Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Incerc sa imi dau seama, oare care este suma minima pe care as putea-o economisi zilnic, fara a-mi afecta bugetul, dar sa si reusesc sa pun ceva in pusculita
Pana acum am mers pe metoda 1 RON pe zi, dar oare nu as putea sa economisesc mai mult?
Voi cat reusiti sa economisiti pe zi, dar fara a face exces de zel sau fara a va afecta bugetul familiei? V-ati gandit la acest lucru?
Adriana
edit: am scos linkurile catre blogul personal!
Raspunsuri
roli25 spune:
Titlul m-a facut sa rad. Daca ajung in ziua de salariu fara datorii, ma declar fericita. Si asta in conditiile in care cheltuielile lunare sunt extrem de stricte.
andacos spune:
Pai si cum faci?
Pui un leu deoparte si spui ca asta l-am economisit,sau pui toata suma la sfirsitul lunii?
Nici nu m-am gindit vreodata sa economisec zilnic(pentru ca nu cheltui zilnic,incerc cel putzin s anu cheltui zilnic),am insa economii la luna.La sfirsitul lunii am suma X in cont,dara sta pentru ca asa mi-am impus...nu de buna voie.(o actziune cu banca sa-mi retzina suma x lunar s-o verse intr-un fond de economii)
PS.Subiectul tau imi aminteste de o colega d emunca care ce ma mai felicita cind m-am lasat de fumat si cum imi spunea celebra replica"Banii astia ii pui deoparte,ce dadeai pe tzigari economisesti".Pe naiba...ca dupa ce m-am lasat d efumat n-am pus un cent deoparte pe principiul asta.
Dana
emanouela spune:
Sa economisesti pe zi mi se pare o lupta continua. Eu economisesc/luna...si anume, in mom in care banii sunt in cont, imi fac calcule (aproximative) si o parte transfer in contul de economii. Nu-mi iese intotdeauna ft bine, mai intru in ei daca arde sau apar situatii neprevazute. Mi se pare mai eficient asa, performanta mea a fost de 600 lei/luna
padi spune:
Eu am o pusculita in care pun zilnic 1 RON. Ce este 1RON? Sunt sigura ca fiecare poate sa faca acest lucru
Mie mi-a intrat in reflex, si acum o fac din inertie... Eu nu o vad ca si pe o povara zilnica. Cum am ajuns sa pun deoparte 1 RON? Am renuntat la a doua cafea de la automatul de cafea! Acum beau doar una si pun 1 RON in pusculita.
Adriana
Cricor spune:
Acum ceva vreme,la o presentare, un financial adviser ne-a spus ca majoritatea oamenilor pot economisi 10% din venituri, acestia fiind banii pe care cei mai multi dintre noi ii cheltuie pe asa zisele maruntisuri...bani pe care nu stii pe ce i-ai dat.
Sunt sigura ca sunt oameni care nu au acesti bani disponibili. Multi dintre noi insa, ii au, dar ii cheltuie aiurea.
ingridnen spune:
iar subiect cu economiile....mie nu prea imi iese, nu stiu cum, dar mereu apare ceva ce imi strica socotelile.
1 leu pe zi as putea economisi, nu-i vorba... dar ce faci cu 30 de lei la sfarsitul lunii...e o suma infima... 2 pachete de tigari si iaca, s-au dus banii.
Ingrid si Cristi 9 ani
Selene_Bunny spune:
Intai tre' sa ai DIN CE economisi. Deci tre' sa ai chiar si acel 1 RON excedentar, pentru a-l pune in borcanul de economii.
La mine e ca un facut, am reusit de mai multe ori, de prin 2005 incoace, sa economisesc, uneori chiar sume frumusele. Dar nu a fost data sa nu se intample ceva si sa trebuiasca sa intru in banii aia.
- variatiile de curent, reclamate si nerecunoscute, mi-au ars placa de baza a calculatorului
- mama nu a avut bani de lemne pentru iarna
- fratele a avut nevoie de ochelari mai buni, mai scumpi si, ulterior, de operatie cu laser
- a murit bunica
- interventie de urgenta la stomatolog
- copil bolnav
Etc. etc. etc.
Nici nu ma mai gandesc sa economisesc, ca deja am depasit limita pentru a considera ca sunt doar coincidente.
Selene_Bunny spune:
DAR... punem intr-un borcan banutii pe care ii gasim pe strada. Mai mici, mai mari. Daricut a gasit 5 RON in fatza scarii.
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen 1 leu pe zi as putea economisi, nu-i vorba... dar ce faci cu 30 de lei la sfarsitul lunii...e o suma infima... 2 pachete de tigari si iaca, s-au dus banii. Ingrid si Cristi 9 ani |
Eu vad altfel problema: 1 lei/zi * 365 zile = 365 lei la sfarsit de an. Totusi, este ceva nu?
Adriana
marius spune:
Te lasi de fumat si iaca ai banii .
Eu am deschis fetelor doua conturi de economii si on line in fiecare luna am programat sa imi scoata din cont 2x100 lei si sa-l bage la ele in cont.
De acei bani nu ma ating nici daca ar crapa Universul.
Desigur exista si dobanda dar miza mea este alta.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa