De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 10
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AgnesLuca
sincera sa fiu, cred ca nimic, daca nu au sarit pe tine dupa atitea miscari agitate, nu am nici un motiv sa cred ca si-ar fi bagat coltii in copii. tu de ce crezi altceva ? "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) |
de ce nu? nu ai mai auzit de copii muscati de pitbulls?
am vazut cainii de departe ca veneau spre noi si miscari agitate nu am facut ca erau copiii chiar langa mine...si tocmai i-am tinut pe loc sa nu alerge de frica sau sa dea din maini....si daca era de muscat...ma muscau pe mine prima, ma luptam cu ei...nu stiu ...dar poate scapau copiii.
dar treb sa fi langa copil sa-l aperi, sa nu fie singur.
michelle
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oana1177
scuze de offtopic insa e chiar dezgustator ce faceti, parerea mea; ca niste mamici perfecte ce sunteti frumos ar fi sa va dati cu parerea la subiect si sa incetati s-o linsati pe Oana (o includ si pe lady); luati exemplu de la cele care au stiut sa-si spuna parerea contra cu multa diplomatie ca o curiozitate: care e problema ta ab la subiectul asta? asa indarjita ... dde mult n-am mai vazut pe forum atata rautate gratuita |
1.Nu sunt mamica perfecta!Nu imi atribui adjective gratuite!
2.Nu caut s-o linsez pe Oana ci doar sa inteleg "cum poti supraveghea un copil din casa.Cum poti intre un geam, un gard sa vezi ce-ti fac proprii copii pe drum.
3.Am fost diplomata si inca sunt.Nu consider ca am jignit-o pe Oana.Dar sunt siderata de faptul ca ea considera ca a "supraveghea din casa" e un mod ok de a avea grija de copii. De ce nu recunoaste faptul ca e singura cu 3 copii toata ziua(sotul cred ca lucreaza) si risca cateva minute sa-i lase pe drum pentru a mai putea face una-alta prin curte.Ar fi fair-play.
4. Oana 1177 ti-ai lasa copii de 1,5...3 si 6 ani pe drum si ai sta sa le auzi gura, din curte?Si fii sincera.Tu ce ai face?Ziceai ca e dezgustator ca o contrazicem...dar tu ai venit si ne-ai spus diplomat ca nu e bine ce facem prin aceeasi metoda-limbaj suburban.Acum te rog sa dregi ciorba ca e cam acra.
Astept parerile tale.
Participam la concursul "Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
Si eu una ma opresc aici in discutia mea cu Oanele.Unii isi merita soarta caci mai bine tin coada sus decat sa recunoasca ca gresesc!
Pacat ca exista victime colaterale ale inconstientei.Si o spun cat se poate de serios.
Participam la concursul "Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
ina.click spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui michelle-usa
de ce nu? nu ai mai auzit de copii muscati de pitbulls? am vazut cainii de departe ca veneau spre noi si miscari agitate nu am facut ca erau copiii chiar langa mine...si tocmai i-am tinut pe loc sa nu alerge de frica sau sa dea din maini....si daca era de muscat...ma muscau pe mine prima, ma luptam cu ei...nu stiu ...dar poate scapau copiii. dar treb sa fi langa copil sa-l aperi, sa nu fie singur. michelle |
Din perspectiva de atat mamica CAT SI pitbull owner,
Michelle a facut ce trebuia, a pazit copiii, s-a interpus intre ei si caini si nu a facut gesturi bruste.
Cainele meu nu ar fi facut nimic; cainele altora, nu avem de unde sti. In majoritatea cartilor si tutorialelor si filmelor despre dog training, dog behaviour, se insista asupora faptului ca in special copiii pot declansa instinctul de
...romgleza, scuzati, nu imi vine in minte
de prey-drive.
Pentru ca sunt mici, sunt mult mai aproape de nivelul solului si de nivelul cainelui, au miscari dezordonate, fug incet, se impiedica des, tipa ascutit.
E bine sa fim prudenti chiar si atunci cand suntem asigurati de stapanul cainelui ca totul e ok. Chiar si o joaca mai violenta poate rani un copil. Cel putin al meu si-a luat nenumarate trante, de prea multa bucurie ce manifesta desteptul asta al meu de caine. Pana l-am invatat sa se bucure mai incet.
Edit
: insist asupra ideii ca si daca erau doi cockeri, doi rotweillers, doi lshasa apso, doi ciobanesti, doi braci, doi pointeri, doi retrieveri, tot la fel trebuia sa te comporti. Cunosc prejudecatile legate de pitbulls. Si de aceea incerc sa le combat :)
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ligia13 spune:
Noi locuim intr-un cartier nou, unde parcul este cumva in mijlocul cartierului ...masini trec rar,dar strada nu e chiar langa parc!
Copiii se joaca prin parc , pe alei, pe strada:)
In afara de mine nu mai e nici o mama afara cu copii peste 5-6 ani!
Radu are 7 ani, si desi nu pot sa-l amin vizor mereu, ca mai alearga , mai se da dupa un bloc...eu stau cu el afara!
Repet..sunt singura.
Este un grup de baieti, ii stiu pe toti de-acum...mereu sunt singuri!
Radu de obicei iese afara la bunica, ca acolo sta peste zi..deci aici nu iesim decat din cand in cand!
Dar
Radu merge singur sa cumpere paine. (Eu il urmaresc de la geam:))
- nu trebuie sa traverseze
Ramane singur afara pret de 5 min pana urc eu sa aduc apa de exemplu!
La bunica la tara sta afara ..singur evident. Se duce si la vecini tot singur ..inca lucram la aspectul de a nu uita sa spuna cand pleaca !
Are un grad de libertate ... dar destul de strans.
filofteia spune:
Eu cred ca depinde foarte mult de copil si fiecare parinte isi cunoaste copiii.
Noi avem niste veri care au un baiat cu 3 luni mai mare ca al meu. La trei ani ai copiilor am fost in vizita la veri, care tocmai se mutasera la casa, cu etaj. Prima mea grija a fost sa incui usile la toate balcoanele... in timp ce baiatul lor statea singur in living cat ei dormeau la etaj. Eu stiam insa ca prima grija a copilului meu va fi sa escaladeze balcoanele...
Prima data am incercat sa-l lasa fara la 8 ani, in parcul din spatele blocului, unde il vedeam. La jumatate de ora copilul meu mergea pe gardul ce inconjura parcul (din acela de 2 m, din plasa, cu tepi sus ) si se tinea de crengile copacilor din jur. M-am dus si l-am bagat in casa si i-am mai dat voie peste un an.
Si acum, la aproape 12 ani are tot felul de peripetii pe afara, dar a evoluat foarte mult.
ingridnen spune:
filofteia, parca vorbesti de fi-miu
are si el niste idei...
no way sa-l las singur, poate cand si-o face buletin
Ingrid si Cristi 9 ani
Mik spune:
citat din mesajul lui ingridnen filofteia, parca vorbesti de fi-miu are si el niste idei... no way sa-l las singur, poate cand si-o face buletin Ingrid si Cristi 9 ani |
s-o credeti voi. Al meu mai mare la 14 jumate tot vrute si nevrute face.
Intr-o zi a iesit in gradina si s-a intors dupa 5 minute cu dintii din fata rupti. Nici in ziua de azi nu am putut inca face ceva.
oanap85 spune:
cum se face ca mereu devin subiect de discutie?
da ,ce sa zic imi pare rau ce pareri aveti voi despre mine
ab5174 ai copii?cati?
raspunde-mi si pe urma mai vorbesc cu tine
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
oanap85 spune:
my lady dar eu am spus ce fac ,vezi pag.6 primul mesaj ,am spus acolo ..de altfel e de inteles ca trebuie sa fac si mancare,curatenie ,spalat..
acum te intreb eu:familiile alea care au mai multi copii,fie ca stau in mediul rural sau urban,crezi ca stau cu ochii non-stop dupa copii?sa zicem in curte...cum crezu ca au grija de ei?
cum imi supraveghez eu copiii,pai tot am vorbit pana acum dar se pare ca degeaba ...tu ma intrebi cum pot eu sa-mi supraveghez copiii din casa..eu te intreb :cum crezi ca nu s-a intamplat pana acum nici un accident?ce?crezi ca au avut noroc?:)
deci nu am cum sa explic mai mult decat am facut-o..ma uimeste doar vorbele astea care le aruncati asa"vaii cum poate fi asa de inconstienta?cum poate lasa copiii?"astea sunt doar vorbe pentru mine,vorbe care nu ma impresioneaza deloc deoarece stiu cum sunt si cum imi cresc copiii
eu nu va cunosc cum sunteti voi in realitate deci nu comentez..desi recunosc ca ma intreb cum sunteti de faptsau ce ati face daca ati avea mai multi copii si i-ati creste singure..
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/