se intimpla accidente, dar ce facem, nu mai mergem cu copiii la piscina? E doar un exemplu, sunt multe pentru fiecare situatie. Un copil nu e 100% safe decit inchis intr-o cusca. Aveti senzatia ca voua nu vi se poate intimpla nimic fiindca sunteti linga ei? Ba se poate, e un sentiment fals de siguranta. Din pacate ca parinti suntem blestemati sa traim cu spaima ca li s-ar putea intimpla ceva copiilor nostri. Dar e mai sanatos sa ne controlam spaima si sa ne lasam copiii liberi sa exploreze si sa invete. Nu ne putem apara copiii de viata si e si nesanatos sa o facem. |
nu ma pot baza pe cel mare sa aiba grija de ea, chiar daca stiu ca el are grija,. la 6 ani ce pot sa-i cer?dar ii mai spun cand sunt afara "
"David fii atent putin la ea pana merg eu la baie sau cat mestec in ciorba " cu toate ca stiu ca nu pleaca fetita nicaieri si nu are ce sa se intample in timpul asta(adica sa ajunga in strada )ii atrag totusi atentia
ii mai spune catodata cate unul "iti iau surioara ,sau,mi-o dai mie"?si el se supara si zice "tu sa-ti faci":)
sau cand mergem in parc are grija si ii atentioneaza pe ceilalti copii ca "ea e coca ,ai grija":)
in oras daca ramane fratesu in urma incepe sa tipe de se uita toata lumea la el"mama a ramas Paulica in urma"
o data a plans in hohote sa nu-l las pe fratele lui acolo,ca Paul e mai mofturos de felul lui si cand se supara ramane unde e si eu ii mai spun ca-l las acolo daca nu vine ,..si i-am explicat lui David ca trebuie sa-l invatam sa mearga cu noi,sa nu ramana in urma..
la felul cum sunt eu nu as risca sa-i las singuri daca as sti ca sunt pericole,de altfel anafra de straduta si curte nu-i las singuri nicaieri si nicodata
giulia71 spune:
Sora-mea iesea singura pe strada la un an si un pic. E drept supravegheata de moi
Sunt doua faze pe care mi le amintesc perfect de pe vremea cand eram doica:
una cand am lasat-o sa doarma in patutul ei si am zbughit-o la joaca, la o prietena. A venit dupa un timp bunica, baba Veta, fetei cu care ma jucam sa-mi zica s-o iau pe sor'mea din santz.Se daduse jos din patut si venise de-a busilea pina acolo. Am gasit-o cumintica manca dintr-un mar..plin de furnici.
Cealalta e mai lunga istorioara.
Asa era acum 3o si ceva de ani, cele leat cu mine stiu ca fratii se cresteau unii p'altii si cresteau bine-merci. Nu era nici-o problema.
Acum lucrurile s-au schimbat, al meu are 12 ani si in Bucuresti nu l-am lasat inca singur, e drept abia ne-am mutat acasa.
uneori gandesc prea mult....
oanap85 spune:
citat din mesajul lui anya Oana, nu va fi prea mare la 8 ani sa inceapa clasa 1? Ela, la ce te referi? Anya |
consider ca nu e pregatit ptr scoala
ela04 fii mai explicita si cu dezaprobul si cu cabinetul psi..cine se pregateste?