Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Care este suma minima pe care o economisiti pe zi? | Autor: padi

Link direct la acest mesaj

Incerc sa imi dau seama, oare care este suma minima pe care as putea-o economisi zilnic, fara a-mi afecta bugetul, dar sa si reusesc sa pun ceva in pusculita
Pana acum am mers pe metoda 1 RON pe zi, dar oare nu as putea sa economisesc mai mult?
Voi cat reusiti sa economisiti pe zi, dar fara a face exces de zel sau fara a va afecta bugetul familiei? V-ati gandit la acest lucru?

Adriana

edit: am scos linkurile catre blogul personal!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Titlul m-a facut sa rad. Daca ajung in ziua de salariu fara datorii, ma declar fericita. Si asta in conditiile in care cheltuielile lunare sunt extrem de stricte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai si cum faci?

Pui un leu deoparte si spui ca asta l-am economisit,sau pui toata suma la sfirsitul lunii?

Nici nu m-am gindit vreodata sa economisec zilnic(pentru ca nu cheltui zilnic,incerc cel putzin s anu cheltui zilnic),am insa economii la luna.La sfirsitul lunii am suma X in cont,dara sta pentru ca asa mi-am impus...nu de buna voie.(o actziune cu banca sa-mi retzina suma x lunar s-o verse intr-un fond de economii)

PS.Subiectul tau imi aminteste de o colega d emunca care ce ma mai felicita cind m-am lasat de fumat si cum imi spunea celebra replica"Banii astia ii pui deoparte,ce dadeai pe tzigari economisesti".Pe naiba...ca dupa ce m-am lasat d efumat n-am pus un cent deoparte pe principiul asta.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Sa economisesti pe zi mi se pare o lupta continua. Eu economisesc/luna...si anume, in mom in care banii sunt in cont, imi fac calcule (aproximative) si o parte transfer in contul de economii. Nu-mi iese intotdeauna ft bine, mai intru in ei daca arde sau apar situatii neprevazute. Mi se pare mai eficient asa, performanta mea a fost de 600 lei/luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Eu am o pusculita in care pun zilnic 1 RON. Ce este 1RON? Sunt sigura ca fiecare poate sa faca acest lucru
Mie mi-a intrat in reflex, si acum o fac din inertie... Eu nu o vad ca si pe o povara zilnica. Cum am ajuns sa pun deoparte 1 RON? Am renuntat la a doua cafea de la automatul de cafea! Acum beau doar una si pun 1 RON in pusculita.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Acum ceva vreme,la o presentare, un financial adviser ne-a spus ca majoritatea oamenilor pot economisi 10% din venituri, acestia fiind banii pe care cei mai multi dintre noi ii cheltuie pe asa zisele maruntisuri...bani pe care nu stii pe ce i-ai dat.

Sunt sigura ca sunt oameni care nu au acesti bani disponibili. Multi dintre noi insa, ii au, dar ii cheltuie aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

iar subiect cu economiile....mie nu prea imi iese, nu stiu cum, dar mereu apare ceva ce imi strica socotelile.

1 leu pe zi as putea economisi, nu-i vorba... dar ce faci cu 30 de lei la sfarsitul lunii...e o suma infima... 2 pachete de tigari si iaca, s-au dus banii.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Intai tre' sa ai DIN CE economisi. Deci tre' sa ai chiar si acel 1 RON excedentar, pentru a-l pune in borcanul de economii.

La mine e ca un facut, am reusit de mai multe ori, de prin 2005 incoace, sa economisesc, uneori chiar sume frumusele. Dar nu a fost data sa nu se intample ceva si sa trebuiasca sa intru in banii aia.

- variatiile de curent, reclamate si nerecunoscute, mi-au ars placa de baza a calculatorului
- mama nu a avut bani de lemne pentru iarna
- fratele a avut nevoie de ochelari mai buni, mai scumpi si, ulterior, de operatie cu laser
- a murit bunica
- interventie de urgenta la stomatolog
- copil bolnav

Etc. etc. etc.

Nici nu ma mai gandesc sa economisesc, ca deja am depasit limita pentru a considera ca sunt doar coincidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

DAR... punem intr-un borcan banutii pe care ii gasim pe strada. Mai mici, mai mari. Daricut a gasit 5 RON in fatza scarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen
1 leu pe zi as putea economisi, nu-i vorba... dar ce faci cu 30 de lei la sfarsitul lunii...e o suma infima... 2 pachete de tigari si iaca, s-au dus banii.
Ingrid si Cristi 9 ani

Eu vad altfel problema: 1 lei/zi * 365 zile = 365 lei la sfarsit de an. Totusi, este ceva nu?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Te lasi de fumat si iaca ai banii .

Eu am deschis fetelor doua conturi de economii si on line in fiecare luna am programat sa imi scoata din cont 2x100 lei si sa-l bage la ele in cont.
De acei bani nu ma ating nici daca ar crapa Universul.
Desigur exista si dobanda dar miza mea este alta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput