Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 9
roxanaz spune:
eumada, mai usor. nimeni n-a vomat pe tine. iar aruncatul in fata cu ajutatul pe altii... nu miroase a bine niciodata. cred ca nu stii nimic despre ladyj daca arunci asemenea mesaje.
Selene_Bunny spune:
Noi am avut Kid Cont de la BT. Dobanda buna. Din pacate, a trebuit sa renuntam la el, cu o mare strangere de inima si cu un puternic sentiment de infrangere. Situatia de la momentul acela ne-a obligat.
Ioanna81 spune:
Buna,
Noi punem de-o parte toate bancnotele de 1 leu. indiferent cate se aduna intr-o zi, la sfarsitul zilei le punem adunam amandoi. daca trebuie sa cumparam ceva care costa 2 lei si noi avem 2+5 lei, de exemplu, folosim hartia de 5. cam asta e principiul. in afara de asta, incercam sa mai punem intr-un cont de economii ceva bani, in ziua de salariu. fara sa na stabilim o suma anume doar in functie de cheltuielile preconizate pentru luna urmatoare.
emanouela spune:
Mada, nu stiu de ce tii asa de mult sa te victimizezi, nu e prima data. LadyJ a apus clar "mentalitate", nu s-a referit la tine personal....si chiar de se referea, tu nu stii cum esti? iti trebuie si feedback de la altii?
Mie mult mai urat mi se pare ce ai facut tu, aruncand cu gratie, vezi Doamne eu ajut, tu nu....ma face sa cred ca ajuti pt feedback, nicidecum ca asa simti tu. Daca cineva nu iese cu asta ca si carte de vizita, asa cum ai facut tu, nu inseamna ca nu ajuta, unii, Mada, ajuta mai mult decat o faci tu si raman anonimi si pt cei ajutati, o fac pt ca simt, nu pt feedback.
Selene_Bunny spune:
Ce cheltuieli lunare obligatorii aveti?
Noi avem asa:
- chirie
- facturi - intretinerea afisata in scara blocului, gazul, curentul, mobilele, Internet+cablu TV
- kineto
- psiho
Cumulat, reprezinta acum, cat inca nu este rece afara si nu incalzim casa, cam 1400 de lei.
NU pun intentionat mancarea, articolele de uz casnic.
Edip spune:
Si ne mai miram ca pensionarii decid voturile in Ro. Poate m-am "adaptat" eu la mentalitatea de aici ca statul nu trebuie sa aibe grija de tine dar multi de pe aici o sa va petreceti batranetile la fel ca generatiile de acum... injurand guvernul.
Exista multe modalitati de investitii in Ro in afara de pensii private care nu sunt de fapt ceea ce ar trebui sa fie. Dar ca sa investesti trebuie intai sa economisesti si la asta m-am referit... lipsa de educatie financiara e una din metehnele oamenilor si dupa cum se vede e f. greu sa se repare. Cum sa astepti sa te ajute copilul la batranete? Adica trebuie sa pun presiune pe copilul meu sa aibe un venit care sa poata sa ii permita asta cand o sa fiu eu la pensie? Pai ce m-a obligat copilul sa il fac? Ce aberatie... Pe copil il ajuti tu pana mori si nu astepti nimic de la el.. e dragoste neconditionata si atat...
E discutie lunga aici dar multi or sa o simta pe pielea lor... Multi s-au simti foarte ofensati de intrebarea mea... chiar si in Anglia dupa cum am vazut:) Ei uite ca eu aici stiu ca toata lumea face asta si le e f. bine la pensie comparativ cu multi de prin Europa care isi asteapta sfarsitul.
Economiile (in lumea capitalista) ca idee generala se impart in:
-sume pentru a cumpara ceva mai scump ( casa, masina) sau a renova casa
-sume pentru a avea un ban de zile negre cat inca esti angajat... ramai somer, te imbolnavesti,se strica masina etc
-sume pentru educatia copilului
-sume pentru vacanta/vacantele anuale
-sume pentru pensie (care se investesc pe termen lung)
Nu poti face economii, cauti alte surse de venit.. schimbat de job, mai faci un curs, incepi o afacere, al 2-lea job... dar noi suntem obisnuiti sa ne dea cineva sau sa ne plangem.... Eu ma as fi asteptat la o alta replica... cum investim acei bani de pensie ca sa nu se devalorizeze pana cand avem nevoie de ei.
ela_04 spune:
Luna asta am platit facturi doar in valoare de 300 lei!!!
gazul a venit pe zero ca am platit anticipat
cu tot cu tel mobil! 100 lei.
Luna viitoare o sa vina apx 500 lei. Vine apa... 32 mc. Cam 200 lei.
Tocmai ce a fost pe realitatea o stire cum ca cei nascuti intre 1968 si 1971 vor primi la pensie doar 15% din ultimul venit ca tot vorbeam de pensi.
& +32
ela_04 spune:
Citat: |
Edip: Nu poti face economii, cauti alte surse de venit.. schimbat de job, mai faci un curs, incepi o afacere, al 2-lea job... dar noi suntem obisnuiti sa ne dea cineva sau sa ne plangem.... Eu ma as fi asteptat la o alta replica... cum investim acei bani de pensie ca sa nu se devalorizeze pana cand avem nevoie de ei. |
Ok. Ai perfecta dreptate. Asa ca intreb eu. Cum facem si in ce investim ca sa ne putem bucura de bani la pensie?!
Singura chestie la care eu m-am gandit e o garsoniera de inchiriat...venit sigur, lunar. Insa destul de costisitor... investitie mare.
& +32
emanouela spune:
Nu te mai flata singur, nu s-a simtit nimeni ofensat...nu cumva exprimarea ta initiala a fost total diferita de exprimarea de acum?! Nu cumva nu ai stiut sa exprimi exact ce gandesti? Una e investitie, una e economie, ca economisesti ca sa investesti in ceva care iti ofera in venit sigur pe termen lung nu e egal cu economisesti ca sa ai din ce trai la pensie, cel putin pt mine.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Ce cheltuieli lunare obligatorii aveti? Noi avem asa: - chirie - facturi - intretinerea afisata in scara blocului, gazul, curentul, mobilele, Internet+cablu TV - kineto - psiho Cumulat, reprezinta acum, cat inca nu este rece afara si nu incalzim casa, cam 1400 de lei. NU pun intentionat mancarea, articolele de uz casnic. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
selene eu 3 copiimai multe nu spun ...
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).