De la ce varsta fara un adult in preajma?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana1177

ca o curiozitate: care e problema ta ab la subiectul asta? asa indarjita ... dde mult n-am mai vazut pe forum atata rautate gratuita

Stii de ce ?
Lucrez cu copii, si de nu stiu cite ori am venit acasa si am plins de cit de iresposabili sint anumiti parinti.
Ce se intimpla cu copiii cind nu sint supravegheati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

ca o curiozitate: care e problema ta ab la subiectul asta? asa indarjita ... dde mult n-am mai vazut pe forum atata rautate gratuita

Stii de ce ?
Lucrez cu copii, si de nu stiu cite ori am venit acasa si am plins de cit de iresposabili sint anumiti parinti.

atunci fa ceva concret pt copiii aia a caror situatia o cunosti "in realitate", mai ales ca locuiesti intr-o tara in care chiar se poate face ceva si las-o mai moale cu teoria si acuzatiile in situatia asta in care doar presupui cum este; viteji in teorie si de la computer sunt multi,practica ii omoara

eu nu-mi imaginez ca Oana isi lasa copiii cu orele singuri pe-afara; si da, am vazut mamici perfecte care erau mai interesate de tigara si de discutiile cu pritenele decat de copiii lor aflati la 1m de ele;
si da, accidente se pot intampla si cu copilul aproape de tine: aveam grija de un verisor, a tasnit de langa mine si pana sa-l apuc de manutza a sarit o treapta direct in cap; poate ar fi trebuit sa ma reclame la politie matusa sau sa-mi scrie pe frunte atentie, inconstienta, nu?

ps. si nu te mai obosi sa-mi dezaprobi raspunsul, iti consumi energia degeaba si-mi umpli casuta postala degeaba; chiar ma lasa rece evaluarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Stii de ce ?

atunci fa ceva concret pt copiii aia a caror situatia o cunosti "in realitate", mai ales ca locuiesti intr-o tara in care chiar se poate face ceva si las-o mai moale cu teoria si acuzatiile in situatia asta in care doar presupui cum este; viteji in teorie si de la computer sunt multi,practica ii omoara

eu nu-mi imaginez ca Oana isi lasa copiii cu orele singuri pe-afara; si da, am vazut mamici perfecte care erau mai interesate de tigara si de discutiile cu pritenele decat de copiii lor aflati la 1m de ele;
si da, accidente se pot intampla si cu copilul aproape de tine: aveam grija de un verisor, a tasnit de langa mine si pana sa-l apuc de manutza a sarit o treapta direct in cap; poate ar fi trebuit sa ma reclame la politie matusa sau sa-mi scrie pe frunte atentie, inconstienta, nu?

ps. si nu te mai obosi sa-mi dezaprobi raspunsul, iti consumi energia degeaba si-mi umpli casuta postala degeaba; chiar ma lasa rece evaluarile

off topic,
daca vrei sa nu mai primesti mesaje cu cine a dat aprob/ dezaprob vezi ca poti sa editezi aceasta optiune( parca e la profil)

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Eu recunosc ca n-am citit tot subiectul, ca nu am timp, deci doar ultimele pagini, insa acum vad ca ea spune ca sta mai in garla. Stiu ca sunt multe neologisme, la mine in Muntenia, garla se spune la rau, apa curgatoare. Daca tot asemenea inteles are si la ea garla, pai deja e prea mult si chiar revoltator. Copil de 1,5 ani si de 3 ani, chiar si de 6 ani singuri langa o garla....brrr.....o cam inteleg pe ab5174, pe Lady si celelalte.
Oana1177, daca singura recunosti ca accidente se pot intampla cu mama aproape, de multe ori pot fi accidente fatale, cum poti sa o intelegi pe Oana ca isi lasa copiii minori, mult prea minori singuri? E clar ca "sansa" lor de a avea accidente fatale e enorm de mare, pt ca nu e nimeni aproape. Exact cum spuneam, pana apuca ea sa ajunga poate fi prea tarziu. Sincer, mie subiectul asta imi aduce aminte de stirile de la ora 17. Deja suna a inconstienta crasa. Pacat ca nu exista deloc protectia copilului acolo. Nu zic sa fie ca aici in America unde e exagerata protectia copilului, dar acolo e pur si simplu inexistenta. Din pacate.

Mergi la inceput

una e sa se intimple si alta e sa lasi, sa oferi posibilitati sa se intimple.

in urma cu o luna doar 2 min. am lispit din curte unde se juca baiatul meu (8,5 ani)cu fetita vecinilor(8 ani ).
m-am dus sa le aduc apa si prajituri...chiar nu am lipsit mai mult de 2 min.
s-au dus intr-o parte a gradinii sa vada daca mai e o minge pe acoperis.
stiau ca nu au voie in acel loc, pt ca le spusesem cu 1 ora inainte cand au inceput joaca; pt ca sotul a inceput sa sape niste gropi pt copaci si sunt cam de 30-40 cm adincime.
copiii uitindu-se in sus...au mers cu spatele si fetitza a cazut in groapa cu piciorul.
multumesc lui Dumenzeu ca nu si-a rupt piciorul, dar s-a julit...si nu mi-a fost bine sa dau ochii cu maica-sa...si sa-i spun ca nu i-am supravegheat in totalitate...asa cum trebuia.
2 minute de neatentie au fost suficiente.

de asta spun cand esti acolo copii sunt mai retinuti sa faca prostii, plus ca esti acolo, sari imediat, vezi ce s-a intimplat.

iar in caz de ceva macar nu ai si constiintza incarcata...atita timp cat ai facut ce ai putut.

acum fiecare face cum crede, dar eu nu as putea sa stau linistita in casa si copilul de 1,5 ani pe strada.
(la virsta aia cred ca nu eram mai departe de 2 m de William non stop)

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Hai ca am devenit curioasa citind de specificarea virstei de 8 ani din legea romana si am dat o cautare la nemti. In legea referitoare la obligatia parintilor de a supraveghea copiii nu se specifica reguli concrete ci doar ca parintii trebuie sa tina cont de virsta, dezvoltarea si personalitatea copilului. Insa din practica juridica (precedente de hotariri judecatoresti) ar rezulta urmatoarele reguli:
- copil de 4 ani, controlat minum din 15 in 15 minute, in conditiile in care se joaca intr-un loc sigur, in apropierea caruia nu exista trafic intens, lacuri, etc.
- de la 6 ani control la jumatate de ora + copilul poate fi lasat sa se deplaseze pe distante scurte singur cu bicicleta
- dupa 7-8 ani copiii trebuie sa poata sa exploreze vecinatatea neinsotiti de parinti si nu mai e nevoie de interval de control.

Exemplu de hotarire judecatoreasca: 2 pusti, unul de 5 altul de 7 ani zgirie mai multe masini din apropierea unui loc de joaca. Parintii copilului de 5 ani sunt gasiti vinovati, la aceasta virsta copilul ar fi trebuit controlat la intervale de 15-30 minute. Parintii copilului de 7 ani (copil fara precedente de comportament agresiv) sunt nevinovati, la aceasta virsta se poate permite copilului sa se joace nesupravegheat 2 ore.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Stii de ce ?

Crede-ma ca facem majoritatea....dar cu un parinte inconstient nu te poti pune.
Singura solutie serviciul social.

Mergi la inceput

inca o intimplare a fost cand i-au scapat ciinii vecinului din curte (2 pitbulls) si au iesit in strada unde se juca baiatul meu cu o fetitza a vecinilor. al meu avea atunci 4 ani si fetitza vreo 5...

nu am avut timp decat sa-i trag repede pe amindoi si sa-i ascund in spatele meu, in caz ca sareau la noi...dar ma cutremur si acum cand ma gindesc.

ce s-ar fi intimplat daca copiii erau singuri?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

inca o intimplare a fost cand i-au scapat ciinii vecinului din curte (2 pitbulls) si au iesit in strada unde se juca baiatul meu cu o fetitza a vecinilor. al meu avea atunci 4 ani si fetitza vreo 5...

nu am avut timp decat sa-i trag repede pe amindoi si sa-i ascund in spatele meu, in caz ca sareau la noi...dar ma cutremur si acum cand ma gindesc.

ce s-ar fi intimplat daca copiii erau singuri?

michelle

sincera sa fiu, cred ca nimic, daca nu au sarit pe tine dupa atitea miscari agitate, nu am nici un motiv sa cred ca si-ar fi bagat coltii in copii. tu de ce crezi altceva ?

Mergi la inceput

Citat:

Si inca ceva, noi intr-un an avem cam 300 de elevi (majotitate numai [entru un an) .....eu in ora de matematica nu pot sa ii intreb ce se intimpla acasa.
De multe ori aflam dupa ce s-a intimplat.

Mergi la inceput