De la ce varsta fara un adult in preajma?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Se pregateste urmatoarea generatie pt "Cabinetul Psi - consultatii de psihologie"

& +33

Adica?????

Al meu a mers singur la piine si la chiosc,de la 5 ani,bineintzeles ca l-am supravegheat la inceput insa era tare dornic sa faca lucrurile astea singur"el e mare!!!"

D efapt la 2 ani a plecat pe strada singur,nici in ziua de azi nu-mi explic cum a deschis poarta,inchisa cu un cirlig special.

La 7 ani a mers singur la scoala,la 8 ani jumatate am venit in germania,l-am dus cam 2 saptamini la scoala cu autobuzul(nu stia germana),dupa doua saptamini ,n-a mai vrut prezentza mea,a mers singur.

Iaca are 17 ani miine 7pomiine si n-am ajuns nici la psiholog si nici alte probeleme n-am avut.

depinde foarte mult de copil,de gradul lui de independentza si de la ce virst o arata.

Eu oanei nu vreau decit sa-i sugerez(sa-i sugerez nu sa-i spun ce are de facut)sa nu puna presiune pe cel mare,sub niciun fel.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Oana, nu va fi prea mare la 8 ani sa inceapa clasa 1?
Ela, la ce te referi?

Anya

dar va incepe la 7 nu la 8,la 7 fara 1 luna chiar

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

La toate ma refer! prea multe sunt puse in carca celui mare si prea responsabil ar trebui sa fie, si prea devreme!
Adica duc copil de 6 ani la gradinita grupa mica ca sa aibe grija de alt frate cand trebuia sa mearga la grupa pregatitoare unde ii era locul specific varstei!
Unde o sa stea numai cu alti copii mici.
Din perspectiva surori mai mari care am fost si sunt... e revoltator si tot timpul acest copil va fi frustrat. Si tot ca sora mai mare iti spun ca nu e cinstit!si corect fata de cel mare!
Nu judec pe nimeni... doar constat.

& +33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:

La toate ma refer! prea multe sunt puse in carca celui mare si prea responsabil ar trebui sa fie, si prea devreme!
Adica duc copil de 6 ani la gradinita grupa mica ca sa aibe grija de alt frate cand trebuia sa mearga la grupa pregatitoare unde ii era locul specific varstei!
Din perspectiva surori mai mari care am fost si sunt... e revoltator si tot timpul acest copil va fi frustrat. Si tot ca sora mai mare iti spun ca nu e cinstit!si corect fata de cel mare!

& +33

Ela, eu am fost sora ceva mai mica (adica nu atit de mica cit sa fie obligata sora-mea sa ma aiba in grija) si deci nu pot sa stiu cum e.
S-ar putea sa ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

ela,intzeleg si sunt de acord cu ceea ce spui,insa nu sunt de acord cu cabinetul psi.

vorbesc tot din postura de sora mai mare.

Parintzii nu-si dau seama cita responsabilitate pun pe umerii celor mri cu"vezi ai grija PUTZIN de sora/fratele tau".Acest "putzin"pentru parintzi,poate insemna "Enorm"pentru copil!

Insa tot nu e un motiv de psi.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Poate ca nu e cazul Dana,
m-a revoltat doar situatia expusa cu atata lejeritate...

& +33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Oana, acum are 6 fara 1 luna si merge la gradi. La anul, la 7 fara 1 luna va merge la scoala la pregatitoare deci la 8 ani fara 1 luna intra in clasa 1. Si zau, ca daca are deja grija de fratiori e mult mai matur si pegatit fata de altii (asta e de lauda, nu o critica).
In general copiii pot si inteleg mult mai multe decat avem noi senzatia. Evident ca nu trebuie cocosati de responsabilitati, dar nici lasati fara ele. Intr-o familie cu mai multi copii e important sa aiba grija unii de altii, chiar si cel mic de cel mare uneori. (Spre exemplu, alaltaieri cel mic s-a dus glont la sotul meu sa-i spuna ca fratelui mai mare ii e rau.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Si eu sunt sora mai mare si nu sunt traumatizata. De la 5 nai stateam cu frate-miu de aproape un an 2 ore pe zi pana venea mama. stateam in casa cu el, trebuia sa ne jucam pe covor. Eu eram f mandra, era papusa mea :). Nu am facut nici o prostie, nimic care sa ne fi pus viata in pericol.
Acum eu nu as lasa-o pe a mica cu vre-un bebe, dar asta pentru ca traim in alta lume si suntem formati altfel :)).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Traumatizat ar fi trebuit sa fie el, ca atunci cand am mers la scoala, am inceput sa fac scoala cu el acasa :). trebuie sa stie tot ce faceam eu la scoala. Facusem si un catalog cu note.
Imi amintesc ca o data a sunat mama sa vada ce facem si el plangea de mama focului ca nu stia cat face 5 si cu zero (tare mult i-a luat sa priceapa cifra zero :))).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:

& +33

ela inteleg de ce esti revoltata ..sa inteleg ca ai avut nevoie de psiholog din cauza ca ai avut grija de sora/frate mai mic?
imi pare rau atunci..
si nu cred ca 1,2 minute cat sta inseamna il va face sa devina frustrat,el e grijuliu si fara sa i-o cer,din propria-i initiativa
de ce este asa?nu stiu ..dar cu siguranta nu ca ii spun eu "fii atent putin la sora ta",in fond el daca vrea e daca nu nu e,si asta ptr ca nu-i reprosez "ca de ce nu ai grija de sora ta"...nu pot sa fac asta tocmai ca sa nu devina frustrat asa cum spui tu

iar la gradinita merge in grupa mare sau pregatitoare ce-o fi,cel mic sta cu el pentru ca deocamdata d-na lui lipseste pana la 1 oct. si educatoare lui David ii tine locul,4 ore dimineata cu cei mici,4 ore pana dupa-amiaza cu cei mari..si i-am spus ca il duc o data cu David si pe cel mic pana se obisnuieste putin cu gradinita,mai exact 2 saptamani..si am ales sa-l duc pe Paul la grupa mare tocmai ca sa nu piarda David din ce invata..Paul e cuminte si nu-l deranjeaza(mi-a zis d-na)

daca intrebai iti spuneam de ce inainte sa tragi concluzii

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput